Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Oct 25, 2010

Harapan Presiden Terakhir UMNO....!!Nota ;

Orang yang nazak nak mati..macam-macam ragamnya....
Ada yang mintak air..mintak itu...mintak ini...
Tapi UMNO permintaannya memang pelik....
Mereka mintak walaupun UMNO tewas....supaya PR tetap beri peluang kepada mereka untuk terus berada di putrajaya...
Apa kau ingat Putrajaya tu...harta mak bapak UMNO ke....???
Kah...Kah...Kah....!!! Sedarlah diri tu sikit....!!!

Yang Kafir Wajib Kita Dakwah...Yang Munafik Wajib Kita Tentang...??

Adik Ipar Tony Blair Peluk Islam

"Puan Lauren Booth saudara ipar kepada Tony Blair bekas Perdana Menteri Britain telah memeluk agama Islam selepas enam minggu melawat makam Fatima al-Masumeh di bandar raya Qom Iran.

Beliau yang juga merupakan rakan kepada Yvone Ridley bekas wartawan yang ditahan kumpulan Taliban, kemudian memeluk Islam enam tahun lalu.

Menurut berita yg dilapurkan oleh Dailymail U/Kingdom semalam 24hb.10 bahawa Lauren Booth memeluk Islam setelah tinggal sementara di Iran.

Katanya beliau sekarang sudah meninggalkan makanan daging babi, alcohol dan semakin selalu bersembahyang di masjid tempatan serta kini sudah memakai tudung kepala setiap kali untuk keluar rumah.

Lauren Booth yg bertugas sebagai penulis dan penyiar ini berada 6 minggu di Bandar Qom Iran, dan selepas kembali ke Britain beliau mengambil keputusan untuk menukarkan agama nya kepada agama Islam.

Sekarang “saya sekarang sudah sembahyang lima waktu dan selalu membaca Al Quran serta kini saya sudah melepasi muka surat 60” katanya. Ceritanya semasa tinggal beberapa bulan di Iran, beliau juga banyak menghabiskan masa di Palestin dan lebih bersimpati dengan nasib yg dialami orang orang disana, “saya banyak menerima ketenangan di sini”.

Lauren mengakhiran perbualan nya, “semoga dengan penghijarahan nya ini akan banyak membantu untuk mempengaruhi abang ipar nya Tony Blair nanti” agar mengalih perhatian nya kepada Islam, tambahnya lagi.

Nota :

Logo Parti Puak Munafikin Moden....
Bendera Parti Puak Munafikin Moden...
Logo Gabungan Antara Puak Musyrikin Moden + Puak Munafikin Moden....

Harap kita dapat mengawasi agar anak-anak kita, keluarga kita dan kaum kerabat kita agar jangan menghampiri, menyentuh dan melihat apatah lagi menyimpan tiga lambang di atas.....

Sekali termakan dakyah mereka..maka akan rosak binasalah akidah anak-anak kita...Tolong jauhkan diri anda dari mereka semua....!!!!

Pengundi Batu Sapi...Jangan Jadi Lembu Sapi...!!!


'Sandwich kosong' untuk pelajar, sardin lesap -MK

Kanak-kanak sekolah yang dijanjikan roti sandwich sardin tetapi hanya dibekalkan dua keping roti dengan marjerin.

Perkara itu didedahkan dalam laporan Ketua Auditor Negara 2009 yang mendapati Rancangan Makanan Tambahan oleh kerajaan tidak menepati apa yang serpatutnya seperti yang berlaku di SK Jeroco di Lahad Datu.

Selain sardin, sandwich yang dijanjikan itu sepatutnya juga mempunyai timun, tomato dan salad, tetapi kanak-kanak itu cuma dibekalkan dengan marjerin.

Selain SK Jeroco, pembekal makanan di lima sekolah rendah yang lainj sekitar Malaysia juga didapati membekalkan kualiti makanan yang jauh lebih rendah daripada menu yang dicadangkan mengikut Rancangan Makanan Tambahan di sekolah-sekolah.

"Selepas maklum-balas daripada pakar pemakanan daripada jabatan pemakanan, Kementerian Kesihatan, kami dapati makanan daripada menu yang dibekalkan boleh menyebabkan pemakanan yang tak seimbang dan akan membantutkan perkembangan fizikal dan mental kanak-kanak,” petik laporan Ketua Audit Negara itu.

