Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 19, 2012

Anak Muda Terus Bangun Melawan.....!!


DEMONSTRASI CEMAR IMEJ MAHASISWA - UM

KUALA LUMPUR 17 April - Tindakan sekumpulan mahasiswa menyertai demonstrasi membantah pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) mencemarkan imej penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) keseluruhannya.

Yang Dipertua (YDP) Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Mohd. Hafiz Ariffin berkata, sebagai pelajar IPT, mereka sepatutnya menunjukkan contoh yang baik kepada masyarakat.

"Bergelar penuntut IPT merupakan perkara yang paling membanggakan dan mereka seharusnya menggunakan peluang itu untuk menimba ilmu dengan sebaik-baiknya.

"Demonstrasi bukanlah jalan terbaik menyuarakan pendapat, sebaliknya, sebarang rasa tidak puas hati perlu disuarakan menerusi rundingan," katanya.
--------------------------------------------------------
woit...CEMAR MACAM MANA?...kah kah kah..

kah kah kah..SAMA CEMAR MACAM AFDAL ENTOT BAYAR SATU JUTA...kah kah kah...

woit... CEMAR MACAM MAT MONGOL TAKUT BINI?.... kah kah kah..

kah kah kah...AIMAN TAK KISAH.....ADAKAH IA SAMA CEMAR MACAM MAT MONGOL BUNUH ALTANTUYA?.... kah kah kah

Ayuh Semarakkan BERSIH 3.0....!!

Lihatlah Betapa Samsengnya Gerombolan....!!

Macam-Macam Cara Nak Menipu.....!!


SPR tak boleh dipercayai, Pakatan buka pondok panas masa PRU-Keadilan Daily

KUALA LUMPUR 19 April: Pakatan Rakyat tetap bertegas untuk mendirikan pondok panas dan melakukan semakan daftar pemilih pada hari mengundi walaupun Suruhanjaya Pilihanraya (SPR)m mengeluarkan arahan melarang berbuat demikian.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, kerja-kerja semakan daftar pemilih pada hari pengundian tidak boleh diserahkan ‘bulat-bulat’ kepada SPR bagi mengelakkan suruhanjaya itu melakukan penipuan.

“Sekarang ini wakil parti tidak boleh lihat ketika semakan (daftar pemilih) dibuat oleh SPR. Ia diserahkan bulat-bulat kepada SPR. Tahun 2004 dan 2008 tak menjadi masalah, malah jawatan kuasa (PSC) tidak menyatakan cadangan ini. SPR mengambil alih, diluluskan di kabinet dan sekarang ini di Parlimen.

“Apa salahnya kalau ada dua orang wakil parti hadir untuk meyemak samada ada unsur penipuan atau tidak. Kalau tidak ada penipuan mengapa nak dibimbangkan? Saya menggesa supaya perkara ini diperbetulkan kerana kalau tidak ia hanya mengesahkan adanya cubaan untuk menipu dalam pilihanraya,” katanya.

Anwar berkata demikian dalam perbahasan Rang Undang-Undang (RUU) Kesalahan Pilihanraya (Pindaan) 2012, pindaan Sub Seksyen 26.

Pindaan itu melarang ejen parti politik mendirikan pondok panas dalam lingkungan lebih 100 meter dan larangan wakil parti melakukan semakan daftar pemilih bersama wakil SPR. Selain melarang mana-mana pihak menentukan identiti seseorang untuk mengundi di pusat pembuangan undi.

Menurut beliau, isu utama yang dibangkitkan dalam sistem pilihan raya adalah masalah daftar pemilih yang meragukan dan bukan isu remeh seperti itu.

Ketua Umum KEADILAN itu turut mempertikaikan mengapa parti politik terutamanya Pakatan Rakyat tidak dibenarkan menyemak senarai daftar pemilih seperti yang dilakukan pada pilihanraya sebelum ini.

“Adakah tujuan mereka untuk menafikan hak kita memastikan status pengundi itu? Tuan Pengerusi (Dewan Rakyat) bolehkah hak kita untuk menyemak dengan jarak 100 meter itu dinafikan? Kalau undang-undang ini diluluskan, ia membuktikan memang ada cubaan menipu secara terang-terangan dalam pilihanraya akan datang,” hujahnya.

