Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Dec 8, 2010

Awas..Dajjal Sudah Datang...!!


Awas Kakitangan Kerajaan.-TKO

"Kakitangan kerajaan secara bersiri diminta menghadiri taklimat dan seminar yang berbau politik. Antara intisari taklimat yang disampaikan kepada mereka ialah rakyat boleh memilih PAS atau UMNO asalkan kedudukan Melayu selamat. PKR dan Anwar Ibrahim dimomokkan sebagai pengkhianat bangsa dan negara. Beliau didakwa menerima dana daripada Yahudi untuk kempen politik PKR. Dimaniskan kata-kata bahawa Anwar dahulunya baik tetapi kini adalah perosak Melayu.

Imej Anwar sekarang digambarkan bahaya macam komunis pada era kemerdekaan dulu. Semua ini mereka perkatakan secara tertutup kepada pegawai kerajaan.
Agenda daripada taklimat yang disampaikan oleh pegawai atasan dan beberapa orang menteri itu umpama kata-kata manis yang bersalut racun. Namun bagi pegawai kerajaan atau sesiapa sahaja yang tidak akses kepada politik semasa secara adil, mereka mudah sekali terminum racun yang disuapkan oleh isi-isi taklimat ala-BTN itu.

Cakap-cakap menteri UMNO cukup cantik. PAS didakwa baik. Yang buruk PKR. Yang bahaya ialah Cina DAP. Memang jelas agenda untuk memberi imej buruk kepada PKR dan Anwar Ibrahim. Matlamatnya ialah hancurkan reputasi Anwar. Hancurkan PKR. Biarlah PAS dipandang baik buat masa ini oleh rakyat. Apabila Anwar dan PKR hancur, matlamat penting untuk hancurkan Pakatan Rakyat menjadi mudah. Selepas PKR hancur, bergerak kepada marhalah kedua iaitu serang semula PAS. Putuskan hubungan PAS-DAP dengan isu-isu Negara Islam, hudud, kerusi Timbalan Perdana Menteri dan seumpamanya.

Wah. UMNO-BN guna segala medan sekarang dengan segala kaedah untuk hancurkan Pakatan Rakyat. Mereka jadikan para pegawai kerajaan sebagai mentor yang akan berperanan kepada anggota bawahan masing-masing. Sesiapa yang dengar lenggok dan lenggang bahasa yang diselit dengan fitnah-fitnah jahat tanpa bukti , tentu mudah mabuk keracunan. Kata mereka, tak kisah pilih PAS atau UMNO asalkan Melayu selamat dan terjamin. Melayu berada dalam keadaan bahaya sekarang. DAP akan diperkuatkan oleh Cina-Cina daripada MCA dan Gerakan. Peristiwa 13 Mei akan berulang. Melayu terancam. Inilah permainan sentimen mereka sekarang.

Namun orang yang cerdik politik akan melihat tipudaya mereka bagai melihat kilat ikan di air iaitu kekalkan UMNO, pilihlah dan undilah UMNO sebab UMNO-lah selama ini kononnya tonggak yang menjaga kepentingan Melayu. Haprak. Sayangnya kecerdikan ini tidak akan ada dalam diri pegawai kerajaan atau rakyat yang tidak sudi mendapatkan sumber maklumat secara adil daripada kedua-dua belah pihak.

Sebahagian daripada mereka yang berada atas pagar ini mendakwa tidak berminat pada politik. Kalau tidak minat politik lalu langsung tidak keluar mengundi bolehlah diterima kenyataan itu. Tetapi berkata tidak minat politik namun apabila mengundi terus pangkah UMNO/BN. Apabila tidak minat politik sudah pasti tidak ada ilmu dan maklumat politik semasa untuk ditentukan pilihan. Habis kenapa pula pangkah BN, tidak PAS, PKR atau DAP?

