Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

May 4, 2011

Osama Masih Hidup..??


Foto jenazah Osama bin Laden, yang diterbitkan sebelum ini, ternyata hasil manipulasi dua foto berbeza yang disiarkan online dua tahun terakhir. Foto yang didakwa sebagai jenazah bin Laden itu ternyata telah beredar di internet sejak 2009 lalu.

Beberapa lamanweb akhbar Inggeris menggunakan foto tersebut pada halaman muka, namun dengan cepat mereka terpaksa menghapus foto itu setelah tersiar khabar bahwa foto itu hasil rekayasa. Hal yang sama juga terjadi di berbagai lamanweb surat kabar dan pejabat berita dunia.

Akhbar The Guardian terbitan Inggeris misalnya, menyatakan bahwa foto palsu itu digunakan pertama kali pada "themedialine.org," surat kabar online di Timur Tengah, pada tanggal 29 April 2009. Pihak editor menyatakan tidak dapat memastikan apakah foto tersebut asli atau palsu.

Sejak tahun 2009, sejumlah forum konspirasi bersikeras menyatakan bahwa foto itu tidak palsu dan sesuai mendakwa bahawa pemimpin AlQaeda telah terbunuh. Foto utama diambil dari bin Laden pada tahun 1998 dan digunakan oleh pejabat berita Reuters.

Presiden AS Barack Obama, sebelumnya (2/5) mengumumkan bahawa bin Laden terbunuh di tangan pasukan AS pada hari Ahad (1/5) setelah dia ditemukan di tempat persembunyiannya di Pakistan.

Sementara itu, seorang pejabat Amerika menyatakan bahawa jenazah bin Laden dilempar ke laut, seraya menyatakan bahwa "pemakaman" tergesa-gesa itu sesuai dengan hukum Islam, yang menetapkan waktu penguburan 24 jam setelah kematian. Hingga kini belum ada reaksi dari para pejabat Amerika Serikat mengenai tersebarnya foto rekayasa jenazah bin Laden itu. -republika

Osama Bin Laden Masih Hidup

ISLAMABAD - Pimpinan Taliban Pakistan mengklaim bahawa Osama Bin Laden masih hidup. Pihak Taliban menilai tuduhan Bin Laden terkorban tidak berasas.

Sebelumnya Presiden Amerika Serikat Barack Obama memastikan bahawa Bin Laden terbunuh dalam sebuah operasi militer AS di wilayah Abbottabad, Pakistan. Pemimpin jaringan teroris Al Qaeda tersebut terkorban dalam satu serangan tembakan.

Seperti disiar oleh Bloomberg, Selasa (3/5/2011), dakwaan bahawa Osama Bin Laden masih hidup ini, dilontarkan oleh Pemimpinan Taliban Pakistan yang mengirimkan pernyataan mereka kepada televisyen Pakistan GEO TV.

Osama Bin Laden dinyatakan tewas dalam pertempuran ketika pasukan kecil tentera AS menyerang sebuah rumah kecil di Abbotabbad. Pihak AS sendiri sudah memastikan bahawa Bin Laden memang sudah terbunuh setelah melakukan ujian DNA.

Dakwaan mengenai Osama Bin Laden masih hidup ini tentunya dapat menimbulkan kebingungan. Terlepas dari sudah keluarnya hasil ujianDNA yang dilakukan AS.

Seperti dikutip dari Arrahmah.com, Komandan Waliur Rahman, seorang komandan Mujahidin di Pakistan, menyatakan bahawa Syeikh Usamah bin Ladin masih hidup dan berada dalam keadaan sehat.

“Saya tidak bertemu secara langsung dengan Syeikh Usama, namun saya dapat mengesahkan dengan jelas kebenaran bahawa Syeikh Usama bin Ladin masih hidup dan dalam keadaan baik,” ujar Waliur Rahman dalam kenyataan video yang diambil Arrahmah dari forum Islam Ansar, mengutip siaran berita BBC Arab. -okezone

Bersihkan Imej Sendiri Dulu....!!


PM : DAPAT PULIH IMEJ ISLAM - UM

Najib Razak berharap kematian pengasas al-Qaeda, Osama bin Laden yang terbunuh dalam satu serangan tentera Amerika Syarikat (AS) hari ini akan membuatkan dunia menjadi lebih aman, selamat dan adil.

Najib juga berharap kematian Osama akan dapat memulihkan semula nama baik Islam yang tercalar ekoran imej negatif dibawa oleh pengasas al-Qaeda itu.

