Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 6, 2010

Taib Mahmud Adalah Dewa Rakyat Sarawak.....!!!


71 CAWANGAN MAHU TAIB MAHMUD KEKAL PRESIDEN PBB , KETUA MENTERI – Utusan Meloya

Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) mahu Abdul Taib Mahmud kekal sebagai presiden parti tersebut dan Ketua Menteri bagi memastikan kestabilan politik serta pembangunan Sarawak secara berterusan.

Timbalan Ketua Menteri Alfred Jabu Numpang berkata, Taib selaku Ketua Menteri, mendapat sokongan penuh semua 71 ketua cawangan yang diwakili kaum bapa serta sayap pemuda dan wanita PBB, iaitu anggota majlis tertinggi PBB, melalui ikrar taat setia dan usul yang dibuat pada mesyuaratnya yang dipengerusikan sendiri oleh Taib hari ini.

"Kami (anggota PBB) sebulat suara menyokong penuh kepimpinan Abdul Taib Mahmud dan akan terus menyokong pucuk pimpinan beliau dan Najib Razak,” katanya.
-------------------------------------------------------------------
Woittttt.....BAGUS BETUL ORANG SERAWAK..TERUS PERTAHANKAN PEHIN.....

Kah...Kah....KALAU DATU SRI TUN PEHIN INI BUNGKUS MAKA SERAWAK PUN IKUT BUNGKUS SAMA....

Kah...Kah...NAMRUD SEMENANJUNG TENTU AKAN MASUK KE SERAWAK...SAMA MACAM DI SABAH.....

Kah...Kah...HANYA PEHIN SORANG YANG BERANI LAWAN NAMRUD DARI SEMENANJUNG......

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...SLOGAN YANG TEPAT BAGI ORANG SARAWAK IALAH...AGI IDUP AGI NGALABAN DEMI PEHIN UNTUK SELAMA LAMANYA...

Nota :

Mari kita semua sokong si Pehin....
Biar pehin lawan Mat Monggol habis-habisan...
Kah....Kah....Kah.....!!!!

Sayang Semuanya Dah Terlambat....!!!


AMALKAN SIKAP HORMATI- MENGHORMATI , ELAK SENSITIVITI KAUM LAIN – Berita Hairan

Najib Razak hari menggesa rakyat agar mengamalkan prinsip saling menghormati berdasarkan kepada sensitiviti sesuatu kaum atau agama agar ia tidak mudah dicabuli oleh pihak lain.
Beliau berkata prinsip itu amat penting dalam menentukan keharmonian negara terpelihara sekaligus dapat mengelak wujudnya perasaan ekstremis atau jumud.
-----------------------------------------------------------------
Woittttt....WAH...BARU SEKARANG NAK SEDAR....!!!

Woitttt....SEKARANG SIAPA TAK HORMAT SIAPA...??? JANGAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN....

Kah...Kah..KENAPA TAK HORMAT PADA TEO BENG HOCK.....??

Kah...Kah...APA KAH KERNA DIA MATA SEPET.....???

kah...Kah...KALAU DARI DULU SEDAR MACAM INI....TENTU ALTANTUYA MASIH HIDUP....

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...KALAU SALING HORMAT MENGHORMATI...DAH TENTU MUSA HASSAN TAK PIKUL TILAM KE MAHKAMAH....KAH...KAH...KAH...!!!

Mari Ketawa Pada Malam Tujuh Likur....!!!


---------------------------------------------------------
Woitttt....AIMAN TAK KISAH....KAH...KAH....KAH...KAH....!!!

Badi Islam Hadhari Melanda Khairy....!!!


MAKMAL PEMUDA BN: KJ SEDIH JIKA HASIL TAK DIPAKAI – MKini

Setelah bertungkus-lumus lebih enam bulan mengumpulkan pandangan dan menyediakan laporan, Ketua Pemuda BN Khairy Jamaluddin mengakui sudah tentu beliau akan sedih sekiranya laporan Makmal Pemuda BN tidak digunapakai oleh kerajaan.

