Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 18, 2010

Hitler Lebih Tahu Islam Banding UMNO....!!!

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...
Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.
Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy
Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi.

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar
Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

Nota :

Seluruh Dunia khususnya umat islam amat membenci pada Hitler....
Tidak ramai yang tahu Hitler sebenarnya dekat dengan Islam....
Tidak Mungkin ia juga mati sebagai Islam...
Jasa Hitler yang paling di ingati ialah usahanya menghapuskan etnik yahudi dari dunia ini...
Manakala jasa UMNO pula mengambil kesempatan untuk berbaik malah turut menjadi barua kepada yahudi dan juga ejennya...
Yahudi sebenarnya bertanggungjawab untuk cuba menutup hubungan Hitler dengan tokoh Islam dari pengetahuan umum...
Sama juga dengan kejahatan UMNO yang sengaja menutup sejarah penglibatan para pejuang Islam yang juga turut sama melancarkan jihad dalam proses menuntut kemerdekaan kepada Malaysia suatu ketika dulu......

Lagi Berita Orang Hilang....!!!

Kehilangan Mat Taib Dipersoal -Mstar

Kegagalan Ketua Umno Bahagian Kelana Jaya Tan Sri Muhammad Muhamad Taib dari menghadiri aktiviti pergerakan itu, terutama bahagiannya terus menimbulkan tanda-tanya.

Anggota Majlis Tertinggi Umno Dr Mohd Puad Zarkashi berkata sebagai pemimpin yang pernah menjawat jawatan tertinggi parti dan juga pentadbiran negeri Selangor dan Pusat, perlu memberikan contoh terbaik supaya boleh dicontohi orang lain.

Beliau mendakwa tindakan Muhammad yang dilaporkan dua kali tidak menghadiri mesyuarat bahagian serta tidak pernah menghadiri mesyuarat perhubungan Umno negeri yang dipengerusikan oleh Presiden parti Datuk Seri Najib Tun Razak memperlihatkan kegagalannya menunjukkan komitmen terhadap kerja dan melaksanakan tanggungjawab.

"Beliau telah beri contoh terburuk sebagai seorang pemimpin yang begitu berpengalaman, dan juga contoh terburuk dari segi kepimpinan apabila dilihat tidak mengambil peduli mengenai bahagian yang diketuai, sama ada untuk menghadiri mesyuarat atau menjalankan sebarang aktiviti," katanya di sini pada Ahad.
--------------------------------------------------------
Kah....Kah.....PANDAI BETUL MAIKE TYSON BUAT GIMIK.....!!!

Kah...Kah......JANGANLAH BUAT MACAM TU MIKE.....???

Kah...Kah.....KEPADA SESIAPA YANG ADA TERJUMPA DENGAN MIKE...SILA LAPOR KEPADA UMNO SECEPAT MUNGKIN...!!!

Kah...Kah....BALIK LAH MIKE...AMBIK LAH SEMULA JAWATAN MB SELANGOR SEMULA KALAU DI TAKDIRKAN UMNO/BN MENANG....!!!

Kah...Kah....JANGAN BUAT KAMI MACAM NI...KAMI SEMUA RINDU KAT MIKE...!!!!

Kah...Kah....KAMI TAHU MIKE BANYAK BERJASA PADA UMNO...JANGANLAH TINGGAL KAMI...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...BILA ADA DEPAN MATA SEMUA ORANG BUAT TAK ENDAH...BILA HILANG SEMUA SIBUK CARI MIKE...!!!

Sah..Pilihanraya Dah Dekat....!!!


PKR Ranting Permatang Pasir Bubar, Anggota Sertai Umno -Mstar

Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ranting Permatang Tinggi di sini dibubarkan selepas kesemua 56 angotanya bertindak keluar parti itu dan menyertai Umno pada Ahad.

Timbalan Ketuanya Ismail Md Ali berkata keputusan itu dibuat mereka selepas hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan PKR.

"Kami juga sudah bosan dengan janji-janji manis PKR kerana sehingga hari ini iaitu selepas dua tahun memenangi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Machang Bubuk tiada satu (janji) ditunaikan," katanya kepada pemberita di sini.

