Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 13, 2010

Pilihlah Yang Betul...Asal Bukan UMNO...!!!

KUALA TERENGGANU - Program 'Melayu Bangkit' yang dianjurkan oleh pertubuhan 'haram' Gertak telah dibiayai oleh kerajaan Umno/BN Terengganu.

Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata demikian ketika menyampaikan cermahnya dalam program penerangan isu-isu Sidang dewan undangan Negeri (DUN), di Batu Burok, 9 Ogos.

Beliau turut mengingatkan semua akyat Terengganu supaya berhati-hati terhadap program kerajaan Umno/BN kerana ianya adalah program politik bertujuan memancing undi.

Beliau mendedahkan, perkara tersebut diakui oleh Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said apabila ditekan dan ditanya bertubi-tubi dlam sidang DUN.

"Bila kita 'cocoh' (tekan dan asak) kita tanya dia (MB) jawab, memang kerja kita orang politik kan, maknanya dia buat kerja meengaagig-agihkan wang (bantuan) untu memancing undi,"kata Ustaz Mohd Nor yang juga ADUN Bukit Payung.

Oleh itu, katanya, rakyat mestilah cerdik, bijak dan matang kerana MB Terengganu menganggap seolah-olah rakyat Terengganu ini bodoh kerana mudah dibeli dengan wang ringgit.

Nota :

UMNO mana tahu soal halal atau haram...
Demi survival poloitik UMNO...yang haram pun jadi halal...
Mari kita pakat ubah kepada pemerintahan yang lebih halal dan berkat...
Asalkan ianya bukan UMNO....

Atap Biru Ganti Gelombang Biru....!!!


Pengagihan ‘atap biru’ menjadi propaganda kerajaan Umno/BN Terengganu khususnya diperbesar-besarkan oleh Menteri Besr, Dato’ Seri Ahmad Said sehingga dijadikan iklan dalam papan tanda besar berslogankan ‘Merakyatkan Pentadbiran’ negeri Terengganu.

Isu ‘atap biru’ pernah dibangkitkan oleh wakil rakyat kerajaan pada sidang sebelum ini yang mengaitkan pemerolehan atap biru tersebut dengan skandal dan penyelewengan.

Misteri ‘atap biru’ yang bergerak entah dari mana, tiba-tiba ada dibawah rumah, menjadi kemusykilan di kalangan penduduk terutama di Kampung Ladang Sahab, depan Hospital Sultanah Nurzahirah, disini.

(Gambar Atas - 'Rumah batu', besar lagi indah di Pasir Gajah juga mendapat bantuan atap biru, yang didakwa kerajaan Umno/BN Trengganu bantuan atap itu untuk orang miskin sahaja???)

ADUN Ladang, Dato’ Tengku Hassan Tengku Omar mendedahkan perkara tersebut dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Terengganu baru-baru ini.

“Saya hendak menyentuh tentang pemberian ‘atap biru’. Saya diberitahu oleh penduduk sebahagian besarnya di Ladang Sahab depan hospital.

”dia (mereka) kata kepada saya, (kalau Dato’) Ku nak atap ambiklah, saya tanya atap apa? Dia kata atap biru. Saya tanya, kenapa?,

”Tak tahu, sebab atap tu, saya bangun tidur, ada atap dibawah rumah,”kata Dato’ menceritakan perbualannya dengan penduduk tentang misteri atap tersebut ketika membahaskan usul peruntukan tambahan 9 Ogos.

Menurut Dato’ Tengku Hassan, penduduk kampung terbabit mendakwa mereka tidak pernah memohon bantuan atap biru itu, tapi tiba-tiba atap tersebut ada dirumahnya.

Bahkan yang lebih menghairankan, bukan hanya terdapat di sebuah, dua rumah, tetapi ramai penduduk yang mendakwa banyak atap yang entah dari mana muncul dirumah mereka.

Ia lebih menghairankan, kata beliau yang juga Timbalan Yang DiPertua PAS Kuala Terengganu, kawasan Ladang Sahab adalah kawasan yang akan terlibat dengan pengambilan semula tanah untuk pembangunan.

