Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 7, 2010

Sejahat-Jahat UMNO...Jahat Lagi JKKK.....!!!


Setiap kali pilihanraya akan timbulnya pengundi hantu. Tidak pernah ada peyelesaian. Walaupun ada penyelarasan antara SPR dan JPN tetapi sentiasa wujud pengundi hantu ini. Ia dirujuk sebagai mereka yang telah mati tetapi masih ada lagi nama di dalam senarai pengundi dan bahkan ada seseorang yang telah mengundi bagi pihak si mati.

Apabila pihak MAIDAM menyebut tentang JKKK yang menyeleweng dalam pengagihan zakat.

Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (Maidam) kesal kerana berlaku kepincangan dalam pengagihan bantuan zakat Hari Raya. Ketua Pegawai Eksekutif Maidam, Wan Harujan Sulaiman berkata terdapat orang yang tidak layak seperti golongan muda, sihat dan yang sudah meninggal dunia turut disenarai sebagai penerima zakat.

Beliau berkata pemilihan penerima bantuan raya tahun ini dibuat oleh JKKK, AJK Masjid dan Amil.

"Kita harap selepas ini senarai penerima yang layak disemak terlebih dahulu sebelum diserah kepada Maidam, untuk memastikan hanya yang layak sahaja menerima bantuan zakat,” katanya pada sidang media di Kuala Terengganu hari ini.

Pada tahun ini seramai 30,846 penerima layak menerima bantuan dari Maidam yang melibatkan peruntukan RM10.5 juta. Kadar bantuan adalah RM300 seorang berbanding RM250 tahun lalu. Wan Harujan berkata Daerah Kuala Terengganu mencatat bilangan penerima tertinggi iaitu 9,369 orang, Besut (5,400), Marang (5,256), Kemaman (3,661), Dungun (3,435), Hulu Terengganu (2,735) dan Setiu (990).

Apabila sebut saja JKKK, kalau di Terengganu semua tahu bahawa mereka adalah OKU (Orang Kuat Umno) di kampong-kampung yang melakukan pelbagai diskriminasi terhadap rakyat melayu sendiri. Pembahagian yang tidak adil dan berlakunya kezaliman adalah atas cadangan dan nasihat JKKK samada kepada wakil rakyat, Majlis Perbandaran ataupun Pejabat Daerah dalam pelbagai urusan.

Semua ruang dan kesempatan akan digunakan sepenuhnya bagi mendapatkan kepentingan demi tembolok mereka. Sebelum ini penulis telah menulis tentang artikel JKKK dapat duit raya daripada bazaar Ramadhan. Itu belum kira bagaimana mereka nak songlap duit ehsan. Ada yang senaraikan isteri mereka sebagai ibu tunggal untuk melayakkan isteri mereka mendapat wang ehsan. Dahlah mereka dah sapu, anak-anak dapat dana remaja lagi.

Mereka tak peduli duit itu hak fakir miskin ke tidak. Yang penting duit. Kerana itu senarai fakir miskin sentiasa bertambah. Bayangkan 30,846 orang penerima zakat? Sebelum ini penulis telah menulis artikel ttg kerajaan Terengganu menyebut sudah tiada orang miskin di Terengganu.

Habis yang perabih duit zakat ni puak mana pulok? Setiap kali timbul pembahagian wang ehsan, timbul pulok fakir miskin. Sebab itu banyak hantu yang berkeliaran mencari makan ketika pembahagian zakat dan pembahagian wang ehsan. Kenapa berlaku demikian? JKKK tahu jawannya.

Sebab itu orang Terengganu gelar JKKK sebagai Jin Kaki Kucar Kampung! Ishh.. Dahsyat… Kalau wakil rakyat sendiri bedal.. JKKK pun sapu. Jangan lupa Tan Sri Serigala yang jaga FELDA hari ini itulah yang bedal duit zakat Wilayah Persekutuan itu. Mungkin melayu mudah lupa..........
--------------------------------------------------------------------
Kah...Kah.....MAT SAID PERNAH KATA...UMNO MEMANG JAHAT DOH...TAPI JKKK JAHAT LAGI....!!!

