Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 28, 2010

Ketawalah Sepuas Hati...Sebelum Ketawa Di Kenakan Permit....!!!Nota :

Kafir laknat di AS kini kononnya phobia dengan Islam...
Singapura pulak phobia dengan cerita mitos "Singapura Di Langgar Todak "
Dan yang paling lucu...Malaysia kini amat Phobia dengan Kartun...!!!
Biasanya jika terlebih phobia....akan menjadikan orang itu sasau...
Sebab jadi sasau lah pelukis kartun Zunar telah di tangkap....
Kah...Kah....Kah....!!!

Kaburator Molek...Tali Kipas Okay....Lak Tak Dok Tayar....!!!!

Ragu dengan ayat Allah...Macam ragu dengan Allah Jugak...!!!

Hina Islam: K'jaan tidak diam diri, kata Dr Mashitah -MK

Kongsi 0Kerajaan tidak akan berdiam diri terhadap sebarang bentuk penghinaan terhadap agama Islam di negara ini, bagi mengelak perkara yang tidak diingini.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Mashitah Ibrahim berkata perkara itu tidak boleh terus dibiarkan dan tindakan tegas perlu diambil terhadap mereka yang menghina Islam.

"Tidak boleh setakat dimaafkan. Kalau tidak orang Islam akan bangun dengan satu kemarahan yang akan berbentuk perkauman.

"Saya khuatir akan berlaku (sesuatu) kalau tindakan tegas tidak ambil," katanya ketika ditemui pemberita di majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Yayasan Waqaf Malaysia bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya hari ini.

Beliau diminta mengulas berhubung kewujudan beberapa klip video dalam lamanweb YouTube yang memaparkan seorang paderi menyampaikan ceramah menghina Islam.

Dalam laporan akhbar hari ini, Presiden Penaja Perikatan Blogger Muslim (MBA), Zainol Abideen berkata paderi yang didakwa bernama Benjamin Stephen itu dikatakan menyampaikan ceramah menghina Islam di sebuah gereja di Kuching, Sarawak.

Mengulas lanjut, Dr Mashitah yang kesal terhadap perkara itu, menggesa Jabatan Agama Islam Sarawak, yang bertanggungjawab terhadap isu itu, supaya segera membuat penyiasatan agar ia tidak berleluasa.

"Sebelum ini, kita cuma dengar (penghinaan terhadap Islam) di Barat sahaja...ancaman bakar Quran. Kalau penyakit ini berjangkit dalam negara, perkara ini harus dilihat secara serius.

"Apa pun, dalam hal ini kalau bertepatan, KDN (Kementerian Dalam Negeri) perlu ambil tindakan dan pada masa sama, umat Islam diingatkan supaya kefahaman tentang Islam dipertingkatkan," katanya.- Bernama
------------------------------------------------------------
Woittttt......HINA HUKUM HUDUD TU TAK MENGHINA ISLAM KE....????

Woittttt......KELUAR FATWA BANGANG PEREMPUAN BOLEH BERZINA JIKA DARURAT...TAK HINA ISLAM KE...???

Kah....Kah...UMNO DOK HINA ISLAM PAGI PETANG SIANG MALAM TAK NAMPAK.....BARAT HINA ISLAM KAU NAMPAK....

Kah....Kah....PENCURI TAYAR..JANGAN POTONG TANGAN...TAPI BAGI KERJA DI KEDAI TAYAR....

Kah...Kah.....PENCURI BANK...JANGAN POTONG TANGAN...TAPI BAGI KERJA JADI PENGAWAL BANK...

Kah...Kah....POLIS PUN KATA...TAK PERNAH DENGAR LAGI FATWA BANGANG MACAM TU....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...99% YAKIN DENGAN ALLAH...1% MASIH LAGI MERASA RAGU DENGAN ALLAH...MAKA KUFURLAH JADINYA....

Kecik-Kecik Tak Nak Sekolah....Bila Besar Jadi Bangang....!!!


Sarawak Report: Tanah Iban pula ditipu

Portal berita Sarawak Report mendakwa sebuah firma yang dikaitkan dengan ketua menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud cuba membayar 'pampasan' RM4,000 - bagi mendapatkan keuntungan membalak yang bernilai lebih RM230 juta.

Tanah berukuran 3,305 hektar itu membabitkan 16 perkampungan Iban di di Kampung Ensika di mana penduduknya sejak beberapa generasi telah bercucuk tanam, menghuni, dan memburu. Mereka mendakwa tanah berkenaan telah digazetkan sebagai tanah hak warisan pribumi (native customary rights - NCR) sejak 1956.

Menurut Sarawak Report, kawasan yang terancam itu adalah kawasan berbukit bakau berhampiran Sebangan yang tidak dimasukkan sebagai kawasan 'pembangunan' kerana kedudukannya yang tinggi berbanding kawasan sekitar yang telah ditebang.

