Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 31, 2010

Kertih Adalah Syurga Untuk Merempit..!!

Sekarang ini mat rempit telah menjadikan jalan utama di bandar baru kertih, kemaman sebagai lokasi mereka untuk merempit khususnya pada malam minggu.Aksi mereka bukan sekadar merempit malah sering melakukan aksi yang merbahaya seperti mengangkat tayar hadapan motosikal mereka malah ada yang merempit sambil meniarap dan bermacam-macam aksi lagi.


lebih mendukacitakan perbuatan mereka ini di lakukan betul-betul di hadapan balai Polis Kertih, namun tiada tindakan serius yang di ambil oleh pihak polis untuk mengatasi gejala sosial seperti ini. Rata-rata mereka terdiri daripada pelajar sekolah lagi dan mudah terpengaruh dengan rakan-rakan mereka yang sudah habis sekolah melakukan aksi sedemikian.

Baru-baru ini telah berlaku satu kemalangan ngeri yang melibatkan seorang mat rempit yang telah melanggar seekor lembu yang berkeliaran di kawasan terbabit yang menyebabkan beliau mengalami kecederaan teruk di kepala dan masih berada dalam keadaan koma di Hospital Kemaman hingga ke hari ini.. Walaubagaimanapun keadaan ini masih lagi belum dapat menginsafkan golongan mat rempit ini. Perbuatan ini bukan sahaja membahayakan diri mereka malah turut membahayakan pengguna jalanraya yang lain..HARAP ADA PIHAK TERTENTU YANG DAPAT MENGAMBIL INISIATIF BAGI MEMBENDUNG GAJALA REMPIT INI..
---------------------------------------

Hoi.. MANA PERGI JKKK YANG BERTANGGUNGJAWAB SOAL JAGA KAMPUNG HAA..!!

Kah..Kah.. NAMPAKNYE JKKK KITE SIBUK DOK MELAYAN BINI BARU..!!

Kah..Kah..POLIS PUN SAMA GAK..MACAM DAH LEMAH TENAGA BATIN JE..!!

Hoi..Mangkuk.. SEKOR DAH KOMA..NAK TUNGGU ADA SEKOR LAGI YANG MAMPUS KE..??

Kah..Kah.. TAK KAN YB. IR... KITE TAK NAMPAK BENDA NI..

Rupanya Masih Ramai Lagi Spesis "KATAK" Dalam PR..!!

Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang Dr Mansor Othman mengakui tiga hingga empat ahli Parlimen parti itu ada membayangkan “hasrat” untuk menyertai Barisan Nasional (BN), sekali gus mengukuhkan kedudukannya di Parlimen.

Mereka termasuklah bekas ketua PKR Pulau Pinang Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim.( Gambar : Kiri )

“Saya pun ada dengar, tiga atau empat orang (anggota Dewan Rakyat) yang hendak keluar... BN memang hendakkan dia (Zahrain),” kata beliau ketika dihubungi
---------------------------------------------

Kah..Kah.. INGATKAN DAH HABIS KATAK-KATAK DALAM PR..

Kah..Kah..RUPANYE MASIH RAMAI LAGI..

Kah..Kah..LAIN KALI KENA TENGOK BETUL2..SPESIS KATAK ATAU TIDAK..

Kah..Kah..FAKTOR SPESIS KENA TENGOK JUGA..BARU PILIH CALON..!!

Kah..Kah..KALAU NAMPAK MCM SPESIS KATAK TU..REJECT AWAL-AWAL..

Kah..kah..SPESIS KATAK MEMANG SUKA MELOMPAT..TAK ADA PENDIRIAN..BUAT MALU JE..!!