Kah...Kah....SEBAB ITU ORANG PANGGIL JKKK...JIN KAFIR KACAU KAMPUNG....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....KADANG-KADANG NAMA PUN ADA SEKUNG RAKSI JUGAK DENGAN PERANGAI SEBENAR...KAH...KAH...KAH....!!!

Biar Islam Yang Tadbir Melayu.....!!!

Berikan PAS Mandat Untuk Menerajui Perpaduan Melayu

Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menyeru seluruh umat Islam supaya mengamalkan Islam yang sebenarnya, bukan Islam yang diajar oleh penjajah Tanah Melayu, British.

Menurutnya, apa yang berlaku pada hari ini, kebanyakkan orang Melayu melaksanakan Islam yang diajar oleh British, yang membawa pelbagai masalah.

Beliau berpendapat perpaduan yang amat perlu pada hari ini adalah perpaduan bukan perpaduan Melayu tetapi perpaduan untuk semua.

"Perpaduan semua, yang pertama, perpaduan (di kalangan) orang Islam dan yang kedua perpaduan manusia. Kita tak boleh (melihat perpaduan) satu aspek sahaja. Kita perlu mengambil kira masyarakat majmuk yang ada dalam negara kita,"jelasnya ketika ditanya pihak media.

Menelusuri usaha perjumpaan dan dailog diantara PAS dan Umno, Ustaz Hadi berkata, pada tahun 1980-an, bebrepa NGO pernah menganjurkan perjumpaan diantara PAS dan Umno.

Pada ketika itu, katanya, PAS telah bersedia untuk berjumpa dan berbincang, tetapi akhirnya perjumpaan yang dirancang itu dibatalkan kerana Umno tidak bersedia

Sehubungan itu, beliau menegaskan, matlamat perpaduan yang sedang diperkatakan dewasa ini, bukanlah untuk menyelamatkan Umno tetapi mahu menyelamatkan Melayu dengan Islam.

"kita bukan untuk menyelamatkan Umno, kita nak menyelamatkan Melayu. Nak selamatkan Melayu, mesti dengan Islam. Kalau nak selamatkan Umno, itu bukan urusan kita, itu urusan Umno, urusan dia. Ya, kita mesti menyelamatkan melayu dengan Islam,"jelasnya.

Oleh itu, beliau menyeru supaya orang-orang Melayu mesti kembali kepada Islam dan menyokong PAS, kerana menurutnya hanya ada dua parti orang Melayu yang dominan iaitu PAS dan Umno.

"Parti Melayu yang ada dua, iaitulah Umno dengan PAS. Melayu (berjumlah) 60% (daripada penduduk negara). (sedang kaum lain dan) DAP tak sampai 60%. Sama ada orang Melayu menyokong Pas atau orang Melayu menyokong Umno.... Itu saja,

"Kalau orang Melayu berani sokong PAS, tukar (sokongan), daripada Umno kepada PAS, barulah kita (PAS) boleh memikirkan bagaimana untuk menyelamatkan Melayu,"katanya.

Oleh yang demikian, menurut Ustaz Hadi, PAS wajar diberi peluang pada kali ini untuk menjuarai perpaduan kerana katanya, sehingga kini, sudah 50 tahun Umno diberi peluang tetapi tidak berhasil membentuk perpaduan sebenarnya.

"Kita minta supaya PAS diberi peluang untuk menjuarai perpaduan (pada kali ini). Bukan UImno yang menuarai perpaduan kerana Umno sudah 50 tahun memimpin negara (tetapi gagal). Dengan sebab itu sudah tiba masanya orang Melayu menyokong Pas dan mengambil alih untuk kita tunjuk bagaimana agenda perpaduan kita, itu caranya,"ujarnya yakin.

