Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 24, 2011

Senyum Petang Senin....!!

CIna Tak Layan Isu 'Jabat Tangan'....!!


P'raya Tenang: Isu 'jabat tangan' makan diri?-MK

Pemimpin dan jentera pilihan raya kecil MCA di Tenang meningkatkan serangan terhadap PAS berhubung isu negara Islam dan keengganan calonnya, Normala Sudirman (bawah) bersalam dengan orang lelaki. Persoalannya ialah sama ada strategi itu akan berjaya mengalih sokongan 5,766 pengundi Cina kepada BN.

Tinjauan Malaysiakini di kalangan pengundi Cina di kawasan pilihan
raya Tenang menunjukkan bahawa dua isu tersebut memberi kesan minimum terhadap mereka.

Sebaliknya, apa yang lebih penting pada mereka ialah prestasi kedua-dua calon berkenaan.

Mereka yang ditemui Malaysiakini menegaskan bahawa undi untuk PAS tidak bermakna menyokong parti Islam itu, mahupun menyokong
agendanya mengenai negara Islam.

Mereka juga berkata, mereka telah diabaikan oleh bekas ADUN dari Umno, Datuk Sulaiman Taha.

Tinjauan itu dijalankan semalam di bandar Labis Tengah dan Tenang Station - yang merupakan dua daripada lima kawasan majoriti pengundi Cina di Tenang - mendapati hampir semua yang ditemui berpendapat MCA tidak seharusnya memainkan isu berjabat tangan itu kerana ia melibatkan agama calon.

Dah Agak Dah....!!


BN Tolak Usul Kembalikan Kuasa Sultan Di Selangor-HD

SHAH ALAM 24 Jan: Ketua Pembangkang DUN Selangor, Datuk Satim Diman hari ini berkata, Adun BN menolak usul Pindaan Undang-undang Tubuh Negeri Selangor 1959, khususnya Perkara 52(1) untuk mengembalikan kuasa melantik pegawai kanan kerajaan negeri kepada Sultan dan Menteri Besar kerana ia bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Satim Diman dalam ucapannya pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Khas Selangor hari ini menegaskan beliau dan 20 Adun dari Barisan Nasional serta Adun Bebas tidak akan menyokong usaha Kerajaan Negeri untuk meminda Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri seperti yang di bentangkan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim hari ini.

Satim juga melabel kerajaan negeri 'syok sendiri' selain mengutuk tindakan kerajaan negeri bawah pimpinan Pakatan Rakyat bermotifkan politik serta bersikap hipokrit.

Antara alasan yang dikemukan oleh Satim ialah Barisan Nasional terdahulu tidak pernah mengenepikan dan membelakangkan DYMM Sultan SElangor sejak pindaan dibuat sejak 1993.

Satim mula membahaskan usul tersebut selepas selesai ucapan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. Beliau dilantik menjadi ketua pembangkang selepas Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo melepaskan jawatan itu apabila didakwa rasuah di mahkamah.

Dewan mula bersidang jam 10 pagi. Adun Pelabuhan Kelang Badrul Hisham Abdullah - yang kerusinya diisytihar kosong oleh speaker - duduk di bilik yang dikhaskan kepada petugas media, tingkat atas di dalam dewan.

Setiausaha dewan membacakan ucapan diraja bagi pihak Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Dalam ucapannya, Sultan bertitah supaya Adun membahaskan cadangan pindaan itu dengan sebaiknya tanpa beranggapan perkenan yang diberikan baginda sebagai menyokong mana-mana pihak dalam dewan.

Baginda juga memberitahu Adun supaya tidak menariknya sama dalam politik. Istana sentiasa tidak mencampuri urusan politik, titahnya lagi.

Patutlah Parti Gerakan Bungkus....!!


Nota:


nak jadi pemimpin ini jaga lah
rupa paras - ini gigi tunggang langang
depan tumbuh
belakang tumbuh
kiri rongak
kanan rongak
kah kah kah

gigi macam ayer terjun di batang kali
masa bercakap mesti tempias
kah kah kah

muka china bukit - gigi berterabur
macam mana nak jadi pemimpin
pergi lah repair - jumpa toyo
tak ada duit bagi dia jilat sekali

tengok breheng ali
dulu mat jongang
sudah repair
baru ada pengikut
itu pun nampak muka ngok lagi
kah kah kah

kalau gigi macam ayer terjun
mulut mesti bau busuk
nafas lagi busuk
patutlah parti ini bungkus
tak ada penyokong
pemimpin gigi pun tak boleh repair
macam mana nak bantu orang ramai

woit.. pergi repair gigi dulu..
kah kah kah

Utusan Malaysia Dah Mula Berani...!!


Nota :

siapa punya idea buat karton ini?
bik mama sudah marah
akan ada yang kenaa buang kerja nanti
siapa agaknya
kita tunggu dan lihat

adalah ini idea dari presiden NUJ
yang sentiasa berada di depan
bangunan utusan kah kah kah