Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 24, 2010

Dalil Mengapa Mat Said Tidak Di lantik Sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Terengganu..

Terpaku seketika saya di buatnya apabila melihat gambar Menteri Dalam Negeri, DS Hishamuddin Hussein merangkap Pengerusi Perhubungan UMNO Terengganu sedang duduk bertinggung sambil tangannya mengikat tali kasut seorang pelajar di sebuah sekolah di Terengganu semalam sambil di perhatikan oleh Dato' Ahmad Said, Menteri Besar Terengganu.

Bertuah sungguh pelajar tersebut, sebab mungkin bila dah besar macam ni ibubapanya pun tidak pernah berbuat sedemikian rupa kepadanya..maklumlah bila anak dah ramai tumpuan mesti di berikan kepada yang masih kecil. Tapi..ini lain pulak yang berlaku apabila seorang menteri sanggup untuk tolong ikat tali kasut beliau.. memang hebat menteri kat Malaysia ni. Baik Sungguh..memang baik..harap semuanya akan jadi baik
-----------------------------------------------------------

Kah..Kah.. MENTERI KITE NAMPAKNYE DAH MENCEMAR DULI NI..??

Kah..Kah.. NAPOK PESENG UMNO/BN NOK SELOK SUNGGUH DOH LENING.!!

Hoi.. DOK PAYOH LAH..BANYOK LAGI BENDA LAIN BULEH BUAT..!!

Kah..Kah..KERJA IKAT-IKAT TALI KASUT NI SEROH KE JIN KACAU KAMPUNG ( JKKK ) JE...

Kah..Kah..MAT SAID KATA, IKAT-IKAT TALI KASUT DOK MAIN..KITE DOK RETI..!!!

Kah..Kah..BODOH-BODOH DERIH PUN,,, PANDAI GOK DIA BAIKI ATAP RUMAH ORANG..

Kah..Kah..BAIK JADI MENTERI LA DARIPADA JADI JKKK...JAHAT.!!

Kerajaan Terengganu Tak Pilih Kasih..Cuma JKKK Yang Pilih Buluuu...!!


Saya tergelak besar bila membaca satu artikel dalam surat khabar arus perdana bertarikh 23/01/2010 yang bertajuk "TERENGGANU TIDAK PILIH KASIH-MB". ( atas )

Semua orang khususnya rakyat terengganu tahu bahawa mana-mana kerajaan hendaklah bersikap adil dan amanah kepada seluruh rakyatnya tidak kira apa jua latarbelakang agama, fahaman politik dan juga bangsa. Mereka hendaklah di layan dengan adil dan jangan sekali-kali berlaku zalim keatas mereka. Saya mengambarkan bahawa tajuk berita tersebut merupakan satu kenyataan orang yang berada dalam keadaan yang tersepit " Desperate" dan cuba untuk memperbodohkan sekalian rakyat.
----------------------------------------------------

Hoi.. TAK PAYAH CAKAPLAH..ORANG TAHU BELAKE DOH...

Mangkuk Hayung..TAPI JKKK..BUKAN SETAKAT PILIH BULU JE..MALAH SAMPAI KE TAIK PUN DIA PILIH..

Tak kan mung dah lupe.. MUNG KATA UMNO MEMANG JAHAT DOH..TAPI JKKK LEBIH JAHAT LAGI..

Bengong Sungguh.. CAKAP MENDE HOK TULE JE..BODOHH SUNGGUH..

Hei... TAK DOK JKKK HOK BAIK DALAM DUNIA NI..DOK SOH CARI AH..!!

Woit.. SEBUT JE JKKK..BERASA NAIK LUGA..JAHAT-JAHAT SUNGGUH.!!

Kewajipan Menutup Aurat Terus di Persenda...

Tanggal pada 23/01/2010 ( Sabtu ), telah selamat di semadikan jenazah Tuanku Sultan Johor, Sultan Iskandar yang sememangnya tidak asing lagi bagi rakyat negeri Johor khususnya dan Malaysia amnya...Al-Fatihah.( Pembaca Berita Wanita di TV1 dan TV9 pada 23/01/2010)

Namun begitu apa yang terbuku di hati saya ialah apabila melihat kebanyakkan penyampai berita khususnya wanita di seluruh stesen TV baik kerajaan mahupun swasta berpakaian begitu sopan sekali dengan menutup aurat sebagai tanda menghormati kemangkatan baginda Tuanku Sultan Johor pada kelmarin. ( gambar atas)

Terdetik di hati saya alangkah baiknya perbuatan yang murni ini di jadikan satu budaya khususnya kepada pembaca pemberita wanita Islam di tanahair kita supaya di wajibkan untuk menutup aurat kerana selain dapat menunjukkan sikap kesopanan individu tersebut malah ianya juga adalah satu kewajipan untuk berbuat demikian di dalam agama Islam. Kewajipan menutup aurat bukanlah satu kod etika berpakaian yang sengaja di reka-reka tetapi ianya adalah merupakan perintah Allah SWT kepada kita sebagai umatnya.

( Pembaca Berita Wanita Islam di ASTRO AWANI pada 24/01/2010)

Apa yang menyedihkan..dalam tempoh tidak sampai 24 jam keadaan berpakaian pembaca berita wanita Islam kembali seperti asal di mana tidak lagi menutup aurat. ( Gambar kiri )
--------------------------------------------------------

Hey..MANA PERGI MUFTI DAN ULAMAK DALAM KERAJAAN ???

Woit..MANA PERGI MENTERI YANG JAGA AGAMA.???

Bangang..TAK KAN DR.MASHITAH DIAM SERIBU BAHASA??..TEGUR LE.???

Kesian..ORANG CANTIK-CANTIK, TAPI SAYANG SEMUA JADI KAYU API NERAKA..

Taubatlah..TUTUP AURAT BUKAN MASA RAJA MANGKAT JE..!!

Ubahlah.. TUTUP AURAT BUKAN MASA BUAT UMRAH JE..!!

Ingat Pesan Ustaz..TUTUP AURAT ADALAH WAJIB..BUKAN PERKARA MAIN2!!