Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 12, 2011

Madey Dah Tua....!!


Mahathir merepek, kata Aziz Bari-MK

Bahang polemik kemerdekaan negara kini berpindah kepada bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pula selepas beliau hari ini menyokong pendapat Ketua Kluster Sejarah Warisan dan Sosiobudaya Majlis Profesor Negara (MPN) Prof Datuk Zainal Kling bahawa Tanah Melayu tidak pernah terjajah.

Pensyarah Undang-undang Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Prof Dr Abdul Aziz Bari (kiri) berkata, sebuah portal berita membuat semakan dan menemui versi berbeza pendiriannya - yang dilapor merujuk zaman prakemerdekaan sebagai "zaman penjajahan British" dan "pemerintahan kolonial British".

"Mahathir merepek; lupa? Buat-buat lupa?" soalnya merujuk kepada ucapan Dr Mahathir ketika membentangkan Rang Undang-undang Akta Perlembagaan (Pindaan) 1993 .

Sehubungan itu, Dr Abdul Aziz yang juga pakar perlembagaan berkata, persetujuan Dr Mahathir dengan pandangan Dr Zainal menunjukkan bahawa kedua-dua mereka "putar alam".

"Agaknya apa yang TDM (Tun Dr Mahathir) kata hari ini menunjukkan yang mereka semua dalam denial syndrome (sindrom penafian).

"Ini bahaya sebab kalau depa betul-betul kalah nanti depa akan kata itu atas kertas saja. Depa akan terus memerintah," katanya lagi.

Pemuda PAS: Mengarah, bukan menasihat

Dr Mahathir hari ini berkata, secara teknikalnya Tanah Melayu tidak terjajah kerana sultan memutuskan menjemput British datang menasihatkan cara mentadbir negeri.

Bagaimanapun, katanya, apabila sudah berada di sini, British akhirnya beroperasi seolah-olah negara ini dijajah, sekali gus tidak memberi nasihat, tetapi arahan.

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Johor Suhaizan Kaiat (kiri) pula berkata, walau apa pun hujahnya, pada hakikatnya British bukan menasihat, mengarahkan sultan mengikut telunjuk mereka.

"Bermakna British lebih berkuasa daripada baginda Sultan pada waktu tersebut," katanya sambil membariskan beberapa persoalan yang perlu dijawab Dr Mahathir dan sarjana sejarah.

Persoalan itu antaranya:

1.Siapakah pemerintah sebenar pada zaman sebelum 31 Ogos 1957? Sultan atau British?
2.Apakah rakyat Tanah Melayu sebelum merdeka wajib patuh kepada pemintah pada masa tersebut?
3.Apakah status penderhaka atau pengkhianat yang kita boleh berikan kepada Tok Janggut yang telah membunuh mata-mata terdiri daripada orang Melayu beragama Islam semasa kumpulan tersebut menyerang kepentingan pemerintah di Kota Baharu pada tahun 1915?
4.Apakah status yang boleh kita berikan kepada pegawai-pegawai Melayu beragama Islam yang bermati-matian mempertahankan pemerintah pada masa tersebut?
5.Apakah ada propaganda pemerintah pada sebelum 31 Ogos 1957 yang menyatakan bahawa sesiapa yang berlawan dengan pemerintah bererti menderhaka kepada baginda sultan?
6.Apakah salah kita menanggap Umno sebagai anak emas perintah setelah tidak diharamkan oleh pemerintah pada masa darurat 1948 sedangkan semua pertubuhan lain diharamkan?

Nota :

Udah2 lah Tun.... tak lama lagi sendiri pun mau jd bahan sejarah.
Sementara hayat masih ada..diusia dipenghujung nie... eloklah bertaubat dan berkata benar walaupun hanya sekali.

54 Tahun UMNO Menipu Rakyat Malaysia....!!


Nampaknya bercawat gotel Umno-BN mempertahankan sejarah kemerdekaan. Mereka kini terpelusok ke dinding dan terpaksa menayang kembali filem Bukit Kepong arahan OKU Jins Shamsudin. Nasib baik filem Pasir Salak tak siap-siap meskipun duit sudah habis berjuta. Kalau tak entah apa pulak cerita Ulama pejuang, Datuk Maharaja Lela nak diputarkannya.