UMNO Di Ibarat Seperti Ketam Mengajar Anaknya Supaya Berjalan Betul...!!


‘Kami pulangkan duit PTPTN, bila Menteri pulangkan duit rakyat’-Keadilan Daily

KUALA LUMPUR 19 April: Kerajaan sepatutnya mendesak mana-mana Menteri yang menjadi punca ketirisan ratusan juta ringgit untuk memulangkan wang itu kepada rakyat semula, sebelum menasihatkan mahasiswa memulangkan pinjaman pendidikan.

“Boleh pulangkan. Tapi kerajaan mesti tuntut juga hutang dan pulangkan semula wang yang tiris dalam perbelanjaan kepada rakyat,” kata Presiden Malaysia Bangkit, Mohd Syahid Mohd Zaini.

Beliau mencabar kerajaan untuk mengembalikan semula perbelanjaan wang negara dalam projek lembu fidlot nasional (NFC), komisen pembelian kapal selam Scorpene dan lupus kira hutan bekas Pengerusi Mas, Tan Sri Tajuddin Ramli.

“Kuliah percuma oleh beberapa pensyarah yang hadir minggu ini membuktikan bahawa pendidikan percuma di Malaysia boleh dilakukan,” tegasnya.

Antara yang hadir ke perkhemahan mahasiswa di Dataran Merdeka minggu ini dan mengadakan kuliah percuma termasuklah Sasterawan Negara, Datuk A Samad Said dan kartunis Zunar.

Sehingga kini, perkhemahan mahasiswa di Dataran Merdeka bagi menuntut pendidikan percuma telah masuk hari keenam.

“Respon orang ramai, NGO dan pertubuhan mahasiswa semakin kuat. Kami akan tetap bertahan,” tegas Syahid.

Malaysia Yang Jakun....!!!


'Samseng' serang pelajar berkhemah di Dataran-MK

Seorang siswa cedera apabila kumpulan yang berkhemah di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur diserang sekumpulan lelaki yang didakwa 'samseng' dalam satu kejadian awal pagi ini, menurut saksi.

Kumpulan itu mengepung pelajar di tapak khemah tersebut dan mula mengganggu serta kumpulan siswa berkenaan dalam kejadian bermula kira-kira jam 2.45 pagi.

Koordinator Gerakan Demokratik Belia dan Pelajar Malaysia (Dema), Heng Kiah Chun memberitahu Malaysiakini bahawa kumpulan tersebut kemudiannya mengasari siswa berkenaan dan turut merobohkan khemah mereka.

Pelajar yang mengalami kecederaan itu dibawa ke hospital.Heng berkata, siswa berkenaan bagaimanapun tetap bertenang dalam situasi tersebut.

Kumpulan itu juga naik berang apabila pelajar berkenaan cuba merakam insiden tersebut menggunakan kamera dan telefon bimbit.

Mereka kemudiannya merosakkan sebahagian daripada alat rakaman tersebut.

Heng berkata, pegawai polis seramai lebih sepuluh orang yang berada berdekata kawasan itu juga tidak bertindak sehinggalah pemimpin pelajar berkenaan meminta pertolongan daripada mereka.

Kumpulan berkenaan meninggalkan kawasan itu apabila polis tiba dan beberapa orang daripada mereka turut ditahan, menurut saksi.

Kira-kira 100 orang pelajar berkenaan berkhemah di kawasan itu sejak Sabtu lalu untuk menuntut pendidikan tinggi percuma dan juga supaya pinjaman melalui Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional dihapuskan.

Pelajar berkenaan akan membuat laporan polis atas insiden tersebut hari ini.

Antara Dua Darjat : Kisah Sedih Si Ibu Tunggal & YB UMNO/BN....!!


SETIU - Dalam suasana negeri Terengganu didakwa semakin maju, dengan belanjawan RM2 bilion setahun berturut-turut sejak 7 tahun lalu, di sebuah kampung pinggiran Bandaraya Kuala Terengganu tinggal seorang ibu tunggal, Siti Jahara Awang, yang berumur 54 tahun.

