Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 1, 2010

Senarai Projek Kerajaan Namrud Cawangan Terengganu Yang Rosak

Ini Adalah Logo Parti Kerajaan Namrud Moden...!!!

Senarai Projek Rosak dan Runtuh di Terengganu
________________________________________

1.Dewan Sek Men Bukit Besi
Tarikh :
Harga :

2.Dewan Saidina Abu Bakar SMK Wakaf Tapai, Marang
Tarikh : 12 April 2008
Harga : RM 2 juta

3.Bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak.
Tarikh : 2 Jun 2008
Harga : RM292 juta
Punca : “Semua buat silap” – Ahmad Said

4.Kolam Renang batu Burok Bocor
Tarikh : 5 Jun 2008
Harga : RM 18 juta

5.Siling Bumbung Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) Tanggal
Tarikh : 29 Jun, 2008
Harga : (Terminal ) RM123 juta

6.Pusat Latihan Antarabangsa (ITC), Kemaman
Maklumat – Runtuh sebahagian balkoni di tingkat lapan.
Tarikh : 15 Mac 2009

7.Menara komunikasi jalur lebar di Kampung Chegar Batang, Besut.
Maklumat – Tumbang.
Tarikh : 6 Ogos 2009.
Harga : RM15 juta

8.Bumbung Masjid Kampung Batu Putih, Kerteh, Kemaman
Tarikh : 3 Oktober 2009
Harga : RM 2.1 Juta

9.Bumbung Kaca Terminal Bas Kuala Berang
Tarikh : 21 Disember 2009
Harga : sekitar RM700,000 (RM4.2 juta kos keseluruhan projek)
Pemaju : Gemilang Mega Sdn Bhd
Punca : Tiada pemantauan semasa

10.Bangunan Institut Oseanografi dan Institut Akuakultur Tropika Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Kuala Terengganu
Maklumat – Runtuh sebahagian semasa dalam pembinaan.
Tarikh : 29 Mac 2010.

Lain-lain Senarai Rosak atau Bocor
______________________________

1. Bazaar Warisan

2. Masjid Kristal
Tarikh : 22 November, 2008

3. Masji Kg Lingai
Tarikh : 4 November 2009
Harga : RM3 juta

4. Masjid An Naim Dungun

5. Binjai Souq

RAHIM THAMBY CALON PENGETUA SEKOLAH MENGANDUNG DI MELAKA ?


MELAKA Negeri Bersejarah akan mengukir sejarah seterusnya apabila Kerajaan Melaka di bawah Ali Rustam akan menubuhkan Sekolah Mengandung. Samada pihak Kementerian benarkan atau tidak, Kerajaan Negeri akan tetap meneruskannya bagi mengubati `penyakit budak miang' di sekolah. Itu kata Ali Rustam, KM Melaka yang pernah disabitkan dengan politik wang semasa pemilihan Umno yang lalu. Baca di sini.

Selepas ini rakyat Negeri Melaka tidak perlu bimbang lagi tentang anak-anak mereka yang `miang' kerana mereka akan dibantu. Jika sebelum ini kita dengar mahu diwujudkan Pendidikan Seks di sekolah-sekolah, kini mungkin wujud pula Sekolah Mengandung. Terlalu rapat kaitan keduanya. Saya tidak mahu menyebut idea Ali Rustam ini baik, bijak atau bahlol. Cumanya saya kesihan apabila Ali Rustam menyebut masalah zina akan dapat diatasi dengan kaedahnya itu. Benarkah begitu?
Teori Ali Rustam mudah. Pelajar-pelajar yang melakukan zina adalah kerana gagal mengawal nafsu, maka lebih baik mereka kahwin. Jika pihak sekolah tidak mahu terima pelajar yang mengandung selepas berkahwin, maka inilah sekolahnya. Apa terjadi selepas pelajar ini berkahwin nanti? Sudahkan kita fikirkan? Benarkah mereka yang berzina itu sebenarnya disekat dari berkahwin? Atau semata-mata mahu berseronok? Sudahkah kajian dibuat? Saya rasa tidak ramai yang melakukan zina itu adalah kerana mereka disekat dari berkahwin. Mereka cuma mahu keseronokan bukan mahu berkahwin.