Beliau sebelum itu menyerahkan borang keanggotaan Umno kepada Ketua Bahagian Bukit Mertajam, Senator Datuk Musa Sheikh Fadzir.

Ismail juga mendakwa Anggota DUN tersebut Tan Hock Leong tidak pernah turun padang bertemu penduduk sejak memenangi kerusi itu.

Sementara itu, Musa berkata tiga lagi ranting PKR di Bukit Mertajam telah menemuinya dan menyatakan hasrat untuk menyertai Umno.

Ia membabitkan kira-kira 300 anggota PKR, katanya yang enggan memberitahu ranting yang terlibat. - BERNAMA
--------------------------------------------------------------
Kah...Kah.....INI MENUNJUKKAN PILIHANRAYA UMUM DAH HAMPIR....!!!

Kah...Kah.....MULA-MULA 50..LEPAS TU 500...CUKUP 5000 MAKA PARLIMEN PUN AKAN DI BUBARKAN...!!!

Kah...Kah....AGAK-AGAK SEKARANG DAH BERAPA PULUH JUTA AHLI UMNO YE...!!!

Kah...Kah....PKR MUNGKIN TAK BERTANDING DALAM PRU 13 NANTI...SEBAB TAK ADA AHLI...!!!

Kah...Kah....INI SEMUA TAKTIK LAMA....RAKYAT PUN DAH NAIK MUAK...!!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...AHLI PKR KELUAR PARTI TAK MENGAPA SEBAB AHLI PR MAKIN BERTAMBAH...!!!

Permintaan Suami Kepada Isteri....

Suami Najib Sedang Bermesra Dengan Isterinya...!!!

Rosmah minta kementerian kewangan biayai wisma wanita -MKini

Isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor meminta Kementerian Kewangan mempertimbangkan peruntukan bagi pembinaan Wisma Wanita di setiap negeri.

Beliau berkata pembinaan wisma berkenaan wajar bagi melancarkan pembangunan dan pembelaan kebajikan golongan wanita di negeri masing-masing.

"Wisma Wanita mampu dijadikan sebagai pemangkin bagi meningkatkan lagi pembangunan dan kemajuan kaum wanita.

"Ini adalah kerana kaum wanita memainkan peranan yang cukup penting sebagai isteri, ibu dan anak dalam memikul tanggungjawab kepada masyarakat dan negara dan mereka wajar dihargai," katanya ketika merasmikan Wisma Wanita Sabah di Kota Kinabalu hari ini.

Turut hadir ialah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga menteri kewangan.

Rosmah juga berkata Wisma Wanita boleh berfungsi sebagai pusat sehenti bagi wanita yang memerlukan bantuan daripada pelbagai segi seperti latihan keusahawanan dan bimbingan dalam isu-isu melibatkan wanita dan keluarga seperti perkahwinan, perceraian, tuntutan nafkah dan hak penjagaan anak.

Mengenai Wisma Wanita Sabah, beliau berharap bangunan yang dibina atas tanah seluas dua hektar itu turut dijadikan sebagai destinasi pelancongan.

Katanya, bangunan itu turut menempatkan penjualan produk kraftangan berkualiti oleh wanita Sabah yang boleh dijadikan cenderamata untuk pelancong.

"Adalah diharapkan melalui peluang ini, para usahawan wanita tempatan akan lebih bersemangat untuk menghasilkan lebih banyak lagi produk berkualiti yang boleh dipasarkan mengikut kadar berpatutan," katanya.

Di samping itu, beliau berkata kewujudan Galeria Wanita di bangunan tersebut, yang mempamerkan maklumat mengenai pembangunan dan pencapaian wanita Sabah, juga mampu menjadi daya tarikan pengunjung.

Bangunan lima tingkat itu dibina pada 27 Sept 2006 dan siap pada 25 Nov 2008 dengan peruntukan RM18.725 juta oleh kerajaan negeri.- Bernama

Nota :

Di saat rakyat sedang berhadapan dengan beban kenaikkan harga barang...
Isteri Perdana Menteri lebih berminat untuk mengarahkan Kementerian Kewangan supaya membina bangunan untuk kaum wanita....
Rakyat yang susah mesti sedih bila membaca berita seperti ini....
Bagi wanita khususnya para ibu tunggal..mereka bukanlah mahu kan bangunan...
Yang penting mereka dapat di bela dengan sebaiknya....
Sedih seribu kali sediah...Bagi wanita di luar sana...tepuk dada tanya hati nak pangkah apa...!!!