Beliau yang menetap di Kampung Tepi Kubur Lingai, Batu Rakit sebaliknya menghadapi kehidupan yang semakin sukar dan sempit, sejak kematian suaminya lapan tahun yang lalu.

Beliau yang hanya bekerja mengambil upah menoreh getah tidak mampu membaiki rumah lama tinggalan arwah suaminya.

Pada waktu malam, angin dingin dari bukit menyelinap masuk melalui dinding dapurnya yang semakin mereput.

Tatkala musim tengkujuh diantara bulan Oktober hingga Januari setiap tahun, rahmat hujan yang turun mencurah-curah menjadikan sebahagian rumahnya lembab dan basah.

Atap rumah lama itu, yang bocor tidak mampu di tukar, kerana upahnya menoreh getah hanya dapat menampung makan minum dan pakai, menyara hidup tiga orang anak yang masih bersekolah.

Hidup Siti Jahara, lebih ‘getir’ dan mencabar apabila musim hujan, beliau tidak dapat turun menoreh getah, berbulan lamanya.

Hidup ibu tunggal tiga beranak sekeluarga itu, hanya menumpang ehsan jiran dan taulan yang masih ada perasaan.

“Sejak kematian suami pada tahun 2004, hidup kami anak-beranak semakin susah dan saya terpaksa bekerja ambil upah menorah getah.

“Pendapatan tidaklah seberapa sangat hingga nak baiki atap bocor dan dinding berlubang pun tidak mampu. Cukup sekadar makan anak-beranak sahaja,” ujar ketika ditemui di rumahnya.

Tidak sampai sampai sepuluh kilometer dari Kampung Lingai, menelusuri jalan baru dari Padang Nenas ke Kampung Padang Kemunting, Batu Rakit, tersergam sebuah ‘mahligai indah’.Berbeza dengan rumah ibu tunggal Siti Jahara, rumah batu ‘konkrit’ beratap genting, dengan hiasan kayu dan perabot mewah, baru setahun dua ini disiapkan.

Secara perbandingannya, nilai garaj ‘mahligai indah’ itu sudah pun lebih tinggi melambung, berbanding rumah si ibu Tunggal.

Kalau Siti Jahara sedih dengan kematian suami pada tahun 2004, pemilik ‘mahligai’ itu bergembira pada tahun tersebut kerana beliau dipilih menjadi Wakil Rakyat Batu Rakit sejak tahun 2004.

Di Mahligai itulah menetap Khazan Che Mat, seorang bekas pegawai kerajaan yang dikenali sebagai ‘Ustaz’ menjadi calon bagi parti Umno dan Barisan Nasional pada pilihanraya ke-11 tahun 2004.

Apalah yang dapat Siti Jahara lakukan, setelah hilang tempat bergantung selain merayu bantuan daripada pihak lain, khususnya kepada kerajaan Umno/BN yang berkuasa.

Namun, bagi Khazan, semuanya dapat diperolehi sejak menjadi wakil rakyat kepada kerajaan yang berkuasa Umno/BN.

Siti Jahara pernah memohon bantuan dari kerajaan namun katanya, sebarang bantuan tidak pernah diterima dengan alasan kerana tidak aktif dalam Umno/BN di kampung.

“Sebelum ini, ketika arwah suami masih hidup kami cuba baiki sikit rumah ini tetapi tidak sempat siap, suami meninggal dulu.

“Nak minta bantuan kerajaan, pihak Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Lingai kata kami tidak aktif dengan Umno-BN,” jelasnya.

Berapalah sangat nilai bantuan untuk membaiki rumah yang dipohon oleh Siti Jahara, berbanding nilaian harta yang dipohon oleh Khazan Che Mat.

Mungkin sekitar RM10,000 sudah memadai, untuk membaiki didinding yang reput dan atap yang bocor bagi Siti Jahara, berlindung dari sejuk malam dan basah dek hujan.

Sebaliknya, berapakah pula nilaian tanah di Mengabang Bakong yang diperolehi oleh Khazan Che Mat, yang dengan mudah diluluskan oleh kerajaan Umno/BN.

Tanah cantik ditepi sungai berhadapan dengan laut China Selatan tidak kurang harganya RM50,000 bagi satu lot.

