Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jun 20, 2010

Kami Nok ISLAM...Natang !!!


Umno dicadang tukar slogan -MKini

Slogan Umno 'Hidup Melayu' dicadang diubah kepada 'Melayu Cemerlang' agar relevan dengan suasana dan perkembangan negara masakini.

Ketua Umno Bahagian Besut Datuk Seri Idris Jusoh berkata dalam era inovasi dan kreativiti, slogan Melayu Cemerlang diyakini lebih sesuai untuk menggerakkan orang Melayu supaya mampu bersaing dengan bangsa-bangsa lain yang kini lebih ke hadapan.

"Slogan Hidup Melayu lebih menjurus kepada membina asas perjuangan dan kekuatan bangsa Melayu di era sebelum dan selepas kemerdekaan negara," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Kepimpinan Wanita Dalam Organisasi di Bangunan Umno Bahagian Besut di Jerteh, hari ini, lapor Bernama.Slogan baru itu dicadangkan oleh Umno Bahagian Besut.
------------------------------------------------------------
Kah....Kah....WOITTTT....PENDERHAKA SULTAN MUNCUL SEMULA.....!!!

Kah...Kah.....NATANG BEWOK DARI BESUT HIDUP LAGI....!!!

Kah...Kah.....DERIH JUSOH PENGASAS UMNO KE...???

Kah...Kah.....SLOGAN "HIDUP MELAYU" SESUAI LAH UNTUK UMNO...YANG DAH NAK MAMPUS...!!!

Kah...Kah.....SLOGAN "CEMERLANG MELAYU"...??? BILA PULAK MELAYU CEMERLANG...???

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH....TUKARLAH SLOGAN APA PUN...AGENDA UMNO ADALAH UNTUK TIPU MELAYU....!!!

Mana Tanggungjawab Kerajaan Pada Rakyat...???


Kajian selaras skim '1 Care' dengan KWSP

Kementerian Kesihatan sedang mengkaji langkah menyelaras skim pembiayaan kesihatannya "1 Care for 1Malaysia" yang dicadangkan, dengan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang baru-baru ini membenarkan pengeluaran untuk lebih banyak jenis penyakit kritikal.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Mohd Ismail Merican berkata Kementerian Kesihatan sudah mengadakan sesi taklimat dengan KWSP mengenai skim itu dan beberapa rundingan lagi akan diadakan.

"Sebaik saja dilaksanakan, usaha KWSP untuk menyediakan pembiayaan bagi perkhidmatan kesihatan juga dijangka akan diselaras dengan dasar 1Care," katanya kepada Bernama.

KWSP baru-baru ini mengumumkan bahawa skop pengeluaran diperluaskan bagi penyakit-penyakit kritikal dari 13 ke 36 dan juga rawatan untuk anggota keluarga di bawah umur 16 tahun bagi penyakit lelah yang berat, leukemia dan kecacatan intelektual akibat sakit dan kemalangan.

Dr Mohd Ismail berkata tindakan KWSP itu adalah "satu langkah sementara yang berguna" yang memberikan orang ramai lebih banyak pilihan bagi mendapatkan rawatan khususnya di sektor swasta dan bagi meliputi lebih banyak penyakit "catastrophic".

"Kementerian difahamkan simpanan KWSP dan simpanan perubatan tidak mencukupi bagi menyediakan perlindungan risiko yang diperlukan terhadap kejutan kewangan yang besar yang berhadapan dengan penyakit catastrophic," katanya.

Memandangkan kos penjagaan kesihatan yang meningkat, beliau berkata pihak kementerian sedang mengambil langkah bekerjasama dengan pembekal kesihatan swasta mengkaji bayaran perubatan dalam negara.

"Kementerian dan kerajaan kini dalam proses menyediakan satu rancangan komprehensif bagi transformasi sistem kesihatan yang akan menaik taraf sistem penjagaan kesihatan bagi memenuhi keperluan penduduk, sekarang dan pada masa depan ketika Malaysia berusaha untuk menjadi negara berpendapatan tinggi," kata beliau.

Beliau berkata "1Care" yang masih di peringkat perbincangan, akan menjadi sistem penjagaan kesihatan bersepadu awam-swasta bermula di peringkat rendah.Ia juga akan menangani soal kecekapan penggunaan sumber dan mekanisme bayaran kepada pembekal kesihatan.
------------------------------------------------------------
Woittt.....KWSP ADALAH SIMPANAN UNTUK HARI TUA RAKYAT....!!!

Kah...Kah...TAKKANLAH DUIT INI PUN KERAJAAN NAK USIK JUGA...!!!

Kah...Kah...INI MENUNJUKKAN BN BUKANLAH SEBUAH KERAJAAN YANG BAIK....!!!

