Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 8, 2011

Rakyat Tanya...!! Apa Kita Nak Buat..??


TENTERA POLIS MILIKI 2 KAD PENGENALAN? - HD

Rahsia Umno dan Barisan Nasional (BN) berupaya mengekalkan kuasa sehingga 54 tahun kini terbongkar sedikit demi sedikit.

Sedangkan di negara lain tidak ada lagi parti yang mampu menguasai kerajaan dalam tempoh begitu lama seperti BN di Malaysia.

Rahsianya ada di sebalik undi pos dan keupayaan memperalatkan jabatan-jabatan penting kerajaan terutamanya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Jabatan Pendaftaran Negara dan pasukan polis.

Dan hari ini satu lagi kegiatan yang dianggap sulit dibongkar apabila ramai anggota polis dan tentera yang masih berkhidmat dikesan memiliki kad pengenalan awam.

“Mereka didapati memiliki dua kad pengenalan. Satunya kad sebagai anggota pasukan keselamatan bagi melayakkan mereka mengundi secara pos.

”Dan keduanya kad pengenalan awam. Kad pengenalan ini membolehkan mereka mengundi seperti orang lain.

”Setahu saya kad pengenalan awam disimpan di kementerian sekiranya seseorang anggota keselamatan itu masih berkhidmat,” kata Yang Dipertua PAS Rantau Panjang, Abdul Fatah Harun.

Beliau yang juga Adun Bukit Tuku mempersoalkan kenapa perkara sedeimikian boleh berlaku dan melahirkan rasa amat terkejut.

”Adakah ini merupakan satu agenda sulit kerajaan BN bagi mengekalkan kuasa. Saya ada bukti terhadap dakwaan ini.

”Beberapa kenalan anggota polis dan tentera mengakui mereka sekarang memiliki dua kad pengenalan diri,” katanya meluahkan rasa bimbang terhadap perkembangan itu.

Abdul Fatah yang juga bekas Pengarah Pilihan Raya PAS Kelantan berkata, sekiranya pengakuan anggota polis dan tentera terbabit benar secara jelas menggambarkan kerajaan BN terpaksa menggunakan taktik kotor bagi mempertahankan kuasa.

Menurutnya juga sebab itulah kerajaan nampak beriya-iya mahu memperkenalkan kaedah biometrik menggantikan tuntutan Bersih 2.0 mengguna dakwat kekal ketika proses pengundian.

Kata beliau berdasar kepada banyak pendedahan yang berlaku sekarang nampak sangat kerajaan BN terpaksa bergantung kepada kaedah tidak bermoral bagi memanjang hayat kuasa.Tentera, polis miliki 2 kad pengenalan?

NOTA:

tentang dua kad pengenalan ini
bukan pekara yang baru
ini telah lama diketahui umum
jika yb ini baru tahu sekarang
kira ok jugalaaa
kerana persoalan nya bukan tahu atau tidak tahu

persolannya ialah
setelah tahu fakta ini
apa yang hendak dilakukan

berita ini telah dipaparkan
ramai semakin sedar
bukti juga telah ada
pengakuan tentera dan polis juga ada

soalan nya:
apa yang hendak dilakukan
berita tahu berita sahaja
kepada orang ramai nak buat apa

duit kena curi oleh penyamun
yang hilang duit tahu dimana penyamun duduk
yang hilang duit beri tahu orang kampong
lepas beri tahu itu apa?

apa tindakan?
ini persoalan
tahu semua dah tahu
rakyat menunggu apa langkah seterusnya

kalau tidak melakukan apa apa
jelas yb ini bodoh
suda kena tipu
kemudian beri tahu satu dunia dia kena tipu
dan bangga pulak kerana kena tipu
kah kah kah

UMNO Cuba Bawa Isu Untuk Alihkan Isu....!!


Isu JAIS Tenggelamkan Warga Asing Daftar Pemilih - HD

KUALA LUMPUR, 8 Ogos: Isu penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dengan Gereja Methodist Damansara Utama telah menenggelamkan isu yang cukup merbahaya kepada negara iaitu isu MyKad dan pendaftaran warga asing di dalam daftar pemilih SPR.