Khazan bukan mendapat dua atau tiga lot tetapi keluasan satu hektar tanah kerajaan yang diperolehinya boleh dipecahkan kepada 15 lot, yang menjadikan nilai keseluruhan tidak kurang RM750,000.00

Menurut Siti Jahara yang terus miskin sejak tahun 2004, dan Khazan yang sudah menjadi kaya raya sejak menjadi wakil rakyat sejak tahun 2004, Khazan tidak pernah datang bertanya khabar atau mengambil cakna tentang masalah rakyat, apatah lagi melihat kedaifan hidup Siti Jahara sekeluarga.

Bukankah sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Rakit, Khazan Che Mat sepatutnya tidak membiarkan keluarga Siti Jahara susah dan ‘melarat’?

Tetapi kerajaan parti Umno/BN yang didokong Khazan Che Mat menjadikan bekas ‘Ustaz’ Yayasan Islam Terengganu itu menjadi buta? Buta mata dan hati……

Sekarang saat hampir pilihanraya umum sekali lagi dan mungkin seorang pegawai kerajaan akan mewakili Umno/BN sebagi calon pula!

Naib Presiden UMNO Kantoi.....!!!SOALAN?

kenapa melaon sabah ini bayar duit pada minah ini?
apa khidmat minah ini ?
adakah minah ini bekerja sebagai penyedap?

kantoi mantoi
kah kah kahPemandu artis dedah skandal menteri bayar RM100 ribu setiap kali jumpa-Keadilandaily

KUALA LUMPUR 18 April:Pemandu peribadi pelakon terkenal, Zahida Rafik mendedahkan skandal Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Shafie Apdal dalam satu laporan polis pada 13 Mac lalu.

Noor Azman Azemi, 38, yang bekerja sebagai pemandu peribadi Zahida sejak tiga tahun lalu mendedahkan skandal itu dalam laporan polis terhadap Zahida yang menuduhnya melarikan wang RM200,00 milik Zahida.

Tuduhan Zahida terhadap Noor Azman itu pernah dilaporkan sebuah akhbar pada 3 Mac lalu.

Menceritakan dalam laporan itu, Noor Azman berkata, ketika berada di rumahnya di Flat PKNS Ampang, beliau didatangi (tidak dinyatakan tarikh) beberapa orang termasuk dua orang yang memperkenalkan diri mereka sebagai anggota polis yang bernama Hafiz dan Raj.

“Saya diminta Datuk Shafie Apdhal untuk bekerja sebagai pemandu peribadi kepada Zahida untuk memastikan gerak-geri Zahida dapat dipantau. Datuk Shafie dan Zahida mempunyai hubungan intim antara satu sama lain.

“Sayalah antara orang kepercayaan yang dipercayai. Walaubagaimanapun saya diminta Datuk untuk melaporkan segala langkah Zahida kepada Datuk.

“Datuk akan berjumpa dengan Zahida (saya akan memandu dan berurus dengan pemandu Datuk Shafie) secara rahsia di mana-mana hotel sekitar Kuala Lumpur setiap minggu. Pada setiap kali perjumpaan itu Datuk akan menyerahkan wang tunai antara RM100,000 hingga RM200,000.

“Wang tunai tersebut kemudiaanya akan dibawa ke bank oleh saya dan Zahida untuk dimasukkan ke dalam akaun Maybank Zahida di Menara Perkeso Jalan Ampang.

“Pada tarikh 29 Februari 2012, saya tidak diberi apa-apa wang secara tunai dan secara biasa saya tidak pernah diberi wang tunai jumlah besar untuk dimasukkan ke dalam bank tanpa ditemani Zahida.

“Saya hanya dibayar jumlah RM25,693 untuk pembayaran ansuran dua buah kereta mewah dan sebuah banglo di Bukit Indah kepunyaan Zahida,” katanya dipetik dalam laporan polis yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin di lobi Parlimen hari ini.

Zuraida seterusnya berkata, berdasarkan siasatan yang dilakukannya terdapat beberapa transaksi yang dilakukan menteri itu kepada Zahida di antara Oktober 2011 hingga Januari 2012.

“Pada bulan Oktober 2011 sahaja ada dua transaksi iaitu RM36,000 dan RM26,000. Maknanya pada bulan itu sebanyak RM58,000 tunai yang diambil Noor Azman untuk dimasukkan ke dalam akaun Zahida Rafik.