Sekiranya jadi juga penubuhan Sekolah Mengandung untuk pelajar-pelajar miang ini, saya ingin mencadangkan agar Pengetua atau Guru Besarnya adalah bekas KM Melaka iaitu Rahim Thamby Chik. Beliau sungguh berpengalaman di dalam perkara `miang' dan budak mengandung ini.
------------------------------------------------------------
Kah....Kah....AIMAN TAK KISAH....PENGETUA MESTILAH DARI KALANGAN CALON YANG BERPENGALAMAN SAMADA MENGHAMILKAN ORANG ATAU DI HAMILKAN OLEH ORANG...SESUAI DAN ELOK SANGAT LAH TU...KAH...KAH...KAH....!!!!

Bahan Sejarah Akan Di Lupuskan....!!!

Stadium Sultan Mizan akan dibersihkan

Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad mengatakan pada beberapa minggu lepas bahawa Stadium runtuh, Stadium Sultan Mizan akan dibersihkan dari sisa runtuhan bermula akhir bulan Julai 2010. Diberitakan bahawa Kontraktor untuk menjalankan kerja-kerja pembersihan ini telah dilantik oleh JKR.

Tidak dapat dipastikan dari mana Kontraktor tersebut. samaada dari Terengganu juga atau dibawa khas dari Kuala Lumpur . Cuma, lebih elok jika kontraktor dilantik adalah dari Terengganu. Projek pun dinegeri Terengganu.

Sumber kewangan dari mana untuk menjalankan kerja-kerja pembersihan tersebut juga tidak didedahkan. Sumber kewangan dari Terengganu atau sumber kewangan kerajaan Pusat. Yang pasti Terengganu telah menanggung kerugian yang bukan sedikit lantaran projek bodoh ini.

Ada yang bertanya, kenapa perlu dibersihkan? Tidak bolehkah terus dibaiki sahaja kerosakkan yang berlaku? Bagi sesiapa yang pernah melihat Stadium runtuh ini dari dekat.. akan kelihatan deretan atap, besi penyokong bumbung dan sisa konkrit (sedikit) berteraburan di tempat ruang bumbung stadium sebelah kiri yang runtuh. Sisa runtuhan ini memang banyak, bukan sedikit. 500 kali diangkut dengan Lori 5 tan pun tak habis.

Yang menjadi kemushkilan saya ialah kenapa kontrak ini hanya dikeluarkan untuk pembersihan sahaja, kenapa tidak disertakan sekali dengan pembaikian? Kenapa buat asing-asing? Bukan ke hanya melambatkan masa serta menyakitkan pandangan mata penduduk Terengganu yang sudah bosan melihat Stadium bodoh itu terbiar seperti dibom.

Kalau stadium yang runtuh ini perlu dibaiki oleh Kontraktor asal yang menjalankan kerja pembinaannya, kenapa Kontraktor tersebut hanya mendiamkan diri? Kalau ianya masih didalam tempoh kecacatan (Defect Liability Period), Kontraktor perlu melakukannya tanpa banyak cakap. Kalau Kontraktor berdegil, mengapa Kerajaan negeri Terengganu tidak menyamannya? Bukankah ada peruntukkan di dalam Undang-undang. Sekurang-kurangnya bawa kes ini ke Mahkamah, bukan berdiam diri dengan membiarkan Tauke Syarikat Kontraktor memandu Mercedes mewah ke Hulu dan ke Hilir. Tetapi Stadium yang dibina dengan duit rakyat ini terbiar begitu sahaja.

Seronokla Kontraktor, buat kerja.. kemudian runtuh. Beli Mercedes 2 biji, bergaya seperti nak mampus, terlepas dari tanggungang akan pembinaan yang dibuat itu telah runtuh. Patutla ramai sangat usahawan gila sangat nak jadi Kontraktor buat projek kat Malaysia ni.

Berbalik kepada kerja pembersihan yang akan dijalankan tidak lama lagi itu. Itu pun jika Ahmad Said dan JKR tidak berbohong.. maklumlah, kedua-dua pihak ini boleh berbohong apa sahaja kalau mereka mahu. Dikesempatan ini, marilah kita tengok sisa-sisa Projek Stadium Runtuh diNegeri Terengganu sebelum ianya dibersihkan.

Kat mana lagi nak cari Stadium runtuh kat Terengganu atau di Malaysia atau di mana-mana sekalipun didalam dunia ni. Hanya terdapat diTerengganu. Ianya satu dalam seribu.