Nota :

"Sabah di bawah Umno yang masih ketinggalan, nombor satu miskin dan diikuti oleh negeri Terengganu.
Kedua-dua negeri ini Umno yang memerintah dan mempunyai minyak, tetapi rakyatnya hanya makan taik minyak...jangan dok harap dapat makan sardin la....!!! Dapat roti dah cukup baik la tuu...!!!
Kah...Kah...Kah....!!!!

Baca...Faham...Kemudian Ketawalah Sepuas-Puasnya...!!!

PAS Dan UMNO Memang Berbeza....!!!

Ini adalah luahan orang yang sengkek fikiran dan mungkin juga ada penyakit gila babi yang kronik...!!!

Kalau Konvensyen UMNO Terengganu kali pertama hanya untuk menyelamatkan kepimpinan mereka yang berperang pun gagal. Apatah lagi ingin mendengar suara rakyat marhain dibawah. Amat sukar untuk dilaksanakan oleh UMNO-BN. Dengan ciri UMNO yang mempunyai 2 lidah dan 1 telinga itu menjadi sukar mendengar suara pimpinan pertengahan mereka sendiri. Kepimpinan mereka lebih suka membuat keputusan senyap-senyap dan memaksakan ianya dilaksanakan. Ahli bawahan hadir hanya untuk menadah telinga untuk di sogok oleh kepimpinan UMNO yang dikatakan bijak bistari.

Pas membudayakan ahli dan kepimpinannya dengan cara yang berbeza daripada UMNO-BN. Tanggung-jawab berkerja dijalan Allah adalah tanggung-jawab bersama. Masing-masing perlu melaksanakan fungsi masing-masing dan tanggung-jawab ini adalah ibadah dan pengorbanan. Salah satu caranya didalam kepimpinan Pas di Terengganu dalam memupuk amal perjuangan ini adalah dengan mengadakan ijtima Thanawi. Konvensyen kepimpina Pas Terengganu disemua peringkat secara tahunan.

Ijtima’ Kepimpinan PAS Terengganu kali ke 14 yang diadakan di Kg Tanjung, Batu Rakit menutup tirai petang semalam dengan jayanya. Sudah 14 kali ijtima’ atau Konvensyen yang diadakan oleh Pas Terengganu silih berganti antara daerah demi daerah. Setiap Pas kawasan menjadi tuan rumah secara bergilir.
Sebelum memerintah telah diadakan Ijtima ini untuk menghimpun kepimpinan peringkat negeri dan kepimpinan disemua peringkat hatta ke grass-root parti hingga ke peringkat cawangan. Masing-masing boleh menyuarakan pandangan, kritikan, komentar secara berdepan. Ia menjadi satu wadah bagi muhasabah Pas Terengganu pada tahun berkenaan dan dalam masa yang sama merangka gerak-kerja perjuangan ditahun mendatang.

Ijtima pertama diadakan di Rusila, marang dan satu pembentangan kertas kerja berkait Pusat khidmat dibentangkan. Sehingga kini semua Dun menggerakkan Pusat Khidmat demi menjadi pusat aktiviti dan berkhidmat untuk rakyat. Briged khidmat juga diwujudkan dibawah Lujnah Kebajikan Pas Terenganu.

Ketika Pas memerintah 1999-2004, Ijtima diadakan di Bari-Setiu, Bkt Keluang-Besut, Seberang takir-Kuala Terengganu. Ia nampaknya lebih terbuka dan penglibatannya menggamit rakyat Terengganu yang meluas. Bahkan Kerajaan Terengganu pimpinan Pas mengadakan dialog rakyat secara terbuka. Rakyat boleh meluahkan pandagan dan kritikan secara berdepan dengan pimpinan. Ketelusan kepimpinan Pas Terengganu itu tidak pernah dibuat oleh dek orang meskipun pejuang demokrasi dan yang mendakwa pejuang kebebasan suara rakyat. Tanpa rasa takut, malu atau bimbang kerana mereka yakin bahawa mereka memerintah dengan telus, amanh dan bertanggung-jawab. Sebab itu mereka sanggup berdepan dengan rakyat. Dialog bersama dengan pegawai dan kakitangan juga diadakan. Sehingga ke peringkat daerah-daerah.