Konklusinya, apakah tindakan PAS dan Pakatan Rakyat untuk ‘counter’ pegawai kerajaan dan rakyat atas pagar agar memahami hakikat sebenarnya? Cukupkah penjelasan secara umum melalui ceramah, Harakah dan media baru yang belum pasti sampai kepada sasarannya?

UMNO/BN sekarang terus pergi kepada sasaran. Mereka panggil dan kumpulkan pegawai kerajaan, orang miskin, penerima bantuan JKM, nelayan, peneroka Felda dan sebagainya dalam majlis-majlis yang bersesuaian mengikut kelompok masing-masing. Mereka disumbat dengan dakyah-dakyah perkauman seperti di atas.

Nota :

Kerja PAS dan Pakatan Rakyat sekarang ialah bagaimana hendak memastikan mesejnya turut sampai kepada sasaran? Ini fokus kita. Para pemimpin, cerdik pandai, aktivis dan pejuang-pejuang sekalian jangan mudah mengalah menghadapi mereka dalam penyebaran maklumat. Fikirkan dan aplikasikan cara mengetuk hati dan pemikiran pengundi atas pagar khususnya mulai sekarang. Adakan ceramah di kawasan luar bandar, wujudkan Dana Risalah dan CD. Edar Harakah, risalah dan CD percuma kepada mereka.

Kegagalan kita memberi penjelasan langsung kepada mereka meletakkan kita dalam keadaan bahaya. Jangan jadikan kegagalan ini sebagai bahan post-mortem yang ditangisi selepas PRU-13 nanti. Tekan loceng kecemasan sekarang agar semua kita bangkit siapa-siaga dan memperhebatkan kerja.

Ya Allah....Ya Tuhanku...!! Peliharakanlah Tok Guru Kami...!!


KEADAAN Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat yang 'demam urat' semalam semakin pulih. Baru sekejap tadi Sdr Rushdan Mustapa yang menziarah beliau melaporkan Tok Guru sudah sihat dan sudah boleh mengimani solat Asar sekejap tadi.

Dengan mengenakan baju kumbang berwarna hijau beliau turun ke masjidnya yang terletak berkembar dengan rumahnya.

"Ana baru lepas sembahyang Asar bersama Tok Guru sekejap tadi. Dia kelihatan ceria dan berbual seperti biasa, ini gambar terbaru ana dengan dia, dia kirim salam pada enta," tulis Rushdan dalam SMS yang disertakan gambar beliau bersama Tok Guru.

Gambar ini (sebelah) katanya diambil sewaktu Tok Guru turun dari rumahnya untuk ke masjid. Di sebelah kiri Rushdan ialah Pegawai Akhbarnya, Ahmad Fadzli.

Gambar ini menafikan laporan blog liar sebelum ini mengatakan Menteri Besar Kelantan itu sakit tenat dan terlantar di hospital.

Adalah diharap gambar ini akan menceritakan segala hakikat sebenar dan menimbuskan segala cerita palsu sebelum ini yang sengaja disebarkan untuk menggemparkan suasana.

Inilah Wajah Sebenar Pemimpin Ketuanan Melayu.....!!

Kalau nak kenal..Inilah Wajah Khir Toyo...!!!

Senarai Dakwaan Rasuah Khir Toyo -TKO

- Mengarahkan pembelian kereta Mercedes S350 bernilai RM1 juta dengan menggunakan dana anak syarikat Selangor (Kumpulan Darul Ehsan)
Membelanjakan RM40 juta hanya untuk membuat 10 buah 'banglo' bagi penempatan ahli Exco Kerajaan Negeri.

-Dokumen berkaitan kejadian pencerobohan Taman Pertanian Bukit Cahaya, Seri Alam yang setelah didedahkan di media Khir Toyo sendiri mencabar BPR menyiasat namun semuanya senyap dan ditutup.

-Dokumen berkaitan dakwaan kerajaan negeri yang menyatakan Kerajaan BN sebelum ini telah menghilangkan 'keuntungan' RM30 billion. Contoh punca kehilangan ialah Canal City joint-venture project yang dianugerahkan oleh Khir Toyo melibatkan 810ha secara 'percuma' kepada sebuah syarikat swasta.