Beliau bagaimanapun mengingatkan kepada semua pihak bahawa meskipun kematian Osama memberi tamparan hebat kepada al-Qaeda, namun itu tidak bermakna pergerakan tersebut akan terkubur sama sekali sebaliknya ia tetap boleh disusun serta digerakkan semula.

“Kita tidak boleh anggap segala-galanya telah tamat ekoran kematian Osama tetapi jelas kehilangannya merupakan satu kehilangan bagi pihak al-Qaeda terutama dari segi kekuatan kepada pergerakan itu.
----------------------------------------------------------
woit…TAK PAYAH LAH CAKAP HAL IMEJ ISLAM….

kah kah kah… BETUL KAN IMEJ SENDIRI DULU….

kah kah kah…SIAPA BERI ARAHAN BUNUH ALTANTUYA….??

kah kah kah…SIAPA AMBIL KOMISEN BELI KAPAL SELAM…??

kah kah kah…AIMAN TAK KISAH....TAK PERLULAH BODEK AMERIKA DALAM HAL OSAMA…

Berita Pelik Berita Hairan....!!


BENG HOCK DUDUK DI BINGKAI TINGKAP SEBELUM JATUH’- BH

KUALA LUMPUR: Seorang pensyarah kejuruteraan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) memberitahu Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock, semalam, berdasarkan kedudukan mayat ditemui, beliau berpendapat Setiausaha Politik Exco Selangor itu duduk di bingkai tingkap seketika sebelum jatuh dari Tingkat 14, Plaza Masalam, Shah Alam pada 16 Julai 2009.

Ketua Makmal Sekolah Kejuruteraan dan Teknologi Terkini RAZAK, Profesor Madya Sallehuddin Muhamad, 45, berkata rumusan itu dibuatnya berdasarkan simulasi bagaimana Beng Hock jatuh berdasarkan berat badannya dengan menggunakan perisian, serta turut mengambil kira rintangan angin dan udara.

‘TAK MUNGKIN TEOH MENCANGKUNG DAN MELOMPAT’- MK

Adalah tidak mungkin bagi Teoh Beng Hock mencangkung di belebas tingkap dan melompat keluar, kata laporan seorang pakar pada keterangannya kepada Suruhajaya Diraja yang menyiasat kematian Teoh.

Dalam laporannya, Profesor Sallehuddin Muhamad, dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM), berkata kesimpulan itu adalah berdasarkan beberapa rumusannya yang melakonkan semula cara-cara kemungkinan Teoh jatuh.

Nota:

sila lihat dan baca dua berita ini
dua laporan berita dari dua laman yan berbeza
kedua dua berita ini melaporkan pekara yang sama

kedua dua berita ini memetik ‘cakap’ professor sallehuddin muhamad

siapa yang salah dengar
wartawan mana yang salah lapor
kerana dua laporan ini bercanggah
satu terjun dari tingkap
dan satu tidak mungkin

siapa mahu tipu siapa?

hanya satu soalan:
kenapa seluar beng hock koyak
macam mana seluar ini boleh koyak kalau dia terjun?

koyak berlaku apabila beng hock ditarik
dan punngung nya tergahar pada lantai
yang mengakibatkan seluar koyak

Kita Tengok Penyu Telur....!!


MB TETAP TIDAK PUAS HATI - meloya

SETIU 3 Mei – Kontroversi projek pembinaan velodrom mini di Dungun yang bernilai RM36 juta belum berakhir apabila Menteri Besar, Ahmad Said tetap tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh pihak berkenaan.

Malah, Ahmad turut menempelak pihak-pihak berkaitan yang mengesahkan bahawa kos tersebut amat sesuai untuk pembinaan sebuah kompleks sukan yang menyediakan pelbagai kemudahan termasuk velodrom mini.

Beliau seterusnya mempertikaikan kos projek berkenaan yang disifatkannya jauh lebih tinggi berbanding kos asal RM3.5 juta, seolah-olah memberi gambaran projek itu dibina untuk penganjuran temasya sukan berprestij dan bertaraf dunia.

“Pembinaan projek sukan ini biarlah berpatutan dengan keperluan sukan peringkat negeri. Kita buat velodrom atau kompleks sukan bukan untuk menjadi tuan rumah Sukan Olimpik, tetapi kalau Majlis Sukan Negeri ada duit, dia buatlah,” katanya sinis.

Nota:

Apa dah jadi dengan stadiung runtuh..?
mana laporangnya?
apa hasil siasatang nya...?
Kah..Kah..Kah....!!