Kesediaan Pas menjadi pendengar yang baik bagi rakyat menyalurkan pandangan dan rasa hati adalah saluran bagi melahirkan kebertanggung-jawaban bersama, rasa kekitaan bahkan berkongsi rasa amanah dengan kepimpinan Allah Swt terhadap manusia sebagai khalifah diatas mukabumi ini. Kelemahannya kerana rakyat yang berada dibawah pemerintahan UMNO sekian lama dicengkam, ditutup mata dan telingga mereka, dilatih hanya untuk mendengar dan taat semata menyebabkan ketelusan kepimpinan Pas disalah-gunakan. Bahkan kekadang dipergunakan oleh UMNO untuk menumbangkan kerajaan Pas.

Selepas Umno kembali berkuasa, Ijtima ini diteruskan seperti biasa. Bahkan semasa Datuk Ahmad Said merasakan kerusi MB Terengganu terlalu panas, beliau terpaksa memberikan Dewan Berlian di Kemaman untuk Pas mengadakan ijtima’. Apa peduli dengan kontreversi. Ia hanya sekadar buih-buih yang menambah serinya ombak di pantai. Sekadar sementara. Tetapi matlamat Ijtima’ adalah untuk menghimpunkan semua tenaga kepimpinan disemua peringkat untuk digarap bagi meneruskan agenda perjuangan. Ucapan Presiden dalam membentangkan ucap-utama untuk diambil tindakan dan perjalanan yang merupakan perngarahan kerja secara langsung dnegan petugas parti. Kerja –kerja secara berterusan perlu dilakukan dalam rangka mengembeling public opinion dan membina imej kepimpinan dalam Pas kepada masyarakat bahawa Pas adalah alternative terbaik kepada UMNO dalam pru-13 nanti.

Dengan tema tahun ini “Demi kedaulatan Islam, Perkasakan Jihad”, Pas mengharapkan agar komuniti setempat khususnya Dun batu Rakit dan Parlimen setiu bahkan umumnya negeri Terengganu akan turut bangkit untuk mempersadakan bersama gelombang rakyat bagi menggasak UMNO keluar dari Putrajaya.

Diharapkan hala tuju perjuangan ini akan digerakkan juga diperingkat pas kawasan hatta dun-dun maupun keperingkat cawangan-cawangan agar keterlibatan serta mengambil faham amal perjuangan ini merata kesetiap umbi masyarakat dan rakyat. Pas Terengganu mendidik dan mentarbiyyah ahlinya sama seperti kepimpinan pusat dengan sidang muktamarnya. Mendengar, membahas, berwacana, bertaaruf, mengukuhkan ukhuwwah serta berkongsi kekuatan bagi mengembelingkan perjuangan.

Sambutan mesyarakat amat membanggakan bagi ijtima ke 14 ini. Bermula dengan agenda masyarakat setempat dan program kepemudaan yang disertai semua lapisan masyarakat. Tidak ketinggalan dalam ijtima kehadiran Dewan himpunan Penyokong Pas. Ucapan Dr Chandra yang mewakili DHPP yang menyokong dasar-dasar Pas dan sanggup bersama-sama dengan kepimpinan ulama dan matlamat mendaulatkan islam amat membanggakan. Apatah lagi disaat MIC dan MCA yang sudah teramat goyah dalam kepimpinan UMNO-BN. Dalam ceramah pelancaran yang membariskan Presiden Pas, MB Kedah YAB Datuk Seri Azizan dan juga Ketua DAPSY, YB Antony Loke telah menarik ribuan pendengar setempat khususnya dikalangan golongan muda. Ini menampakkan tanda-tanda jelas satu gelombang dan kebangkitan rakyat telah mula meresap bagi meneggelamkan keresahan rakyat akibat kepimpinan UMNO Terengganu yang bercelaru dan kehilangan arah. Hanya tarikh keramat PRU ke 13 sahaja yang dinantikan.

Hasil Nukilan : TPJ III PAS Terengganu

Lawan Tetap Lawan....!!!!


KUALA TERENGGANU - Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu pagi ini, 25 Oktober, membenarkan saman Bekas Setiausaha PAS Kemaman Haji Hanafiah Mat meneruskan samannya terhadap Ketua Polis Kemaman, Ketua Polis Negara dan Kerajaan Malaysia.

Haji Hanafiah Mat ketika ditemui diluar mahkamah memberitahu Buletinonline, beliau dimaklumkan oleh peguamnya Tetuan Haris & Co, mahkamah yang mendengar bicara Writ kes tersebut telah membenarkan perbicaraan diadakan.

"Hakim telah memberikan kebenaran untuk kes dibicarakan,"kata Haji Hanafiah.