Justeru, katanya, orang Melayu mesti beralih dan menyokong PAS supaya kekuatan enam puluh peratus undi Melayu itu berpihak kepada PAS dan PAS akan memimpin orang Melayu Islam.

Sekiranya berlaku sebaliknya, menurut beliau, masalah yang melanda orang Melayu Islam kini tidak akan dapat diselesaikan.
----------------------------------------------------------
Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....YANG PALING TEPAT IALAH HADHARAH ISLAMIYYAH...BUKANNYA ISLAM HADHARI..APATAH LAGI DOLLAH BADAWI....LANGSUNG TAK BERERTI...!!!!

Ini Baru Jantan Yang Ada Telur & Maruah.....!!!!

CEO HP letak jawatan ekoran siasatan gangguan seksual-MInsider

Ketua Pegawai Eksekutif Hewlett-Packard HP Mark Hurd meletakkan jawatannya serta-merta semalam selepas syarikat itu mendedahkan beliau mengadakan hubungan dengan kontraktor wanita dan salah guna kedudukannya untuk habuan seks.

Hurd yang berusia 53 tahun dipaksa melepaskan jawatan selepas HP mendapati beliau menjalin hubungan intim dengan seorang wanita yang pernah bekerja dengan syarikat itu berhubung aspek pemasaran Syarikat pengeluar komputer dan pencetak itu berkata Hurd telah memalsukan laporan perbelanjaan dan dokumen-dokumen kewangan lain dalam usaha menjalin hubungan dan memperoleh bayaran bagi kerja-kerja yang wanita itu tidak lakukan.

Bagaimanapun laporan MSNBC memetik sumber berkata Hurd tidak pernah mengadakan hubungan seks dengan kontraktor wanita berkenaan dan bayaran dibuat kepadanya sepanjang dua tahun lalu tidak melebihi AS$20,000 ( RM62,900 )

Hurd mengetuai HP sejak lima tahun lalu dan telah berumah tangga melepaskan semua jawatan dalam syarikat itu serta-merta.

HP memulakan siasatan 29 Jun lalu selepas kontraktor itu mendakwa dia berhadapan dengan gangguan seksual daripada Hurd. Wanita itu yang identitinya dirahsiakan berkhidmat untuk HP selama dua tahun.

HP menjelaskan siasatan dalaman mendapati Hurd tidak melanggar dasar gangguan seksual syarikat.

Nota :

Kadangkala kita merasahairan..kenapa kafir laknat yang mentangkedarah arak..makan babi lebih bermaruah dan bertanggungjawab dengan apa yang telah di lakukan....
Kenapa orang yang kononya yang mengaku Islam dan Beriman pada Allah cuba untuk cari alasan dan langsung tak pernah nak mengaku terhadap kesalahan mereka...
Mereka tak nampak kesalahan mereka tapi keslahan orang lain pulak yang dia nampak....
Alangkag bahagianya kalau pemimpin UMNO bersikap macam Mat saleh Kafir Laknat yang gentlemen dan memang ada telur...!!!

Alif..Min..Nun..Wau...Alif Tendang Wau ..Jadi Sarkas...Kah...Kah...!!!!


KHALED SYOR SEMUA IPT TUBUH KELAB SATU MALAYSIA - Utusan Meloya

Mohamed Khaled Nordin hari ini mencadangkan agar semua institusi pengajian tinggi (IPT) menubuhkan Kelab satu Malaysia sebagai satu asas penting untuk menyediakan pelajar menjadi pemimpin masa depan.

Beliau berkata, penubuhan kelab itu boleh menyediakan peluang dan ruang yang lebih luas bagi pelajar universiti memahami dengan lebih mendalam mengenai negara melalui konsep satu Malaysia.

