Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

May 21, 2010

Pandai Buat..Pandailah Tanggung...!!!

YANG INI NAMANYA PUN MUSA...TAPI KURANG BAGUS...

INIPUN MUSA JUGAK...TAPI BAGUS...

Kerugian Sime Darby: Musa sedia letak jawatan

Tun Musa Hitam membayangkan hanya akan meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Sime Darby Bhd sekiranya siasatan penuh dalaman mendapati beliau dan anggota lembaga pengarah yang lain bertanggungjawab terhadap kerugian besar yang dialami oleh syarikat konglomerat itu.

Beliau menegaskan bahawa sebarang permintaan untuk melepaskan jawatan membabitkan anggota lembaga pengarah perlu dibuat oleh pemegang saham dan ia boleh dilakukan melalui mesyuarat agung luar biasa.

"Apabila saya ditanya sama ada saya bersedia berhenti, saya kata saya tidak ada masalah tetapi mesti ada asas...kerana saya seorang yang berpegang kepada prinsip," katanya ketika ditemui selepas menutup Forum Ekonomi Islam Dunia di Kuala Lumpur.

"Saya memberitahu lembaga pengarah bahawa jika kami didapati bersalah barulah bertanggungjawab," jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai desakan berterusan oleh pelbagai pihak supaya Musa bersama Lembaga Pengarah Sime Darby meletakkan jawatan di atas kerugian syarikat tersebut.
-----------------------------------------------------
Kah....Kah....INI BARU BETUL-BETUL MUSA YG ADA PRINSIP...BERANI BUAT BERANI TANGGUNG...!!!

Kah...Kah.....BUKAN MACAM MUSA YANG SATU LAGI...SURUH MINTAK MAAF PUN TAK NAK..SOMBONG..!!

Kah...Kah.....BUAT SALAH PUN TAK NAK NGAKU....SIAP UGUT-UGUT PULAK...!!!

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH...KALAU SALAH KATAKAN SALAH...TAK PAYAH NAK TEGAKKAN BENANG YANG BASAH..

Syarat Jadi Hakim Mesti Ahli UMNO...???


Rayuan Liwat II: Hakim lucutkan diri

Hakim Mahkamah Rayuan, Md Apandi Ali melucutkan dirinya sendiri daripada mendengar rayuan daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim berikutan permohonan daripada peguam Karpal Singh.

Mahkamah rayuan sebelum ini dianggotai oleh tiga panel membabitkan hakim - Sulong Matjeraie, Ramly Ali dan Md Apandi.

Karpal membantah kehadiran Md Apandi sebagai seorang daripada anggota panel itu kerana beliau adalah bekas ahli Umno dan terbabit dalam beberapa kes petisyen pilihan raya.

Md Apandi juga adalah bekas bendahari dan juga penasihat undang-undang Umno Kelantan.

Menurut Karpal, permohonan berkenaan dibuat bagi mengelakkan persepsi bahawa keputusan akan berat sebelah terhadap ketua pembangkang itu.

Permohonan itu dikemukakan kepada Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Md Sheriff di kamarnya.

Selepas berehat, hakim Sulong memberitahu mahkamah bahawa Md Apandi secara suka-rela mengundurkan diri dan tempatnya digantikan oleh hakim Zaharah Ibrahim.

Panel berkenaan adalah bagi mendengar permohonan Anwar supaya pihak pembelaan dibekalkan dengan kenyataan saksi utama Mohd Saiful Bukhari Azlan yang juga pengadu dalam kes liwat berkenaan.
---------------------------------------------------------
Kah...Kah....BERAPA BANYAK HAKIM 1 MALAYSIA YG DATANG DARI UMNO...???

Kah...Kah....PATUTLAH BILA ADA KES YG LIBATKAN UMNO..MESTI UMNO YG MENANG...!!!

Kah...Kah....KEPADA YG BERMINAT UTK JADI HAKIM..JGN LUPA SERTAKAN BERSAMA BORANG KEAHLIAN UMNO ANDA...

Kah...Kah....PEMOHON DARI AHLI UMNO AKAN DI BERI KEUTAMAAN....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....RAMAI HAKIM KAT MALAYSIA NI YG AKAN DI HUMBAN KE NERAKA...

Wanita Lebih Terbela Di Bawah Kepimpinan Ulamak...

NAK HARAP YANG NI BELA WANITA...NO WAY..!!!

KALAU YANG NI...LAGI TAK BOLEH HARAP..!!!

Kelantan laksana cuti bersalin 90 hari tahun depan- Mlaysian Insider

Kerajaan Kelantan akan melaksanakan peraturan cuti bersalin bagi kakitangan wanita selama 90 hari, mulai tahun depan berbanding dua bulan yang dikuatkuasakan sekarang.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri, Wan Ubaidah Wan Omar berkata peraturan baru itu bagi membolehkan kakitangan wanita mengambil masa lebih panjang menjaga anak dan keluarga dalam tempoh pantang bersalin itu.

