Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 10, 2011

Laporan Dari Perancis...!!


BUKAN ARMARIS BAYAR PERIMEKAR TETAPI KERAJAAN – HD

Laman web Perancis, Rue89 mendedahkan, syarikat Perancis, Armaris tidak pernah membayar Perimekar Sdn Bhd sebanyak RM493 juta sebagaimana didakwa tetapi ia sebenarnya dibayar oleh kerajaan Malaysia sendiri.

Rue89 melaporkan perkara itu berdasarkan perbicaraan kes rasuah pembelian kapal selam Scorpean yang sedang berjalan di Perancis sekarang.

Perimekar adalah syarikat yang dikaitkan dengan rakan Perdana Menteri, Abdul Razak Baginda yang terlepas dari kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu. Pemegang saham majoriti Perimekar adalah isteri Razak, Mazlinda.

Altantuya Shaariibuu, wanita Monggolia yang menjadi penterjemah antara pihak Malaysia dan Perancis kemudiannya mati dibunuh dan badannya diletupkan dengan peledak C4 di Puncak Alam.

Abdul Razak dan dua anggota polis yang bertugas sebagai pengawal keselamatan di pejabat Perdana Menteri telah didakwa terlibat dengan kes ini.

Namun mahkamah kemudiannya telah membebaskan Abdul Razak dan hanya dua pegawai polis ini sahaja yang didapati bersalah dan kini menunggu hukuman mati.
-------------------------------------------------------------
woit… BUKAN KERAJAAN YANG BAYAR….

kah kah kah…YANG TOLONG BAYAR IALAH KITA SEMUA….

kah kah kah… MALAON MALAON INI MAKAN SEDAP..ENTOT SEDAP… TIDOOR SEDAP…

kah kah kah…YANG JADI KULI BATAK…. RAKYAT MALAYSIA….

kah kah kah…AIMAN TAK KISAH....BILA AGAKNYA ORANG MELAYU NAK SEDAR?.....

Satu Malaysia Tak Percaya Sarbini Bunuh Diri....!!

KESATUAN KASTAM : BERSIHKAN NAMA SARBANI, JANGAN DAKWA BUNUH DIRI - MI

Kesatuan Kastam memutuskan untuk mendapatkan penjelasan daripada Najib Razak dan mahu nama agensi itu dibersihkan selepas seorang penolong pengarahnya, yang disoal siasat di bawah Operasi 3B, ditemui mati di pejabat SPRM.

Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Semenanjung juga mahu SPRM membuat penjelasan mengenai kematian Ahmad Sarbani Mohamed di aras satu pejabat SPRM Wilayah Persekutuan di Jalan Cochrane kelmarin dan membersihkan namanya daripada dilabel “kes bunuh diri.”

“Kami berharap nama Sarbani akan dibersihkan daripada perkataan bunuh diri,” kata presidennya Ibrahim Ahmad kepada pemberita selepas pertemuan kira-kira dua jam dengan Cuepacs, badan induk kesatuan sekerja awam itu di Kelana Jaya dekat sini.

Turut hadir pada majlis hari ini ialah Persatuan Pengawai-pegawai Kanan Kastam, Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Sarawak.

“Kami mahu mengadakan pertemuan dengan perdana menteri untuk dapatkan penjelasan dan membersihkan nama Kastam,” kata beliau.

“Kami juga mahu bertemu dengan ketua SPRM dan dapatkan penjelasan dan apa yang SPRM mahu lakukan selepas ini,” kata Ibrahim.

Beliau juga meminta SPRM supaya bertindak profesional dalam proses soal siasat mereka dan tidak menyebabkan sebarang kecederaan ke atas saksi dan suspek.

Ibrahim juga berkata, adalah tidak adil bagi SPRM menyasarkan pegawai-pegawai Kastam berhubung laporan kehilangan hasil cukai negara, didakwa RM108 bilion setiap tahun.
“Kami secara konsisten mengemukakan laporan hasil kami dan setiap tahun kami memperoleh sekitar RM28 bilion, jadi adalah tidak logik untuk kami bertanggungjawab bagi (kehilangan) RM108 bilion,” kata beliau.

Ahmad Sarbani ditemui mati di aras satu pejabat SPRM Wilayah Persekutuan di sini kelmarin.

Nota:

masanya telah sampai
masanya telah tiba
masanya cukup tepat
untuk pegawai katam buka semua cerita
kah kah kah..

Fatwa Sana-Sini....!!

Ini lagi Bahaya...!!

MANIFESTO PEMBANGKANG BAHAYA - UM

Muhyiddin Yassin mengingatkan rakyat Sarawak tentang bahaya slogan manifesto 'Jom ubah Sarawak' yang diuar-uarkan pakatan pembangkang kerana ia tidak memberi sebarang jaminan bahawa perubahan itu mampu menjanjikan kebaikan.

Muhyiddin menegaskan, pembangkang boleh menjanjikan 'bulan dan matahari' tetapi rekod di beberapa negeri yang diperintah mereka menunjukkan apa yang dijanjikan kepada rakyat tidak pernah tertunai, malah dipenuhi pembohongan.

Sedangkan, kata beliau, Barisan Nasional (BN) tidak pernah menyebut perkataan 'ubah' yang sebenarnya sudah lapuk di mata rakyat.

Sebaliknya, perkataan terkini yang digunakan kerajaan adalah transformasi yang membuktikan banyak pencapaian dari segi kemakmuran dan kestabilan dikecapi rakyat masa ini.
------------------------------------------------------
woit…MEMANG BETUL-BETUL BAHAYA

kah kah kah…BAHAYA UNTUK PEHIN DAN KELUARGA…

kah kah kah…BAHAYA UNTUK KAKI RASUAH

kah kah kah…BAHAYA UNTUK KAKI TIPU….

kah kah kah...AIMAN TAK KISAH..IA MEMANG BAHAYA UNTUK RAJA BEROOOKE....

Mari Kita Lawan Dan Tibai....!!


TAIB MAHMUD :CAP NOMBOR SIRI INJIL IDEA BODOH - BN

Abdul Taib Mahmud mengaku dirinya bertanggungjawab menyelesaikan kemelut kitab Injil berbahasa Melayu di kalangan masyarakat pribumi Kristian di negeri itu.

Bercakap kepada kira-kira 1,000 penganut Kristian yang berketurunan Melanau semasa merasmikan Gereja St Peter/St Paul bernilai RM10 juta di Mukah hari ini, Taib berkata sebaliknya pembangkang tidak melakukan apa-apa bagi menyelesaikan masalah ini.

Nota:

dari kenyataan ini telah jelas bahawa
raja brooke dan anak bininya dalam keadaan
kelam kabut. ombak anti taib mahmud sedang
membakar serawak!

kita mahukan taib mahmusd terus berkuasa!!!
inilah ikon mahafiraun untuk warga sarawak

Vote 4 Change - Humbankan Taib Mahmud....!!