Taktik Lama Nak Takutkan MELAYU....!!!


MELAYU HILANG KUASA PADA PRU 13 ? - Utusan Malaysia

Orang Melayu akan hilang kuasa pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) jika UMNO dan Pas terus berdegil untuk tidak bersatu.

Harussani Zakaria yang melahirkan kebimbangan tersebut berkata, kedegilan kedua-dua parti Melayu terbabit untuk meletakkan keutamaan agama di tempat sepatutnya hanya akan memberi kesan buruk kepada masa depan orang Melayu sendiri.

''Kalau kita terus berpecah-belah, kita akan terima kekalahan (pada PRU-13), itu sahaja. Dan akan berlaku satu bentuk penjajahan baru," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Perhimpunan Melayu Perak 2010 di Dewan Bankuet Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini hari ini.

Harussani menegaskan, pemimpin Melayu perlu sedar bahawa mereka memikul tanggungjawab memastikan kepentingan orang Melayu terjamin.
--------------------------------------------------------
Woittt.....YANG HILANG KUASA ADALAH UMNO BUKAN MELAYU.....!!!

Woittt.....BUKAN MELAYU HILANG KUASA....JANGAN NAK MENIPU.....!!!

Kah...Kah....SIAPA YANG TELAH HILANGKAN KUASA MELAYU..??? MACAMANA MELAYU BOLEH HILANG KUASA....???

Kah...Kah...YANG AKAN KALAH BUKAN MELAYU TAPI UMNO....!!!

Kah...Kah...APA SANGKUT PAUT DENGAN MELAYU....PAS PUN MELAYU...!!!

Kah...Kah...INI TAKTIK LAMA CUBA NAK TAKUT TAKUT KAN MELAYU.....!!!

Kah...Kah...MELAYU SEKARANG DAH GLOBAL BUKAN GLOKAL....!!!

Woittt....MELAYU ADA DI MANA-MANA...ADA MELAYU DI SRI LANGKA...DI AFRIKA SELANTAN...DI SELATAN SIAM....!!!

Kah...Kah....DI PEKAN TAK ADA RAMAI MELAYU..YANG RAMAI MYANMAR....!!!

Woittttt....DI SABAH PUN JARANG ADA MELAYU...YANG BANYAK ADALAH FILIPHINA....!!!

Kah...Kah....JANGAN LAA TAKUT-TAKUT KAN MELAYU...!!!

Kah...Kah...JANGAN NAK BODOH KAN MELAYU....!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....UMNO BUKAN MELAMBANGKAN MELAYU....MELAYU PUN BUKANLAH SEMESTINYA UMNO....!!!

Menteri & Kerajaan Yang Bodoh Dan Bangang Perlu Di Hapuskan....

Pekerja Matang, Berpengalaman Perlu Dikekalkan:Shahrizat MStar

Majikan perlu melaksanakan langkah persaraan secara beransur-ansur terhadap pekerja mereka dengan mengekalkan pekerja yang matang dan berpengalaman, kata Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Beliau berkata majikan perlu menimbangkan cara kreatif untuk mengekal pekerja matang dan berpengalaman menerusi latihan semula dan kerja secara fleksibel.

"Ini akan membenarkan pekerja yang telah berusia untuk meneruskan dunia pekerjaan mereka dan membolehkan mereka untuk terus menabung dan hidup selesa di masa depan," katanya semasa merasmikan persidangan antarabangsa "Southeast Asia Conference on Ageing 2010: Improving Well-Being in Later Life" anjuran Institut Gerentologi, Universiti Putra Malaysia di sini hari ini.
-----------------------------------------------------------------

Kah....Kah....AIMAN TAK KISAH...HANYA RAKYAT YANG MATANG DAN BERPENGALAMAN BUKAN YANG BANGANG DAN BODOH YANG PASTI AKAN MENOLAK BN DALAM PRU KE 13 NANTI...INSYAALLAH....!!!!

