Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Oct 17, 2010

Melayu Bukan Semestinya UMNO....!!


KEMAMAN – Walaupun media perdana memutarkan pelbagai kenyataan publisiti yang cuba meyakinkan rakyat bahawa Umno Terengganu telah pulih, namun keadaan sebenarnya tidak.

Penganjuran konvensyen Umno Terengganu tidak akan memulihkan perbalahan dikalangan pemimpin Umno kerana perjuangan Umno bukan atas nama Islam.

Penolong Setiausaha PAS Terengganu, Haji Hanafiah Mat menyifatkan putaran media perdana tidak akan dapat menutup cerita perbalahan yang sudah berakar umbi dan menjadi buah mulut rakyat.

“Pemuda Umno sebelum ini pernah menganjurkan konvensyen, pertemuan demi pertemuan yang dilaksanakan untuk cuba mendamaikan dua kem Umno yang berbalah, semua tidak berjaya,”katanya ketika dihubungi Buletinonline.

Menurutnya tidak ada ubat yang mujarab bagi mengubati hati-hati pemimpin Umno ‘yang sakit’ kecuali kembali kepada ajaran Islam yang sebenar.

Sebaliknya, kata beliau, Dato’ Seri Hishamuddin Hussein selaku Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu, tidak percaya dengan perkara tersebut.

”Hisham hanya percaya Umno adalah segala-galanya, sebab itu beliau berkata hanya Umno yang akan menentukan ‘hidup mati’ orang Melayu,”ujarnya.

Beliau berkata demikian dalam mengulas kenyataan Hishamuddin yang berucap dalam Konvensyen Umno semalam, dipetik akhbar media perdana sebagai berkata;

"Inilah harapan dan realiti saya kerana UMNO dilahirkan untuk perjuangan Melayu. Hari ini saya merayu, berpecahnya UMNO maka berkecailah Melayu, mati UMNO maka berkuburlah Melayu. Berjanjilah, kita akan berjuang bagi menyahut seruan bangsa dan agama”.

Oleh itu, Haji Hanafiah menyeru supaya ahli-ahli Umno kembali ke pangkal jalan dengan mengambil Islam sebagai penyelesai segala masalah, meletakkan Islam dihadapan dan menyerah kepada Allah.

”Mesti dibuang.dasar perjuangan kebangsaan yang mementingkan periuk nasi, yang mengenepikan erti persaudaraan Islam yang tulin,

"selagi Umno menolak Islam, tunggulah saat kejatuhan dan kehancurannya”jelas Haji Hanafiah yang juga Pengerusi MTD Dun Chukai.

Justeru, katanya, rakyat di merata pelusok, di kedai-kedai, pejabat-pejabat, kampong dan bandar sudah tidak sabar menunggu tarikh pilihanraya umum ke-13, untuk menukarkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional kepada kerajaan Pakatan Rakyat.

Nota :

Orang melayu kena faham....
Matinya UMNO...tak beerti matinya melayu....
Melayu bukan semestinya untuk UMNO...
Hanya UMNO yang perasan diri mereka mewakili melayu...
Kita juga kena ingat...Melayu memang tuan tanah melayu...
Tiada UMNO pun Melayu masih berkuasa....
Maka dengan erti kata lain...UMNO bukan melambangkan bangsa melayu....
Melayu masih ada PAS...masih ada PKR dan lain-lain...
Jngan risau orang melayu...kalau UMNO nak mampus pun lantak dia lah...
Janji melayu masih ada kuasa di tanah melayu....

Jom Hebohkan Jasa & Budi UMNO/BN...!!!

UMNO yang lulus judi...

Antara Jasa & Budi UMNO Yang Kita Tidak Akan Lupa....!!!


Tapi Inilah Jasa UMNO Yang Paling Besar Pada Rakyat Malaysia Hingga Sekarang( Presiden UMNO Sedang Merasmikan Kilang Arak 1962 )...!!!

Najib: Hebahkan jasa & budi BN -MK

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata sudah sampai masanya BN memberitahu rakyat akan jasa dan budi yang dilakukan parti pemerintah itu selama ini untuk mensejahterakan kehidupan mereka.

Perdana Menteri berkata kerajaan BN tidak banyak mengembar gemburkan apa yang dilakukan untuk rakyat berbanding parti pembangkang, walaupun mereka hanya membuat sedikit sahaja untuk rakyat.