”Saya boleh sebut dimana-mana rumah yang berlaku (ada atap biru), dan kerajaan juga sudah tahu (maklum) bahawa kampong disitu akan terlibat dengan pengambilan balik tanah untuk pembangunan akan datang,”terang Dato’ Tengku Hassan yang meminta penjelasan perkara pelik tersebut dari pihak kerajaan negeri.

Nota :

Dulu Gelombang Biru...
Sekarang Atap Biru
UMNO sekarang bertambah haru...
Bila tahu PR akan tawan semula Terengganu...


Kah...Kah...Kah...!!!

Tipah Tertipu Lagi.....!!!!

Selamat tinggal, Liong Sik! -Merdeka Review

Ketika Mahathir Mohamad mengambil alih tampuk pemerintahan, beliau tampil sebagai Perdana Menteri yang "lemah". Kemudian, beliau semakin mendominasi dan mengukuhkan kuasanya. Antara beberapa orang kanan yang menyumbang ke arah pendominasiannya termasuklah Bendahari UMNO Daim Zainuddin, Setiausaha Agung Mohamed Rahmat dan Timbalan Menteri Dalam Negeri, Megat Junid.

Nama-nama yang tersebut di atas bukan sahaja menyempurnakan misi yang diamanahkan oleh Mahathir kepada mereka, iaitu transformasi ekonomi, menentukan halatuju rencana, dan menekan mereka yang berbeza pendapat. Apa yang penting, mereka dipercayai oleh Mahathir Mohamad yang sentiasa sangsi terhadap orang lain, dan diberi peluang untuk menjalankan tugas secara berdikari.

Mereka sentiasa rendah diri, tidak bertanding untuk jawatan tinggi, dan pada masa yang sama, mengelakkan diri daripada terlalu terserlah sehingga dianggap mengancam kedudukan tuannya. Segala-gala ini "syarat" kejayaan orang-orang kanan ini.

Selain UMNO, Mahathir juga bersepakat dengan pimpinan "rakan parti", tampil sebagai satu pasukan untuk mencipta "keajaiban ekonomi pada awal tahun 1990-an". Ling Liong Sik dari MCA, Samy Vellu dari MIC, Lim Keng Yaik dari Gerakan, malah Taib Mahmud dari PBB berjaya menjana jentera parti untuk mengerah sokongan bukan Melayu pada saat-saat yang genting, terutamanya pada PRU ke-10 tahun 1999, untuk menyelamatkan Mahathir Mohamad.

Berjasa terhadap Mahathir dan UMNO

Apa yang berlaku telah berlalu. Selepas Mahathir, tiada lagi pimpinan yang mendominasi dalam kuasanya. Sama ada Abdullah Ahmad Badawi mahupun Najib tidak mempunyai orang kanan yang boleh ditaruh kepercayaan. Abdullah lebih bergantung kepada menantunya, Khairy Jamaluddin, daripada anggota kabinetnya. Najib tidak menampakkan perbezaan, apabila beliau melantik sepupunya Hishammddin Hussein sebagai Menteri Dalam Negeri.

Parti komponen Barisan Nasional yang lain pula berdepan dengan masalah ketandusan generasi baru. Setelah berlalunya dua pemilihan parti, keparahan MCA masih tidak terawat sehingga kini. Undi dari komuniti Cina tidak mungkin kembali ke pangkuan BN, melainkan jikalau keajaiban berlaku.

Ling Liong Sik adalah antara pemimpin politik veteran yang berjasa untuk UMNO. Beliau diberikan amanah penting pada saat-saat yang genting, walaupun bukannya "berisi" sangat, atau bercita-cita tinggi, tetapi nasibnya agak baik.

Ekonomi Malaysia masih bertunjangkan bahan mentah dan industri ringan pada peringkat awal Mahathir Mohamad menyandang jawatan Perdana Menteri. Selepas penswastaan, sumber negara telah disalurkan untuk kepentingan politik. Ling Liong Sik memberi sokongan sepenuhnya sepanjang proses transformasi ekonomi ini, dan semestinya juga dimanfaatkan daripadanya. Jikalau tidak, bagaimana pula nilai harta anaknya mencecah billion ringgit pada usia yang muda?

