Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 17, 2010

SELOKA PETANG SABTU.....


------------------------------------------------------------------
Woittt.....MARI KETAWA BERAMAI -RAMAI...KAH...KAH...KAH...KAH....KAH....KAH...!!!!

Subsidi Adalah Perlu Bagi Rakyat Miskin....!!!


BELAJAR BERDIKARI , BUKAN TERIMA BANTUAN KEBAJIKAN SEMATA-MATA: NAJIB – Berita Harian

Najib Razak berkata kesungguhan kerajaan membasmi kemiskinan bukanlah hanya melalui bantuan kebajikan semata-mata tetapi menggalakkan golongan miskin terbabit, berdikari.

Katanya, menerusi pelbagai projek membasmi kemiskinan, kerajaan mahu golongan terbabit dapat meningkatkan taraf kehidupan mereka dan keluar dari kepompong kemiskinan.

Biar miskin, tapi jangan miskin jiwa, guna kudrat yang ada, walaupun miskin dari (segi) pendapatan tetapi tidak miskin jiwa dan semangat untuk berubah," katanya.
-----------------------------------------------------------
Woitttt.... CAKAP MEMANG SENANG LAAAA.....!!!

Woittttt....MACAM MANA NAK BERDIKARI... BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI....!!!

Woitttttt...DUIT YANG JIMAT INI PERGI KE MANA...???

Kah...Kah...SELURUH MALAYSIA NAK TAHU... DUIT SUBSIDI YANG DITARIK ITU BUAT APA...???

kah...Kah... NAK BAYAR GAJI ZIONIS APCO KE...??

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH.....BERITAHU PADA RAKYAT SEBAB SEBENAR MENGAPA SUBSIDI UNTUK RAKYAT DI POTONG....RAKYAT BUKAN BODOH...!!!

UMNO Terengganu Hidap Diabetes Jenis 1.....!!!


Empat ADUN pulau mesyuarat Umno Setiu -MKini

Kongsi 54Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, hari ini melahirkan rasa kecewa dengan persidangan perwakilan Umno Bahagian Setiu yang dipulaukan oleh beberapa wakil rakyat di kawasan itu.

Mereka adalah ADUN Jabi, Ramlan Ali; ADUN Permaisuri, Abd Halim Jusoh; ADUN Langkap, Asha'ari Idris dan ADUN Batu Rakit, Khazan Che Mat.

"Empat wakil rakyat tak hadir, saya pun dukacita jugalah, saya tak sebelahi mana-mana pihak dalam soal politik, tapi sebagai timbalan presiden saya rasa agak kecewa.

"Mungkin ada masalah tertentu, mungkin ada hubungkait dengan jawatan dan pimpinan. Apa yang saya nak tekankan, apa saja isu dan permasalahan yang timbul antara kita, mesti kita selesaikan dengan bijaksana," katanya kepada Bernama.

Turut hadir, ahli parlimen Setiu, Datuk Mohd Jidin Shafie yang juga ketua Umno bahagian Setiu dan ketua Umno bahagian Besut, Datuk Seri Idris Jusoh.

Hisham: Umno T'ganu tidak berentap lagi... MKini

Kongsi 0Pengerusi badan perhubungan Umno Terengganu berkata penilaian beliau terhadap Umno itu mendapati ianya kini "sangat baik dan stabil".

"Kalau dahulu ada dua kumpulan berentap. Kini saya tengok stabil. Tidak ada kumpulan tertentu yang memecahbelahkan (Umno) negeri kepada dua.

"Cuma kita nak cuba anjakkan kepada tahap yang lebih agresif, lebih menjurus kepada pilihan raya dengan menyedarkan ahli-ahli supaya bekerja kuat, dan mendekati rakyat," katanya.
------------------------------------------------------------
Woittt.......YANG MANA SATU NAK PERCAYA NI....???

Kah...Kah....SI LIDAH PENDEK KATA OKAY....SI SEMBAB PULAK KATA TAK OKAY....!!!

Kah...Kah....INI NAMPAK MACAM SI SEMBAB NAK TIBAI SI LIDAH PENDEK...!!!

Kah...Kah....BILA BERCAKAP MESTI KLUK..KLEK....BOHONG SANA...BOHONG SINI....!!!

Kah...Kah....INIKAH PEMIMPIN YANG NAK BELA NASIB ORANG MELAYU...TAK ADA MAKNANYA...BERGADUH 24 JAM...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...PEMIMPIN YANG BERGADUH...AHLI UMNO YANG MELOPONG DAN MENJADI MANGSA...

Keluar Dari Tong Taik....Masuk Pulak Lubang Taik....!!!

Murugiah cadang sertai MIC atau Gerakan MKini

Kongsi 0Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk T Murugiah, yang dipecat dari Parti Progresif Penduduk (PPP) pada 16 Mei tahun lalu, hari ini berkata beliau sedang menimbang kemungkinan menyertai sebuah parti komponen Barisan Nasional (BN).