Sudah tentu saya kecewa kalau ia (laporan kami) hanya dikais ke tepi, atau tidak dapat pertimbangan sewajarnya daripada pihak kementerian dan agensi berkenaan.

"Ini kerana dalam kerajaan ada ketidaksejajaran antara apa yang pucuk pimpinan mahu dan apa yang akhirnya dilaksanakan di peringkat bawah.

"Saya tidak mahu PM berkata 'ini idea bagus' tetapi menterinya pula berkara 'ini hanya idea budak-budak'," katanya ketika ditanya perasaannya sekiranya cadangan dalam makmal tersebut tidak dipakai oleh Datuk Seri Najib Razak.
----------------------------------------------------------------
Woittttt.....KESIAN....APA DAH JADI DENGAN MENANTU AYAH....???

Kah...Kah...AYAH DAH LAH KENA TENDANG... MENANTU AYAH PUN TURUT KENA TERAJANG.....

Kah...Kah...BUAT KAJIAN BAGAI NAK RAK...TAPI ORANG BUAT TAK RETI JE.....

Kah...Kah...UMNO MEMANG BANGANG...YANG CERDIK DI KETEPIKAN...YANG BAHLOL DI UTAMAKAN...

Kah..Kah...MENANTU AYAH NI BUKAN CALANG CALANG...STUDENT DARI OXFORD STREET TUUU.....

Kah...Kah...TAPI BRAHiNG KATA MENANTU AYAH INI BODOH....MERENG.....

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...UMNO MEMANG SEBUAH PARTI YANG KUAT BERDENDAM...SEBAB TU MELAYU MEMANG TERKENAL DENGAN MENGUMPAT & HASAD DENGKI...KAH...KAH...KAH...

Nota:

Selagi maha firaun masih hidup
menantu ayah ini tak ada harapan la jawabnya...

Kalau menantu ayah ni buat kajian dan berkata
gula itu manis dan garam itu masin
Dah tentu tak ada orang yang akan setuju
Kah...Kah...Kah.....!!!

UMNO Tak Ajar..Atau Rakyat Yang Memang Jahil...???Motif iklan raya macam Santa Klaus Melayu di TV3 ?-Tranung Kite

"Panas: Motif Iklan Raya Di TV3 Terbongkar, Pihak TV3 Terutamanya Farid Ridzuan Wajar Hentikan Siaran Tersebut Dan Mohon Maaf Secara Terbuka. Susulan artikel tentang iklan raya TV3 yang dikatakan menghina Islam yang disiarkan oleh stesyen televisyen itu sekarang ini, maka banyaklah rungutan yang telah diterima daripada para pembaca yang langsung tidak menyedarinya.

Malahan, mungkin bagi mereka yang selalu tiada di rumah, iklan tersebut memang tidak diketahui langsung. Susulan pendedahan ini juga, semakin ramai umat Islam menghantarkan bantahan di laman facebook bantahan yang turut kami sertakan. Malahan juga difahamkan, banyak pihak mahu supaya pihak TV3 terutamanya CEO Datuk Farid Ridzuan (foto), memohon maaf atas keterlanjuran ini. Malah, tidak kurang juga mereka yang akan mengadakan demontrasi dan membuat laporan polis terhadap insiden ini.

Ternyata TV3 sengaja "menjolok sarang tebuan", disaat isu agama dan perkauman sering dipaparkan mereka pula yang cuba melakukan onar. Apakah perlu aduan rakyat dibuat terhadap TV3 agaknya. Apakah Karam Singh Walia bisa membuat ulasan tentang masalah ini?. Semua ini kini bermain difikiran rakyat. Maka, disini kami ingin paparkan satu maklumat terbaru tentang motif iklan tersebut disiarkan oleh TV3.

Ternyata ada pihak-pihak tertentu yang ingin mendakyahkan umat Islam terutaman kanak-kanak dan remaja Melayu supaya menerima agama lain dalam hidup mereka terutamanya Kristian dan Buddha. Justeru itulah kita tidak hairan terdapat paparan yang jelas dan memunyai kaitan langsung dengan motif tersebut.