Bagaimanapun portal berita berkenaan melaporkan tanah tersebut kini 'diintai' oleh Quality Concrete Holdings Bhd memandangkan hutan itu mempunyai kayu yang keras dan mempunyai harga pasaran yang tinggi.

Quality Concrete didakwa dimiliki sebahagiannya dan diarah oleh adik Taib - Raziah.

"Raziah adalah pemegang saham dan pengarah bukan eksekutif yang dibayar oleh Quality Concrete Holdings, sebuah syarikat awam yang dimiliki oleh keluarga Tiang Ming Sing dan Tiang Ming Kok (masing-masing pengerusi dan pengarah urusan).

"Justeru beliau mendapat manfaat secara langsung daripada hubungannya dengan ketua menteri yang bertanggung-jawab.”

Menurut portal berita itu lagi, oleh kerana Quality Concrete memiliki Sijil Pendudukan selama setahun yang diterima mengikut Seksyen B, Ordinans Hutan, maka syarikat itu dikehendaki oleh undang-undang untuk mendapatkan persetujuan tuan tanah iaitu penduduk Iban sebelum memulakan kerja-kerja pembalakan.

Bagi menyelesaikan kemelut itu yang dianggap sukar mendapat persetujuan, Sarawak Report mendakwa Quality Concrete - menggunakan kombinasi ugutan, rasuah dan perwakilan yang tidak sah dalam usaha mendapatkan tanah berkenaan.

Antara caranya ialah memberi bayaran sagu hati RM250 kepada setiap 16 keluarga dan RM800 kepada setiap ketua kampung untuk mendapatkan persetujuan mereka.

"Kami juga diugut jika kami menolak tawaran itu, kami dianggap menenatng kerajaan dan menolak pembangunan negeri,” kata seorang daripada penduduk berkenaan.
------------------------------------------------------------------
Kah...Kah....DULU SEMUA TEPUK TANGAN....SOKONG TAIB MAHMUD....!!!!

Kah...Kah....MACAM-MACAM SLOGAN..AGI IDUP..AGI NGELABAN DENGAN SI TAIB....

Kah...Kah....SEKARANG APA SUDAH JADI...IBAN TERTIPU LAGI....

Kah...Kah....PADAN MUKA....KEJAP LAGI BUKAN SAJA BALAK.....ULAT SAGU PUN PAYAH NAK DAPAT...

Woittttt.....JANGAN RISAU....MASIH ADA MASA LAGI.....TIBAI TAIB MAHMUD CUKUP-CUKUP DALAM PILIHANRAYA NANTI....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....TAIB MAHMUD DAH TAHU ORANG IBAN KEBANYAKKANNYA BODOH...SERUPA MACAM MELAYU KAT SEMENANJUNG LAH JUGAK.....SPESIS YANG BODOH SOMBONG....KAH...KAH....KAH...!!!!

Air Liur UMNO Dah Mula Meleleh......!!!


Saingan Sengit Wanita Pemuda Umno & Bahagian

Berita pemergian Chek Hashim, walaupun disambut dengan kesedihan oleh ahli dan penyokong PAS, , ada pihak yang menunggu-nunggu berita tersebut sekian lama.

Sejak kedengaran khabar allahyarham Che Hashim sakit pada tahun 2009, sekurang-kurangnya tiga pihak dalam Umno bahagian Gua Musang yang telah bersaing bagi merebut tempat untuk bertanding.

Antara tokoh yang paling menonjol adalah Ketua Wanita UMNO Bahagian, Datuk Wan Hazani Wan Mohd Nor yang pastinya akan membawa suara wanita Umno seluruh Kelantan bahkan seluruh Malaysia ke pedalaman Gua Musang itu.

Selain Wan Hazani, Ketua Pemuda Bahagian Bazlan Baharuddin dilaporkan telah mengorak langkah awal, mendekati pengundi dan berkempen secara kecil-kecilan, sejak berita Allahyarham Chek Hashim mengidap barah kritikal tahun lalu.

Bazlan yang juga Setiausaha Pergerakan Pemuda Umno Kelantan, sudah tentu akan membawa lobi pemuda Umno Malaysia yang sudah lama hanya sayup-sayup kedengaran

Namun, sudah pasti orang lama Umno yang cukup terkenal, yang juga Ketua Bahagian Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah ada suara tertentu yang tidak boleh dotolak olek kepimpinan Umno Malaysia.

Nota :

Bagi UMNO mereka perlu bersaing untuk menjadi calon pilihanraya...
Ini membuktikan kepada kita bahawa..Menjadi YB pada pesepsi UMNO adalah untuk menjdi kaya raya...
Matlamat mereka bukanlah untuk membela masyarakat di situ...
Kita tunggu dan lihat...siapa yang akan di calonkan UMNO mewakili mereka...
Kita juga akan tengok budaya "Cah Keting" sudah mesti akan berlaku...
Berapa banyak Bangsal protes yang akan di wujudkan...