Menurut beliau kemungkinan parti yang akan disertainya adalah MIC atau Gerakan.

Keputusan itu bergantung kepada perbincangan yang akan diadakan dengan Perdana Menteri yang juga Pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak tidak lama lagi, katanya kepada pemberita selepas meninjau masalah kerosakan tebing Jalan Pasir Puteh-Pengkalan di Ipoh.

"Saya telah menulis surat memohon tarikh yang bersesuaian dan setelah mendapat pandangan dan nasihat daripada Perdana Menteri, saya akan jumpa penyokong dan seterusnya putuskan parti mana yang saya nak masuk.

"Apa yang pasti saya langsung tidak ada niat untuk membuka parti baru apatah lagi menyertai parti pembangkang," tegasnya.
------------------------------------------------------------
Woitttt.......BUAT KEPUTUSAN BIARLAH BIJAK...BUKAN MAKIN BODOH...!!!!

Kah...Kah.....KELUAR PARTI SAKIT..MASUK PULAK PARTI YANG DAH NAK MAMPUS..BUAT APA...??

Kah...Kah....KALAU BETUL NAK BELA INDIA...MASUKLAH GAS...!!!

Kah...Kah....CAKAPLAH SAYANGKAN JAWATAN TIMB. MENTERI...!!!

Kah...Kah....CAKAPLAH BERJUANG HANYA UNTUK CARI MAKAN SAJA...!!!

Kah...Kah....KALAU KAIL PANJANG SEJENGKAL...TAK PAYAHLAH NAK MENDUGA LAUTAN YANG LUAS...

Kah...Kah....PEGI LAH MEMANCING KAT TEPI TALI AIR AJE....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....RAKYAT PATUT TOLAK PEMIMPIN JENIS CAP AYAM MACAM NI...PENAKUT DAN MEMANG TAK ADA TELUR...!!!

1 Malaysia : APCO Di Utamakan...Rakyat Terus Di Bangangkan....!!!

Anwar: 'Penjimatan' gula hampir sama bayaran APCO -MKini

Kongsi 341Kenaikan harga petrol, diesel, LPG dan gula adalah tidak bertanggungjawab kerana tidak ada tindakan proaktif untuk menyediakan mekanisme bantuan kepada golongan yang paling terkesan dengan kenaikan ini, sebelum pengumuman dibuat, kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Di mana letaknya maruah seorang perdana menteri yang mengambil wang rakyat atas nama penstrukturan subsidi dan digunakan untuk membayar perunding asing seperti APCO sehingga mencecah RM77 juta setahun semata-mata untuk menaikkan imej beliau.

"Sedangkan bayaran kepada APCO itu hampir sama jumlahnya dengan anggaran penjimatan subsidi gula sebanyak RM126 juta (seperti diumumkan PEMANDU)," kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Malah, kesan berganda daripada kenaikan harga tersebut akan memberi tekanan kepada golongan berpendapatan rendah di bawah RM2,000 sebulan, yang mana 75 peratus adalah bumiputra yang kononnya dibela oleh BN, kata Anwar yang juga ketua umum PKR dalam satu kenyataan hari ini.

"Walaupun Dewan Rakyat telah bersidang sejak 7 Jun 2010, pengumuman kenaikan harga petrol, diesel, LPG dan gula langsung tidak dibincangkan di Dewan yang mulia itu.
-----------------------------------------------------------
Kah...Kah......1 MALAYSIA APCO DI UTAMAKAN..RAKYAT TERUS DI BODOHKAN...!!!

Kah..Kah.......BUKAN NAK NAIKKAN HARGA...CUMA NAK BUAT PENYELAEASAN....!!!

Woittttt......BERAPALAH SANGAT SUBSIDI PADA RAKYAT....BANDING SUBSIDI PADA TOUKEY IPP YANG SUPPLY TENAGA PADA TNB...???

Kah..Kah......KERA DI HUTAN DI SUSUKAN...ANAK DI RUMAH KELAPARAN...!!!

Kah...Kah.....RAKYAT 1 MALAYSIA KENA CEPAT SEDAR...JANGAN TERUS DI BANGANGKAN OLEH BN...!!!

Woittt........NAK TUNGGU APA LAGI...TIADA APA YANG NAK KITA HARAPKAN DARI BN LAGI...!!!

Woitttt.......DOK LEH LOK DOH...KOHO LOK NAPOK KOHO PUNOH....!!!

Kah...Kah.....MANA PEGI MENTERI YANG JAGA BARANG....PEMBOHONG....!!! JANGAN DENGAR CAKAP ORANG...DENGAR CAKAP SAYA...!!!

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH....CUKUPLAH KAMU PERBODOHKAN RAKYAT MALAYSIA....TUNGGULAH BAGAIMANA RAKYAT AKAN AJAR BN....UMUMLAH PILIHANRAYA..!!!