-A special investigative team which was set up for the purpose would probe how certain senior officers of the corporation were holding 30% shares in a subsidiary. This included a investigation of RM100,000 gift to former Mentri Besar as a bonus. In 2007, the state government only collected RM17mil revenue from sand mining instead of the RM170mil which it was supposed to get

-Setelah tiga hari kejatuhan kuasa kerajaan negeri Selangor ke atas Pakatan Rakyat, Zaharah Kechik yang merupakan mantan pengerusi Badan Kebajikan Isteri-isteri Wakil Rakyat Selangor (Balkis) memanggil mesyuarat tergempar Balkis untuk membubarkannya dan menutup akaunnya sehari kemudian. Wang kira-kira RM9.9 juta milik Balkis dilapor dipindahkan ke satu akaun lain, sebelum sampai kepada Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri (Bakti).

-Percubaan membubarkan Balkis melalui Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS) pada 13 Mac bagaimanapun berjaya dihalang Menteri Besar baru Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. Tindakan Zaharah Kechik itu dikatakan tidak sah di sisi undang-undang karena mengikut perlembagaan Balkis, badan itu dipengerusikan oleh isteri Menteri Besar kerajaan semasa, di mana pada hari mesyuarat tergempar tersebut, beliau bukan lagi isteri Menteri Besar negeri Selangor. Isu itu akan dibawa ke dalam Dewan Undangan Negeri pada mesyuarat yang akan datang.


-Pembohongan tentang Konsultansi Juruaudit, Zaharah Kechik pernah berkata bahawa sebelum pemindahan dana RM9.9 juta Balkis juruauditnya pernah dirujuk. Namun, pada 28 April 2008, Juruaudit Balkis, Yee Choon Kong & Co menafikan firma itu pernah dirujuk sebelum pemindahan tersebut. Malah, firma itu beberapa kali menghubungi bendahari Balkis, Suraimi Sapuan, agar beliau menyerahkan rekod-rekod kewangan seperti penyata bank, buku resit rasmi, baucer pembayaran, dokumen sokongan, resit deposit tetap, minit mesyuarat, butiran keahlian dan senarai langganan untuk membolehkannya mengaudit kewangan tahunan Balkis bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2007. Walau bagaimanapun, panggilan telefon kepada bendahari Balkis tidak dijawab dan juruaudit turut mengesahkan bahawa penyata kewangan Balkis masih kekal tanpa audit dan ia juga tidak pernah mengeluarkan Laporan Audit yang sah berhubung urusan kewangan Balkis bagi tahun berakhir 31 Disember 2007 kepada anggota-anggotanya.

-Meluluskan projek pembina jalan merentasi bendang termahal, di Sekinchan, sejauh 20.5 km, bernilai RM92.5 juta kepada kontraktor yang hampir disenaraihitamkan, Meram Holdings.

-Menurut taksiran JKR, kos jalan itu tidak boleh melebihi RM50 juta. Subkontraktor yang menjalan semua projek berkenaan, Cabaran Wangsa, di miliki Pua Kim An, 27 tahun, tuan rumah yang pernah disewa oleh Khir, manakala seorang lagi pengarah syarikat, Ahmad Tarmizi Tajjeury adalah kroni Khir yang juga mendapat 100 ekar tanah yang memberi keuntungan minimum RM20 juta.

-Meluluskan tanah 400 ekar di Shah Alam, pada 20 Disember 2000 kepada empat syarikat berbeza (Layar Kekal/ Tirai Gemilang, Samasys, Usahasewa Sdn Bhd), tetapi seorang nama pengarahnya (Samsuri Rahmat) hadir dalam semua syarikat tersebut, iaitu seolah-olah Khir meluluskan tanah berpontensi tinggi itu kepada seorang sahaja.
Nilai tanah di kawasan berkenaan boleh mencapai RM1 juta untuk satu ekar. Samsuri boleh untung minimum RM300 juta dari tanah tersebut.