Pamerkan Kad Keahlian UMNO Anda Untuk Dapatkan Harga Subsidi....!!!


Setiap kali harga barang naik. Ramailah para pemimpin barua dan pengampu menyebut. Negara lain mahal lagi? Tengok Singapura? Mereka tak sebut bahawa Singapura takde minyak & Gas. Singapura takde ladang gula. Gaji dan kadar upah yang tinggi berbanding dengan Malaysia. Sabarlah. Rakyat kena tanggung demi pembangunan. Nak Negara maju rakyat kena berkorban. Nanti kerajaan menjanjikan Malaysia maju 2020. Rakyat berpendapatan tinggi. Bla..bla..bla.. Semua pemimpin yang sedap bercakap itu hidup mereka ditanggung oleh rakyat dari duit pembayar cukai. Mereka mana rasa keperitan harga barang macam ni.

Hakikatnya, rakyat memang rasa resah apabila berlaku setiap kali kenaikan harga. Sebab rakyat yang terpaksa menanggung secara langsung setiap kenaikan. Terbaru apabila PM mengumumkan kenaikan baru Harga petrol, diesel, gula dan Petroleum Gas Cecair (LPG) naik berkuatkuasa mulai tengah malam tadi. Petrol RON 95 dan diesel naik 5 sen. RON97 tidak lagi diberikan subsidi. Manakala harga gula pula naik 25 sen kepada RM1.90, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram.
Harga baru:
• Petrol RON 95 - RM1.85 seliter.
• Diesel - RM1.75 seliter.
• Gula - RM1.70 sekilogram
• Gas LPG - RM1.85 sekilogram

Harga baru gas:
• Tong 14KG - dari RM24.50 kepada RM25.90 (naik RM1.40)
• Tong 12KG - dari RM21.00 kepada RM22.20 (naik RM1.20)
• Tong 10KG - dari RM17.50 kepada RM18.50 (naik RM1.00

Bagi penyokong UMNO mereka tak kisah. Sebab mereka ahli UMNO-COCO dikecualikan kenaikan harga barangan tersebut. Mereka dapat subsidi. Kan mereka penyokong tegar kerajaan. Sudah tentu mereka sujud syukur kerana kenaikan harga barang. Itulah tanda kerajaan yang mereka sokong itu bijak. Hebat. Cakna & Mendahulukan Rakyat. Orang yang tidak menyokong UMNO-BN pada pilhanraya yang lepas terpaksa membayar kenaikan harga barang tersebut. Bagi ahli UMNO, sila bawa kad ahli UMNO ke kedai untuk membeli gula atau menggalas satu tong gas. Tunjukkan kad UMNO ke stesyen minyak. Nanti ketakutanlah penjual tersebut dan terus memberi diskaun. Mereka pasti kagum dan hebat terhadap anda kerana anda ada kad ahli UMNO. Atau pun mereka tentu berguling atas tanah… Ekekekeke… Kalau takpun disumpah seranah. “Kerana kau sokong UMNO-BN le barang jadi naik ni… Bodoh!.

Nota :

Tapi ahli UMNO mereka tetap macam lembu kenyang. Kalau dinegara Arab macam keldai le. Larat tak larat ke.. keja dia pikul aje...
Bagi mereka hanya UMNO sahaja yang layak memerintah....
Mereka terus berkhayal bahawa Malaysia adalah Negara maju tahun 2020 meskipun Menteri mengumumkan kemungkinan bangkrap tahun 2019....
Inilah Negara yang bakal menjanjikan rakyat yang berpendapatan tinggi....
Apalah sangat naik barang 5 – 25 sen....???
Nasib baik ada kalau takde langsung macam zaman Jepun...?
Mereka tetap akan sokong UMNO Dulu...Kini dan Selama-lamanya sampai kiamat....

Geleng-Geleng..Angguk..Angguk.....!!!

EDITOR MEDIA BUKAN LEMBU UMNO – Harakah Daily

Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar menasihatkan Najib Razak supaya tidak ‘melembukan’ media-media arus perdana.

