Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jun 21, 2010

Betapa Hinanya Martabat Wanita Di Sisi UMNO...!!!

Yang Ni..Memang Tak layak Jadi Pembantu Rumah..Asyik Menguap 24 Jam..Pemalas.!!!

Terengganu latih ibu tunggal jadi pembantu rumah-MKini

Kerajaan negeri Terengganu akan memperkenalkan skim latihan pembantu rumah selama tiga bulan untuk hampir 2,000 ibu tunggal di negeri itu, kata Pengerusi Jawatankuasa Sumber Manusia Negeri Ahmad Razif Abd Rahman.

Katanya tawaran untuk mengikuti kursus latihan itu, yang dikendalikan oleh Kolej Pembangunan Kemahiran Negeri Terengganu (Tesdec), akan dibuka bulan depan.

Bagi peringkat permulaan, keutamaan akan diberikan kepada ibu tunggal yang berdaftar di bawah Yayasan Pembangunan Keluarga (YPK), katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ahmad Razif berkata pada masa ini terdapat hampir 20,000 ibu tunggal di Terengganu dan ada di antara mereka bekerja sebagai pembuat kuih dan menjadi pembantu kedai makanan.

Selepas mengikuti kursus tersebut, pasaran kerja mereka akan dibantu pihak YPK dan ia menjadi satu lagi cabang yang boleh membantu mengatasi kekurangan pembantu rumah di negara ini.
----------------------------------------------------------
Kah...Kah...MASA KAHWIN JADI SURI RUMAH..BILA DAH JANDA TURUN PANGKAT JADI PEMBANTU RUMAH...!!!

Kah...Kah...ITULAH STANDARD PEMIKIRAN UMNO KHUSUSNYA PADA WANITA...!!!

Kah...Kah...BILA TIBA PILIHANRAYA..JANJI MACAM-MACAM NAK BELA WANITA...!!!

Kah...Kah...ITU BUKAN BELA....ITU HINA WANITA...!!!

Kah..Kah....KAUM WANITA JANGAN MUDAH DI PERBODOHKAN OLEH UMNO...!!!

Kah..Kah....BANYAK CARA LAGI NAK ANGKAT MARTABAT IBU TUNGGAL...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...PILIHLAH PEMIMPIN YANG BETUL-BETUL BOLEH BELA AGAMA DAN NASIB KITA..JANGAN JADI BANGANG...!!!

Bukti PRU 13 Dah Dekat....


Parlimen Tidak Perlu Putuskan Kedudukan Tian Chua-MStar

Parlimen tidak perlu memutuskan sama ada Tian Chua hilang kelayakan sebagai Ahli Parlimen berikutan denda RM2,000 yang dikenakan ke atasnya oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada Khamis lepas, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz semalam.

Beliau sebaliknya berkata semua pihak perlu berpegang kepada keputusan Hakim Datuk Ghazali Cha bahawa keputusannya mengurangkan hukuman enam bulan penjara dan denda RM3,000 kepada denda RM2,000 adalah bagi mengelak berlakunya pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Batu yang diwakili Tian Chua.

"Dalam soal Tian Chua, yang berhak untuk mengintepretasi undang-undang ialah hakim. Jadi kepada saya tidak perlu Parlimen memutuskan.

"Hakim telah memutuskan bahawa dia mendenda Tian Chua RM2,000 kerana dia tidak mahu Tian Chua hilang kelayakan. Kita kena ikut dia (hakim) punya intepretasilah," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Umno Bahagian Padang Rengas di sini hari ini.

Ahli Parlimen Padang Rengas itu mengulas laporan akhbar The Star hari ini bahawa Parlimen perlu membuat keputusan berhubung status Tian Chua dan keputusan Parlimen itu kelak adalah muktamad.
-------------------------------------------------------------
Kah...Kah....INI PERISTIWA ANEH..TAK PERNAH BERLAKU MACAM NI....???

Kah...Kah....PENDUDUK PARLIMEN BATU TAK SABAR NAK KAN PILIHANRAYA KECIL...!!!

Kah...Kah....PENDUDUK PARLIMEN BATU PUN NAK RASA JUGAK PROJEK MEE SEGERA...!!!

Kah..Kah.....JANGAN BIMBANG..PARLIMEN BATU TAK ADA JAMBATAN...!!

Kah..Kah....TAK KAN BN TAK TERLIUR DENGAN PARLIMEN BATU...???

Kah..Kah....INI MESTI SAMADA TAK ADA DUIT ATAUPUN PRU 13 DAH DEKAT...!!!

Kah..Kah....ENTAH-ENTAH UMNO/BN DAH COUNTING NGAN MAHKAMAH SUPAYA TIAN CHUA LEPAS...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....MUNGKIN TRAUMA DI SIBU MASIH MENGHANTUI BN KOT...!!!

PAS 2 Langkah Kehadapan, UMNO 10 Langkah Ke Belakang...!!


Nik Aziz saran wanita solat Jumaat-MKini

Kompleks Masjid Daruttarbiyah bakal menyaksikan perubahan baru apabila kaum wanita disaran supaya menunaikan solat Jumaat seperti mana dilakukan kaum lelaki selepas siap pembinaannya kelak.

Harakah Daily melaporkan saranan itu diutarakan oleh Mursyidul Am, PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Sebenarnya sudah lama saya hendak tengok keadaan ini boleh dilakukan oleh wanita," katanya ketika berucap dalam Majlis Penyerahan dan Penerimaan Derma mengisi tabung kompleks masjid tersebut di Kampung Wakaf Zain, dekat Bachok, malam semalam.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, keselesaan ruang masjid yang cukup luas mampu membawa kaum wanita untuk turut bersama menunaikan solat Jumaat.

"Saya cadangkan ruang bawah untuk orang perempuan dan di sebelah atas pula bagi orang lelaki masa sembahyang Jumaat," katanya.

Kompleks masjid tersebut mula dibina sejak Ogos tahun lalu di atas tapak seluas satu ekar yang dibeli dengan harga RM180,000 manakala pembinaannya menelan belanja sebanyak RM2 juta dan dijangka siap pada Ogos 2011.

Kos pembelian tapak serta binaan adalah daripada sumbangan orang ramai.Masjid dua tingkat yang kini dalam 40 peratus pembinaan itu dibina secara bergotong royong melibatkan seluruh kepimpinan cawangan termasuk penghulu-penghulu mukim dan masyarakat tempatan.
------------------------------------------------------
Kah...Kah....AGAK-AGAK UMNO AKAN TIRU TAK IDEA MACAM NI...???

Kah...Kah...MASHITAH WADUK PUN TAK TERFIKIR IDEA MACAM NI...!!!

Kah...Kah...ITULAH KEHEBATAN TOK GURU NIK AZIZ....!!!

Kah..Kah....BENGONG UMNO BILA MEMIKIRKAN IDEA TOK GURU KITA....!!!

Kah...Kah...NANTI MASHITAH AKAN BERFATWA WANITA ADALAH HARAM SEMBAHYANG JUMAAT..KERANA INI ADALAH IDEA PAS...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...PADA BUANG MASA BAIKLAH PERGI SEMBAHYANG JUMAAT..DAPAT ILMU DAN PAHALA...!!!