Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 27, 2010

DASAR PECAH DAN PERINTAH

KENYATAAN AKHBAR PIMPINAN PAKATAN RAKYAT
26 OGOS 2010


Pakatan Rakyat sedar wujudnya satu muslihat politik oleh pimpinan Umno-BN untuk mengapikan sentimen perkauman sempit dan agama bertujuan memecahbelahkan keharmonian masyarakat. Politik usang bersifat peras ugut dan memesongkan fakta ini digunakan oleh pimpinan Umno-BN kerana mereka berada dalam keadaan terdesak untuk meneruskan kelangsungan kuasa mereka. Demi mencapai cita-cita politik tersebut pelbagai jentera kerajaan seperti BTN dan media seumpama Utusan Malaysia diperkuda untuk menggugat kesejahteraan rakyat.

Berhadapan serangan bertali arus itu, Pakatan Rakyat tetap beriltizam untuk melaksanakan Perubahan demi kemaslahatan rakyat keseluruhannya. Kita beriltizam untuk memastikan keharmonian dan perpaduan masyarakat dapat diperteguh serta politik perkauman sempit akan sirna dari negara ini.

Pakatan Rakyat menghormati perjuangan parti masing-masing dalam Permuafakatan Pakatan Rakyat. Permuafakatan ini sememangnya berlandaskan Dasar Bersama Pakatan Rakyat yang telahpun disepakati.

Dasar Pakatan Rakyat menyatakan:

“Pakatan Rakyat bertekad untuk menyemai persefahaman dan perpaduan di kalangan rakyat berteraskan prinsip memelihara kepentingan bersama. Perpaduan negara mesti mencerminkan kesepakatan, persefahaman serta muafakat sejati antara kaum, budaya dan agama.”

Kita akui sememangnya terdapat perbezaan di antara komponen Pakatan Rakyat, walaupun begitu kita tuntas menggalakkan perbincangan dan bersikap terbuka. Ini berbeza sekali jika dibandingkan dengan politik dalaman BN yang mana komponennya sering bertelagah dan bersikap menyembunyikan segala permasalahan.

Pakatan Rakyat tidak mempunyai keraguan untuk tetap bersatu melawan kemungkaran dan penganiayaan Umno-Barisan Nasional terhadap rakyat. Kami beriltizam untuk menentukan hala tuju baru buat rakyat dan negara ini. Menjelang 53 tahun kemerdekaan, sudah tiba masanya negara ini meninggalkan politik perkauman sempit yang seumpama barah merosak masyarakat. Pakatan Rakyat merasa bertanggungjawab untuk memaknai kembali Kemerdekaan yang berlandaskan Politik Baru yang lebih matang dan mengutamakan kemaslahatan rakyat serta negara ini.

Kita percaya antara lainnya serangan ini adalah untuk menutup kegagalan kerajaan Umno-BN menguruskan khazanah negara seumpama skandal rompakan saham untuk rakyat termiskin bernilai RM 52 billion. Kita menggesa satu Suruhanjaya Di Raja ditubuhkan bagi menyiasat kehilangan hak rakyat tersebut.

YB Anwar Ibrahim
Ketua Umum
PKR

YAB Lim Guan Eng
Setiausaha Agung
DAP

YB Ust Nasharuddin Mat Isa
Timbalan Presiden
PAS

Ringgit Kassorga....!!!


----------------------------------------------------------
Woitttttt...AIMAN TAK KISAH...INI LAH DIA MALAYSIA BOLEEEEEH.....KAH...KAH...KAH...

Doa Yang Ikhlas Tak Perlu Ikut Skrip....!!!

Ini contoh Doa Yang Ihklas....!!!

KHATIB ZAKARIA : SAYA TAK BUAT SALAH, TIADA SEBAB PERLU MOHON MAAF – MInsider

Zakaria Ahmad, khatib yang dikaitkan dengan isu khutbah berkata, beliau berpendirian tidak perlu memohon maaf secara terbuka kepada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin kerana tidak melakukan apa-apa kesalahan dalam isu doa khutbah.