-Meluluskan tanah kepada kroninya secara berulang kali dalam tempoh masa singkat. Daripada hanya dua mesyuarat Exco Kerajaan Negeri yang diambil secara rawak, iaitu pada 20 Nov. 2000 dan 4 Julai 2001, sekurang-kurangnya empat nama bertindan yang mendapat 100 ekar setiap orang, Ahmad Tarmizi Tajjeury, A.Rahman Mokhtar, Suzilawani Mustaphin dan Ali Nordin. Semua mereka ada hubungan, sama ada dengan Khir ataupun Setpol, Dr Karim Mansor. Sebahagian tanah ini telah dijual, dan pemiliknya boleh mengaut keuntungan RM200,000 seekar tanpa mengeluarkan modal walaupun satu sen.

-Meluluskan tanah seluas 50 ekar setiap seorang kepada empat pemohon yang hanya baru berusia 20 tahun (Ahmad Azmir, Noor Ashikin, Mardhiah, Azril Yusri).Salah seorang darinya adalah anak pegawai Daerah Kuala Langat, di mana lokasi tanah itu dikesan. Difahamkan sebahagian anak-anak muda ini tidak tahu pun yang mereka mendapat tanah berkenaan kerana mereka hanya penama bagi pihak yang rapat dengan Khir. Mereka ini hanya menjadi pengarah syarikat, tidak pun sampai 40 hari sebelum Exco meluluskan permohonan mereka. Beberapa syarikat terbabit dikenal pasti mempunyai pemegang syer yang sama, yang terdiri dari dua wanita yang ketika permohonan diluluskan baru berumur 24 tahun.

-Bagaimana Khir, pada bulan Mac 2001, hanya selepas 5 bulan menjadi MB, boleh membayar semua baki pinjaman rumahnya sebanyak RM150,000 secara tunai kepada BBMB Kajang. Kalaupun beliau tidak membelanjakan langsung elaun MBnya, beliau tidak mampu membayar semua pinjamannya itu.Rumah itu juga diubahsuai dengan kos yang besar, ini belum lagi dikira kos membina rumahnya sekarang di Simpang Lima, Tanjung karang, yang menelan belanja lebih RM300,000.

-Menggunakan kuasa dan pengaruhnya sebagai Pengerusi PKNS untuk mendapatkan sebidang tapak banglo di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi dengan diskaun hebat, 50%. Khir berbohong di Dun Selangor pada 31 Oktober 2001 apabila mendakwa beliau tidak membeli tanah itu, kononnya kerana tidak mampu dan dia juga menafikan pernah menerima dua tawaran dari PKNS dengan harga yang berbeza-beza. Salinan pembayarannya telah diperolehi.

-Khir memberi sumbangan peribadinya, berbentuk telur ayam, ayam dan peralatan sekolah kepada pengundi di kawasannya, di Sungai Panjang pada 25 Disember 2000. Nilainya hampir RM200 ribu. Apabila dipersoalkan dari mana sumber kewangannya, beliau, melalui akhbar Malay Mail pada 15 Januari 2001 mendakwa sumbangan ayam diperolehi dari Lintang Bistari Sdn Bhd sebuah syarikat bumiputera yang menurut Khir adalah syarikat ternakan ayam terbesar di Sungai Panjang. tinjauan menunjukkan bukan ayam atau reban tidak ada di kawasan berkenaan, malahan bulu dan tahi ayam pun tiada.

-Pada 17-18 April 2001, meluluskan kawasan kayu balak Kompartment 78 Hutan Simpan Hulu Langat kepada Fungsi Mewah Sdn. Bhd, seluas lebih 1200 ekar. Fungsi Mewah dimiliki oleh Pua Kim Seng, adik Pua Kim An, yang mana rumahnya bersebelahan rumah sewa Khir di Sekinchan dahulu. Pua Kim An juga dikesan mendapat tanah 100 ekar di Shah Alam. Keluarga Pua ini menyumbangkan dana kewangan yang besar kepada Khir semasa kempen pilihan raya 1999 dahulu.

