Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 9, 2010

Allah Lagi UMNO Lawan...Inikan Pulak Raja...!!!

INI ADALAH WAJAH SEBENAR PENDERHAKA KEPADA RAJA

INI ADALAH WAJAH MANUSIA YANG MERUNTUHKAN RUMAH ALLAH DI BUJAL & SEKARANG SEDANG BERUSAHA UNTUK MASJID PASIR MINAL PULA..

INILAH DIA WAJAH PEWARIS NABI YANG TAAT PADA PERINTAH ALLAH DAN "ULUL AMRI"

Berita : 5hb. April 2010.

Yang di-Pertua Majlis Penasihat Pemangku Raja (MPPR), Tengku Sri Panglima Raja Tengku Baderulzaman Sultan Mahmud berucap sempena Istiadat Pembukaan Penggal Persidangan Yang Ketiga Dewan Undangan Negeri (DUN)) Yang Ke-12, di Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu. Di antara ucapan beliau:

“Terengganu suatu masa dahulu memang terkenal sebagai negeri yang mempunyai ramai para alim ulama. Penyebaran dakwah begitu berkesan sekali sehingga ramai anak-anak tempatan memiliki pendidikan agama yang baik. Usaha mengembalikan era zaman kegemilangan alim ulama ini perlu disanjungi.

Sehubungan ini, kita difahamkan Kerajaan Terengganu beriltizam untuk Membina Tamadun Terengganu Baru dengan menjadikan negeri ini sebagai pusat kajian dan penyelidikan al-Quran peringkat antarabangsa. “Maka akan lahirlah nanti para ilmuan, intelek dan pakar dalam pelbagai bidang yang bukan sahaja mampu menguasai bidang-bidang agama dan hafazan al-Quran tetapi juga turut mampu menerokai bidang Sains dan Teknologi.
Tengku Sri Panglima juga berharap: “ mudah-mudahan masyarakat Islam di negeri ini akan menjadi umat terbaik (khaira ummah) dan umat yang seimbang (ummatan wasata) dalam aspek fizikal, emosi, intelek dan rohani seterusnya dapat mengurangkan kepincangan sosial”.


Berita : 7hb.April.2010.

46 lesen pusat karaoke dilulus. Pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini mengeluarkan sebanyak 46 lesen pusat karaoke . Menteri Besar, Datuk Ahmad Said berkata, daripada jumlah itu, tujuh lesen dikeluarkan oleh Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT), Majlis Perbandaran Kemaman (20), Majlis Daerah Dungun (enam) dan Majlis Daerah Besut. (7). Menurutnya, empat lesen lagi dikeluarkan Majlis Daerah Marang, dua di Majlis Daerah Setiu manakala Majlis Daerah Hulu Terengganu tidak mengeluarkan sebarang lesen.

Berita : 8hb.April 2010.

"Terengganu bakal dipenuhi oleh bintang-bintang Bollywood/ Hindustan. Ramailah bintang bollywood "makang keropok batang" . Inilah jawapan oleh menteri besar Dato' Ahmad Said terhadap soalan asal oleh ADUN Batu Buruk Dr. Syed Azman semasa sidang DUN bertanya kepada Ahmad Said negeri Terengganu bakal dipenuhi oleh pelakun-pelakun bollywood/hindustan, atau Terengganu di Bollywood. Hasrat MB agar negeri Terengganu menjadi seperti Melaka.
--------------------------------------------------
Kah...Kah.....WALAUPUN HATI LAIN-LAIN...TAPI SPESIS TETAP SAMA....!!!

Kah...Kah.....TAK CUKUP TENGOK KAT TV...JEMPUT PULAK DATANG RUMAH...

Kah...Kah....DULU BIG MAMA PUN GITU..BILA TAK PUAS TENGOK MAWI NYANYI KAT TV...PANGGIL PULAK DATANG RUMAH KAROKE BERSAMA...!!!

Kah...Kah....UMNO MEMANG SUKA PADA MAKSIAT.....!!!

Kah..Kah.....PATUTLAH IR. ROSLI BERIA-IA NAK BUAT " KEMASIK IDOL 2010"...

Kah...Kah....NAMPAKNYA APCO DAH BERJAYA MENYESATKAN KERJAAN DAN PEMIMPINNYA....!!!

Kah..Kah.....AIMAN TAK KISAH....WAJIB TAAT PADA PEMIMPIN YANG TAAT PADA ALLAH...

Cuti-Cuti Amerika...!!!