“Pada November 2011 pula terdapat RM118,000 dan pada Disember pula terdapat RM333,000. Pada Januari 2012 RM510,000. Kalau saya jumlahkan kesemuanya ia lebih kurang RM1.4 juta dalam masa empat bulan menteri itu berikan tunai kepada Zahida Rafik,” katanya.

Selain itu, Zuraida mendedahkan Zahida mempunyai sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.

Zuraida kemudiannya mempersoalkan bagaimana menteri itu memperolehi wang tunai sebanyak itu.

“Sebagai menteri beliau bertanggung jawab kepada rakyat Malaysia untuk menjelaskan dari mana sumber wang itu diperolehi untuk diberikan kepada Zahida,” katanya.

Pada 3 Mac lalu, akhbar melaporkan pelakon Zahida Rafik kerugian RM200,000 dilarikan pemandunya selepas diarah memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun banknya.

Pelakon kacukan Melayu-Pakistan itu turut menjadi bahan bualan di laman blog beberapa tahun lalu apabila digosipkan berkahwin dengan Shafie di luar negara

Utusan Meloya Pembohong.....!!


MAHASISWA DEMONSTRASI BANTAH PTPTN BERSURAI - Utusan meloya

KUALA LUMPUR 16 April - Kumpulan mahasiswa yang melakukan demonstrasi di Dataran Merdeka di sini sejak Sabtu lalu bagi membantah pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), akhirnya bersurai pagi ini.

Kumpulan kecil 10 mahasiswa itu bagaimanapun cuba mengasari pihak penguat kuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang memujuk mereka selama 20 minit untuk bersurai.

Bagaimanapun, beberapa ahli kumpulan berkenaan mendakwa tercedera, walaupun mereka yang terlebih dahulu bersikap liar.

Nota :


kenapa akhbar utusan
semakin kurang pembaca
dari bulan ke bulan semakin tak laku

di bawah ini adalah contoh laporan akhbar ini

di dataran merdeka ada puluhan anak muda berkhemah
betul mereka diserang
betul mereka di ganggu
tapi mereka tidak berundur
mereka masih lagi berkhemah

hari ini dianggar lebih adri 5000 warga kota
telah datang melawat khemah anak muda ini

ini adalah protes pelajar dan mahasiswa
yang menuntut pinjaman duit untuk belajar
dari ptptn di lupuskan
pelajar dan mahasiswa ini mahu pembelajanarn percuma
dari sekolah rendah hingga universiti

Selangor Bakal Terima Nasib Yang Sama Seperti Terengganu....!!


AWAS CARA TERENGGANU TAWAN SELANGOR -harakahdaily,

KUALA LUMPUR, 17 April: Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang memberikan peringatan, taktik Umno merampas Terengganu pada pilihan raya 2004 akan digunakan semula di Selangor dalam pilihan raya akan datang ini.

Beliau memberi peringatan ini dalam wawancara khas dengan Harakahdaily baru-baru ini.

"Di Terengganu, kita kalah dalam pilihan raya 2004 bukan kerana penolakan rakyat tetapi melalui pengundi yang diangkut masuk.

"Mereka akan ulang cara ini di Selangor dalam pilihan raya akan datang ini," kata anggota Parlimen Marang itu memberikan amaran kepada petugas Pakatan Rakyat di Selangor.

PAS telah menang dalam pilihan raya umum 1999 di Terengganu dengan mendapat 28 dari 32 kerusi DUN yang ada namun dalam pilihan raya 2004, kerusi PAS hanya tinggal empat sahaja.

Nota :

telah berpuluh kali di beritahu
bahawa selangor akan dirampas
bukan kerana tidak ada sokongan
tapi kerana penipuan

justeru 500 ribu berkumpul
di datarn merdeka pada 28 april
ada amaran agar rakyat jangan ditipu

untuk mereka yang tidak mahu ditipu
sila bersedia untuk
turun beramai ramai

Amanat Tok Guru.....!!!