-Projek membekal dan memasang paip air besi keluli MS1200mm, dari Semenyih ke Banting sejauh 37.3 km, bernilai RM82,385,182.. Projek ini terlalu mahal dari taksiran awal, yang tidak boleh melebihi RM40 juta. Dan jika sumber air diambil dari Pekan Dengkil kemungkinan jaraknya dapat dipendekkan menjadi hanya 20 km dan ini lebih menguntungkan. Ahli keluarga terdekat Khir didakwa mendapat imbuhan berpuluh juta daripada kontraktor LBH Engineering.

-Meluluskan konsesi membekalkan peralatan paip air untuk jabatan Bekalan Air Selangor kepada syarikat milik Naib Ketua Umno Tanjong Karang, JAKS Sdn Bhd. Harga paip JAKS 50% lebih tinggi daripada harga kilang. Bayangkan, untuk 1 meter paip, harga JAKS adalah RM900 sedangkan harga kilang hanya RM600. Selangor mahu tukar 5,000 km paip,jadi berapa untung JAKS?

-Meluluskan kawasan balak di Kompatmen 78, Hutan Simpan Hulu Langat, seluas lebih 1,200 ekar kepada Fungsi Mewah, milik Pua Kim Seng, iaitu abang kepada Pua Kim Seng, bekas tuan rumah yang pernah disewa Khir di Sekinchan. Keluarga Pua ini juga mendapat kontrak membina jalan termahal (RM4.6 juta untuk 1km)merentasi sawah padi daripada Meram Holdings, kontraktor yang hampir disenarai-hitamkan.

-Khir membayar RM10,000 sebulan bagi tapak banglonya, di Lot 14, Jalan 2/1G, Seksyen 2 Tambahan, Bandar Baru Bangi, yang dibelinya daripada PKNS dengan harga diskaun 50 peratus. Sumber pendapatannya dipertikai kerana sebelum ini beliau membayar tunai RM150,000 untuk selesaikan pinjaman rumahnya di Kajang, selepas lima bulan menjadi MB.
Beliau mengarahkan Pengarah JKR Selangor, melalui nota pensil (agar dapat dipadam jika timbul kontroversi kelak), agar menyerahkan projek yang membawa keuntungan lumayan kepada kontraktor kroni. Antara projek terbabit ialah pembinaan jalan di Sabak Bernam, masjid di Puchong Perdana, kem wataniah dan kuaters kakitangan SUK di Shah Alam.

-Khir mempunyai hubungan rapat dengan kontraktor yang memohon projek kerajaan negeri, misalnya beliau bersama keluarga pernah bermalam di sebuah resort mewah di Janda Baik milik kroninya. Majulia Sdn. Bhd. Ini bercanggah dengan surat akujanji yang ditandatanganinya di depan Sultan Selangor.

-Menswastakan kutipan tunggakan pembayaran ansuran bulanan rumah awam kos rendah seluruh Selangor kepada syarikat kroni, Noble Nexus Sdn Bhd melalui perjanjian konsesi pada 27 September 2001. Untung lumayan dapat dipungut secara mudah kerana tugas Nobel Nexus hanya menghantar notis saman dan 30% kutipan menjadi miliknya.

-Meluluskan pembelian kenderaan rasmi kepada Exco Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar (dirinya sendiri) melalui mesyuarat Exco ke 25/2001 pada 26 September 2001, tanpa melalui prosedur yang lazim digunakan. Usia kereta rasmi MB belum sampai lima tahun (didaftarkan pada Jun 1997), dan tempoh Khir menjadi MB baru setahun iaitu tidak sampai lima tahun seperti sepatutnya. Beliau juga tidak merujuk kes ini kepada Perbendaharaan dan Ibu pejabat JKR di Kuala Lumpur. Meskipun menyentuh kepentingannya, di mana kereta rasminya Merc S320L, no. plat BGF7337 ditawar untuk dijual kepadanya, Khir masih mempengerusikan mesyuarat dan tidak mengisytihar kepentingannya.

