Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 17, 2011

Suami Calon PAS Tenang Diarah Tukar Sekolah


BATU PAHAT: Maarof Abd Mutalib, suami calon PAS bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang, Normala Sudirman, diarah bertukar ke Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Pengelih, Pengerang, Kota Tinggi berkuatkuasa 1 April lalu.


Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi, berkata pertukaran itu sebagai tindakan tatatertib terhadap Maarof, 45, yang sebelum ini bertugas di Sekolah Menengah Kebangsaan Tenang Stesen, Segamat, berikutan menyalahgunakan sijil sakit bagi menemani isterinya, berkempen pada pilihan raya kecil DUN Tenang, Januari lalu.

“Pertukaran itu dibuat selepas kita meneliti jawapan surat tunjuk sebab Maarof berhubung isu beliau menyalah guna sijil sakit untuk bercuti daripada tugasnya sebagai guru dan sebaliknya berkempen di Tenang.

“Kita dapati Maarof melakukan kesalahan serius secara nyata iaitu menyalahguna sijil sakit itu bagi menemani isterinya berkempen sedangkan jika sekiranya benar sakit, beliau seharusnya berehat di rumah.

“Ia juga kesalahan tatatertib untuknya menyertai kempen politik pada pilihan raya kecil itu kerana beliau tidak mendapatkan kebenaran rasmi untuk berbuat demikian.

Oleh itu, kita mengambil keputusan untuk menukarkan Maarof ke sekolah lain,” katanya selepas Program Juara Rakyat di Taman Sri Penggaram, di sini, semalam.

Januari lalu, Maarof mencetuskan kontroversi apabila tindakannya mengambil cuti sakit selama dua minggu daripada tugasnya sebagai guru dan disahkan menghadapi masalah kemurungan serius tetapi dilihat menemani isterinya berkempen pada pilihan raya kecil DUN Tenang. Maarof dilaporkan memberitahu media beliau memohon cuti semata-mata menemani isterinya, Normala untuk berkempen sehingga selesai pilihan raya kecil itu.

Sementara itu, Pengarah Pelajaran Johor, Markom Giran ketika dihubungi berkata, surat pertukaran itu sudah diserahkan kepada pihak berkenaan tetapi pihaknya tidak pasti sama ada Maarof sudah mula mengajar di SMK Tanjung Pengelih seperti diarahkan.

“Perkara ini perlu dikemukakan kepada Pejabat Pelajaran Daerah Segamat atau Kota Tinggi bagi mendapat kesahihan. Bagaimanapun, jika Maarof tidak menurut arahan pertukaran itu, surat ingkar perintah akan dikeluarkan menyebabkan gajinya boleh ditahan atau tindakan lebih berat termasuk dibuang kerja,” katanya.

Siapa Yang Arahkan Bunuh Altantuya..??


AZMI ZAINAL MUNGKIN HADAPI TINDAKAN TEGAS - UM

KUALA LUMPUR 14 April - Seorang pegawai perisikan tentera, Leftenan Kolonel Azmi Zainal Abidin, bakal berdepan tindakan tegas di bawah Akta Angkatan Tentera jika terbukti beliau membuat kenyataan palsu bagi tujuan memfitnah Najib Razak dan isteri, Rosmah Mansor.

Ahmad Zahid Hamidi berkata, siasatan serta merta sudah dijalankan terhadap Azmi Zainal sebaik sahaja pengendali laman web antikerajaan, Raja Petra Kamaruddin mendedahkan pembabitan pegawai tentera itu dalam usaha terancang bagi menyekat Najib daripada menjadi Perdana Menteri.

Katanya, berkuat kuasa serta merta juga, Azmi Zainal tidak lagi bertugas di Kor Risik sebaliknya, ditukarkan ke bahagian pentadbiran, di Wisma Kementerian Pertahanan.

Nota :

soalan yang masih belum dijawab:

siapa beri arahan bunuh altantuya?
siapa entot altantuya dulu razak baginda atau najib?
mengikut bala yang entot altantuya dulu ialah najib

Rosmah & Facebook...!!


SAYA TIADA AKUAN FACEBOOK - BH

Rosmah dedah penipuan pihak tertentu salah guna nama

KUALA LUMPUR: Suami Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, mengingatkan orang ramai agar tidak terpedaya dengan beberapa akaun Facebook menggunakan namanya kerana beliau tidak pernah mendaftar di laman sosial berkenaan.


Malah, apa yang mengejutkannya, selepas diselidiki, akaun yang digambarkan seolah-olah dikendalikannya dan memaparkan laporan berserta gambarnya ketika menghadiri majlis rasmi yang dipercayai didaftarkan individu atau pihak di luar negara.

“Saya terkejut kerana sebelum ini, Datuk Seri S Samy Vellu memberitahu bahawa beliau sudah menjadi rakan saya di Facebook.

“Sudah pasti saya hairan, bagaimana itu boleh berlaku sedangkan saya tidak pernah mendaftar pun di situ. Justeru, anda semua harus berhati-hati dan tidak tertipu.