Beliau berkata demikian sebagai respons kepada tindakan kerajaan melarang editor-editor terbabit menggunakan terminologi 'barang naik' ketika melaporkan berita berhubung kenaikan harga barangan asasi rakyat, seperti yang didedahkan Malaysiakini semalam.

"Editor media-media ini bukannya 'lembu Umno', jangan lembukan media-media yang selama ini masih sokong kerajaan," ujar beliau malam tadi di Kediaman Rasmi Menteri Besar Kedah, di sini.

Beliau yang juga Pengarah Jabatan Pilihan Raya Pemuda PAS Pusat berkata, penggunaan istilah 'rasionalisme subsidi' dan 'penyelarasan harga' semata-mata untuk membendung kemarahan rakyat terhadap pentadbiran Najib.

"Najib guna terma-terma ini semua sebab dia mahu ‘melembukan’ rakyat, dia takut rakyat terus mengecam pentadbiran dia," ujar beliau sambil mengajak rakyat dan kakitangan kerajaan memulakan protes secara senyap terhadap pentadbiran Najib.

Katanya lagi, tindakan Najib merampas RM570 juta subsidi daripada rakyat sebagai tindakan mementingkan diri sendiri.

--------------------------------------------------------------
Woitttt.... INI SUDAH BAHAYA.....SUDAH BANYAK SANGAT LEMBU YANG BERKELIARAN....!!!

Kah...Kah...ADA LEMBU UTUSAN....ADA LEMBU HARIAN.....ADA LEMBU RTM.....!!!

Kah...Kah...ADA LEMBU STAR....LEMBU MALAY MAIL.....!!!

Kah...Kah...KALAU ADA IBU LEMBU...MESTI ADA ANAK LEMBU...!!!

Kah...Kah...ANAK LEMBU MACAM TV3, NTV7, BERNAMA TV.......!!!

Kah...Kah...BILA ADA ANAK LEMBU..DAH TENTU ADA CUCU LEMBU...!!!

Kah..Kah....CUCU LEMBU TERDIRI DARI PERKASA..GERTAK...GPMS..DAN BANYAK LAGI...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...BILA DAH JADI LEMBU...IKUT SUKA TUANNYA NAK TARIK KEMANA...KETEPI..KEKANAN...LEMBU HANYA IKUT SAJA...!!!

UMNO : Bila Tersepit Baru Ingat Pada Melayu....!!!

Harussani: Umno, PAS memang nak bersatu-MKini

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria mahu terus menyatupadukan orang Islam dan Melayu di negara ini walaupun terdapat pihak yang tidak menyenangi usaha murni beliau ini.

Namun beliau berkata beliau tidak pernah berputus asa demi mengekalkan kebaikan dan perpaduan umat Islam di negara ini, khususnya antara parti Umno dan PAS.

"Masih ada harapan (ke arah perpaduan orang Melayu), jika kita bijak mengutamakan perkara yang lebih penting ke arah mencapai matlamat ini.

"Harapan itu ada kerana kedua-duanya (Umno dan PAS) memang hendak bersatu. Itulah cita-cita saya," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Perhimpunan Melayu Perak anjuran Gagasan Melayu Perak di Ipoh hari ini.

Harussani berkata terdapat pemimpin kedua-dua parti Melayu berkenaan yang datang berjumpa beliau baru-baru ini bagi membincang dan meminta pandangan beliau berhubung cara untuk menyatupadukan kedua-dua parti tersebut.

Bagaimanapun katanya, beliau telah menjelaskan kepada mereka bahawa beliau bukan orang politik dan tidak mempunyai hak untuk menentukan perkara tersebut bagi kedua-dua belah pihak.

Bagi mencapai perpaduan, beliau berkata pemimpin yang beragama akan memahami erti perpaduan yang akan membawa ke arah kebaikan.

"Adakah agama menganjurkan kita mengamalkan sikap degil. Sifat degil merupakan satu perbuatan keji dalam agama kerana ia tidak menguntungkan rakyat. Mereka perlu sedar perkara ini," katanya.

Semasa merasmikan majlis tersebut, Harussani berkata sekiranya umat Islam hanya setakat berbeza pendapat, ia merupakan rahmat kerana perbezaan itu boleh membawa kepada kemajuan.