“Setakat hari ini jawapan yang diberikan oleh SPR diketawakan oleh orang pekak dan buta. Manakala media perdana BN cuba menimbus isu pendaftaran ini,” kata AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad.

Katanya, PAS telah membuat keputusan untuk bertemu secara langsung dengan pihak Jais dan juga gereja Methodist untuk mendapat gambaran sebenar.

“Negara kita ada undang-undang, siapa yang bersalah akan dihukum. Media bukan gelanggang untuk menyelesaikan perkara ini,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Katanya, Pemimpin umno dan NGO umno macam dilanda histeria mengenai isu itu, kononnya merekalah pembela agama.

Tegasnya, PAS istiqamah menentang isu murtad di negara ini.

Soalnya, di mana suara Umno dan Utusan ketika isu Noraishah Bukhari, Hartina Kamarudin dan lain lagi yang keluar agama Islam.

Tambahnya, sejarah telah mencatatkan berlaku penangkapan ISA terhadap pemimpin pemuda PASdalam operasi Lallang 1987 kerana isu kristianisasi.

“Tahniahlah kepada pemimpin Umno dan media Umno kerana baru sedar bahayanya murtad.

“Kita harapkan janganlah kerana politik semata-mata. Samalah ketika isu penggunaan nama Allah oleh bukan Islam, Umno menjadi juara,” ujarnya.

Tetapi, katanya dalam masa yang sama menentang hukum Allah dan menyekat ajaran Allah diajar di dalam surau dan masjid.

“Pelik juga Umno, nama Allah dipertahan, hukum Allah dia lawan,” ujarnya lagi.

Tanya beliau lagi, kenapa Umno diam membisu apabila ahli MCA hendak saman kerajaan Kelantan kerana isu pengharaman judi.

“Sepatutnya kalau Umno pejuang Islam kena nasihatlah rakan sejawat mereka. Sudah 54 tahun berkawan pun Umno tidak boleh dakwah, bahawa judi itu bahaya pada masyarakat,” katanya.

Senyum Petang Isnin...!!!

Gambar & Identiti Siapakah MakCik Hajjah Sitt Al-Wuzara Akhirnya Terbongkar...!!


Panas! Masih ingat dengan blog kontroversi yang menghina Islam beberapa bulan lepas? Yaa.. Blog MakCik Hajjah Sitt Al-Wuzara. Kata-kata serta gambar-gambar dalam blog makcik jahanam tu sangat menyentuh sensitiviti umat Islam. Ketika itu, pasti ramai yang sangat berharap ingin melihat wajah dan identiti sebenar pemilik blog jahanam tersebut.

Kini, wajah dan identiti 'makcik' tersebut sudah terbongkar dan didedahkan hasil usaha team hackers gaysec. Untuk maklumat lanjut, boleh lawati website mereka, iaitu http://www.gaysec.org

Nama sebenar MakCik Hajjah Sitt Al-Wuzara tersebut adalah Nor Arlene Tan Binti Khalid. Seorang perempuan berumur 26 tahun. Dia berdarah kacukan Cina dan Melayu. Jadi, apa agama sebenar dia? Jika dia Islam, ini bermakna dia sudah jatuh murtad. Maka wajib untuk kita semua menasihatinya agar bertaubat dan kembali kepada Islam dengan mengucap 2 kalimah syahadah. Jika dia enggan bertaubat, maka halallah darahnya untuk dibunuh.

Hukum wajib untuk pihak berkuasa membunuh orang murtad ialah berdasarkan hadis-hadis berikut yang bermaksud :

"Sesiapa yang menukar keIslamannya hendaklah kamu bunuh dia." (Hadis para Perawi kecuali Muslim).

"Tidak halal darah seseorang Muslim kecuali dengan salah satu daripada tiga perkara :Tayyib (duda/janda) yang berzina, qisas nyawa dengan nyawa dan orang yang menukar agamanya yang terpisah daripada jemaah (kaum muslimin)." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim daripada Ibnu Mas'ud).