Ling Liong Sik cuba menguji pola pandangan akar umbi masyarakat Cina pada peringkat awal beliau menerajui MCA. Maka, beliau mengambil pendirian yang agak keras dalam sesetengah isu seperti peruntukan untuk kampung baru Cina, pertikaian Akta Pendidikan dan cukai tanah Bukit Cina di Melaka. Ling pernah protes senyap terhadap rakannya dalam kabinet dengan pengambilan cuti.

Bagaimanapun, beliau gagal bertahan lama, apabila manfaat daripada dasar ekonomi Mahathir semakin hari semakin menghakis ketabahan dalam dirinya sendiri. Tiada lagi prestasi yang memahat ingatan orang ramai daripada Ling selepas zaman 1990-an.

Pada asasnya, dua strategi yang digunakan oleh Ling semasa zamannya adalah, pertama, beliau bergantung kepada Fong Chan Onn (bekas Naib Presiden MCA) dan tink tank MCA, INSAF di peringkat partinya, menjurus kepada pemahaman dan penguasaan Ling terhadap dasar negara (biarpun lemah dari segi pelaksanaan kerana dibelenggu struktur kuasa dalam BN).

Dari segi akar umbi parti pula, Ling menyerah kepada adik beradik Ong Ka Ting (dengan Ong Ka Chuan), yang berasal dari pendidikan aliran bahasa Cina. Kemudian adik beradik Ong ini diimbangi pula oleh Chua Soi Lek dan Chor Chee Heong yang berasal dari pendidikan aliran bahasa Inggeris.

Pengambil-alihan Nanyang Holdings

Sememangnya, kita tidak harus melupai pencerobohan yang dibawa oleh Ling Liong Sik dalam ruang kebebasan akhbar. Pada Mei 2001, MCA di bawah Ling menongkah arus suara rakyat untuk mengambil alih Nanyang Holdings (yang memiliki Nanyang Siang Pau, China Press dan majalah lain-lain). Keputusan ini telah menyempitkan ruang kebebasan akhbar.

Tycoon balak dan media, Tiong Hiew King (gambar kiri) akhirnya dimanfaatkan apabila MCA melepaskan saham yang dikuasainya kepada Tiong, yang menjurus kepada penggabungan konglomerat media menjadi Media Chinese International Limited, hari ini. Dari segi ini, Ling amat berjasa kepada Tiong, dan Media Chinese International Limited semestinya membalas jasa Ling.

Skandal Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ) yang hangat dipertikaikan sekian lama ini akhirnya membawa kejutan apabila bekas Menteri Pengangkutan, Ling Liong Sik menjadi orang pertama bergelaran "Tun" didakwa di mahkamah. Bagaimanapun, hampir tiada analisa atau komentar yang bernas disiarkan di Sin Chew Daily (akhbar di bawah Media Chinese International Limited) yang kononnya mempunyai pengaruh di kalangan jutaan pembaca. Seandainya dibandingkan, Utusan Malaysia dan Oriental Daily menyiarkan lebih tulisan dalam isu ini. Kita semua tahu puncanya.

Selepas Ong Ka Ting mengambil alih tampuk pimpinan, orang-orang dari sekta Ling Liong Sik telah "dipancung" dari jawatan masing-masing. Bukan sahaja ahli politik yang tampil di atas pentas politik, malah tink-tank Ling juga dipancung. Pengarah INSAF, Steven Wong telah beralih ke Institut Kajian Strategi Antarabangsa (di bawah naungan kerajaan), penyelidik Ong Kian Ming pula menyertai tink-tank Gerakan dan Stanley Koh pula menggunakan pentas Malaysiakini untuk melontarkan kritikan terhadap adik-beradik Ong.