Kalau kita tak ambil gambar dan simpan dalam album, tak dapat kita tunjuk dan ceritakan kepada anak cucu kita pada masa akan datang. Kita beritahu kepada anak cucu kita pada masa akan datang bahawa pada suatu masa dahulu, dinegeri Terengganu.. telah runtuh suatu binaan yang mengejutkan dunia iaitu runtuhnya sebuah Stadium. Kita beritahu kepada anak cucu kita bahawa berita keruntuhan tersebut turut termuat dalam akhbar antarabangsa yang berpengkalan di New York iaitu Assiociate Press (AP).

Kita juga kena beritahu kepada anak cucu kita bahawa Derih Jusoh yang menjadi Menteri Besar Terengganu ketika Stadium ini dibina hanya lepas tangan, relaks je. Bahkan beliau bersenang lenang dengan jawatan beliau sekarang sebagai Pengerusi MARA di Jln Raja Laut, Kuala Lumpur .

Kalau nak buat kenangan lagi, kita ambil serpihan batang besi dan kita simpan di dalam almari atau stor rumah kita. Sebagai barang kenang-kenangan yang nostalgik. Kalau Tembok Berlin di Jerman yang memisahkan Jerman Timur dan Jerman Barat dahulu diruntuhkan suatu masa dahulu dan sisa runtuhan itu menjadi simpanan sebahagian warga Jerman.. apa kata kita juga menyimpan sisa runtuhan Stadium tersebut untuk kenangan generasi akan datang.

Saya juga mencadangkan Pihak Muzium Negeri Terengganu atau Persatuan Sejarah negeri Terengganu mengambil inisiatif untuk mengenang peristiwa bersejarah yang berlaku dinegeri Terengganu ini.
---------------------------------------------------------
Kah...Kah.....DATANG RAMAI-RAMAI...BAWA KELUARGA DAN AMBIKLAH GAMBAR UNTUK KENANGAN ANAK CUCU KITA KELAK...!!!

Kah...Kah....NANTI BAGI TAHU ANAK CUCU KITA...INILAH PROJEK KERAJAAN ZALIM NAMRUD YANG TAK BERKUALITI...

Kah...Kah...KALAU CUCU TANYA..SIAPA ITU NAMRUD...!!!

Kah...Kah....BERITAHU MEREKA..NAMRUD TU NAMA GLAMOURNYA ADALAH UMNO..PARTI YANG SUKA METANGKEDARAH DUIT RAKYAT...

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...GENERASI AKAN DATANG MESTI DI BERITAHU BAHAWA UMNO/BN ADALAH SEBUAH PARTI YANG SUKA TIPU DAN CEKIK DARAH RAKYAT...

Memahat Zina....Mencipta Anak Haram...!!!


Jumlah Kelahiran Anak Tidak Sah Taraf Di Terengganu Membimbangkan

Kes kelahiran anak luar nikah di Terengganu amat membimbangkan, dengan jumlahnya meningkat dari setahun ke setahun.

Berdasarkan data Jabatan Pendaftaran Negara dari tahun 2005 hingga Jun 2010, jumlah keseluruhan anak luar nikah di Terengganu ialah 2,314 orang.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri Yahya Khatib Mohamad berkata daripada jumlah itu, seramai 230 anak tidak sah taraf dicatat pada tahun 2005 dan jumlah itu meningkat kepada 251 pada 2006, 325 (2007), 549 (2008), 611 (2009) dan 321 dalam tempoh Januari hingga Jun tahun ini.

"Hampir keseluruhan kes anak luar nikah di Terengganu itu membabitkan wanita beragama Islam dan berumur 15 tahun ke atas," katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian Jendela IKS di sini, Sabtu.

Beliau berkata kerajaan negeri sedang mengambil langkah-langkah tertentu bagi mengatasi masalah kelahiran anak luar nikah di negeri ini, termasuk menganjurkan kempen ke masjid dan program kesedaran bakti remaja.

Yahya berkata kerajaan negeri juga telah mengadakan program 'ingat sebelum kena' yang ditumpukan di 130 sekolah untuk memberi kefahaman dan kesedaran di kalangan pelajar tentang masalah sosial. - BERNAMA
-----------------------------------------------------------
Woittttt.....NAK BIMBANG BUAT APA...???