-Khir mengarahkan agar semua minit dan kertas mesyuarat exco dikutip semula selepas mesyuarat tamat, manakala segala bahan-bahan penting mesyuarat Exco yang dipengerusikannya sejak Ogos 2000 tidak dibenarkan disimpan oleh Exco lain. Selalunya kertas-kertas penting itu diedarkan kepada anggota Exco sehari sebelum mesyuarat, iaitu pada Selasa, tetapi selepas isu rasuahnya terbongkar, ia hanya diserahkan selepas setiap Exco duduk di kerusi masing-masing. Maknanya, “Exco Selangor masuk mesyuarat berlenggang, keluar pun berlenggang.”

-Meluluskan hampir 11 ekar tanah di Bandar Baru Bangi, yang diwartakan sebagai kawasan rekreasi, kepada syarikat kroni, Bestarama Sdn Bhd. Masyarakat setempat membuat bantahan kerana setakat ini banyak kawasan hijau dibangunkan demi mengejar keuntungan lumayan. Bestarama boleh untung segera lebih RM14 juta. Menariknya, pemegang syer Bestarama juga pemegang syer Noble Nexus. Kedua-dua wanita itu hanya penama bagi suku-sakat Khir.

-Menggunakan ratusan ribu ringgit wang kerajaan negeri untuk membeli iklan dua muka penuh berwarna dalam Utusan Malaysia, sekurang-kurangnya pada 1 Feb, 16 Mac 2002, bagi menjawab serangan Lutfi Othman yang mendakwa Khir mengagihkan tanah (yang luas dan mahal), pelbagai projek besar, balak, buat kroni dan suku-sakatnya.

-Mengeksploit mesyuarat Majlis Tindakan ekonomi Selangor (MTES), untuk meluluskan segala tanah & projek kepada sesiapa yang disukainya tanpa kehadiran Exco lain. Mesyuarat Exco esoknya (pada setiap Rabu) hanya mengesahkan saja. MTES, menurut bekas penasihat undang-undang negeri, adalah tidak sah dari segi legal kerana ia merampas kuasa mesyuarat Exco.

Kenyataan Untuk Sedapkan Hati Ketuanan Melayu....!!!


AKTA ANTI UNTUNG BERLEBIHAN DIKUATKUASA APRIL DEPAN - UM

Kerajaan akan menguatkuasakan Akta Pencatutan 2010 selewat-lewatnya April tahun depan bagi menangani kegiatan peniaga yang mengambil keuntungan secara berlebihan dan tidak munasabah.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Ismail Sabri Yaakob berkata, akta yang telah diluluskan di Dewan Rakyat itu akan dibentang di Dewan Negara dalam tempoh dua minggu lagi.

Nota:

Tidak pernah didengar dalam dunia
Yang kapitalis tidak mahu untung sebanyak mungkin...
Hanya kapitalis yang bangang saje yang tak nak untung berganda...
Undang-undang ini bertujuan untuk mengkabori dan membodohi ketuanan melayu.
Ketuanan melayu dengar terus rasa seronok...
Cuba tanya Najib berapa peratus harga kapalselam di naikkan supaya dapat untung...??
Tanyalah...Kah...Kah...Kah...!!!

Bila Bercakap...Memang Sah Bodoh...!!


PENGURANGAN SUBSIDI BERTUJUAN KURANGKAN SELUDUP - MK

Pengurangan subsidi untuk petrol, diesel dan gula yang berkuatkuasa baru-baru ini diyakini dapat mengurangkan aktiviti penyeludupan bahan berkenaan di kawasan sempadan negara.

Malah, Awang Adek Hussin berkata langkah itu juga bertujuan mengurangkan jurang perbezaan harga di pasaran tempatan dan negara jiran yang selama ini menjadi punca aktiviti penyeludupan berleluasa.