Setelah tujuh tahun berundur dari pentas politik, Ling melalui zaman "layanan dingin" oleh adik beradik Ong Ka Ting dan Ong Ka Chuan, kemudian cuba diasingkan pula semasa zaman Ong Tee Keat menjadi Presiden. Ling sebenarnya menemui cahaya apabila anak buahnya Chua Soi Lek "hidup semula dari kematian" dalam politik.

Biarpun begitu, skandal PKFZ telah mencetuskan kemarahan yang meluap-luap di kalangan rakyat. Dalam satu minggu ini, hampir tiada orang yang berani bersuara mempertahankan Ling di media arus perdana. Malah konglomerat media Tiong memilih juga untuk mendiamkan diri.

Bagaimanapun, Ling telah menjadi penyumbang kepada sistem autoritarian yang dibina Mahathir. Ling Liong Sik tunduk sepenuhnya kepada pemerintahan diktator Mahathir, memilih untuk "buat tak nampak" penyelewengan yang berlaku dalam kerajaan. Ling sering mengingatkan masyarakat Cina bahawa Cina adalah kaum minoriti. Walaupun beliau mungkin membebaskan diri akhirnya dalam skandal PKFZ ini, namun tetap gagal menutup realiti bahawa pencerobohan lebih daripada pembinaan semasa zaman pemerintahannya.

Seandainya Najib tidak memberi laluan kepada siasatan sepenuhnya dalam kes ini, berikutan kekhuatiran ditentang kuasa lama dalam UMNO, ataupun takut kredibilitinya terjejas, maka tugas ini harus diamanahkan kepada pengundi -- menyapu keluar BN dari rumah dalam PRU akan datang, dan mengucapkan selamat tinggal kepada era Ling Liong Sik.

Nota :

Tentu anda semua masih ingat dengan kes Tan Sri Eric Chia...
Apa kesudahannya dengan kes Eric Chia...??? Lenyap begitu saja...
Kes PKFZ pun di lihat mempunyai persamaan dari segi jalan ceritanya dengan kes Eric Chia...
Kes ini sudah pasti akan lenyap daripada tatapan umum sedikit masa lagi...tunggu dan lihatlah sendiri...!!!

Dajjal Akhir Zaman...!!!


Parti Islam Se-Malaysia PAS menyifatkan Tun Dr Mahathir orang yang ketinggalan kereta api dalam ulasan politik negara pada hari ini. Beliau menuduh bahawa kerjasama PAS dan DAP tidak ikhlas, hanya untuk mendapat sokongan orang Cina. Hebat sungguh Tun Dr Mahthir yang boleh membaca keikhlasan PAS, mungkin makamnya sudah sampai ke maqam mushahadah yang boleh tilik hati perut orang.

Apakah salah PAS dan Pakatan Rakyat berpakat untuk menegakkan keadilan yang dilihat oleh semua kaum, dasar BN tidak lagi menjamin keharmonian dan pengagihan kekayaan kepada mereka yang berhak dibela. Umno yang tidak dapat menyembunyikan penindasan sesama bangsa dan agama. Perjuangan "Umno putera" seolah khazanah negara ini milik mereka sahaja.

Tun Dr Mahathir memberi pandangan kononnya PAS tidak ikhlas dalam Pakatan Rakyat, beliau hendak samakan sikap jahat yang ada pada beliau dengan apa yang ada kepada PAS. Janganlah perangai buruk beliau hendak disamakan dengan PAS. Ketika beliau berkuasa dahulu, Tun Dr Mahathir jika bercakap di pentas antarabangsa, memang hebat. Beliau pernah mendapat gelaran “Adi Wira Jagat” oleh puak pengampu dalam Umno. Beliau menjadi hero mengecam dunia barat yang tidak demokratik dan melanggar hak asasi manusia, sedangkan negara yang beliau pimpin waktu itu demokrasi dimatikan dan beratus mereka yang ditangkap dan disumbat dalam penjara kemunting tanpa bicara di bawah ISA. Zaman beliau permit Harakah digantung penerbitan, ceramah diharamkan, royalti di Terengganu ditarik balik, mufti dipecat, ulamak dikecam, bantuan perkapita Sekolah Agama Rakyat ditarik.

