Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Feb 16, 2010

Malaysia Adalah Negara Zon ZDR ( Zina...Dadah..Rasuah..)

Malaysia boleh diklasifikasikan sebagai sebuah negara Zon ZDR iaitu Zina, Dadah dan rasuah. Tiga elemen ini sudah menjadi amalan bagi rakyat Malaysia dan fenomena ini semakin hari semakin berleluasa.

Yang terbaru seorang setiausaha politik kepada seorang menteri di JPM telah di tahan oleh pihak SPRM kerana di syaki melakukan amalan rasuah apabila suspek di dapati hidup serba mewah melampaui kehidupannya yang sebenar. Di percayai suspek ada memiliki 4 kereta mewah dan juga 4 kediaman mewah hasil dari perlakuan rasuahnya selama ini.

Berkaitan dadah pula, laporan terkini iaitu Polis Malaysia telah merampas berbagai jenis dadah dengan nilaian mencecah bilion ringgit yang di percayai di bawa masuk oleh pelancong Iran ke Malaysia sebagai pusat transit dan juga edaran tempatan.

Zina pula telah mencatat sejarah apabila kes terbaru di laporkan terhadap kes ngeri pembuangan bayi telah di lakukan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab malah mereka sanggup membakar bayi malang tersebut dengan tujuan untuk menghapuskan bukti. Kes ini telah dispesifikasikan sebagai amat kejam dan tidak berperikemanusian.
------------------------------------------

Kah..kah..KALAU DAH JADI TEMPAT TARNSIT DADAH..TENTU ADA DALANGNYA..

Kah..Kah..KALAU TAK BERZINA... TAK KAN KELUAR ANAK HARAM..!!

Kah..Kah..KALAU TAK AMBIL RASUAH.. TAK KAN BOLEH HIDUP MEWAH..!!

Kah..Kah..KALAU PEMIMPIN ITU BAIK DAN BERIMAN ..DAH TENTU RAKYAT PUN AKAN TURUT JADI BAIK DAN BERIMAN..!!

Kah..Kah..SIAPA YANG PIMPIN MALAYSIA NI..?? UMNO....!!

Kah..Kah..SIAPA YANG BERSALAH DALAM SOAL NI..??? MESTILAH UMNOOO...!!

Kah..Kah..AIMAN TAK KISAH..AIMAN DARI AZALI LAGI DAH BENCI PADA UMNO..!!

Malaysia Di Iktiraf Sebagai HUB Anak Haram ..

Nampaknya Malaysia sekarang sudah ada trade marknya tersendiri iaitu lebih di kenali sebagai Hub untuk anak haram dan juga Hub untuk transit berbagai jenis dadah yang datang dari seluruh dunia.

Yang menghairankan kita semua kenapa Malaysia yang menjadi sasaran. Ini jelas menunjukkan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang mudah untuk di bolosi walaupun kawalan di pintu-pintu masuk di perketatkan dan fenomena ini ada kaitannya juga dengan jenayah rasuah yang menampakkan bahawa ianya amat sukar di bendung lagi.

Begitu juga dengan kes terbaru iaitu membakar bayi dalam tong sampah, rata-rata masyarakat di Malaysia mengutuk perbuatan sedemikian namun tidak ada yang cuba untuk renungkan siapakah yang menyebabkan dan bersalah dalam hal ini. Semua orang mengutuk perbuatan sedemikian tapi dalam masa yang sama juga kita seolah-olah merestui perbuatan tersebut apabila Menteri Wilayah berketurunan melayu islam telah meluluskan beberapa lesen kelab malam yang baru untuk beroperasi supaya rakyat malaysia terus di hanyut dengan hiburan yang melampau sehingga berlakunya gejala songsang seperti zina dan pembuangan bayi malah ada yang sanggup membakarnya...MasyaAllah..

---------------------------------------

Kah..kah..WANITA UMNO JOHOR KATA..JANGAN BUANG ANAK HARAM..SERAH JE PADA KAMI..!!

Kah..Kah..SEBUT JE ANAK HARAM MESTI BAKA MELAYU...

Kah..Kah..TAK PAYAH CHECK DNA..CONFIRM MELAYU PUNYE..

Kah..Kah..KEHEBATAN ORANG MELAYU.. ITULAH DIA..ANAK HARAM..!!

Kah..Kah..KEHEBATAN ORANG MELAYU..TOLAK ISLAM..!!

Kah..Kah..KEHEBATAN ORANG MELAYU..KONSERT SURE HEBOH..MENTOR..AKEDEMI FANTASIA..MALAYSIA IDOL..!!