"Ia (menangani penyeludupan) adalah antara sebab kerajaan terpaksa menaikan harga bahan itu, selain mengurangkan jurang perbezaan harga di peringkat antara bangsa," katanya kepada pemberita, di Bachok, semalam.

Nota:

Nasib baik penyakit bangang ini tidak dapat disebar oleh nyamuk...
Kalau tidak dah lama malaon di sembur dengan sheildtox...
Patutlah orang bacok tajk minat dengan malaon ni...
Bukan bodoh sikit...memang banyak bodohnya...
Kah...Kah....Kah....!!!

Ketuanan Melayu Sedang Kena Tipu...!!!


KHIR TOYO DIDAKWA ATAS TUDUHAN RASUAH - MK

Mohd Khir Toyo dan pengarah Ditamas Sdn Bhd, Shamsuddin Haryoni dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Shah Alam hari ini atas tuduhan rasuah.

Kedua-duanya tidak mengaku bersalah terhadap tuduhan tersebut.
Khir Toyo, 45, didakwa berhubung pemilikan dua lot tanah dan sebuah rumah mewah di Seksyen 7, Shah Alam.

Beliau mengaku tidak bersalah ketika tuduhan itu dibaca di hadapan Hakim Azhaniz Teh Azman Teh.

Beliau didakwa telah mendapatkan untuk dirinya dan isteri Zahrah Kechik, 45, suatu barang berharga dengan suatu balasan yang beliau ketahui tidak mencukupi iaitu dua lot tanah dan sebuah rumah yang terletak di alamat no 8 & 10, Jalan Suasa 7/1 L, Shah Alam, daripada Ditamas Sdn Bhd melalui pengarah Ditamas, Shamsuddin Hayroni, dengan harga RM3.5 juta, sedangkan hartanah itu telah dibeli oleh Ditamas pada 23 Disember 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Khir Toyo didakwa melakukan kesalahan itu di kediaman rasmi menteri besar Selangor, di Jalan Permata 7/1, Seksyen 7, Shah Alam, pada 29 Mei 2007.
--------------------------------------------------------------
Woit… INI PUN PROJEK NAK TIPU RAKYAT MALAYSIA....

Woit… INI BUKAN KES RASUAH....INI ADALAH KES BANGANG....

Woit… CUBA BACA DAN TELITI BETUL-BETUL.....

Kah...Kah...MALAON INI BELI TANAH 6.5 JUTA RINGGIT.....

Kah...Kah...KEMUDIAN MALAON INI JUAL PADA ANAK TOYO DENGAN HARGA 3.5 JUTA RINGGIT....

Woit… JADI RASUAH KEPALA BANA APA...?

Kah...Kah...INI SEBENARNYA KES ORANG BODOH....BELI TANAH MAHAL JUAL MURAH.....

Kah...Kah...LANTAK DIALAH... BERAPA RINGGIT DIA NI NAK JUAL...

Woit... TANAH INI MALAOAN INI YANG PUNYE....BIARLAH DIA YANG BANGANG SORANG-SORANG....

Kah...Kah....YANG JELASNYA INI BUKAN KES RASUAH ANAK TOYO....

Kah...Kah...PERSOALANNYA DI MANA ANAK TOYO DAPAT DUIT 3 JUTA RINGGIT..?

Kah...Kah...PERSOALANNYA IALAH BERAPA BATANG GIGI YANG ANAK TOYO NI DAH CABUT UNTUK BUAT RUMAH 24 JUTA RINGGIT.....

Kah...Kah...YANG PATUT DI BICARAKAN KES RASUAH IALAH MACAM MANA PEMANDU ANAK TOYO INI DAPAT TANAH 200 EKAR..

Woit....INI ADALAH SANDIWARA...MACAMNANA NAK TIPU KETUANAN MELAYU..

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....INI ADALAH SANDIWARA MACAM MANA NAK TUTUP ISU ATAU CERITA HARGA BARANG NAIK.....