Menurutnya, pihak beliau yang menuntut gantirugi sebannyak RM1.5 juta kerana penahanan tidak sah dalam kes tersebut akan mengemukakan tiga saksi; beliau sendiri, bekas Timbalan Yang diPetua PAS Kemaman (kini YDP), Ismail Harun dan bekas Yang DiPertua PAS Kemaman, Ustaz Awang Dagang.

Turut hadir memberikan sokongan moral adalah Haji Yahya Ali, Setiausaha Perhubungan PAS Terengganu.

Nota :

Lawan tetap lawan....
Beurndur jauh Sekali....
Sama tetap akan saman....
Baru kita tahu sapo hok jahat sengoti....

Allahuakbar...Allakhuakbar....!!!!

Sedih Dan Amat Menyayat Hati....!!!

Lakaran Kartunis Sebelum Gambar Siap Dicuci...!!! Inilah Gamabar Sebenar Selepasa Di Cuci....!!!

Nota:

Rapat umum sedang panas dan bergerak cergas dalam usaha untuk
merampas kembali negeri yang di kuasai pakatan rakyat.....

Mat ezam malam kelmarin di bukit gantang telah berpidato dengan gagah berani....
Mat ezam telah berjaya membocorkan peristiwa lampau beliau ketika beliau masih bodoh dan kononnya beliau telah di tipu oleh Anwar Ibrahim.....

Rapat umum ini telah di warna warni dengan kehadiran beribu ribu kerusi....
Yang tidak berganjak duduk setia mendengar pidato Mat Ezam yang berapai-api...
Kah...Kah....kah...!!!

Lubang Jubur 1 Malaysia....!!!


DARI FB ZUNAR UNTUK KES ANWAR:

1. KANTOI: (10 pagi) Tiga yang jadi saksi kerajaan -- Dr Mohd Razali Ibrahim, Dr Siew Sheue Feng dan Dr Khairul Nizam Hassan menyatakan laporan perubatan pertama dibuat pada 13 Julai. Karpal Singh mengemukakan kepada mahkamah laporan perubatan pertama dibuat oleh doktor2 tersebut ialah pada 28 Jun. Mahkamah tangguh.

2. LAGI MAHU TIPU: (12.30 tengah hari)DPP Mohd Yusof memberitahu mahkamah, mereka akan kemukakan laporan pertama oleh 3 doktor2 itu, tapi yang tidak ditanda tangani. Karpal menegaskan semua doktor2 itu telah menandatangi laporan itu. Karpal mahu laporan yang ditandatangani. Mahkamah tangguh esok


Nota :

Besar kemungkinan dalam lubung jubur ini lah...
Surat akhir mendiang teoh beng hock di temui...

Ini bukan lubang biasa....
Lubang inilah penentu hidup mati 1 Malaysia...
Oleh itu tolong periksa lubang ini betul-betul....
Kah...Kah...Kah....

Tepuk Amai-Amai..Belalang Kupu-Kupu....!!!

Tepuk Jangan Tak Tepuk....Biarlah Kita Di Tipu Yang Penting Ialah Tepuk Tangan Tanda Setuju...!!!

NAJIB GIVES OPEN TENDER PLEDGE FOR ETP PROJECTS – MI

All but a few Economic Transformation Programme (ETP) projects will be awarded through a competitive tender process, Najib Razak said.


“We will ensure the big projects are conducted in an open and transparent way. To ensure a level playing field, we will use competitive tender as the ‘default’ process,” he said here at the launch of the ETP roadmap.

“Only in exceptional cases, we will resort to restricted or direct negotiations.”
------------------------------------------------------------------
Kah...Kah....BARU SEMALAM CAKAP PADA ORANG MELAYU MEREKA ADALAH ISTIMEWA....

Kah....Kah....BARU SEMALAM CAKAP PADA ORANG MELAYU UMNO AKAN JAGA HAK MEREKA.....

Kah...Kah....HARI INI LAIN PULAK YANG DI CAKAP PADA MAT SALEH DAN CUKONG.....

Kah...Kah....KESIAN LAAAA MELAYU ASYIK KENA TIPU......

Kah...Kah....BARU KELMARIN BERSORAK GEMBIRA DAN LAUNGKAN HIDUP MELAYU.....

Kah...Kah...TEPUK AMAI-AMAI...BELALANG KUPU-KUPU...TEPUK BIAR RAMAI...UNTUK SENANG KENA TIPU....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH.....INGATKAN PANAS HINGGA KE PETANG....TAPI PAGI-PAGI MELAYU DAH KENA TIPU....