Woittt.......TAK PAYAH NAK BUAT-BUAT BIMBANG....!!!

Kah...Kah....INILAH HASIL TARBIYYAH ISLAM HADHARI DOLLAH BADAWI....!!!

Kah...Kah....SEPATUTNYA KERAJAAN UMNO TERENGGANU PATUT BANGGA...!!!

Kah...Kah....SELAIN TANGGA KEDUA TERMISKIN TAPI TETAP JUARA MENLAHIRKAN ANAK HARAM....!!!

Kah...Kah....NEGERI DARUL IMAN....TAPI BERSEPAH ANAK HARAM...!!!

Kah...Kah....SEMUA JADI JUARA...GEJALA DADAH PUN DAH JADI KRONIK...!!!

Kah...Kah....HATI-HATI KALAU NAK PINANG ANAK DARA TERENGGANU...SEMUA DAH LAYU...!!!

Kah...Kah....BAGI PASANGAN YANG TAK ADA ANAK..DATANGLAH BERDAFTAR DI TERENGGANU...!!!

Kah..Kah....PILIHLAH..NAK YANG PUTIH..NAK YANG HITAM...MACAM-MACAM ADA...!!!

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH...PENGUNDI UMNO TERENGGANU ADALAH BERTANGGUNGJAWAB KETASA APA YANG BERLAKU...JKKK..PAK IMAM..OK BILAL SEMUA TAK BERKECUALI....

PR Memang Telus & Melus....!!!

Tok "Dalang" Sedang Main Wayang....!!!

"Ada 'Dalang' Di Sebalik Pemecatan Saya Daripada DAP" - Boon Hock -MStar

Ahli Majlis Perbandaran Klang yang kontroversi, Tee Boon Hock yang telah dipecat daripada DAP oleh jawatankuasa disiplin parti itu mendakwa terdapat 'dalang' di sebalik keputusan pemecatan beliau.

“Benar, jawatankuasa disiplin DAP telah bertindak terburu-buru dengan membuat keputusan tidak matang,” katanya pada Ahad.

“Tindakan sedemikian terhadap saya disifatkan keterlaluan dan tidal adil. Saya percaya terdapat dalang di sebalik pemecatan saya daripada DAP terutama dengan pilihanraya parti akan datang. Ia mungkin disebabkan beberapa pihak mahu saya keluar daripada laluan mereka.”

“Rakyat perlu memahami tuduhan berkenaan melibatkan majlis tempatan dan siasatan di bawah skop jabatan audit negeri. Jadi, ia di bawah pentadbiran negeri dan bukan di bawah parti DAP,” katanya.

Beliau menambah, parti DAP sepatutnya menunggu sehingga hasil siasatan daripada kerajaan negeri.

Boon Hock didakwa kerana menyalahgunakan kepala surat exco Selangor, Ronnie Liu bagi mendapatkan kontrak untuk keluarga dan kroninya telah dipecat daripada DAP pada Sabtu.
------------------------------------------------------------
Woittttt......INI BUKAN BN...KRONI-KRONI TAK MAIN....!!!

Kah...Kah.....KALAU NAK MAIN KRONI..DAP BUKAN TEMPATNYA....!!!

Kah...Kah.....PADAN MUKA...BERANI BUAT BERANILAH TANGGUNG...!!!

Kah...Kah.....KALAU ADA DALANG...CAKAPLAH SIAPA..???

Kah...Kah.....MANUSIA MEMANG TAK PERNAH NAMPAK SALAHNYA...!!!

Kah...Kah....BILA BERSALAH...MESTI TUDUH ADA DALANG YANG CUBA NAK JATUHKAN...!!!

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH...KALAU NAK KAYA...MASUKLAH BN....MASUKKAN SEKALI NAMA ANAK BERANAK UNTUK DAPATKAN PROJEK...!!!

Malaysia Negara Diktator....!!!


Polis halang ceramah Pakatan, 7 ditahan -MKini

Anggota polis, termasuk dari Unit Simpanan Persekutuan (FRU) bertindak menghalang ceramah Pakatan Rakyat diadakan di Batu Pahat malam tadi.

Polis menahan tujuh orang ketika menyuraikan orang ramai yang berhimpun untuk mendengar ucapan.

