Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 7, 2011

Cara Bagaimana BN Merembat Duit Negara...!!


Negara dikejutkan dengan berita kakitangan Dawama diberi cuti tanpa gaji sehingga kepada satu waktu yang tidak dimaklumkan. Hampir 400 kakitangan Dawama telah menerima notis tersebut bermula pada 1 hb Ogos 2011 termasuk Sabah dan Sarawak.

Dawama ialah syarikat yang ber tanggungjawab mencetak dan memasarkan bahan bacaan terbitan Dewan Bahasa Dan Pustaka menerusi kontrak yang ditandatangani pada 1 September 2002.Tempoh kontrak dengan syarikat konsesi itu adalah selama 12 tahun dan akan tamat pada 2014.

Sejak tahun 2002 Dewan Bahasa Dan Pustaka mengalami kerugian RM20 juta hingga RM40 juta setiap tahun. Sebelum diswasta DBP mencatat keuntungan setiap tahun RM20 juta. Dewan Bahasa Dan Pustaka yang diletak di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia, yang menterinya sekarang ialah Tan Sri Muhyiddin Yasin mesti bertindak mengatasi kemeluk Dawama.

Paling malang notis cuti tanpa gaji dikeluarkan ketika kakitangan yang beragama Islam menyambut awal Ramadhan pada tahun ini.Penyiasatan menyeluruh perlu dibuat kenapa berlaku kepada agensi mendapat kontrak tetap daripada DBP untuk mencetak dan memasarkan buku Kementerian Pelajaran Malaysia. Persoalannya kenapa berlaku demikian?Setelah pemimpin umno merosakkan bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu ketika memperkenalkan Metematik dan Sains sekarang satu lagi pengkhianatan umno terhadap institusi yang memertabatkan Bahasa Melayu mengalami krisis kewangan sehingga menjejaskan penerbitan DBP yang telah dimonopoli oleh Dawama.

DBP yang ditubuhkan pada 22 Jun 1956 dengan nama asalnya Balai Berita. Kes Dawama menambahkan satu lagi hujah ketidak wibawaan kerajaan Barisan Nasional untuk menguruskan negara ini. Inilah akibat dasar pengswastaan ala BN yang membebankan rakyat dan mengkayakan kroni. Akhirnya segala kerugian ini rakyat akan dibebankan, kerana kerajaan terpaksa mengambil alih syarikat yang menghadapi masalah. Model pengswastaan BN mudah sahaja hendak memahaminya, untung kroni sapu, apabila rugi rakyat tanggung.

Awas Penipuan Sedang Rancak Berjalan...!!


salah satu dari lapan tuntuan bersih ialah penghapusan undi pos
undi pos ini telah digunakan bagitu lama sekali oleh gerombolan
undi pos ini tidak boleh dipercayai
undi pos adalah undi tipu

sesudah 9 julai bersih 2.0 telah memberi masa tiga bulan
untuk spr melakukan sesuatu tentang udi pos
tiga bulan ini akan berakhir pada november
kerana bulan puasa tidak diambil kira

suasana politik hari ini jeas menunjukkan
Pakatan Rakyat akan menang besar dalam pru13

semua tanda tanda politik menunjukkan
bahawa pentabiran malaysia akan diganti

TETAPI! AWAS ! WASPADA!

BN akan terus menipu
undi pos adalah salah satu dari cara menipu undi

hasilnya : pakatan rakyat akan kalah
pakatan rakyat di selangor akan kalah
kerana selangor negeri terkaya sedang dikepong
oleh undi pos dan undi mat bangla dan mat indon amatlah penting bagi BN

anak anak muda wajib sedar hal ini
kemenangan akan digagalkan

inilah hakikat dan perancangan licik BN

tak percaya?
sila baca apa yang tertulis di bawah ini:


UNDI POS : LAGI BEKAS TENTERA DAKWA SUBAHAT - mkini

Seorang lagi bekas tentera hari ini tampil mendakwa pernah terlibat menyalahguna undi pos semasa berkhidmat atas arahan pegawai atasannya.

Nasir Mohamad (kiri) yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai bekas "kerani" di kem Sandakan, Sabah berkata, kejadian itu berlaku ketika pilihan raya umum ketujuh pada tahun 1986.

"Saya bersama seorang kerani diarah buka karung undi... (kami) diarah pegawai atasan buka uncang undi dan diarahkan memangkah. Kertas undi itu lebih kurang 900 keping, termasuk tentera dan isteri mereka.