“Saya tidak akan berbuat begitu (mendaftar dan berkomunikasi menerusi Facebook)...saya sentiasa bertemu dan berinteraksi terus dengan rakyat, bukannya di Facebook,” katanya.

sila baca ini dalan facebook bik mama

Mohd Fikry Mohd Yusof:
politikus di malaysia ini sangat versatile,boleh jadi penyanyi,tukang kebun,atlet,penoreh getah,cuma tunggu Bik Mama buat tiger show je belum lagi
Thursday at 8:28pm · View Post


Ibrahim Ali
Bila saya cakap isteri punca suami curang.. saya maksudkan ISTERI.. bukan SUAMI.. harap Bik Mama jangan salah faham.
April 8 at 6:48pm · View Post


الشيخ أحمد فائز
oh bik, minyak dah naik lagi..sedapla ko dapat p trim rambut ngn duit kami kan..kalo kau nak tau cerita HANTU KAK LIMAH sebernya perli kau, HANTU KAK ROSMAH..haha
April 2 at 7:55pm


Bik Mama
kadang kadang saya tak faham mengapa rakyat harus marah dengan kenaikkan harga komoditi.Kerana pada hemat saya kenaikkan ini semua melambangkan kemakmuran negara dan tidak langsung membebankan golongan berpendapatan rendah.Ubah gaya hidup~
April 5 at 5:07am


Bik Mama
Ah penatnya masih tak dapat lelap.Lama juga tak jenguk sini kerja banyak.Masih mengkaji untuk menaikkan harga RON95 untuk menampung perbelanjaan pilihanraya sarawak yang bakal berlangsung.Rasa-rasa naik 50 sen pun masih tidak beban rakyat kan?
April 5 at 4:58am

Betul Atau Ter...Atau Sengaja...??


12 RUMAH SETINGAN PANTAI DALAM TERBAKAR - UM

KUALA LUMPUR 15 April - Sebanyak 12 buah rumah setinggan di Jalan Kubur, Pantai Dalam, di sini, musnah dalam kebakaran hari ini, mengakibatkan kerugian lebih RM500,000.

Kejadian pukul 5.20 petang itu bagaimanapun tidak melibatkan sebarang kemalangan jiwa.

Menurut Penolong Penguasa Balai Bomba dan Penyelamat Wilayah Persekutuan, Wahid Mahad, seramai 60 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat dari Jalan Hang Tuah, Pantai Dalam, Taman Desa, Sentul dan Taman Tun Dr. Ismail terlibat memadam kebakaran.

"Bomba mengalami masalah apabila bekalan air tidak cukup, manakala untuk memperoleh sumber air agak jauh iaitu satu kilometer dari lokasi kejadian.

Nota:

lihat dan tunggu pasti semua penduduk ini
akan dipindahlan kerana keselamatan

keselamatan .. kah kah kah

kerana ada cukong mahu ambil tanah ini

tak caya?

tunngu dan nanti
ini mondus operandi yang dijalankan
di isreal - rumah warga palestin di bakar
kemudian paksa pindah untuk zionis datang

kah kah kah

Cakap Tak Serupa Bikin..Maaa....!!

HANYA ORANG TIDAK BERIMAN TERLIBAT RASUAH - UM

SUNGGUH menyedihkan, ramai penerima rasuah di Malaysia beragama Islam. Kebanyakan mereka adalah penjawat awam yang diberikan amanah dan kuasa untuk menguatkuasakan undang-undang dan peraturan negara.

Semua orang Islam tahu bahawa rasuah dalam apa jua bentuk adalah haram. Perkara ini selalu disentuh dalam media sama ada akhbar, radio atau TV. Juga sering dikupas dalam ceramah agama dan khutbah Jumaat. Jika mereka kakitangan awam, sudah pasti mereka lebih tahu kerana ia termaktub dalam syarat perkhidmatan.

Mustahil ada kakitangan awam yang tidak tahu bahawa perbuatan rasuah itu berdosa. Jika sudah tahu, mengapa masih melakukannya? Sebabnya mereka ini tidak beriman, walaupun beragama Islam. Iman dan Islam adalah dua perkara yang berbeza.

Nota :

takkan ini hanya untuk:
mat polis
mat kastam
mat imigrisen
mat jual rokok
mat jual peon
mat pejabat pos

macam mana malaon ini:
madey
mat mogol
sembab
isa pendek
ali rustam
taib mahmud
nazri rotweiller
montok anak mami
menantu ayah
mat nor eee
mat toyo
gani patail
musang hitam
dan dan dan dan… kah kah kah

Raja Berooke Masih Kekal Di Sarawak...!!


TAIB ANGKAT SUMPAH KEKAL KETUA MENTERI SARAWAK - MI

Abdul Taib Mahmud, ketua menteri Sarawak yang paling lama memegang jawatan itu, mengangkat sumpah untuk penggal baru malam ini – tidak sampai sejam selepas Barisan Nasional (BN) mencatatkan majoriti dua pertiga dalam pilihan raya negeri ke-10.

BN Sarawak memperoleh majoriti dua pertiga kerusi Dewan Undangan Negeri sekitar 9.45 malam manakala majlis mengangkat sumpah diadakan kira-kira 45 minit kemudian.

Taib, 75, menyandang jawatan itu sejak 1981 dan genap 30 tahun 26 Mac lalu.
Pada pilihan raya negeri hari ini BN Sarawak pimpinannya mendapat 55 kerusi, Pakatan Rakyat 15 manakala Bebas satu.

Nota:

satu berita baik
berita baik untuk pakatan
berita pening untuk mat mongol
raja brooke tak kan berundur dlam masa dua tahun ini
kalau mat mongol buat pilihanraya raja berooke masih atas tahtha
maka banyak lagi kerusi lingkup
kah kah kah