Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

May 6, 2010

Kepimpinan Melalui Tauladan...

Hasil Tarbiyah UMNO/BN...Habis Rakyat Jadi Gila Babi...

Keadaan yang Memaksa Tutup Aurat...

Masa Berseronok..Halal Haram Tak Di Peduli..

Kembali Kepada Keadaan Jahiliyah..langsung Tidak Menutup Aurat..


Tak payahlah nak rasa pelik kalau remaja perempuan kat Malaysia pada hari ini tidak lagi merasa malu untuk berpakaian yang tidak sopan dan menutup aurat.

Hanya berikan kuasa pemerintahan kepada pemimpin Islam saja yang dapat menyelamatkan generasi muda pada hari ini untuk di terapkan dengan nilai-nilai islam yang sebenar. Apa lagi yang kita hendak harapkan pada kerajaan BN yang ada pada hari ini kerana dasar pemerintahan mereka bukanlah berlandaskan kepada Al-Quran, hadis, Ijmak Ulamak dan Qias. Mereka lebih menitik beratkan kepada logik akal semata-mata dalam semua hal termasuklah hukum jenayah dan sebagainya. Masalah aurat langsung tidak di beri penekanan dalam mendidik rakyat.

Isteri perdana menteri sendiri pun turut meperlekehkan soal penutupan aurat bagi perempuan islam. Menutup aurat bagi mereka hanyalah pada musim yang tertentu seperti contoh sewaktu pergi mengerjakan umrah di tanah suci, bila berlaku kematian dan sebagainya dan selepas itu mereka kembali semula menjalani kehidupan jahiliyah dan langsung tidak menghormati ajaran islam khususnya dalam kewajipan menutup aurat.
----------------------------------------------
Kah...Kah....AURAT ADALAH PERKARA REMEH BAGI PEMIMPIN BN.......!!!

Kah...Kah....TENGOKLAH BINI MADEY...MANA TUTUP AURAT...!!!

Kah...Kah....TENGOKLAH BINI NAJIB...MANA PAKAI TELEKUNG..!!!

Kah...Kah....MANA BOLEH TUTUP AURAT...NANTI ORANG KATA TAK UPDATE...!!!

Kah..Kah....INILAH YANG DI KATAKAN KEPIMPINAN MELALUI TAULADAN...!!!

Kah...Kah...KALAU TUTUP AURAT..NANTI ORANG KATA EKSTREM....!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH..DUNIA AKHIR ZAMAN..ORANG BERZINA KAT TEPI JALAN JE..!!!

Bukan Salah Ibu Mengandung....Salah BN Yang Memerintah..!!!"Kisah semakin ramai rakyat Malaysia bunuh diri dan bunuh diri penyebab kematian kedua tertinggi di Malaysia selepas sakit jantung di SINI

Lelaki mati tinggal nota untuk isteri
KUALA TERENGGANU: Akibat tidak dapat menahan tekanan berikutan hidup dalam kemiskinan dan kehilangan pekerjaan mendorong seorang lelaki berusia 41 tahun mengambil keputusan drastik untuk menamatkan riwayat hidup sendiri.

Dengan hanya beberapa ringgit dalam kocek seluar serta sekeping nota yang ditinggalkan untuk isteri dan anak berusia lima bulan, Khairudin Wazir Khan ditemui terbaring berlumuran darah di tilam oleh rakan sebiliknya di Flet Sri Kolam di sini, kira-kira jam 12.15 pagi semalam dengan kesan tikaman di dada dipercayai menggunakan sebilah pisau lipat.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsudin, berkata setakat ini polis menolak kaitan jenayah dengan kematian itu tetapi siasatan diteruskan. Khairudin dipercayai meninggalkan keluarganya di Setiu dan bekerja sebagai pengawal keselamatan hingga dua bulan lalu apabila dia diberhentikan kerja.

Rakan sebiliknya yang tidak mahu dikenali berkata, Khairudin berkahwin semula dengan isterinya lebih setahun lalu selepas mereka berpisah selama 10 tahun.

Bagaimanapun, selepas kehilangan pekerjaan sebagai pengawal keselamatan, dia masih gagal mendapat kerja baru walaupun sudah puas mencari kerja di daerah ini.

Seorang jiran, Alias Muhammad, 43, berkata beberapa jam sebelum itu, Khairudin menceritakan kisah sedih kehidupannya kepada beberapa penduduk flet itu di gerai makan berhampiran.

Katanya, Khairudin memberitahu mereka dia sudah berhutang sebanyak RM160 dan masih terhutang wang sewa rumah.
------------------------------------------------
Kah...Kah....KESIAN BETUL...DAH LAH KAT DUNIA HIDUP SUSAH..KAT AKHIRAT LAGI LAH SUSAH...!!!

Kah...Kah....JUARA RAKYAT SANA SINI..MAKIN RAMAI RAKYAT BUNUH DIRI...!!!

Kah...Kah....YANG KAYA BERMAHARAJALELA..YANG SUSAH MEREMPAT BUNUH DIRI...!!!

Kah...Kah....CINA BUNUH DIRI SEBAB DAH PUAS HIDUP..MELAYU BUNUH DIRI SEBAB SUSAH HIDUP...

Kah...Kah....MANA PEGI PARTI MELAYU..KONONNYA BELA MELAYU...!!!

Kah....Kah...PATUT DIA KENA TULIS NOTA PADA UMNO/BN..."CUKUPLAH KAU TIPU ORANG MELAYU"...!!

Kah...Kah...MANA PEGI PERKASAM....??? MELAYU BUNUH DIRI SEBAB PARTI MELAYU TAK BELA ORANG MELAYU...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...INILAH KESAN PERJUANGAN ATAS NAMA KEBANGSAAN..AKHIRNYA BUNUH DIRI...