Antara pembongkaran dasyat yang telah dikenal pasti ialah:-

Scene1, Budak Lelaki Melayu Tilik Buku Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia denganbertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung... di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu

2.Buku - Bible

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan

4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur

5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis

6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM

7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran


Scene2 - Close Up Muka Surat Bergambar Beca Scene2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)

2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan

3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus

4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)

5.Pokok Krismas - Simbol Paganism


Scene3 , Keluarnya Bintang-Bintang Kecil Beraura Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya darigambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura -Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.

2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih -POPE - Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian


Scene4, Budak Melayu Masuk Ke Dalam Beca Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu. - yusrizan usop

Nota :

Disamping scene-scene yang dinyatakan, ternyata gambaran beberapa orang mengacau dodol dan keluarnya pelita dari kelopak bungat Teratai pula jelas menunjukkan cahaya datang dari Tuhan Brahma (Budhha) untuk menerangi alam ini.

Semua ini jelas menunjukkan yang ada agenda jahat pihak berkenaan untuk memesongkan minda umat Islam di negara ini. Maka itu, adalah jelas supaya pihak TV3 memohon maaf secara terbuka dan menghentikan penyiaran iklan tersebut dengan segera. Jika tidak, sudah pasti rakyat akan marah dengan apa yang dipaparkan.

Apapun, semoga kejadian ini menjadi pengajaran berguna buat semua terutamanya TV3 agar lebih peka dan sensitif dengan isu agama seperti ini. Jika selama ini mereka banyak menyiarkan isu yang dimainkan oleh pihak lain, kini akhirnya perkara yang sama terkena atas batang hidung merek sendiri pula.

UMNO Mohon Supaya Tunda Tarikh "Mati"....!!!


Pemimpin Umno minta Najib ‘tidak gopoh’ panggil PRU-13-MInsider

Pemimpin-pemimpin Umno dan para pembantu Datuk Seri Najib Razak dipercayai telah meminta beliau agar ‘menangguhkan’ idea mahu memanggil pilihan raya umum tergempar dengan menekankan, perdana menteri tidak harus menganggap peningkatan popularitinya sebagai kayu ukur parti itu sudah diterima sepenuhnya oleh rakyat.

Presiden Umno ini mengadakan pertemuan dengan kepimpinan Umno Johor kelmarin di mana beberapa pemimpin telah berkongsi keprihatinan mereka tentang populariti parti dominan Barisan Nasional (BN) itu.

“Datuk Seri Najib memang popular, tidak ada siapa yang boleh meragui. Bagaimanapun parti tidak popular di sesetengah negeri seperti di Johor,” kata seorang pemimpin Umno kepada The Malaysian Insider yang tidak mahu identitinya didedahkan.

Nota :

Orang nazak selalunya memang akan membawa resah...
Semua yang di buat semua jadi tidak kena...
Kejap macam tu..kejap macam ni...
Memang UMNO dah tahu ajalnya dah sampai..
Cuma kalau boleh cuba nak lengah-lengahkan sedikit...
Bagi PR...ini bukan menjadi persoalannya...
persoalannya...adakah UMNO telah bersedia untuk di semadikan di negeri kelahirannya...
Dan yang paling penting...UMNO mesti mati...
Kah...Kah...Kah....!!!

Melayu tak Semestinya UMNO....!!!


KELANGSUNGAN MELAYU – PADA PILIHANRAYA AKAN DATANG - MKini

Mustapa Mohamed, berkata pilihan raya umum akan datang amat penting bagi orang Melayu kerana ia akan menentukan kelangsungan mereka.

Mustapa berkata, ini kerana perkembangan semasa menunjukkan hak orang Melayu sentiasa dicabar sekalipun telah termaktub dalam perlembagaan persekutuan.