Kah..kah..AIMAN TAK KISAH..DARI DULU LAGI AIMAN TAK UNDI MELAYU TAPI UNDI ISLAM...

Satu lagi Projek Airmata Rakyat Oleh Kerajaan Namrud..

Dalam keadaan ekonomi dunia pada hari ini yang tidak menentu ramai di antara pengeluar kereta dunia telah mengambil keputusan untuk tidak turut serta dalam siri perlumbaan kereta Formula 1 pada tahun 2010 kerana mengalami masalah dari segi kewangan dan penajaan.

Namun, negara Malaysia di bawah kepimpinan UMNO/BN tetap dengan keputusannya untuk terus menyertai dan telah melancarkan jentera F1 yang baru iaitu Lotus walaupun pihak PETRONAS telah pun menaja pasukan Mercedes dalam siri perlumbaan yang sama. Ini adalah untuk menunjukkan kepada dunia bahawa walaupun sebagai sebuah negara yang sedang membangun tapi mampu untuk menyaingi negara maju dalam siri perlumbaan F1. Umum semua tahu Malaysia sekarang di lihat hampir muflis kesan daripada penghijrahan keluar pelabur yang sudah tidak yakin lagi dengan UMNO/BN mentadbir negara ini khususnya dari segi ekonomi, politik, rasuah, jenayah dan juga pembaziran dan banyak lagi.

Dalam masa yang sama rakyat di seru supaya berhemah dan berjumat cermat dalam berbelanja. Kerajaan juga di lihat telah berpihak kepada kaum pemodal khususnya terhadap barang-barang keperluan seperti gula dan sebagainya yang sewenag-wenag menaikkan harga barang sedangkan kerajaan UMNO/BN yang di pilih rakyat langsung tidak mampu berbuat apa-apa untuk membendung fenomena ini berlaku..

------------------------------------------

Kah..Kah..F1 DI DAHULUKAN..RAKYAT DILUPAKAN..

Kah..Kah..GUNA DUIT SUBSIDI GULA UNTUK TAJA F1 KE..??

Kah..Kah..MADEY KATA..KALAU TAK TAJA F1 NANTI NEGARA LAMBAT MAJU..

Kah..Kah..GULA TAK MAKAN PUN TAK APA..TAPI F1 MESTI KENA TAJA..KALAU TIDAK MALU KITE..!!

Kah..Kah..KALAU TAK MASUK F1..MADEY MESTI MARAH PUNYE..!!

Kah..Kah..AIMAN TAK KISAH..SEBAB AIMAN MEMANG BENCI MADEY..

Malaysia Terkena Sumpahan Altantuya..!!

Belum lagi reda isu kehilangan enjin pesawat tempur F5E yang sering kali di bincangkan oleh orang ramai yang begitu kecewa dengan tahap pengawasan oleh pihak TUDM yang mana secara jelas menunjukkan bahawa soal keselamatan negara begitu rapuh dan mudah di bolosi.


Sekarang ini timbul pulak berita mengatakan bahawa kapal selam "Scorpene" milik TLDM pula mengalami masalah teknikal yang di fahamkan tidak dapat menyelam seperti kapal yang lain. Apa yang di bimbangkan sekiranya berlaku serangan keatas negara kita maka banyak kelengkapan dan senjata untuk mempertahankan negara tidak dapat di gunakan sebaiknya ( Bayangan Kartunis : Atas ) walaupun kos pembeliannya mencecah hampir berbillioan ringgit. Apa sudah jadi dengan Malaysia sekarang ini ?? Sistem pertahan negara di lihat amat lemah sekali dan memalukan jika di bandingkan dengan negara yang jauh lebih mundur dari Malaysia.
----------------------------------------------

Kah..Kah..APA NI..LEPAS SATU..SATU..BALA YANG DATANG..!!

Kah.Kah..ALTANTUYA BERSUMPAH SELAGI UMNO/BN MEMERINTAH MALAYSIA SELAGI TU LA..PROBLEM..!!

Kah..Kah..MALAYSIA SELALU BUAT REKOD..PESAWAT TAK ADA ENJIN LA..!! TERBARU KAPAL SELAM TAK BOLEH MENYELAM PULAK..MALAYSIA BOLEH..!!

Kah..Kah..AIMAN TAK KISAH..SEBAB AIMAN MEMANG TAKUT NAIK KAPAL SELAM..TAKUT TERSEREMPAK DENGAN HANTU AIR MONGOLIA..