“Saya tidak akan memohon maaf sebab saya pasti yang tidak melakukan apa-apa kesalahan, tiada sebab untuk meminta maaf pun,” kata Zakaria ketika dihubungi The Malaysian Insider.

“Saya tidak akan tunduk desakan itu, saya tidak perlu buat demikian,” kata beliau lagi sambil menambah, isu itu diperbesarkan oleh pemimpin politik.
---------------------------------------------------------------
Woitttttt....MENGIKUT AJARAN ISLAM UMNO....MESTI DOAKAN RAJA...

Kah...Kah...BILA BERDOA ...MANA BOLEH PAKSA-PAKSA....!!!

Kah...Kah....INI KHATIB YANG MENGIKUT AJARAN ISLAM.....

Kah...Kah....BUKAN ISLAM PAKATAN...BUKAN ISLAM PAS....BUKAN ISLAM HADARI....

Woittt......KHATIB INI BUKAN ISLAM KAKI BODEEEK.....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....YANG PENTING BILA BERDOA MESTILAH IKHLAS...

Dollah Hadhari..Khairi Bistari....!!!


KHAIRY JADIKAN PEKASA ALASAN TAGIH SIMPATI -Utusan Meloya

Tindakan Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin mengugut untuk meninggalkan parti dianggap sebagai cubaan mencipta helah dramatik bagi memancing simpati ahli-ahli UMNO dengan menjadikan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) sebagai 'kambing hitam'.

Ibrahim Ali membidas kenyataan Khairy dengan menyifatkan, tindakan itu menonjolkan sisi 'tidak cerdik' Ahli Parlimen Rembau tersebut bagi menutup kekecewaannya kerana tidak dilantik dalam Kabinet.

"Kenyataan itu jelas memperlihatkan kekecewaan Khairy yang sudah sampai ke kemuncak kerana tidak diberi perhatian pucuk pimpinan UMNO.

"Jadi sekarang beliau cuba jadikan Perkasa sebagai alasan dan alat untuk menagih simpati," katanya.

Mengulas lanjut, Ibrahim memberitahu, Ahli Parlimen Rembau itu bebas membuat keputusan untuk keluar dari UMNO kerana ia adalah hak individu yang tidak boleh dihalang oleh sesiap

Sementara itu, Ketua Wira Perkasa Malaysia, Muhammad Zahid Md. Arip turut membidas kenyataan tersebut dan menyifatkan Khairy sebagai seorang manusia yang gagal dan kecewa dalam politik.

Menurutnya, UMNO adalah wadah perjuangan bangsa Melayu, bukannya tempat untuk mengadu domba dan mengugut mahukan jawatan.

"Ini merupakan kali kedua beliau cuba menarik perhatian ramai termasuk pucuk pimpinan kerana sedar cara kepimpinannya semakin ditolak oleh UMNO.

Nota:

jangan lupa tahun lalu sebelum adanya pekasam
menantu dolah ini pernah mebuat kenyataan “ kerana kita lemah
maka orang lain ambil kesempatan” - kenyataan ini merujuk kepada
tuntutan MCA . Sesudah kenyatan ini di buat menantu dolah ini telah
ditibai oleh mca. hanya dua bulan ini saja menanti dolah ini mula
‘rebranding’ ini bila cukongh mca di tibai oleh pekasam maka menantu
dolah ni nak jadi hero cukong pulak.

Pakatan rakyat secara senyap senyap telah beterima kaseh
kepada menantu dolah ini kerana dipilihanraya yang lalu calon calon
telah di pilih oleh menantu dolah – semua calon ini bungkus kah kah kah

Dalam budaya adat perpatih menantu dolah
bukan orang rembau – ibunya bukan orang rembau
ayahnya orang rembau. adat pepatih condong ke sebelah ibu
menantu dolah ni orang kedah dia menyamar orang remaau
dia tak berani jadi calon kedah - jamin bungkus
dia bukan asli rembau - dan bukan asli nogori

menantu dolah ini orang kedah kerana itu dia hitam
itu pasal beraheng panggil dia kambing hitam
Kah...Kah...Kah