Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 8, 2010

Hanya Islam Layak Tadbir Melayu...Bukan UMNO....!!!

Bukan Nak Jaga Melayu, Tapi Jaga UMNO-Harakahdaily

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, dakwaan kononnya Umno sebagai parti pembela Melayu hanya retorik setelah merasai semakin terhimpit.

"Parti sekular jaga Malaysia ni hampir 60 tahun dah. Akhirnya bila dia tua sekarang ini dia minta tolong kita pula jaga dia. Dia baik sangat nak jaga perpaduan Melayu, bukan nak jaga Melayu, tapi nak jaga Umno.

"Jaga Melayu lain, jaga Umno lain. Kelantan diduduki oleh orang Melayu, tapi apa dia buat? Dia buat JPP (Jabatan Pembangunan Persekutuan) di Kelantan sebagai tempat tadah duit daripada pusat.

"Kalu betul dia nak jaga Melayu dia salur terus ke kerajaan. Kerajaan PAS Kelantan ini pun orang Melayu, bukan orang lain, bukan Korea, bukan Yahudi atau sebagainya," katanya.

Mengulas lanjut, Menteri Besar itu mendakwa tuduhan kerajaan Islam tidak mampu membawa kemajuan sengaja dicetuskan oleh golongan sekular bagi mengancam kepada proses pengembangan Islam secara keseluruhan.

Beliau berkata, bahkan itulah juga antara punca menyebabkan orang bukan Islam terasa jauh dengan Islam.

“Apa tidaknya, apabila mereka cuba hendak rapat dengan Islam, dikatakan Islam mundur, Islam tidak dapat membawa kemajuan.

"Benda-benda begini telah menimbulkan masalah dalam masyarakat hasil daripada ajaran sesat golongan sekular terhadap Islam," ujarnya.

Beliau juga menjelaskan tidak berminat untuk melayan mana-mana individu mencabarnya untuk berdebat dalam sesuatu isu khususnya tentang Islam kecuali ia membabitkan pemimpin dari kalangan Umno.

“Saya lawan umno. Saya tak lawan individu tertentu. Bukan kerja saya lawan budak-budak kampung,” katanya semasa ditemui selepas menyempurnakan akad nikah anak Setiausaha PAS kawasan, Huzaimi Che Hussien, semalam.

Beliau diminta mengulas kenyataan pengasas pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa’amah yang mencabar berdebat sekiranya apa yang didakwanya adalah tidak benar.

Abdullah kerap mengkritik Mursyidul Am PAS itu kerana berpendapat telah mengeluarkan kenyataan yang seringkali menyebabkan timbulnya kekeliruan di kalangan umat Islam.

Mengulas lanjut, Tuan Guru Nik Abdul Aziz mengibaratkan tindakan Abdullah tidak ubah seperti individu yang hanya “menumpang semangkuk” dan tidak perlu dilayan.

“Ikut dialah, saya nak debat dengan Umno. Umno lawan saya.

"Ibarat kalau kata Joe Frazier nak lawan Muhammad Ali, dia (Muhammad Ali) akan terima, tapi kalau Muhammad Ali nak lawan orang macam saya dia akan kata menang awaklah.

“Begitulah juga saya, ambil ke dialah (Abdullah). Dia hanya nak tumpang semangkuk,” katanya.

Tuan guru Mursyidul Am menyempurnakan akad nikah anak kedua Huzaimi di Masjid Muhammadi Bachok yang turut dihadiri Yang Dipertua PAS kawasan, Datuk Omar Mohamed.
----------------------------------------------------
Kah...Kah....TOK GURU KATA...UMNO AKAN MATI....!!!

Kah..Kah.....TOK GURU KATA...UMNO ADALAH SEKULAR....!!!

Kah...Kah....TOK GURU KATA...PEGI JAHANAM DENGAN UMNO....!!!

Kah...Kah....TOK GURU KATA...UMNO ADALAH ASSOBIYYAH....!!!

Kah...Kah....TOK GURU KATA...ASSOBIYYAH ADALAH HARAM.....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH.....ORANG ISLAM DI LARANG IKUT BENDA HARAM...KALAU IKUT JUGA NANTI KAMU AKAN DI SAMBAR API NERAKA....

UMNO Tak Biadap Cuma Kurang Ajar & Bangang....!!!


NOH SIFATKAN KERAJAAN SELANGOR BIADAP - Utusan Meloya

Noh Omar menyifatkan tindakan Kerajaan Selangor yang tidak memperdulikan keberangkatan Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah ke satu majlis di negeri itu pada bulan lepas sebagai biadab dan tidak menghormati institusi diraja.

Beliau berkata, kegagalan kerajaan negeri memohon maaf sehingga hari ini juga dianggap tidak wajar dan seolah-olah terlalu mengikut telunjuk sekutunya, DAP yang cenderung tidak menghormati kaum Melayu dan institusi diraja.

Nota:

Tak payah cakap laa hal raja raja ini.
Tak payah laaa nak adu domba raja dengan pakatan rakyat

Betul nak tahu alkisah raja dan sultan
Sila pergi tanya kavita singh
Kavita singh tahu riwayat raj dan sultan Kah....Kah...!!

Melayu jangan jadi bodoh
Lima puluh tahun dibodohkan sudah cukup - tak mahu lagi cium kaki
Atau jadi anak ajing kurap macam ahli UMNO...Kah...Kah...!!!