PAS berpandangan Tun Dr Mahathir semakin resah dengan perkembangan politik negara, yang sudah meninggalkan pemikiran politik perkauman yang beliau warisi. Generasi muda yang terdedah dengan maklumat terbuka mahu mewujudkan kerajaan yang telus dan adil. Paling menakutkan sekali ialah jika Pakatan Rakyat berkuasa di peringkat pusat, inilah yang menjadi mimpi ngeri beliau. Maka beliau cuba hendak menimbulkan keraguan kepada pengundi Cina terhadap kejujuran PAS. Dalam masa yang sama menakutkan pengundi Melayu supaya menjauhi PAS, kerana menjadi kuda tunggangan Dap.

PAS berpendapat Dr Mahathir seorang yang cukup kecewa dengan parti yang beliau pernah terajui selama 22 tahun. Beliau cuba hendak mengalihkan isu yang melanda negara pada hari ini samaada dari segi politik, ekonomi, kehakiman dan keruntuhan sosial di kalangan remaja. Kita mendoakan semoga Allah panjangkan umurnya untuk melihat kesan daripada dasar yang beliau laksanakan dan warisi kepada pengganti beliau sehingga rakyat dihimpit dengan berbagai masalah di negara ini.

Sebelumnya Tun Dr Mahathir cuba hendak bela secara membuta tuli Kerajaan BN kerana pelaburan langsung asing (FDI) yang lari daripada negara ini. Beliau mengatakan kebanyakan negara dan syarikat asing tidak mempunyai wang untuk dilaburkan di luar negara, sebaliknya mereka juga ingin melabur di negara sendiri berikutan kadar pengangguran yang tinggi di tempat masing-masing. Walaupun hakikatnya di negara-negara jiran FDI lebih baik daripada Malaysia. Menurut Laporan yang dikeluarkan oleh Sekretariat Negara-Negara ASEAN, Malaysia hanya mampu meraih pelaburan bernilai USD 1, 381 juta sahaja pada 2009 berbanding USD 7, 318 juta pada 2008. Kejatuhan nilai pelaburan ini adalah yang tertinggi berbanding negara ASEAN lain.Malaysia yang tersenarai dalam kumpulan ASEAN 5 ketinggalan dengan negara Indonesia, Filipina, Thailand dan Singapura.

Beliau membela hanya kerana mahu berterima kasih kepada Najib kerana melantik anak beliau Mukriz menjadi Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri iaitu Kementerian yang bertanggungjawab menarik pelaburan asing ke dalam negara. Tun Dr Mahathir juga kena membuktikan supaya Tun Abdullah Ahmad Badwi tidak menempelak beliau, kerana dulu beliau mengecam jikalau Tun Abdullah letak jawatan maka Umno dan negara akan maju. Sekarang Tun Abdullah mampu senyum dan biarkan Tun Mahathir terjun dengan labunya. Yakinlah PAS mampu menggantikan Umno di negara ini insyaAllah.

Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Hindu Hadhari.....Keling Bestari....!!!

NALLAKURAPAN AJAK AL GORE WOLFOWITZ BERSEMUKA-Utusan Melayau

S. Nallakurapan mempelawa dua bekas pemimpin Amerika Syarikat (AS), Al Gore dan Paul Wolfowitz datang bertemu dengannya jika mereka ingin tahu lebih lanjut mengenai kes Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim.

Bekas rakan tenis Anwar itu berkata, ini bagi memastikan kedua-duanya mendapat gambaran sebenar dan sekali gus mengelakkan daripada membuat kenyataan yang tidak munasabah berhubung kes melibatkan kenalan mereka itu.

''Saya nak ajak dua orang ini jumpa saya (Gore dan Wolfowitz), apa yang mereka nak tahu pasal kes kenalan mereka itu (Anwar), saya boleh cerita sampai habis.