"Kita buat banyak tapi tak riuh rendah. Mereka buat sedikit tapi riuh sekampung. Kita buat bangunan tak gembar gembur...kita buat setinggi gunung...(tapi kadang kadang) orang tak hargai," katanya berucap melancarkan Karnival Skuad Sayang Wanita Umno di Taman Datuk Ahmad Razali, Ampang, dekat Kuala Lumpur, hari ini.

Turut hadir isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Nota :

Bila sebut jasa UMNO/BN...semua rakyat tahu....
Ada yang baik...dan ada yang tak baik....
Bila perkara yang Haram bercampur dengan Halal...Maka akan Jadi Haram....
Bila perkara Yang Baik bercampur aduk dengan yang tak baik...Maka akan jadi Tak Baik lah...!!!
Itu semua telah tersurat dan perlu kita terima...
Buatlah baik macam manapun kalau masih lagi berminat pada benda yang tak baik..maka jawapannya adalah tetap tak baik....
Contohnya mendiskriminasikan kepada proses atau gerakan untuk mendaulatkan syariat Islam di bumi Malaysia adalah jasa & budi UMNO yang paling buruk dan kita perlu kekang habis-habisan...!!!!

Tak Habis-Habis Nak Kluk..Klek...!!!


ORANG SEBELAH SANA TIDAK BOLEH DI HARAP – NAJIB : mStar

UMNO yang menerajui pemerintahan negara merupakan parti yang boleh menentukan kesejahteraan rakyat, keharmonian negara dan kejayaan negara Malaysia, tegas Najib Razak.

"Tidak ada orang lain yang boleh diharapkan untuk melaksanakannya," kata beliau.
Najib yang juga Presiden UMNO berkata parti alternatif atau dengan jolokan "orang sebelah sana", tidak boleh diharapkan.

"Saya nak tanya siapakah yang mempersoalkan 153 Peruntukan dalam Perlembagaan? Hak keistimewaan orang Melayu, siapa yang persoalkan? Siapa yang wujudkan peristiwa tidak mendoakan Yang di-Pertuan Agong dalam khutbah? Siapa yang mahu buka UiTM (kepada bukan Melayu)? Bukan UMNO tapi orang sebelah sana."

Berucap pada Majlis Pelancaran Kelab UMNO Pesara Kakitangan Kerajaan di Seri Perdana di sini hari ini, Perdana Menteri menyatakan rasa hairannya mengapa masih ada pesara dan penjawat awam yang menyokong "orang sebelah sana" itu.

DAP: PM nyalakan 'api perkauman' - MK

DAP menuduh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menggunakan "kepalsuan dan retorik" untuk orang mengapi-apikan kemarahan pegawai kerajaan daripada kalangan orang Melayu bagi memastikan mereka terus menyokong kerajaan.

"Perdana menteri menunjukkan sikap sebenarnya apabila beliau menghukum pegawai kerajaan yang tidak menunjukkan kesetiaan membuta tuli kepada Umno," kata setiausaha publisiti DAP Tony Pua (kanan) dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau merujuk kepada ucapan perdana menteri ketika melancarkan Kelab Umno Pesara Kakitangan Kerajaan di kediaman rasminya di Seri Perdana di Putrajaya semalam.

Pua menuding kepada dua kenyataan Najib semalam yang didakwa membangkitkan prejudis kaum:

"Saya nak tanya siapakah yang mempersoalkan 153 Peruntukan dalam Perlembagaan? Hak keistimewaan orang Melayu, siapa yang persoalkan?

"Siapa yang wujudkan peristiwa tidak mendoakan Yang di-Pertuan Agong dalam khutbah? Siapa yang mahu buka UiTM (kepada bukan Melayu)? Bukan UMNO tapi orang sebelah sana," Najib dipetik sebagai berkata.

Pua yang juga anggota parlimen Petaling Jaya Utara menyifatkan kenyataan Najib itu menggambarkannya "sebagai hulubalang PERKASA sebenar".

Ini, menurut Pua, antara sebab kenapa Najib mengambil tindakan tidak mengkritik PERKASA untuk "kedudukan ekstrim dan rasis yang berterusan" walaupun NGO itu didakwa meningkatkan etegangan antara kaum.

Nota:

Trik lama sudah datang kembali
Pada cina cakap satu malaysia
Semua sama semua merit
Pada india cakap satu malaysia
Satu bangsa satu negara

Pada melayu...cakap china cibai...india pundek
Ini semua bagi melayu naik stim...
Kah...Kah...Kah....!!!