"Setakat ini Kelab satu Malaysia telah diwujudkan di lima zon iaitu Zon Tengah, Selatan, Timur, Utara, Sabah dan Sarawak,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen Majlis Perwakilan Pelajar IPT Awam 2010 di sini hari ini.
----------------------------------------------------------------
Woitttt....INI MUNKEEE BANGANG......

Woittttt...INI PERSATUAN NAK BODEK ISTERI ROSMAH.....

Woitttt....INI LAH KES YANG BUAT MADEY DAN MAT SEMBAB NAIK ANGIN.....

Kah...Kah...SEKARANG UMNO DAH ADA DUA TEAM.....

Kah...Kah...ADA SATU TEAM YANG DOK PERLEKEH 1 MALAYSIA.....

Woitttt.....KEPALA TEAMM INI ADALAH MALIKUL SEMBAB....

Kah...Kah...DI BELAKANGNYA PULAK ADALAH MADEY.......

Kah...Kah...SATU TEAM LAGI SIBUK NAK JUAL SATU MALAYSIA.....!!!!

Kah...Kah...KEPALA TEAM INI DALAH ISTERI ROSMAH.....!!!

Woitttt.....DI BELAKANG TEAMM INI IALAH ZIONIS APCO.....

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....WALAUPUN TEAM BERBEZA..TAPI LOGO ADALAH SAMA...SEMUANYA SAMA JAHAT..SAMA ZALIM DAN SAMA-SAMA TIPU MELAYU...KAH...KAH...

Lagi 10%...Tunggu Aje Lah...!!!!

POLIS HAMPIR KENAL PASTI MOTOF KEMATIAN BEKAS ADUN DAN PEMBANTUNYA – Berita Hairan

Polis hampir kenal pasti motif kematian misteri bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang, Aziz Mohd Noor dan pembantu peribadinya, Siti Rohana Ismat, kelmarin.

Ketua Polis negeri, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata siasatan polis terhadap kes kematian itu kini sudah 90 peratus siap.

Beliau mengulangi bahawa tiada pihak ketiga terbabit dalam kes kematian Aziz dan Siti Rohana yang juga Naib Ketua Wanita UMNO Bahagian Tanjung Karang.


Nota:

kita tunggu daa lihat apa seterusnya cerita
kematian yang trajik ini.....
memang banyak spekualasi......
ada cerita dia geng curi pasir......
ada cerita dia geng songkok tinggi.....
ada kata dia patah hati macam romeo......
ada kata dia ini nak masuk ppp....macam macam.....

selalunya berita begini akan mati setengah jalan.
macam berita sharifah aini nak kena bunuh.
sampai sekarang tidaj diketahui siapa yang cuba
bunuh penyanyi tersebut....Kah....Kah....Kah

kita tunngu apa laporan seterusnya
tapi jamin seperti biasa tak ada apa apa Kah....Kah....Kah

Saman Ekor...Nombor Ekor Adalah Ciptaan UMNO....!!!


SAMAN : TIADA DISKAUN DIBERIKAN -Utusan Meloya

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengekalkan pendirian untuk tidak menawarkan diskaun kepada pesalah trafik yang mempunyai saman tertunggak sebaliknya akan mengemukakan cadangan agar kompaun diberikan pada kadar mampu dibayar oleh orang ramai.

Musa Hassan berkata, keputusan itu tidak akan diubah kerana menyedari tawaran istimewa itu akan lebih banyak memberi keburukan berbanding kebaikan.

Jelasnya, ini kerana tawaran diskaun tersebut akan menyebabkan pesalah trafik lebih ‘liat’ untuk membayar saman kerana masing-masing mahu menunggu diskaun.

“Jika kita bagi diskaun (saman), kita akan menjadi lebih susah kerana pesalah trafik yang membayar saman awal akan marah sebab mereka bayar mahal berbanding orang lain yang diberikan diskaun.

“Lama-kelamaan, semua orang tak nak bayar saman sebab masing-masing nak tunggu diskaun,” ujarnya.
-------------------------------------------------------
Woittttt.....INI TANDANYA NEGARA TAK ADA DUIT.....!!!