Kah...Kah...KWSP ADALAH DUIT SIMPANAN RAKYAT..TAK PAYAHLAH NAK SIBUK...!!!

Kah..Kah...MANA PEGI DUIT CUKAI YANG DI KUTIP DARI RAKYAT...???

Kah...Kah..RAKYAT SEPATUTNYA DAPAT RAWATAN DAN KOS PERUBATAN PERCUMA...!!!

Kah...Kah..INI SEMUA PROJEK NAK TUTUP KELEMAHAN BN...!!!

Kah...Kah...CAKAPLAH BAHAWA MALAYSIA DAH NAK BANKRAP...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...CUMA NAK TANYA DUIT CUKAI RAKYAT SEBENARNYA DI BELANJAKAN UNTUK SIAPA..???

Madey Hanya Bimbangkan UMNO Bukannya Orang Melayu...!!!


UMNO BAKAL DI TALKINKAN...
"Bagi yang selalu menjenguk Blog Tun Mahathir kebelakangan ini pasti terbaca akan artikel yang bertajuk ‘Melayu kemana’ dan juga ‘Melayu kemana 2’ yang ditulis beliau.
Beliau melahirkan kebimbangan akan Melayu menjadi Minoriti dibumi Melayu sendiri dan dalam artikel Melayu kemana 2 pula beliau mempertahankan tulisannya dalam ‘Melayu kemana’ dengan memberikan hujjah bahawa Melayu kini telah terpecah kepada 3 puak yang menyokong tiga parti yang berbeza iaitu PAS, PKR dan UMNO.

Adakah benar Tun Mahathir bimbang akan nasib atau masa depan orang-orang Melayu?

Kenapa sekarang baru beliau memikirkan nasib orang-orang Melayu? Kenapa tidak beliau memikirkan akan nasib dan masa depan orang Melayu selama 22 tahun memerintah dulu?

Kalau Tun Mahathir berkata akan pentingnya kuasa berada ditangan Melayu, kenapa Kelantan yang telah diperintah oleh PAS yang majority Ahlinya berugama Islam dan berbangsa Melayu tidak diberikan bantuan sepenuhnya sebagaimana negeri-negeri lain yang dikuasai oleh UMNO/BN?

Tidakkah di Kelantan kuasa pemerintahan terletak hampir 100% ditangan Melayu yang berugama Islam?

Jika dikala pemerintahannya Kelantan yang dikuasai Melayu cuba dirampas beliau, adakah benar beliau merasa bimbang akan nasib Melayu kini?

Mungkin Tun telah melihat akan nasib UMNO yang diterjemahkannya sebagai Melayu selepas PRU13.. atau secara lebih tepat lagi Tun bimbangkan tentang nasib pemimpin-pemimpin UMNO andaikata PR benar-benar menguasai Putrajaya..

Tun bimbang bila memikirkan akan nasib pemimpin-pemimpin UMNO yang selama ini membina kekayaan dari penyalahgunaan kuasa mereka yang dilindungi oleh UMNO..

Jadi sebenarnya bukan kemana Melayu yang dipersoalkan tetapi kemana UMNO? Atau kemana pemimpin UMNO?
---------------------------------------------------------------
Kah...Kah....MADEY MEMANG PANDAI BERBOHONG....TIPU MELAYU...!!!

Kah...Kah....22 TAHUN JADI PM MALAYSIA..MANA DUDUKNYA MELAYU...???

Kah...Kah....ANANDA KRISHNAN TU MELAYU KE....????

Kah...Kah....YEOH TIOW LAY TU MELAYU KE .....????

Kah...Kah....VINCENT TAN TU SIAPA..?? MELAYU KE...???

Kah...Kah....KALAU TOLONG MELAYU..KENAPA HENTAM MELAYU KELANTAN MACAM NAK MAPUS...!!

Kah..Kah....KALAU NAK TOLONG MELAYU...KENAPA KAMPUS KUSZA KAU BUKA PADA BUKAN MELAYU..BODOH..!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...UMNO SEKARANG SEDANG MELALUI SAAT AKHIR SEBELUM DI TALKINKAN....

Nak Cuci Taik Jangan Duduk Dalam Tong Taik.....!!!

Kalau Cuci Dari dalam..Habis Mercik Kena Taik...!!!

Asri belum putus sertai Umno -MKini

Bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin menjelaskan bahawa beliau belum membuat apa-apa keputusan untuk menyertai mana-mana parti politik.

"Saya mengharapkan semua pihak tidak membuat andaian yang terlalu cepat terhadap kenyataan mana-mana pihak mengenai isu ini," tulis beliau dalam blognya.

Mohd Asli membuat penjelasan tersebut ekoran laporan dalam Umno Online yang menyebut Dr Mohd Asri Zainal Abidin bersama 100 ulama berkelulusan tinggi, termasuk PhD akan menyertai Umno Jumaat depan.

