Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 3, 2010

Serupa Tapi Tak Sama....!!!Nota :

Mula-mula lu tengok betul-betul....
Kalau ada masa lu tenung biar dekat sikit...
Nantu lu akan nampak...
Nampak macam sama...tapi tak serupa....
Kalau lu betul ada iman dan akal....
Lu fikirlah sendiri....!!!!
Kah...Kah...Kah....!!!

Jeng..Jeng...Jeng...Dah Dekat Dah...!!!!


"Ikut kajian Simple Sampling yang dilakukan kepada golongan ramaja dan belia yang berumur dari 21 hingga 40, jelas menunjukkan mereka 95% menyokong Pakatan Rakyat dengan konsep keadilan untuk semua. hanya 5% yang menyokong BN, itu pun golongan yang tercicir dan lemah IQ serta buta IT. Buat BN, Innalillah

Nota :

Oleh itu, peringatan buat Pakatan....
Bekerja keras lah dari sekarang....
Fahamilah perasaan anak-anak muda Malaysia yang inginkan keadilan sejagat....
Tahniah Pakatan Rakyat...Selamat Berhijrah ke Putrajaya....!!!

Malaysia Bolehhhh...!!!


Komuniti 'gay' mula melampaui batasannya -MKini

Kongsi 0Apabila paderi homoseksual tunggal Malaysia mengumumkan bahawa beliau akan menubuhkan gereja 'gay' atau 'sesama jenis lelaki' yang pertama di negara ini, beliau dihujani pelbagai kritikan dan bidasan.

Namun paderi Ouyang Wen Feng tidak mengalah dalam menghadapi tindakan kerajaan dan pemimpin agama untuk mengagalkan rancangannya itu. Homoseksual adalah satu jenayah di Malaysia dan boleh dihukum sehingga 20 tahun di penjara.

Menurut lapporan AFP, gereja yang ditubuhkannya itu beroperasi secara senyap di pinggir Kuala Lumpur sejak tiga tahun lalu dan menarik sekumpulan penganut Kristian 'gay' pada setiap Ahad dan menghadiri kelas mempelajari kita 'Injil'.

Tindakan Ouyang ini adalah hanya satu daripada tindakan beberapa pergerakkan yang berjuang untuk hak komuniti 'gay' di negara ini yang mahu hak mereka dihormati.

"Kita cuba menggalakan lebih ramai orang menyertai gereja kami,- bagi masyarakat Kristian untuk ke depan dan hidup secara semula jadi,” katanya yang sebelum ini pernah berkahwin selama sembilan tahun sebelum mengumumkan bahawa beliau juga seorang homoseksual pada tahun 2006.

"Sama ada seseorang itu 'gay' atau 'straight' atau 'dwi-seksual' - ini adalah orientasi seksual, ini bukan sesuatu yang kita lakukan yang men jadikan kita seseorang 'gay'.”

Ouyang berkata gerejanya juga menerima mereka yang 'dwi-seksual' dan kumpulan 'mak nyah' serta 'hetero-seksual' dan mahu golongan itu memahami bahawa mereka “tidak keseorangan dalam perjuangan mereka.”

Nota :

Bukan salah ibu yang mengandung....
Tapi salah UMNO/BN yang gagal mendidik rakyatnya...
Koho lok...napok koho punoh....!!!

Amalan Songsang UMNO Dulu Kini Dan Selamanya....!!!


KUALA TERENGGANU - Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said menuduh Jabatan Audit seolah-olah mensabotaj kerajaan negeri kerana maklumat laporan audit keatas syarikat Top IT Industries Sdn Bhd. terdedah kepada umum.

Ahmad dipetik Bernama berkata, beliau telah mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri memanggil pihak daripada Jabatan Audit yang dipercayai mendedahkan beberapa maklumat mengenai syarikat itu kepada pembangkang.

"Saya tidak faham mengapa Jabatan Audit telah memberi laporan berkenaan kepada pihak pembangkang jika ada berlaku perkara sedemikian. Apa tujuan Audit berbuat demikian seolah-olah hendak sabotaj kerajaan negeri dalam perkara ini?.