BERSIH 3.0 PERLU DAN MESTI : PRESIDEN PAS - harakah daily

KUALA LUMPUR, 17 April: Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, himpunan Bersih 3.0 sangat wajar diadakan ekoran kerajaan pada hari ini dilihat enggan melaksanakan penambahbaikan proses pilihan raya.

Menurutnya, biarpun pelbagai bukti keraguan khususnya dalam daftar pemilih serta cadangan penambahbaikan diutarakan, namun ianya langsung tidak dilayan oleh kerajaan.

Selain itu, tuntutan Bersih 2.0 lalu juga masih belum ditunaikan termasuk akses media berat sebelah sehingga rakyat tidak boleh menjadi hakim yang adil.

"Himpunan Bersih 3.0 perlu diteruskan lagi sehingga tuntutan kita dilaksanakan.

"Walaupun kerajaan menubuhkan jawatankuasa (PSC) task force parlimen, apa yang sangat mendukacitakan, pilihan raya boleh diumum bila-bila masa walaupun tuntutan (syor) yang dibuat belum ditunaikan," katanya ketika ditemui di parlimen.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas sokongan PAS terhadap himpunan Bersih 3.0 pada 28 April ini anjuran Gabungan Pilihan Raya Bebas dan Adil (Bersih 2.0) yang turut disokong 84 NGO.

Nota :

tahun lalu bersih 2.0 telah mengajukan 8 tuntutan
hanya dakwat kekal yang diterima
yang lain nya tidak dipedulikan

penipuan demi penipuan diteruskan
undi pos bukan di hapuskan tapi ditambah
undi awal pula di perkenalkan

pengundi hantu bertambah
yang mati dihidup kembali

pendatang haram diberi kad pengenalan
pendatang haram di jadikan pengundi

kita tidak ada pilihan
pru13 ini di rancang untuk menipu

justeru sebelum di tipu mari kita
lauangkan : kita tidak mahu di tipu

justeru 500 ribu wajib datang ke dataran merdeka
justeru 500 ribu wajib duduk bantah

Lagi Berita Tipu Pilihanraya...!!


BUKAN 19,000 TAPI 31,000 PENGUNDI DIPINDAHKAN SPR : FAUZIAH - keadilan daily

KUALA LUMPUR 17 April: Naib Presiden KEADILAN, Fuziah Salleh berkata, berdasarkan analisa KEADILAN, bilangan pengundi yang dipindahkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) adalah dua kali ganda daripada yang diakui Suruhanjaya itu.

Beliau mengulas kenyataan Pengerusi SPR, Abdul Aziz Mohd Yusof yang mengakui 19,000 pengundi dipindahkan di kawasan atau lokaliti berbeza.

“Berdasarkan analisa kita, bilangannya bukan 19,000 tetapi dua kali ganda iaitu 31,294. Kita dapati ada soalan saya yang tak boleh dijawab.

Contohnya Pusat Tanahan Bukit Jalil, ia terletak di kawasan Serdang tetapi mengundi di Lembah Pantai,” kata Fuziah.

Ketika memberikan taklimat kepada Ahli Parlimen di Dewan Rakyat 16 April lalu, Abdul Aziz juga berkata pemindahan itu bukan hanya melibatkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, tetapi juga membabitkan 19,342 pengundi.

Nota :

PEMGUMUMAN UNTUK SEMUA YANG AKAN TURUN KE DATARAN

pastikan telah mengambil cuti
pasti tiket keretapi telah ditempah
pastikan tiket bas telah ditempah
pastikan bilik tumpangan telah disediakan

sila ikuti sepang kederang untuk maklumat terkini
sila ikuti radio
ini ibu segala protes
ini ibu segala tunjuk perasaan

mari bersama membuat sejarah

anak anak muda dari seluruh negara
demo ini adalah untuk kamu
demo ini adalah untuk masa depan kamu
demo ini untuk anak anak yang akan lahir
demo ini untuk masa depan negara bangsa
demo ini untuk anak semua bangsa!

warga kuala lumpur
sila jemput sanak saudara
yang akan datang berdemo

bukankan pintu
sediakan toto
mari kita rayakan demokrasi

mari kita buat sejarah!

Ternow & Terkini Dari Sepang Kederang....!!Nota :

sila tonton klip ini
sila hayati klip ini
sila bersedia untuk duduk bantah!