Laporan itu memetik setiausaha kerja Umno, Datuk Ab Rauf Yusof yang menyebut bekas mufti Perlis itu dan ulama yang lain akan menyertai Umno menerusi Cawangan Dataran Merdeka, Bukit Bintang, Kuala Lumpur.
---------------------------------------------------------------
Kah...Kah.....LU FIKIRLAH SENDIRI......!!!

Kah...Kah.....RAMAI YANG DAH KENA..BILA NAK CUCI TAIK DUDUK DALAM TONG TAIK....!!!

Kah...Kah.....APA DAH JADI PADA SHEIKH ANWAR IBRAHIM....???

Kah...Kah....APA DAH JADI PADA MASHITAH WADUK....PUNAH RANAH...!!!

Kah...Kah....APA DAH JADI PADA FIRDAUS BEKAS IMAM MASJID NEGARA...HANCUR..!!

Kah...Kah....APA DAH JADI PADA NAKHAEI AHMAD....TAK ADA MAKNANYA....!!!

Kah...Kah....UMNO TAK SUKA AGAMA DAN POLITIK DI SATUKAN....!!! INI FAHAMAN SESAT...!!!

Woittttt....TAK KAN DATO' MUFTI PUN TAK TAHU PASAL NI...!!!

Kah..Kah....TAK KAN DATO' MUFTI TAK TAHU PERANGAI UMNO YANG SEBENARNYA....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...ORANG MUKMIN TAK AKAN MASUK LUBANG BIAWAK UNTUK YANG KEDUA KALINYA...!!!

MB Mahkamah Memang Tidak Berkat.....!!!


Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) merasakan bahawa Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir akan membuat rombakan Exco Kerajaan Negeri dalam masa terdekat ini kerana desakan kuat dikalangan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang senior daripada kalangan Umno yang tidak berpuas hati dengan suasana yang ada ini termasuk dengan kemasukkan ADUN Bebas yang sudah bertambah sekarang.

Datuk Seri Zambry sudah tentu merasakan bahawa kebanyakkan ADUN yang sedia ada bukan daripada pasukannya kerana ianya ialah pilihan daripada bekas Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Perak, Tan Sri Haji Mohammad Tajol Rosli Mohammad Ghazali yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) Negeri Perak sebelum meletak jawatan ketika Umno / BN Perak tewas selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke – 12 yang lalu.

ADUN Kubu Gajah seperti Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Raja Omar yang selayaknya sebagai Exco Sukan kerana pengalamannya sebagai orang kuat sukan tidak mustahil akan diketengahkan. Manaka ADUN Batu Kurau, Datuk Najmudin Elias al-Hafiz yang sebelum ini diwar-warkan akan dilantik sebagai Exco Agama juga tidak kesampaian. Ditambah pula dengan ADUN Bota, Dato' Mohd Nasharuddin Hashim yang pernah membuat kontroversi dengan melompat parti juga perlu diberikan perhatian serius.

Sudah tentu Datuk Seri Zambry tidak mahu mengambil risiko yang besar jika benar terdapat ADUN Umno yang tidak berpuas hati dengannya. Jika keadaan masih kekal, bermakna Datuk Seri Zambry telah tidak prihatin terhadap suara ADUN-ADUN Umno yang senior dan masih tidak diberikan peluang olehnya.

SALMAN HAJI SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

Nota :

Kita dapat lihat samada pemerintahan sesebuah negeri itu berkat atau tidak...
semua benda yang di rancang semuanya tidak menjadi...
Buat itu tak kena..buat ini pun tak kena..
Itulah musibah bila bersikap tamak haloba...
Suara rakyat adalah suara keramat...
Tanamkan iltizam bahawa kerajaan lantikan mahkamah akan di hancurkan tidak lama lagi...

Ayuh Bersiap Sedia.. Perang PRU 13 Dah Hampir Tiba....!!!


Parti komponen BN diarah laksana tranformasi politik -MKini

Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu supaya parti komponen Barisan Nasional (BN) melaksanakan transformasi politik agar selari dengan transformasi yang sedang dijalankan oleh kerajaan.

Timbalan Perdana Menteri yang menyifatkan transformasi itu masih berjalan dengan perlahan berkata ia harus dilakukan dengan segera agar imej BN tidak menurun.

"Setiap parti komponen harus menguruskan parti masing-masing dengan lebih cekap dan membuat perubahan dengan cepat agar imej BN tidak menurun," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat perwakilan Pemuda, Wanita dan Puteri Umno Bahagian Pagoh di Kompleks Seri Perkembar Pagoh di Muar hari ini.

Perkara tersebut ditekankan beliau semasa ucapan perasmian mesyuarat tersebut dan Mesyuarat Perwakilan MCA Pagoh di Grisek dekat Muar sebelum itu.

