Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 17, 2011

Dr. Lo' Lo' Kini Kritikal...!!

MP PAS Titiwangsa Dr Lo' Lo' 'kritikal'-MK

Ahli parlimen Titiwangsa, Dr Lo'Lo Mohd Ghazali dikatakan kini dalam kritikal daripada penyakit barah yang dialami pemimpin PAS tersebut.

Ketika dihubungi, seorang ahli keluarganya, mengesahkan aktivis tersebut dalam keadaan kritikal. Anggota keluarga kini berkumpul menemani beliau.

"Beliau hanya diberi sedatif oleh doktor, dan sedang berehat," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

"Kami minta orang ramai mendoakan kesihatannya," tambahnya.

Lo'Lo adalah anak perempuan bekas mufti Perak, Datuk Mohd Ghazali Abdullah.

Beliau sangat aktif dalam Dewan Muslimat PAS tetapi sejak 8 Mac 2008, banyak menumpukan perhatiannya kepasda parlimen Tititwangsa, yang dimenanginya, dengan menewaskan calon BN, Aziz Jamaluddin Mohd Tahir dengan majoriti 1,972 undi.

Nota :

Marilah kita sama-sama mendoakan agar Dr Lo' Lo segera sembuh daripada penyakit kanser yang dialaminya.

Untuk makluman, beliau masih dirawat di Hospital Selayang, Selangor dan keadaannya dilaporkan STABIL namun agak kritikal.

Video : Apa TV Singapura Kata Tentang Bersih 2..!!

Mungkin Lapuran ini belum anda lihat dan dengar!!

Anak-Anak Madey Akui SPR Tak Telus....!!

ANAK Tun Mahathir, Datuk Mukhriz mengakui bahawa kakaknya Marina menyertai perhimpunan aman BERSIH 2.0 di ibu negara 9 Julai lalu kerana mahukan pilihanraya yang lebih telus sambil menafikan bahawa kakaknya itu menyokong pembangkang [Sinar].

Dalam hal ini jelas sekali bahawa Datuk Mukhriz secara tersirat mengakui bahawa Malaysia memerlukan sistem demokrasi yang lebih telus. Kalau dilihat, sememangnya terlalu banyak bukti-bukti penyelewengan daftar undi yang sudah tersiar di internet, di blog-blog dan di facebook. Semua bukti-bukti ini tidak dapat dinafikan sama sekali.

Datuk Mukhriz, jelas sekali tidak bercanggah pendapat dengan kakaknya Marina yang menyertai perhimpunan itu, namun sebagai ahli politi BN, beliau terpaksa mengikut segala telunjuk kerajaan Rosmah Mansor. Permintaan BERSIH 2.0, yang berhimpun secara aman untuk mendesak pembaharuan dalam pilihanraya adalah tindakan yang wajar.

Hak untuk mendapatkan pilihanraya yang telus dan adil bukanlah hak pembangkang sahaja, malah sebelum ini pihak BERSIH 2.0 turut mempelawa penyokong-penyokong Barisan Nasional untuk sama-sama berhimpun secara aman sambil memeriahkan lagi perhimpunan tersebut.

KENYAAAN MEDIA


KERAJAAN HARUS JAMIN KEBAJIKAN KELUARGA MANGSA ARWAH BAHARUDDIN (16 Julai 2011)

Kematian arwah Baharuddin Ahmad, adalah bukti keganasan polis sudah memuncak dan mencapai limitasi. PIhak polis umpama penagih tegar, yang ketagihan melakukan keganasan terhadap rakyat.

Kehilangan punca pendapatan keluarga adalah sesuatu yang amat menyakitkan buat isteri arwah, Pn.Rusni.

Maka, saya menggesa agar pihak PDRM, Kementerian Dalam Negeri, Jabatan Kebajikan Masyarakat malah seluruh kabinet kerajaan Malaysia agar tidak lepas tangan dan segera bertanggungjawab perkara ini.

Mereka harus memastikan agar kebajikan Pn.Rusni sekeluarga terbela dan terjamin selepas ini.

Mengulas cadangan Bersih 3.0 oleh Timbalan Presiden PAS, Datuk Mat Sabu, saya juga ingin menyatakan bahawa Wanita Keadilan akan bersiap sedia dan turut menyatakan sokongan penuh buat Bersih 3.0 - sehingga suatu reformasi sistem pilihanraya yang adil dan bersih tercapai.

Sekian. Terima kasih.

YB Hajah Zuraida Kamaruddin
Ketua Wanita Keadilan
Merangkap Ahli Parlimen Ampang
http://www.twitter.com/@ybz99


NOTA:

berita telah mula tersebar
dari punca keluaraga
telah diketahui bahawa gigi arwah patah
telah diketahui tulang rusuk patah

persoalan?

kenapa tidak diberikan laporan post mortem
kepada keluaraga arwah
wal hal anak arwah sendiri seorang doktor

Video Najib Kena Tibai Di London...