Nota:

Bila orang melayu sifatkan sebagai Outa keeling...
Dan tentu India akan marah..racis la...
Tapi sebenarnya ia bukan rasis tetapi inilah hakikat yang sebenar...
Sebab itu kalau jumpa Ular dengan Keling...Katok keling dulu...
Kalau dah kena Outa keling...nahaslah...atas darat kering pun kita kena tipu...
Kah...Kah...Kah....hati-hati dengan Outa keling...!!!!

Awas...Dajjal Sudah Turun....!!!

AMIL SELEWENG AGIHAN ZAKAT –Utusan Melayau

Terdapat amil di daerah ini dikesan menyenaraikan nama orang yang sudah meninggal dunia dan tidak layak menerima zakat sebagai penerima zakat.

Pegawai Baitulmal Kuala Kangsar, S. Daud Shahemi ketika mendedahkan perkara itu berkata, penyelewengan yang dilakukan oleh amil terbabit adalah suatu perbuatan amat mendukacitakan kerana mereka sepatutnya bertanggungjawab menjaga kebajikan golongan fakir dan miskin.

‘‘Mereka telah diberikan garis panduan dalam pemilihan fakir dan miskin yang layak menerima bantuan. Sepatutnya perkara memalukan ini tidak berlaku,” katanya ketika berucap pada Seminar Kepimpinan Ahli Jawatankuasa dan Pegawai-Pegawai Masjid di sini hari in
--------------------------------------------------------
Woitttt......NAK BUAT MACAM MANA...??

Kah...Kah....DUNIA SUDAH AKHIR ZAMAN...DAJJAL PASTI TURUN....!!!!

Kah...Kah....PEMIMPIN BAHANG KOMISEN...AMIL MESTI PANDAI SELEWENG....!!!

Kah..Kah.....INI BAHANANYA BILA SOAL AGAMA DI SWSTAKAN...!!!

Kah..Kah.....KALAU SIJIL NIKAH BOLEH JUAL...INI HAL NIPIS SAJA...!!

Kah...Kah....MUFTI MEMANG RAMAI...TAPI SEMUA KAKI ANGGUK SAJA....

Kah...Kah....INI LAH BALANYA BILA MASHITAH WADUK SURUH BAGI KERJA KEPADA PENCURI...

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...MEMANG TAK PELIK SEBAB BILA PEMIMPIN KENCING BERDIRI...AMIL MESTI KENCING BERLARI....KAH..KAH...KAH...!!!

Malaysia Negaraku...!!!

SIME DARBY HADAPI MASALAH LAGI – KALI INI DI INDONESIA - Harakah Daily

Umpama jatuh ditimpa tangga, Sime Darby, syarikat yang belum pulih daripada derita kerugian hampir RM3 bilion tahun lalu terus dibelenggu masalah, kali ini di negara jiran, Indonesia.

Kumpulan Guthrie Berhad, syarikat yang kini sebahagian daripada Sime Darby, baru-baru ini diarah membayar tuntutan sivil kepada syarikat Indonesia PT Adhiyasa Saranamas oleh Mahkamah Agung Indonesia lebih dari USD25 juta, yang kini menggelembung sehingga USD41 juta.

Sebuah portal berita online melaporkan bahawa masalah itu telah dibawa ke perhatian parlimen negara itu untuk diselesaikan berikutan Guthrie terus mengingkari perintah untuk membayar.
-------------------------------------------------------------
Woitttt.....LEPAS SATU SATU..... TAK HABIS HABIS DENGAN MASALAH....!!!

Woitttt.... SATU MALAYSIA NAK TUNGGU BILA MUSA HITAM AKAN LETAK JAWATAN..???

Kah..Kah....APA KOMEN PEJUANG ISLAM ZUL NORDIN PASAL NI...???

Kah...Kah...KENAPA TAK MELALAK...BERJIHAD UNTUK RAKYAT...???

Kah...Kah...KENAPA GM YANG KENA...PENGERUSI KENAPA TAK KENA...???

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...BILA ADA SKANDAL...MESTI ADA YANG AKAN DI SIRUL DAN DI AZILAH KAN...JADI KAMBING HITAM...!!!