Katanya, pilihan raya itu akan menentukan sama ada orang Melayu akan terus meneraju negara ini atau sebaliknya.

Nota:

Kerajaan Namrud sedang menakut nakutkan melayu
Bila orang melayu takut maka gerombolan pasang lukah untuk orang melayu datang minta tolong pada puak Namrud
Ini semua trik lama – sudah 50 tahun puak Namrud main trik yang sama...

Orang melayu sudah muak dengan trik puak Namrud ni...
Masa telah tiba untuk kita semua humbankan puak Namrud ke dalam tong sampah sejarah Apa yang penting kerjaan Namrud mesti hancur...
Kah...Kah....Kah....!!!

UMNO Di Landa Badi Meroyan....!!!


MUHYIDDIN : IDEA UMAT ISLAM BERSATU BUKAN SARANAN POLITIK - MInsider

Usaha supaya umat Islam negara ini bersatu padu yang menjadi polemik lebih sebulan yang lalu bukan merupakan cadangan bersifat politik tetapi ia adalah perkara yang amat dituntut oleh agama, kata Muhyiddin Yassin.

Timbalan Presiden Umno ini yang menyambut baik saranan penyatuan umat Islam negara ini sebagaimana yang dicadangkan oleh Harussani Zakaria Julai lalu juga mahukan cadangan itu disambut baik oleh semua pihak termasuk mereka yang berlainan fahaman poltik.

Harussani yang mengetengahkan idea kerajaan perpaduan membabitkan Umno-PAS sejak selepas pilihan raya umum 2008 juga mengatakan kesediaannnya untuk menjadi orang tengah.

Katanya, beliau hanya mahu menyatukan orang Melayu berlandaskan agama Islam.
---------------------------------------------------------------

Woitttttt.....INI FATWA IMAM BESAR MASJID MANA PULAK NI....??

Kah...Kah....RUPANYA ADA LAGI EKOR EKOR KERAJAAN PERPADUAN.....

Kah...Kah....TAKKAN SAMPAI MERAYAU DAN BERFATWA MACAM NI SEKALI....

Woitttt......KALAU INI BUKAN POLITIK.....HABIS TU APA NAMA NYA..??

Kah...Kah....HABIS...YANG NAK BERPADU PADU INI NAK BUAT APA...??

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...CAKAP LAH TERUS TERANG...TAK PAYAHLAH NAK BERBELIT-BELIT MACAM KELING...

Gendang PRU 13 Dah Berbunyi.....!!!


756 AHLI PAS MASUK UMNO , BOHONG ! – Harakahdaily

Laporan behubung 756 ahli PAS di Parlimen Larut menyertai Umno adalah bohong dan sengaja direka Umno.

Pesuruhjaya PAS Perak, Abu Bakar Hussain ketika menafikan perkara itu berkata, tidak ada sejumlah tersebut keluar daripada parti itu dan menyertai Umno.

"Kita menafikan dan percaya ianya sengaja diada-adakan.

"Yang sebetulnya, 26 pemuda Umno termasuk ketua cawangan menyertai PAS dua bulan lalu," katanya kepada Harakahdaily.

Media hari ini melaporkan seramai 756 ahli PAS dari 42 cawangan di kawasan Parlimen Larut menyertai Umno.

Nota:

Di zaman perang vietnam
Media imperialis Amerika telah melapor banyak
Gerila vietnam mati – kalau di campurkan semuanya
Telah habis rakyat Vietanam mati – tapi akhrnya Amerika kalah perang.

Sekarang di Iraq dan Afghanistan pekara yang sama berlaku...
Jumlah gerila Iraq dan gerila Taliban yang di bunuh
Berganda ganda – kalau di campur kan – hari ini
Iraq dan Afgnistan sudah kosong tak ada penduduk
Semua sudah mati....!!!

Ini semua propaganda ejen APCO.....
Ini semua perang saraf UMNO....
Ini semua fitnah UMNO yang dah nak mampus...
Walau apa pun UMNO mesti mati...
Kah...Kah.....Kah.....!!!