"Mana-mana lelaki yang murtad daripada Islam, hendaklah kamu menyerunya supaya kembali kepada Islam jika dia mahu. Jika tidak, pancunglah tengkuknya. Dan mana-mana perempuan yang murtad, hendaklah kamu menyerunya supaya kembali kepada Islam jika dia mahu. Jika tidak, pancunglah tengkuknya." (Hadis riwayat Thabarani daripada Mu'az bin Jabal).


Nota :

Nauzubillahiminzalik.. Jadikanlah ini sebagai pengajaran buat kita semua.

Sepandai-pandai MakCik Hajjah Sitt Al-Wuzara melompat, akhirnya terkantoi jua.. Tahniah kepada team hackers GaySec. Inilah tujuan ilmu hack yang dianugerahkan sebenarnya.

Akhirnya Berjaya Juga...!!


Mahkamah Benarkan Anwar Temubual PM, Isteri-MK

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membenarkan dua permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menemu bual 15 saksi termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor bagi perbicaraan kes liwat yang sedang dihadapinya.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah (kiri) berkata apabila pihak pendakwaan menawarkan saksi kepada pihak pembelaan, adalah menjadi tanggungjawab pihak pendakwaan untuk pastikan kehadiran saksi ke mahkamah.
"Apabila pendakwaraya menawarkan saksi kepada pihak pembelaan, adalah menjadi tanggungjawab pendakwa untuk memastikan saksi hadir ke mahkamah.

"Pihak pembelaan mempunyai hak untuk menemuramah saksi," katanya.

Bagaimanapun, menurut Zabidin adalah terpulang kepada saksi sama ada mereka mahu ditemu-bual ataupun tidak.

"Justeru, mahkamah membenarkan kedua-dua permohonan (untuk temu bual 15 saksi) termasuk perdana menteri Najib Abdul Razak dan isterinya Rosmah, bekas IGP (Tan Sri Musa Hassan)," katanya.

Sebelum ini, Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden (kanan) berkata Najib, Rosmah, Musa dan bekas ketua polis Melaka Datuk Mohd Rodhwan Yusof akan hanya ditemubual jika mereka disepina.

Ketiadaan komitmen daripada saksi itu telah menyebabkan peguam Anwar sukar membelannya. Lebih-lebih lagi 71 kenyataan yang dirakamkan oleh polis, sebelum ini, termasuk daripada Najib, Rosmah dan Musa tidak serahkan kepada pihak pembelaan.

Kejayaan Terbaru Zionis APCO....!!


Nota :

Zionis apco telah berjaya
duit siling baru malaysia
telah ada tanda free mason
telah ada tanda illuminati

inilah kejayaan kerajaan rosmah najib

apa komen jais?
apa komen alim ulamak?
bila perkasa nak menjerit terlolong?
bila pukida nak hebohkan benda alah ni?
kah kah kah

perhatikan betul betul
duit siling baru diatas
duit siling lama di bawah

duit siling baru dibuat sesudah apco masuk
takkan bodoh sangat nak faham
kalau tak faham makna tanda ini
sila tanyaa lebai google

Saudagar Agama Berniaga Lagi...!!


SANGGUP GADAI MARUAH ISLAM - UM

PUTRAJAYA 7 Ogos – Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor dikecam kerana sanggup menggadaikan maruah agama Islam demi kepentingan politik dalam isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Damansara Utama baru-baru ini.

Setiausaha Gabungan NGO Malaysia (GNM), Mohd. Jurit Ramli berkata, tindakan Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim berdolak-dalik mengenai isu itu mencerminkan sikap sebenar pemimpin itu terhadap tanggungjawabnya menjaga kepentingan ummah.

Beliau berkata, dalam isu tersebut Abdul Khalid sepatutnya menjaga maruah agama Islam dan bukannya mengecam JAIS yang membuat pemeriksaan.

“Kita lihat motif sebenar Abdul Khalid berbuat demikian hanya untuk menjaga hati pemimpin bukan Islam yang memegang jawatan dalam kerajaan negeri Selangor.