Harakah Daily : Tindakan kerajaan membawa dua anggota Parlimen Bebas Zulkifli Nordin dan Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim bersama rombongan Perdana Menteri ke Amerika Syarikat dilihat sebagai sebahagian dari 'bayaran balik'.

Ini kerana, jasa kedua-duanya memukul PKR, PAS dan DAP serta Datuk Seri Anwar Ibrahim khasnya selepas mereka meninggal parti itu perlu dibayar balik selain apa yang mereka telah terima sebelum ini.

"Nampaknya ini adalah masa untuk membayar balik dan mereka nampaknya menjadi anggota Parlimen kegemaran pemimpin BN (berbanding MP dari Umno sendiri)," kata Dr Hatta Ramli, anggota Parlimen Kuala Krai kepada Harakahdaily.Tindakan ini nampaknya tidak menyenangkan anggota Parlimen BN sendiri kerana biasanya merekalah yang mendapat peluang ini.
----------------------------------------------
Kah...Kah...PENAT-PENAT BEKERJA..MESTI PERGI BERCUTI...!!!

Kah...Kah...SI EZAM TAK BAWAK SEKALI KE...???

Kah...Kah...SEGALA PENAT LELAH MELOMPAT..MERAPU..AKHIRNYA BERBAYAR JUGA...!!!

Kah...Kah...FIRAUN BESAR MESTI SERONOK...!!!

Kah...Kah...PROJEK PADANG GOLF TENTU DAH SIAP..JANGAN LUPA BELI SET GOLF SEKALI YE..!!

Kah...Kah...KATAK BAGAN SERAI TAK JOIN SEKALI KE..?? OOO..PATUT LE ...KHABARNYA GAYAT NAIK KAPAL TERBANG...!!!

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH...KALAU ADA PELUANG..HAJAT NAK PEGI BUAT UMRAH KAT MEKAH...

Perebutan Kategori "Heavyweight" Di P94 Hulu Selangor..???

ZAID IBRAHIM " THE LEGEND" DARI PARTI PKR

G.PALENIVEL " THE BLACK GOAT" DARI MIC (BN)

MIKE TYSON " THE WARRIOR " DARI UMNO (BN) TAPI TERKELUAR SELEPAS TEWAS DI PERINGKAT KUMPULAN

Zaid calon PKR di Hulu Selangor?

Penyelaras Pakatan Rakyat, Datuk Zaid Ibrahim disebut-sebut besar kemungkinan dipilih untuk mewakili PKR bertanding dalam pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor 25 April ini.

Perkara itu kini menjadi perbualan di kalangan pemimpin dan para penyokong PKR di cabang Selangor sejak beberapa hari lalu.

Menurut sumber-sumber yang rapat dengan PKR cabang itu, pemilihan Zaid itu dibuat berdasarkan andaian beliau lebih berpeluang menang.

Katanya, ia berdasarkan pengalaman Zaid, seorang peguam dan pernah dilantik sebagai menteri kabinet sebelum ini.

Sumber-sumber itu juga berkata, pemilihan Zaid juga dibuat atas andaian bahawa BN berkemungkinan besar mengekalkan Datuk G Palanivel bertanding di situ.

"Heavyweight kena lawan dengan heavyweight...," kata sumber-sumber itu.
-------------------------------------------------------
Kah..Kah..... INI BARU HEBAT...TIMB. PRESIDEN VS BEKAS MENTERI...!!!

Kah...Kah.....ORANG MELAYU MESTI SOKONG CALON MELAYU...!!!

Kah..Kah......DULU MELAYU SANGGUP PANGKAH BEKAS TIMB. MENTERI BESAR...!!

Kah...Kah.....SEKARANG LAGI HEBAT..BEKAS MENTERI..BUKAN CALANG-CALANG ORANG..!!

Woitt.........JANGAN PEDULIKAN BN...YANG PENTING CALON MELAYU MESTI MENANG...!!!

Kah...Kah.....KALAU HINDU MENANG..NANTI SUSAH NAK PANGGIL SEMBAHYANG HAJAT..!!

Kah...Kah.....TAKKAN MAJLIS TAHLIL NAK PANGGIL HINDU....!!

Kah...Kah.....TAKKAN MAJLIS BERBUKA PUASA NAK PANGGIL HINDU BAGI TAZKIRAH...!!

Kah...Kah.....PARTI BELAKANG KIRA...YANG PENTING CALON MELAYU ISLAM MESTI MENANG...!!

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH..BAIK TAK KELUAR NGUNDI DARIPADA PANGKAH CALON KAFIR...