"Sepatutnya Audit memberi laporan terlebih dahulu kepada kerajaan sebelum mendedahkan kepada pihak lain jika ada sebarang perkara yang tidak kena berlaku," tegasnya

Sebelum itu, Ahmad telah memberi pengesahan bahawa, kilang Top IT Industries Sdn Bhd, syarikat yang memasang e-Book adalah selamat dan tidak mendatangkan bahaya kepada pekerjanya.

Beliau berkata perkara itu disahkan oleh juruperunding dan pembinaan kilang itu mengikut peraturan yang ditetapkan.

Kilang itu hanya mengalami keretakan biasa pada dinding yang tidak mendatangkan bahaya kepada pekerja, katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini Rabu.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai dakwaan Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Batu Buruk Dr Syed Azman Syed Ahamad Nawawi pada Khamis lepas bahawa kilang anak syarikat kerajaan negeri berharga RM12 juta itu tidak selamat kerana retak selain tidak ada sijil layak menduduki (CF).

Menteri Besar berkata: "Sekarang CF sudah tidak dikeluarkan oleh pihak berkuasa tempatan lagi tetapi oleh juruperunding dan mereka menyatakan bangunan itu selamat untuk digunakan".

Beliau menegaskan bahawa kilang berkenaan hanya berharga RM7.9 juta dan bukannya RM12 juta seperti didakwa.

Nota :

Ini bukanlah satu berita yang pelik yang pernah kita baca....
Memberitahu berita yang benar adalah kesalahan yang besar di negara kita...
Apatah lagi bila membabitkan parti pemerintah...!!!
Menegak yang hak adalah sesuatu yang ganjil...
Sebaliknya bersekongkol dengan kejahatan adalah amalan yang di tuntut...
Bagi mereka yang cenderung kepada pemerintah yang zalim..
Nescaya Allah telah janjikan bahawa kamu semua akan di sentuh api neraka...
Berkata benarlah kamu di hadapan pemerintah yang zalim...
Adalah jihad bagi kamu...
Maka...tepuk dada tanyalah iman....

Hanya PAS Harapan Umat Melayu Islam....!!!


BESUT - Setelah menempuh perjuangan yang penuh cabaran selama setengah abad, PAS kini menjadi parti yang diharapkan melaksanakan amanah menyelamatkan Islam dan negara Malaysia.

Dalam tempoh masa tersebut, PAS telah berjaya menghapuskan kepercayaan karut orang Melayu terhadap Islam.

Menurut Setiausaha Politik Presiden PAS, Dr Shamsuri Mokhtar, pada suatu ketika, orang Melayu di satu negeri di pantai Barat semenanjung Malaysia lebih rela mengundi 'khinzir' yang bertanding atas lambang dacing daripada memilih calon daripada PAS.

Sebaliknya kini, perubahan telah berlaku dalam pemikiran para pengundi di pantai barat, mereka telah memilih PAS dan Pakatan Rakyat dalam pilihanraya umum yang lalu.

Dr. Shamsuri yang juga Ahli Jawatankuasa PAS Besut mendedahkan, beliau telah dihubungi oleh beberapa orang bekas tokoh Umno yang bergelar Tan Sri dan Datuk.

"Mereka meminta untuk berjumpa, dan apabila saya berjumpa (mereka) telah meluahkan isi hati mereka yang kecewa kepada pemimpin Umno hari ini,"katanya ketika berucap dalam program ceramah umum di Alor Lintah, Jertih, 2 September.

Menurutnya, bekas-bekas tokoh Umno tersebut berkata Umno tidak lagi boleh diharapkan untuk menjalankan amanah pemerntahan negara.

Nota :

Walaupun UMNO telah lakukan apa saja....
Demi mengembalikan kepercayaan umat melayu kepada UMNO...
Dengan Kuasa yang ada...
Dengan duit yang mereka ada...
Namun mereka nyata gagal untuk membeli hati-hati manusia...
Melainkan Allah saia yang mampu melakukannya...

Angan Yang Musnah...!!Nota:

Sila cari dimanakan dia Senatak.... ?
Kah...Kah...Kah..!!!