"Namun kini umat Islam bukan sahaja berbeza pendapat malah berpecah belah yang akhirnya boleh membawa kepada kehancuran mereka," katanya.

Beliau berkata umat Islam kini, termasuk golongan akar umbi, pertengahan, pemimpin malah kumpulan agama telah tersalah menilai dan tidak tahu meletakkan keutamaan dan kepentingan mereka.

"Contohnya, bangsa lain mengutamakan pendidikan tetapi kita (umat Islam) mengutamakan hiburan. Dalam pendidikan pula, kita lebih mengutamakan akademik daripada agama Islam.

"Agama diutamakan sebagai pelajaran dan bukan sebagai didikan. Kalau dari segi pelajaran agama, orang Yahudi dan Barat sebenarnya lebih pandai mengenai agama Islam daripada kita sendiri," tegas beliau.-Bernama
--------------------------------------------------------------
Woittt......BILA RASA DAH NAK MAMPUS...MAKA SIBUKLAH NAK SATUKAN MELAYU....

Kah...Kah...MANA BOLEH GUNA MUFTI...UMNO CAKAP MUFTI HANYA LAYAK JAGA AGAMA SAJA BUKAN UNTUK JAGA POLITIK...!!!

Kah...Kah...UMNO JUGAK YANG CAKAP POLITIK DAN AGAMA TIDAK BOLEH DI SATUKAN...!!!

Kah...Kah...NAK HARAPKAN CINA....CINA CERDIK TAK BANGANG MACAM MELAYU....!!!

Kah...Kah...NAK HARAPKAN HINDU....HINDU PUN TAHU UMNO/BN ADALAH PENIPU...!!!

Kah...Kah...NAK HARAPKAN ASLI.....ASLI PUN SEKARANG DAH RAMAI YANG SEKOLAH TINGGI...!!!

Kah...Kah...NAK TAK NAK...UMNO BALIK CARI MELAYU KONONNYA NAK BERSATU....!!!

Kah..Kah...MELAYU PUN SEKARANG RAMAI YANG DAH CELIK...DAH TAK RAMAI YANG BANGANG....!!!

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH...BUATLAH PILIHANRAYA SEKARANG...BARU TAHU MELAYU SOKONG UMNO ATAU TIDAK....!!!

UMNO/BN Adalah Makhluk Yang Paling Jahat Atas Muka Bumi...!!!


Dr Asri: Aduhai subsidi dirampas...-MKini

Kongsi 430Bekas mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin menyatakan kekesalannya terhadap kenaikan harga "5-dalam-1" bagi tujuan penjimatan subsidi sedangkan pada masa yang sama terdapat pelbagai pembaziran.

"...di sana berbagai lagi pembaziran yang lain, tiba-tiba rakyat awam menjadi mangsa, subsidi mereka pula yang dirampas," katanya.

"Kenangilah orang-orang kampung yang susah, ibu bapa yang terhad pendapatan mereka dan anak-anak miskin yang akan termangsa dari setiap kenaikan harga barang.

"Mereka tiada istana mewah, tiada kereta mewah, tiada hidangan mewah."

Tengah malam kelmarin, kerajaan menaikkan harga petrol, diesel, gula dan Petroleum Gas Cecair (LPG). Langkah tiba-tiba itu ternyata mengundang kemarahan banyak pihak, terutamanya pembangkang.

Menulis dalam blognya semalam, Dr Mohd Asri menempelak "golongan bangsawan dan pembesar yang bersenang-lenang dengan kemewahan yang telah merampas subsidi rakyat".

Sedangkan, menurut artikel berjudul 'Menangisi kenaikan harga barang' itu lagi, orang miskin kini menangis ekoran harga makanan yang semakin tinggi.

Nota :

"Di sana berbagai lagi pembaziran yang lain, tiba-tiba rakyat awam menjadi mangsa, subsidi mereka pula yang dirampas,"..."Kenangilah orang-orang kampung yang susah, ibu bapa yang terhad pendapatan mereka dan anak-anak miskin yang akan termangsa dari setiap kenaikan harga barang."..."Mereka tiada istana mewah, tiada kereta mewah, tiada hidangan mewah."