"Saya diarah bahagi dua, kawan saya, namanya Ayub Mat ambil 400 lebih, saya ambil 400 lebih (kertas undi). Saya diminta undi ikut citarasa saya," katanya dalam majlis anjuran Pemuda PAS di sebuah hotel di Ampang pagi tadi.

Penjual Agama Memang Ramai....!!


BANYAK USAHA PUJUK ISLAM MURTAD - BH

KUALA LUMPUR: Mufti Perak, Harussani Zakaria, berkata banyak usaha dilakukan pihak tertentu untuk mempengaruhi dan memurtadkan umat Islam di negara ini, namun tiada tindakan diambil pihak berkuasa agama Islam termasuk pimpinan tertinggi bagi menyekat aktiviti berkenaan.

Beliau berkata, keadaan itu menyebabkan bukan saja ramai umat Islam memeluk Kristian, malah ada yang memeluk agama Hindu dan agama lain terutama saudara baru seperti India Muslim.

“Apabila saya dedahkan laporan Persatuan Paderi Malaysia yang mengisytiharkan lebih 230,000 umat Islam memeluk Kristian pada 2008, tiada tindakan diambil, malah kata saya itu didustakan.

“Hakikatnya banyak (murtad), bukan sekadar masuk Kristian tapi Hindu pun ramai, saya tahu banyak usaha dibuat bukan Islam untuk pengaruhi Islam, malah ada mengakui poketnya sentiasa ada RM30,000 hingga RM50,000 bagi mempengaruhi umat Islam memasuki agama mereka,” katanya.

Berkata, antara strategi diguna gereja mempengaruhi umat Islam termasuk mengadakan aktiviti memberi makanan seperti di sekitar masjid pada waktu solat Jumaat dan Maghrib selain mengedar risalah agama ke rumah dan memberi wang kepada pelajar.

“Pernah terjadi sekumpulan pemimpin dari Subang Jaya termasuk bergelar Datuk berjumpa saya untuk memberitahu ada gereja sebarkan agama pada pelajar, beri duit dan bible dan perkara terbabit dilaporkan pada polis, tapi tiada tindakan. Saya juga hubungi pihak berkuasa, tapi jawapannya, kami nak buat macam mana,” katanya.

Beliau yang kesal dengan sikap itu, meminta pimpinan tertinggi membanteras aktiviti berkenaan daripada menjadi serius selaras kedudukan Islam sebagai agama rasmi negara.

Nota:

Tarian poko poko apa cerita..?
Haram ke halal..??
kah kah kah

Bukti Rakyat Maklin Dhaif Di Bawah BN...!!


ASRI : BUKAN HARAM UMAT ISLAM TERIMA BANTUAN AGAMA LAIN -MI

Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin menegaskan “bukan sesuatu haram” jika umat Islam menerima bantuan daripada mana-mana penganut agama lain termasuk Kristian sekiranya terpaksa berbuat demikian.

Bekas mufti Perlis berkata sikap umat Islam yang enggan menghulurkan bantuan sesama mereka menyebabkan ramai golongan miskin terpaksa bergantung kepada orang bukan Islam.

“Bukan sesuatu yang haram untuk seseorang Muslim menerima bantuan daripada bukan Muslim. Apatah lagi, jika mereka dalam kesusahan yang amat. Tindakan mereka menerima bantuan tidak boleh dipersalahkan, sebaliknya perbuatan pihak Muslim yang sepatutnya memberi bantuan kepada mereka tetapi tidak melakukannya itulah yang patut disalahkan.

“Jika dibincangkan di sudut bantuan, pada asasnya kita tidak boleh menyalahkan orang lain kerana memberikan bantuan. Adalah menjadi hak setiap untuk memberikan bantuan kepada sesiapa yang mereka mahu,” kata beliau sambil menambah, mana-mana bantuan dibenarkan selagi mengikut peraturan dan undang-undang.

Tegas Asri, beliau difahamkan umat Islam yang hadir dalam satu majlis makan malam muhibah di Gereja Methodist Damansara Utama dekat Petaling Jaya, Rabu lalu adalah untuk mendapatkan bantuan yang gagal dilaksanakan agensi agama Islam melalui pemberian zakat.

Jelas beliau, kemungkinan umat Islam yang hadir itu “terpengaruh” dengan agama Kristan disebabkan sikap baik penganutnya membantu mereka.

“Difahamkan bahawa orang-orang Islam yang hadir, terutama ibu-ibu tunggal terdiri dari kalangan mereka yang amat daif dan miskin.