Ceramah anjuran PKR Batu Pahat itu dijadual dihadiri - antara lain - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut ketua penerangan PKR, Latheefa Koya, cabang parti tersebut telah memohon permit untuk mengadakan ceramah itu di tempat lain, tetapi memilih mengadakannya di markaz PAS di situ selepas polis menolak permohonan tersebut "atas sebab-sebab keselamatan".

Ketika orang ramai mula berhimpun untuk mendengar ucapan pemimpin Pakatan, anggota polis tiba dengan menaiki kereta dan trak, termasuk 10 trak FRU.

Selepas meminta ceramah itu diadakan dalam dewan markaz PAS di situ, polis kemudiannya dikatakan mengubah fikiran dan tidak membenarkan ceramah itu diadakan langsung.

Ketika bertindak menyuraikan orang ramai di dalam dewan tersebut, polis menahan tujuh orang - dua daripadanya tidak menghadiri ceramah itu tetapi merupakan peniaga yang membuka gerai di situ - dan dibawa ke balai polis Rengit.

Poster dan kain rentang turut diturun dan dikoyak, manakala alat sistem pembesar suara turut dirampas oleh polis, kata Latheefa.

Pihak markas PAS dan pemilik sistem pembesar suara itu dilaporkan telah membuat laporan ekoran rampasan tersebut serta mendakwa polis "menceroboh kawasan persendirian".

Antara mereka yang ditangkapkan itu, empat daripadanya telah melaporkan dipukul oleh anggota polis.

“Ini adalah penyalahgunaan kuasa yang serius," kata Latheefa ketika dihubungi Malaysiakini.

Media rasmi PAS - Harakah - melaporkan, antara yang hadir di ceramah tersebut ialah timbalan presiden PKR, Syed Husin Ali dan ketua PKR Johor, Datuk Chua Jui Meng.
------------------------------------------------------
Woittttt......INGAT APA..MALAYSIA NI MAK BAPAK UMNO PUNYA KE....!!!

Woittttt.....KALAU NAK BERDEMOKRASI...BUAT LAH CARA DEMOKRASI....!!!

Woittttt.....INI TIDAK..MULUT CAKAP DEMOKRASI...BILA BUAT..TAK UBAH MACAM KUKU BESI..!!

Kah...Kah....RAKYAT ADA HAK NAK BERCERAMAH...ADA HAK NAK DENGAR CERAMAH...!!!

Kah...Kah....RAKYAT ADA HAK NAK TAHU BERITA SEBENAR....!!!

Kah...Kah....RAKYAT PUN ADA HAK TAK NAK DENGAR UMNO BERCERAMAH....

Kah...Kah....JANGAN NAK PAKSA RAKYAT....NANTI RAKYAT AKAN PAKSA KERAJAAN..LAGI HARU JADINYA...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...RAKYAT JOHOR PUN DAH MUAK DENGAN UMNO...TIPU DAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN...!!!

Bina Sekolah Hamil Tidak Membantu Benteras Gejala Sosial


KENYATAAN MEDIA

Dewan PEMUDA PAS Pusat (DPPP) menegaskan bahawa tindakan Ketua Menteri Melaka Dato' Seri Mohd. Ali Rustam yang tetap akan menubuhkan Sekolah Murid Mengandung sebagai tindakan yang ‘kurang cerdik' dalam usaha membenteras gejala sosial yang semakin menjadi barah didalam negara ini.

Kerajaan Negeri Melaka juga melantik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pantai Kundor, Dato' Abd. Rahaman Abd. Karim sebagai pengerusi penubuhan Sekolah Murid Mengandung. Sekolah itu juga menurut beliau akan menjadi platform bagi membantu gadis sepanjang tempoh mengandung selain mengelak timbul prasangka negatif masyarakat terhadap mereka.
DPPP mempersoalkan kenapa tidak mengambil pendekatan Islam dalam membenteras gejala sosial? Apakah jaminan dengan wujudnya sekolah ini akan berjaya membenteras masalah sosial? DPPP juga mempertikai mengapa tidak dibenteras dari awal masalah sosial tetapi hanya bertindak selepas mereka sudah terlanjur? Benarkah Ali Rustam membina sekolah ini atas dasar pandangan banyak pihak? Sudahkah beliau meminta pandangan alim ulama? Apa yang Kerajaan UMNO/BN lakukan dalam usaha membanteras gejala sosial?