DEB Adalah Untuk Cukong Bukan Untuk Melayu.....!!!

Cukong Yang Berjaya Hasil Dari Dasar DEB

JANGAN PERLEKEH SUMBANGAN DEB KEPADA BUMIPUTERA -Utusan Meloya

Bumiputera diingatkan supaya tidak memperlekeh sumbangan Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang telah membantu dalam membangunkan sosioekonomi masyarakat Malaysia sehingga kini.

"Jangan memperlekeh DEB kerana dengan adanya dasar tersebut, kita dapat peluang untuk belajar sehingga ke tahap ini,” katanya ketika merasmikan Seminar Rancangan Malaysia Ke-10 di sini hari ini.
---------------------------------------------------------
Woitttt.....MEMANG KITA TIDAK PERLEKEHKAN DEB......

Woittttt....MEMANG KITA SOKONG DEB......

Kah...Kah...KALAU TAK ADA DEB MANA TOYO DAPAT RUMAH 24 JUTA....

Kah...Kah...KALAU TAK ADA DEB....TENTU MAT TAISON TAK ADA KARONG DUIT.....

Woitttt.....SEMUA ORANG SOKONG DEB......

Kah...Kah...LIM GOH TONG PUN SOKONG DEB.....

Kah...Kah...VINCENT TAN LAGI KUAT SOKONG DEB......

Kah...Kah....ERIC CHIA SAMPAI MAMPUS PUN SOKONG DEB.....

Kah...Kah...ANANDA KRISHNA ANATAR PALING KUAT SOKONG DEB.....

Woittttt.....KALAU TAK ADA DEB.. TENTU MEREKA TAK AKAN JADI KAYA RAYA......

Woittttt.....LAGI LAMA ADA DEB... CUKONG AKAN JADI LAGI KAYA.....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....DASAR DEB TAK UBAH MACAM HIDUP ANTARA DUA DARJAT...MELAYU MAKIN HARI MAKIN MEREMPAT....

Timbok..Jange Dok Timbok....!!!


MUSTAPA YAKIN PERANG SAUDARA UMNO RANTAU PANJANG SELESAI SEBELUM PRU - MStar

Mustapa Mohamed yakin "perang saudara" dalam Umno Bahagian Rantau Panjang dapat diselesaikan sebelum pilihan raya umum akan datang.

Beliau berkata kemelut yang dihadapi Umno bahagian itu lebih bersifat "perang saudara" kerana melibatkan dua pihak berbeza pendapat.

"Pada Sabtu, kita telah mengadakan pertemuan antara kedua-dua pihak saudara yang berperang secara aman dan kedua-dua pihak telah mengeluarkan pandangan mereka.

"Namun, mesyuarat pada hari ini lebih kepada mendengar pandangan mereka secara umum untuk mengenal pasti masalah pokok yang menyebabkan pertentangan timbul, dan saya akan pergi secara mendalam dalam isu perang saudara ini untuk mencari jalan penyelesaian," katanya.

Kah...Kah....TIMBOK AWEEEE...LAWEE JANGAN TAK LAWEE....!!!

Kah....Kah...KATOK JANGAN DOK KATOK.......

Kah...Kah....KALOH DOK APO..ASAL BULEH TIMBUK..ASAL BULEH KATOK....

Kah...Kah....KOT MANO-MANO PUN AKU AKAN KATOK NATANG BEWOK NI......!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....KALU BULEH KATAK BIAR SAPA MAMPUH...SENANG SIKIT PR NOK BERTANDING....KAH...KAH....!!!

Nota:

Kalah jadi abu
Menang jadi arang
Yang akan jadi YB orang pakatan Kah....Kah....Kah...!!!

Selaras Harga....Saman Ekor..... Semuanya "BullShittt".....!!!

KERAJAAN SELARASKAN HARGA GULA - Utusan Meloya

Kerajaan hari ini mengumumkan penyelarasan harga gula daripada pengilang kepada pemborong dan industri berkuat kuasa serta-merta bagi mengelakkan berlaku ketirisan dalam isu pembekalan gula.

Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Tan Lian Hoe berkata, ini bermakna pengilang perlu menjual gula kepada pemborong dan industri pada harga yang diselaraskan iaitu RM1.74 sekilogram.

Berikutan penyelarasan harga gula itu, margin keuntungan untuk pihak pemborong meningkat kepada 8 sen berbanding sebelum ini 6 sen bagi setiap sekilogram gula yang dijual.

Begitu juga peruncit yang sebelum ini memperoleh keuntungan 5 sen, kini ditambah sebanyak 3 sen yang juga akan mendapat untung 8 sen.
-----------------------------------------------------
Woitttttt......SEMUA YANG JUAL GULA DAH LAMA UNTUNG.......

Kah...Kah......YANG KENA TIPU ADALAH MAK CIK FELDA......

Kah....Kah.....YANG KENA KELENTONG ADALAH BINI JKKK....

Kah...Kah.....YANG KENA LEBONG ADALAH ANAK KETUA BAHAGIAN UMNO......

Kah...Kah.....INILAH 1 MALAYSIA RAKYAT DI SUSAHKAN... KAPITALIS DI KAYAKAN....

kAH...KAH.....AIMAN TAK KISAH....BINI JKKK KATA...ELOKLAH DI SELARASKAN....KITA DI TERENGGANU TAK PAKAI BANYAK GULA SEBAB DAH ADA KURMA YANG KERAJAAN BAGI PADA BULAN PUASA....