“Kerana kepentingan politik dan jawatan, beliau sanggup menggadaikan maruah agama selain turut mengarahkan semua Exco Selangor menutup mulut daripada memberi sebarang kenyataan berhubung isu tersebut,” katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai isu pemeriksaan JAIS ke atas sebuah gereja Methodist yang dikatakan menjalankan kegiatan menyebarkan agama lain terhadap orang Islam di Damansara Utama baru-baru ini.

NOTA:

tak payahlah cakap hal agama
tak payahlah cakap hal islam
tak payahlah cakap maruah islam
tak payahlah cakap berjuang untuk akidah
semua itu bohong

ini bukan kes agama
ini bukan perjuangan akidah
ini strateji nak malukan kerajaan pakatan rakyat
ini nak burukkan kerajaan selangor
ini nak kucar kacirkan kerajaan selangor

kenapa?

kerana BN kalah di selangor
selangor negeri terkaya di asia tenggara
lorong duit untuk BN telah ditutup

ini kes tak dapat projek di selangor
ini kes tak ada kontrek di selangor
ini kes duit rasuah tak masyuuk di selangor
ini tak ada sangkut paut dengan agama

jais ke..mais ke...
ini semua pekakas yang bertopengkan agama
semua ini saudagar agama...
tak percaya?

cuba tanya diri sendiri:
kenapa jais tak heboh dan bertindak dalam kes bunuh altantuya?
kenapa mais tak heboh kes menteri rogol amah ?
kenapa jais tak heboh kes menteri rogol budak sekolah ?

jelas kes terbaru ini semua bohong
ini bukan kes agama
ini realpolitik untuk merebut kuasa
merebut kuasa kerana punca enkonomi
merebut kuasa kerana projek...
merebut kuasa untuk dapat kontrek

agama di masukan sebagai aji no moto nak sedapkan cerita
kalau terang terang nak rampas kerajaan pakatan di selangor
pasti orang ramai tak sokong
jadi kenalah di aji nomotokan dengan agama

inilah latarnya
jadi jelas semua ini bukan agama
tak sangkut paut dengan agama
ini adalah realpolitik untuk merebut kuasa

Ayuh Anak Muda...Negara Ini Adalah Milik Kamu...!!


SAMAD SAID: SUDAH TIBA MASA ANAK MUDA LAKUKAN PERUBAHAN REJIM -MI

A. Samad Said, yang dilihat sebagai ‘ikon baru politik’ negara menegaskan, sudah tiba masa golongan muda melakukan “perubahan rejim” selepas 54 tahun negara ditadbir oleh Barisan Nasional (BN).

Sasterawan Negara ini menjadi perhatian di sebalik perhimpunan Bersih 2.0 baru-baru ini.

Bercakap pada pelancaran kempen Jom Baca Media Alternatif anjuran Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Samad, 76, berkata, perubahan tampuk pemerintahan negara boleh dilakukan golongan muda pada pilihan raya umum ke-13.

“Sudah tiba waktunya kita adakan ‘regime change’ (perubahan rejim), kita sudah memberi masa kepada orang yang memerintah sekarang ini 54 tahun,” katanya.

“Dan, kita sudah tidak harus lagi memberikannya lebih daripada itu.

“Banyak perkara boleh dilakukan anak muda antaranya ‘merubah’, maksudnya sudah tiba masa kita adakan ‘regime change’, ia mungkin terletak di tangan anak-anak muda,” katanya.

NOTA:

masanya telah sampai untuk mengubah kerajaan
fakta ini semua orang tahu
malapetaka ini telah lama menghempap kepala
malapetaka ini telah 54 tahun berlalu
fakta ini nyata sudah jelas

anak anak muda memang hendak mengubah kerajaan
anak muda telah laam berjuang untuk membawa kebaikkan
anak muda dimana mana dalam dunia ini bergerak membawa perubahan

tapi bagaimanakah cara nya?

nak mengundi
BN tambah dengan undi mat bangla

nak mengundi
BN tambah undi mat indon

nak mengundi
BN ada undi pos

sampai kiamat pun
tak akan ada perubahan rejim
kah kah kah

Nak tak nak kita turun je jalan raya dulu
sebelum ke pilihanraya!