Tindakan membenteras gejala ini harus bermula dari bawah. Tetapi kerajaan tidak serius dalam membenteras gejala ini. PLKN contohnya semakin menggalakkan pergaulan bebas dalam ruang lingkup yang semakin luas yang mana kalau dulunya kenalan hanya di sekitar kawasan rumah, dengan menyertai PLKN mereka akan berkenalan dengan mereka yang duduk di luar kawasan atau negeri tempat tinggal mereka. Tambahan pula PLKN tidak menitik beratkan pendidikan agama. Jika dilihat kepada modul latihan pun tiada batas-batas antara lelaki dan perempuan

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd Puad Zarkashi baru-baru ini berkata sebanyak 21 kes pelajar yang mengandung dan bersalin anak luar nikah sejak 2006 hingga sekarang telah dikesan oleh Kementerian Pelajaran. Situasi ini amat membimbangkan kita. Seharusnya kerajaan sekarang memikirkan bagaiman hendak mengatasinya sebelum terjadi bukan memikirkan selepas terlanjur.

DPPP melihat bahawa usaha untuk menubuhkan sekolah ini pasti akan menemui jalan buntu sekiranya tidak mengambil pendekatan Islam. Islam menghalang pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan. Penutupan aurat juga amat dititik beratkan. Islam telah mengariskan panduan dari awal iaitu pencegahan lebih baik daripada mengubati. DPPP mengesa kerajaan agar kembali kepada Islam yang sebenar dalam mencari jalan penyelesaian bukan sekadar hanya dilihat memberikan keuntungan pada sebelah pihak sahaja memandangkan pembinaan sekolah ini pastinya menjanjikan projek kepada kroni UMNO/BN tetapi hasilnya masalah sosial tetap ditahap yang sama malah menjadi semakin kronik.

Disediakan oleh

UST. AZMAN SHAPAWI ABD.RANI
Timb. KETUA DEWAN PEMUDA PAS PUSAT


Nota :

Manusia memang ego...
Tidak pernah terfikir bahawa ia juga di ciptakan oleh ALLAH..
Sudah tentu ALLAH dah sediakan undang-undang dan peraturan terhadap manusia yang di ciptanya...
Tapi manusia lah yang langsung tidak pernah berterima kasih dan bersyukur pada penciptanya...
Sama juga dengan UMNO/BN memang jelas telah kufur pada ALLAH kerana langsung tidak mempedulikan dan mengutamakan Hukum ALLLAH...

Ciss...Lan Chow..Maaaa....!!!


KETUA SPRM SEDIA LETAK JAWATAN JIKA ADUAN TIDAK SIASAT - MInsider

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Abu Kassim Mohamed berkata beliau akan meletakkan jawatan jika mana-mana aduan kepada suruhanjaya itu termasuk terhadap menteri kabinet tidak disiasat.

“Jika tidak ada siasatan dijalankan mengenai mana-mana laporan, walaupun terhadap menteri kabinet, saya sedia meletak jawatan,” katanya semasa sesi soal jawab pada hari terakhir Persidangan Undang-undang Malaysia selama tiga hari di sini hari ini.
-------------------------------------------
Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...KAH..KAH...LAN CHOW...MAAA...!!!

PERSURUHJAYA SPRM IKRAR SIASAT SEMUA ADUAN - Utusan Melayu

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Abu Kassim Mohamed berkata, beliau akan meletakkan jawatan jika mana-mana aduan kepada suruhanjaya itu termasuk terhadap menteri kabinet tidak disiasat.

"Jika tidak ada siasatan dijalankan mengenai mana-mana laporan, walaupun terhadap menteri kabinet, saya sedia meletak jawatan,” katanya semasa sesi soal jawab pada hari terakhir Persidangan Undang-undang Malaysia selama tiga hari di sini hari ini.

Katanya, beliau bersedia menerima aduan terus daripada orang ramai atau melalui Jawatankuasa Aduan SPRM yang diketuai oleh bekas seorang hakim.

Terdapat 119 aduan diterima oleh jawatankuasa itu pada tahun lepas sahaja, kata beliau.

"Kita tidak akan menyembunyikan apa-apa. Jika kita salah, kita salah, atau jika kita tidak bagus bagi tugas tersebut, kita akan bekerja keras untuk memperbaiki diri kita,” kata Abu Kassim, yang dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM pada Januari tahun ini.