“Kertas cadangan itu telah diperincikan di peringkat jawatankuasa portfolio saya dan akan diangkat ke mesyuarat Exco minggu depan sebelum diluluskan,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Mingguan Exco, di Kota Darulnaim, di sini, hari ini.

Menurutnya, pada dasarnya kerajaan negeri sudah lama bersetuju melaksanakan peraturan itu, tetapi mengikut prosedur ia perlu dibentangkan di peringkat mesyuarat Exco untuk mendapat kelulusan.

Ditanya sama ada peraturan baru itu boleh menjejaskan produktiviti kerja penjawat awam, Wan Ubaidah yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Kijang, berkata penjawat awam di jabatan kerajaan negeri ramai dan boleh membantu tugas kakitangan yang cuti bersalin.

“Oleh itu, kita tidak bimbang dengan peraturan melanjutkan tempoh cuti bersalin 60 kepada 90 hari ini boleh menjejaskan produktiviti kerja kakitangan awam,” katanya.

Menurutnya, kerajaan negeri terpaksa mengambil masa agak lama untuk meluluskan peraturan itu kerana ia melibatkan banyak implikasi, termasuk pencen kakitangan terbabit.

Beliau berkata, sebelum ini Kerajaan Negeri Selangor dan Kedah memperkenalkan peraturan melanjutkan tempoh cuti bersalin bagi penjawat awamnya.

“Kita memikirkan usaha melanjutkan tempoh cuti bersalin itu perlu bagi menjaga kebajikan dan kepentingan golongan kakitangan yang berkidmat dengan kerajaan negeri supaya dengan itu mereka dapat menjaga penyusuan anak dan keluarga dalam tempoh pantang itu,” katanya.

Langkah yang diambil kerajaan itu selaras dengan jawatankuasa yang dipengerusikannya untuk memartabatkan golongan wanita sebagai salah satu sayap penting dalam pembangunan negara. — Bernama
--------------------------------------------------------
Kah...Kah....INI BARU BETUL BELA WANITA......

Kah....Kah....90 HARI BARU BETUL-BETUL REHAT....

Kah...Kah.....DAH TENTU KERAJAAN 1 MALAYSIA AKAN IKUT JUGAK NANTI...

Kah...Kah.....KALAU SETAKAT NAK JAGA ANAK HARAM...BUKAN BELA WANITA NAMANYA...

Kah...Kah.....NAK HARAPKAN JUHI CHAWLA BANTU WANITA KAT MALAYSIA NI...??? LAIN TAHUN LA...!!!

Kah...Kah.....KALAU AJAK WANITA BERDEMO UNTUK BANTAH POLIGAMI...ITU BUKAN BELA....

Kah...Kah.....ITU NAK MENJAHANAMKAN KAUM WANITA SEBENARNYA....

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH....HANYA ISLAM YANG MAMPU MEMBELA WANITA.....

Akibat Suka Main Peluk-Peluk....
Kalau ditakdirkan Abu Jahal dan Firaun hidup semula di Malaysia nescaya dia pun terkejut beruk. Zaman sekarang canggih lagi pada zaman mereka. Yelahh... Malaysia bolehlah katakan.

Sebab zaman jahiliyyah mereka membunuh anak perempuan sahaja dan zaman Firaun mereka membunuh anak lelaki sahaja. Sedangkan zaman kini mereka tak peduli lelaki ke perempuan. Mereka bunuh dengan pelbagai cara. Ada yang dihanyutkan ke sungai, dibakar, disumbat ke dalam lubang tandas, dibuang ke longkang dan dicampak ke tempat pembuangan sampah. Semuanya ini menimbulkan persoalan bilakah episod kejam itu akan berakhir. Dan episode terkini di Melaka baru-baru ini mereka mewarisi kerja zaman jahiliyyah dengan membunuh anak dengan menanam hidup-hidup bayi yang baru dilahirkan ke dalam tanah.
------------------------------------------------------------------
Kah...Kah....INILAH AKIBATNYA KALAU SUKA MAIN PELUK-PELUK.....

Kah....Kah....BIG MAMA SUKA MAIN PELUK-PELUK...RAKYAT PUN IKUT MAIN CELUP-CELUP...

Kah....Kah...TAK LAMA LEPAS TU PERUT PUN MULA MEMBOYOT....

Kah...Kah....AKHIRNYA CARI BALDI DAN MANGKUK TANDAS BILA DAH RASA NAK MELETUP....

Kah...Kah....UMNO CAKAP JANGAN BUANG..SERAH JE PADA KITA UNTUK DI BENTUK...

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...INILAH PADAHNYA BILA PILIH PEMIMPIN YANG SUKA BUAT PERKARA TERKUTUK...