Muhyiddin berkata perubahan itu penting kerana ekosistem dan lanskap politik negara sudah jauh berbeza di mana rakyat kini lebih berpengetahuan dan berilmu.

Katanya, setiap kelemahan BN akan menimbulkan persepsi yang tidak baik di kalangan rakyat yang mana akan diputarbelitkan oleh pihak pembangkang untuk kepentingan politik mereka.

Transformasi tersebut, katanya, turut bermakna setiap parti komponen berjuang melangkaui kaum yang diwakili mereka.

"Sebagai contohnya Umno hendaklah berjuang bukan hanya untuk orang Melayu sahaja tetapi juga untuk orang Cina dan India," katanya.

Ditanya mengenai rancangan pihak pembangkang untuk menggempur Johor yang merupakan kubu kuat BN, Muhyiddin berkata ia bukan sesuatu yang mustahil bagi pembangkang untuk berbuat demikian.

Namun demikian, beliau percaya perkara tersebut merupakan satu ancaman yang besar terhadap BN tetapi sebagai peringatan agar setiap anggota parti komponen untuk terus bekerja keras mengikut kehendak dan keperluan rakyat.
-----------------------------------------------------------------
Woitttt.....WAHAI ORANG KAMPUNG...BERSIAP SEDIA..PERNAG DAH NAK MULA....!!!

Woittttt....MAT MONGGOL DAH BERI AMARAN...TARIKH PILIHARAYA ADALAH SATU KEJUTAN...!!!

Woittttt....UMNO DAN KUNCU-KUNCUNYA DAH PUN MULA ASAH SENJATA....!!!

Kah...Kah...TAK PELIK..PILIHANRAYA UMUM SERENTAK DENGAN PILIHANRAYA SARAWAK...!!!

Kah...Kah...MAT MONGGOL DAH TERSENYUM....YAKIN 1 MALAYSIA DAH MULA SOKONG DIA..!!!

Kah..Kah....APCO PUN DAH YAKIN IMEJ MAT MONGGOL DAH PULIH...!!!

Kah...Kah...MADEY PUN DAH RESTU UNTUK MAT MONGGOL BUBAR PARLIMEN...!!!

Kah...Kah...CUMA MAT MONGGOL RASA TERKILAN SIKIT BILA UMNO KELANTAN CONTENG ARANG PADA MUKANYA...!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...1 MALAYSIA MENGHARAPKAN PILIHANRAYA YANG TELUS DAN BERSIH...!!!

Biar Tiada Pingat Jangan Tiada Prinsip .....!!!

Ini Wajah Pemimpin Yang Berani & Berprinsip...
Ini Wajah Pemimpin Yang Munafik & Tiada Prinsip dalam Perjuangan...!!!

Chua: Umno-BN akan dilayangkan kad merah -MKini

Kehilangan tiga darjah kebesaran negeri Johor yang ditarik balik oleh Sultan Johor bukannya satu pengorbanan besar dalam perjuangan menuntut perubahaan demi memastikan Malaysia yang adil untuk semua, kata Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Datuk Dr Chua Jui Meng.

“Ramai daripada rakan seperjuangan saya telah membuktikan keteguhan menuntut perubahaan sehingga terpaksa merengkok dalam penjara.

“Maknanya kehilangan tiga pingat bukanlah satu pengorbanan besar seperti pepatah yang berbunyi 'tanpa seurat benang aku dilahirkan, tanpa seurat benang jua aku akan kembali,” kata Chua pada sidang media di ibu pejabat PKR di Damansara hari ini.

Justeru, katanya dia sebenarnya amat bertuah.“Saya yakin Umno pastinya kesal dengan tindakan mereka untuk menggangu saya. Sebaik sahaja pengumuman penarikkan tersebut, sokongan rakyat terhadap saya datang mencurah-curah terhadap saya dan Keadilan.”
--------------------------------------------------------------
Kah...Kah....KALAU TAK KERANA POLITIK..CAKAPLAH KERANA APA..??

Kah...Kah....RAKYAT SEMUA NAK TAHU...SEBAB APA..???

Kah..Kah.....CHUA JUI MENG SEORANG PENGGANAS KE...??

Kah..Kah.....CHUA JUI MENG SEORANG PEMBUNUH KE...???

Kah...Kah....INI MESTI CHUA JUI MENG BUAT PAKATAN NAK TUMBANGKAN BN DI JOHOR...!!!

Kah...Kah....INI MESTI IDEA DARI UMNO NAK BERI TEKANAN PADA CHUA JUI MENG...!!!

Kah..Kah....BUATLAH APA SAJA...CHUA JUI MENG DAH MUKTAMAD TAK AKAN SUJUD LAGI PADA BN.....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....KALAU TAKUT DI LAMBUNG BADAI..JANGAN BICARA SOAL PERJUANGAN...!!!