Semua Orang Dah Tahu...Jadi Apakah Tindakan Kita Seterusnya..??


BERSIH : WARGA INDONESIA JADI PENGUNDI, SPR PERLU BERI PENJELASAN - Keadilan Daily

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu memberi penjelasan berhubung dakwaani Anwar Ibrahim bahawa 200,000 warga Indonesia telah didaftarkan sebagai pengundi.

Ahli Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah berkata demikian merujuk kenyataan Ketua Pembangkang itu di Manila, Filipina.

Akhbar The Phillipine Star melaporkan kenyataan Anwar bahawa selain Warga Indonesia, rakyat Filipina di Sabah juga dibenarkan mendaftar dalam senarai pemilih, bagi membolehkan mereka mengundi Barisan Nasional.

“SPR perlu menyiasat dan tampil memberi penjelasan atas dakwaan ini,”
“Jumlah 200,000 begitu besar dan jika benar mengapa beri mereka hak mengundi?,” kata Maria ketika dihubungi Keadilandaily.

Dalam masa sama, beliau juga mendesak SPR memberi penjelasan berhubung dakwaan kerajaan Pulau Pinang, bahawa 32,000 pengundi baru dikesan di negeri itu dalam tempoh hanya tiga bulan.

NOTA:

semua orang tahu...
orang indon, orang burma & orang bangla
telah di daftar untuk jadi pengundi

bukti jelas dan terang
rakyat semua dah faham

soalannya apakah tindakan..??
soalannya apa yang perlu dilakukan..??

tak perlu cakap cakap lagi
semua dah tahu..satu dunia dah tahu
yang ditunggu ialah: apa langkah..? & apa tindakan..?

dan apa pulak tindakan bersih?
Adakah perlu kejalan raya semula..??

Apa Ada Selepas 7 Hari...??


DAFTAR PEMILIH: PAKATAN BERI NAJIB TUJUH HARI PANGGIL SIDANG PARLIMEN KHAS - MI

Pakatan Rakyat akan menyerahkan satu surat rasmi kepada Najib Razak meminta agar diadakan sidang tergempar Parlimen bagi menyelesaikan Isu berkaitan pengurusan pilihan raya — didakwa pemastautin tetap diberikan hak untuk mengundi.

Isu daftar menjadi hangat baru-baru ini ekoran pendedahan mengenai tindakan menukar status kewarganegaraan pemastautin tetap kepada warganegara dalam tempoh yang singkat dan ia mendapat bantahan kepimpinan Pakatan Rakyat.

Menurut Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, pihaknya memberi tempoh tujuh hari kepada Najib untuk memanggil sidang tergempar Parlimen.

Surat rasmi itu akan diserahkan esok di Parlimen dan akan diterima oleh Nazri Aziz.

“Kita beri tempoh tujuh hari untuk adakan sidang tergempar Parlimen.

“Kita mahu isu pemastautin tetap bertukar kepada warganegara dengan cepat dibahaskan sebelum kita membuat tindakan selanjutnya,” kata Salahuddin sambil menambah, tindakan itu akan mengancam keselamatan negara.

NOTA:

pakatan rakyat telah beri masa tujuh hari
untuk buat persidangan parlimen khas untuk
bincang hal warga asing yang halal dan yang haram
kini diberi hak mengundi

pekara ini telah jelas
orang ramai telah lama tahu
bukti telah terpampang saheh dan sah

orang ramai tahu di pru 13 BN akan kalah
satu cara untuk BN menang ialah berikan mat bangla, mat idon, mat burma IC
untuk mengundi BN

persoalan yang timbul...
kalau dalam masa 7 hari parlimen tidak bersidang
apa pakatan buat? apa tindakan yang akan diambil?

amaran telah diberi, kalau Najib tak ambil pot
apa tindakan pakatan rakyat sterusnya...??

ini lah yang rakyat mahu dengar
apa langkah seterusnya...
rakyat mahu bangun melawan...
bukan tunduk takut meraban meroyan....
Kah..kah...kah...