UMNO Adalah Tunjang Kepada ZIONIS Tempatan...!!!

LAGI BERITA UMNO RAMPAS TANAH RAKYAT

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Teja, Chang Lih Kang sekali lagi membuat laporan Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap seorang pemimpin Umno peringkat bahagian.

Lih Kang mendedahkan bahawa sebidang tanah yang sedang diusahakan oleh para penternak ikan hiasan dan petani telah diluluskan kepada sebuah syarikat milik seorang pemimpin Umno berkenaan.

Menurut beliau, jawapan bertulis Dewan Undangan Negeri telah mengatakan bahawa sebidang tanah seluas 50 ekar yang terletak di Kampung Sungai Itek, Gopeng, telah diberikan kepada sebuah syarikat yang bernama Safura House of Diamond Sdn Bhd.
-----------------------------------------------------------
Woitttt.....MANA DIA ZUL NORDIN PENJIHAD ISLAM.....???

Woitttt....MANA DIA PEJUANG GAZA..DATO' AZEEEZ PUTERA UMNO....???

Kah...Kah...ZIONIS TEMPATAN MENGGANAS LAGI...!!!

Kah...Kah...ZIONIS TEMPATAN TELAH MERAMPAS TANAH RAKYAT LAGI.....

Woittttt....KENAPA TAK HANTAR KONBOI....LAWAN ZIONIS TEMPATAN....???

Kah...Kah...YANG PELIKNYA ...KENAPA TAK ADA LAPORAN BERITA PASAL NI...???

Kah..Kah....AIMAN TAK KISAH...SEBUT JE ZIONIS TAK KIRA DI PALESTIN ATAU DI MALAYSIA...IA WAJIB DI TENTANG....JANGAN DOK DIAM SAJA...!!!

Nota:

Di palestine zionis Isreal rampas tanah rakyat Palestin...
Di malaysia ejen zionis UMNO juga rampas tanah rakyat Melayu....
Dua dua adalah sama – dua dua memang jahat & Zalim
Jangan lupa...bukan yahudi saja ada zionis...melayu pun ada zionis jugak...

Negeri Berkat....Rakyat Dapat Manafaat....!!!

KELANTAN MAHU GUNA MATA WANG SYARIAH BAYAR GAJI KAKITANGAN -MInsider

Selepas empat tahun Dinar Kelantan dilancarkan, kerajaan negeri itu memperkenalkan mata wang syariah — emas dinar dan perak dirham.

Menteri Besar Kelantan Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata adalah menjadi hasratnya untuk melihat Kelantan mempelopori penggunaan mata wang syariah dalam semua urusniaga, termasuk membayar gaji kakitangan kerajaan negeri.

Bagaimanapun, kata beliau masih banyak soal teknikal yang perlu diatasi oleh kerajaan negeri sebelum dapat melaksanakannya.

“Kita bercadang mengamalkan semua urus niaga dan membayar gaji kakitangan menggunakan mata wang syariah iaitu dinar emas dan dirham ini secara menyeluruh tidak lama lagi,” kata beliau kepada pemberita selepas majlis pelancaran dinar emas di sini, hari ini.

Dinar emas dan dirham itu dikendalikan oleh Kelantan Gold Trade (KGT) iaitu anak syarikat Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

NOTA:

Ini adalah langkah yang paling tepat.
Tinggalkan mata wang yang tidak bersandarkan dengn emas.
Ringgit bersandar kan dollar – dollar adalah fiat money
Fiat money ialah duit yng nilainya dipaksakan ke atas dunia
oleh federal reserve. Paksaan ini dapat dijalankan kerana jual beli
minyak wajib menggunakan dollar.

Awas....!!! salah satu sebab saddam di serang kerana saddam telah
meninggalkan dollar dan menjual minyak dengan menggunkan
pelbagai mata wang.

AWAS...!!! APCO adalah ajen zionis - mereka mesti akan menyerang Kelantan...!!!

Natang Bewok ini di bawa ke malaysia oleh Mat Monggol...Kah....Kah....Kah...!!!