-----------------------------------------------------
Kh...Kah......AIMAN TAK KISAH....ADA LAGI SEBATANG LAN CHOW..KAH..KAH..!!!


Nota:

Woitttt...Madey rembat 100 bilion ringgit buat tak nampak
Berpuluh ratus laporan tentang madey...tak kan buta kut
Kah....Kah....Kah...!!!

FRU Berkampung Di Selatan Tanahair
LAPORAN DARI WARTAWAN SELATAN
12.05 malam
Enam lagi ditahan
kini jumlah 9 orang – awal tadi 3 orang

12.00 malam
Ada 2 buah kereta penyembur beracun
dan 6 buah trak FRU

12.00 malam
FRU telah mula memukul pak cik dan mak cik yang enggan
meninggalkan tempat ceramah.
Orang ramai tidak mahu beredar. Kini mereka berkumpul
depan balai polis rengit dan melaungkan : HIDUP RAKYAT
dan HANCUR UMNO !

11.41 malam
Ceramah Anwar Ibrahim telah dibatalkan.
4000 warga johor telah datang berkumpul. semua menunggu.
PA sistem telah dirampas.
Di balai polis rengit adea Syed Husin Ali dan Latifah Koya
mereka ingin membuat jaminan mulut terhadap yang ditangkap.

TANGKAPAN :

Shukri bin Yusoff – 32 tahun
Khairul Nurrashid - 26 tahun
Syed Hussin bin Syed Abdullah - 43 tahun


mereka ada penyokong dan petugas Pakatan Rakyat untuk ceramah malam ini.

10.18 malam
ceramah munkin dibatalkan
polis berkawal ketal. ceramah belum bermula.

10.09 malam
seorang ditangkap kerana lipat tikar –
ceramah tidak bermula

10.00 malam
bendera dan kain rentang semua direntap.

9.57 malam
banner kena koyak

9.57 malam
Kecoh. Fru masuk. seorang kena tahan.
Ada pergelutan

8.29 malam
seluruh kawasan ceramah anwar ibrahim telah dipenuhi
oleh polis, sb dan fru.
ada jalan dirintang – ada lori polis, ada jip polis,
ada meriam kimia.

Fru ditempatkan dihadapan masjid.
di simpang masuk ke kawasan ceramah dipasang
penghadang bertulis no parking – halangan ini lebih dari
satu kilometer.

Nota:

terima kaseh pada wartawan selatan
yang menghantar laporan - tanpa
mereka kita dalam gelap

INI SATU LAGI CERITA

FRU KAWAL JALAN MASUK KE PERHIMPUNAN WARGA FELDA - harakahdaily

Anggota pasukan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) dan anggota polis berpakaian biasa mulai mengawal jalan masuk ke tapak Himpunan Warga Felcra Peringkat Kebangsaan di Changkat Lada, sejak kira-kira jam 8.30 malam ini.

Tiga trak FRU dengan 15 anggota di samping sekitar 20 anggota polis berpakaian biasa berada di kawasan berkenaan yang menyulitkan penduduk setempat dan pengunjung ke tapak himpunan itu.

Pada malam ini, beberapa pemimpin PAS, antaranya AJK PAS Pusat, Mohammad Nizar Jamaluddin dan Mazlan Aliman dijangka akan menyampaikan ceramah di situ.

Terkini Dari Selatan Tanahair...!!!

AHAD JAM : 11.03 TERKINI

Dua dari tujuh yang ditahan pagi ini
ekoran ceramah Anwar Ibrahim yang dibatalkan
akan membuat laporan polis hari ini kerana mereka
mengakui telah dipukul.

Stor markas Pas Batu Pahat telah dipecahkan
dan barang-barang telah dirampas.

LAPORAN PEGUAM DARI BATU PAHAT

Tangkapan pertama 3 lelaki.
Mereka akan dihadapan kan ke mahkamah
pada 13 Ogos hadapan.

Tangkapan ke dua 4 lelaki.
Mereka akan dihadapankan ke mahkamah
pada 1 September hadapan.

Mereka telah dibebaskan jam 3 pagi tadi
waktu Batau Pahat. Semua dibebas dengan
jaminan bond oleh 5 penjamin.

Semkua perbicaraan akan diadakan di mahkamah
majistret Batu Pahat.