Kah...kah.....AWAL BULAN INI NAJIB BERHAJAT NAK JUAL BOND....TAPI BOND PULAK TAK LAKU.....

Kah...Kah.....CARI PUNYA CARI...APCO CAKAP GUNA TAKTIK SAMAN EKOR.....

Kah..Kah......TAK LAMA LAGI....ADA STAFF KERAJAAN YANG TAK DAPAT GAJI....

Kah...Kah.....SAMAN EKOR ADALAH SALAH SATU MATA PENCARIAN KERAJAAN......

Kah...Kah.....SAMAN EKOR ADALAH SATU INDUSTRI YANG SEDANG BERKEMBANG.....

Woittttt......KALAU TAK PERCAYA...TUNGGU DAN NANTI… MEMUNGUT SAMAN INI AKAN DI SAWASTAKAN.......

Kah...Kah.... AKAN DI BUKA KONTREK UNTUK PUNGUT SAMAN... KALAU TAK PERCAYA TUNGGU...

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH...KERJAAN YANG ZALIM WAJIB DI TILAK...KITA PILIH PULAK KERAJAAN BERKEBAJIKAN....

Barita Yang Tak Berapa Pelik.....!!!

SEBELUM MAHKAMAH BERSIDANG - KEPUTUSAN TEKLAH DI KETAHUI


TERBONGKAR KEPUTUSAN HAKIM 9 OGOS DEPAN.

Keputusan Hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah, "Mahkamah menolak permohonan Anwar Ibrahim untuk menggugurkan kes kerana hubungan saksi utama Saiful Bukhari Azlan dan Timbalan Pendakwaraya Farah Azlina Latif tidak berasas. Mahkamah juga bersetuju dengan afidavit Pejabat AG bahawa Farah Azlina tidak ada akses kepada dokumen mahkamah. Dengan itu kes diteruskan."

NOTA:

1. Dari Malaysia Cronicle: Farah Azlina telah bertunang tahun lepas dengan seorang pegawai pendakwa di utara tanahair. Mereka patut berkahwin pada 9 Julai lepas, tatepi pernikahan mereka dibatal sehari sebelum itu manakala kad undangan telah diedarkan.

2. Kontrak KPN MUSA Hassan dijangka akan disambung lagi buat kali ketiga selepas tamat bulan depan. Mestilah, banyak kerja belum selesai. Kes Altantuya nak kena jaga, nak pastikan Anwar ke penjara, nak halang ceramah PR, nak tangkap orang bawa lilin....kalau KPN baru belum tentu

3. Hakim cabuk Azahar Mohamed tolak petisyen Zaid Ibrahim dgn kata tak ujud politik wang dalam PRK Hulu Selangor (ha, ha, ha.). Mari kita tengok rekod si Azhar ni. Dia ni juga memihak kepada BN apabila mendengar kes Perak. Bukankah malaon ini juga masa jadi DPP dituduh subahat memalsukan bukti memfitnah Anwar pada tahun 1999.

4. Hakim2 bacul di Mahkamah Persekutuan Zaleha Zahari, Abdul Malik Ishak dan Clement Allan Skinner menolak permohonan Anwar untuk dapatkan dokumen perubatan dari doktor yang memeriksa Saiful & laporan polis untuk diperdebat di mahakamah. Ini adalah pelanggran undang2 yang serius oleh hakim sendiri. Budak sekolah pun tahu ...bahawa tanpa dokumen itu, macam mana peguam Anwar nak berhujah?

5. TERKINI: Peguam Karpal Singh telah membuat permohonan untuk memanggil Saiful Bukhari Azlan dan Farah Azlina Latif di kandang saksi supaya mereka menjawab di mahkamah tuduhan hubungan romantis antara mereka berdua dan pembocoran dokumen mahkamah