Rakyat tidak boleh diperbodohkan lagi kini. Mereka kritis terhadap maklumat. Mereka mencari fakta dan kebenaran. Dulu rakyat bleh ditipu, diugut dan dibohongi dengan mudah tetapi tidak zaman bermaklumat alam cyber kini. Dulu kalau sebut Prof, Dr. yang bagitau nescaya mereka akan terlopong dan telan bulat-bulat. Yelah!! Mereka kan golongan ilmuan yang berpengetahuan tetapi kini bila mereka sendiri menjadi penjilat Umno-BN tanpa bukti dan fakta yang jelas. Sekadar menjadi pengampu meskipun menjadi badut sejarah… akhirnya rakyat melabelkan mereka sebagai Prof cap kangkung aje.

Cerita atau kisah maupun sejarah yang disebut sebagai asatir awwalin (cerita orang dahulu-kala) ini sudah disebut dalam kitab maupun dalam al-Quran sendiri bagaimana sikap dan feel perangai orang-orang Yahudi sengaja meminda, menokok tambah maupun membohongi cerita-cerita sejarah lama maupun cerita nabi-nabi dan rasul-rasul dikalangan Bani Israel khususnya. Cerita-cerita Israeliyyat ini kekadang berlegar juga dikalangan umat Islam maupun karangan kitab-kitab ulama yang termasuk penceritaan dikalangan orang-orang Yahudi.

Sikap tercela orang Yahudi yang sanggup meminda hatta kitab yang diturunkan Allah buat Nabi mereka sendiri demi meraih kepentingan duniawi mereka. Ia disebut dalam sebuah hadis:-

أَنَّ ابْنَ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا قَالَ كَيْفَ تَسْأَلُونَ أَهْلَ الْكِتَابِ عَنْ شَيْءٍ وَكِتَابُكُمْ الَّذِي أُنْزِلَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَحْدَثُ تَقْرَءُونَهُ مَحْضًا لَمْ يُشَبْ وَقَدْ حَدَّثَكُمْ أَنَّ أَهْلَ الْكِتَابِ بَدَّلُوا كِتَابَ اللَّهِ وَغَيَّرُوهُ وَكَتَبُوا بِأَيْدِيهِمْ الْكِتَابَ وَقَالُوا هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا

Maksudnya: bahwa Ibn Abbas radliyallahu'anhuma berkata, "Bagaimana kalian bertanya ahli kitab padahal kitab kalian yang diturunkan kepada Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam lebih baru kemurniannya dan belum terkotori? Sedang ahlu kitab menceritakan kepada kalian dengan mengubah-ubah kitabullah dan menggantinya, dan mereka tulis alkitab dengan tangannya dan mereka katakan, 'Ini dari sisi Allah' untuk mereka tukar dengan harga yang sedikit,' (riwayat Imam Bukhari)

Ia difirmankan Allah Swt memecahkan tembelang perangai dan sikap orang Yahudi ini yang menyembunyikan fakta sebenar dan sanggup meminda kebenaran demi kepentingan dunia mereka.

أَوَلَا يَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا يُسِرُّونَ وَمَا يُعْلِنُونَ . وَمِنْهُمْ أُمِّيُّونَ لَا يَعْلَمُونَ الْكِتَابَ إِلَّا أَمَانِيَّ وَإِنْ هُمْ إِلَّا يَظُنُّونَ . فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَذَا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَكْسِبُونَ .

77. Tidakkah mereka mengetahui bahwa Allah mengetahui segala yang mereka sembunyikan dan segala yang mereka nyatakan? 78. Dan diantara mereka ada yang buta huruf, tidak mengetahui Al Kitab (Taurat), kecuali dongengan bohong belaka dan mereka hanya menduga-duga. 79. Maka Kecelakaan yang besarlah bagi orang-orang yang menulis Al Kitab dengan tangan mereka sendiri, lalu dikatakannya; "Ini dari Allah", (dengan maksud) untuk memperoleh keuntungan yang sedikit dengan perbuatan itu. Maka Kecelakaan yang besarlah bagi mereka, akibat apa yang ditulis oleh tangan mereka sendiri, dan Kecelakaan yang besarlah bagi mereka, akibat apa yang mereka kerjakan. Surah al-Baqarah :77-79

Kerana itu jangan terasa pelik apa yang dilakukan oleh Umno-BN ini dalam menggelapkan sejarah Negara. Yang pejuang menjadi pengkhianat dan para pengkhianat yang menjadi tali-barut penjajah di gelar pejuang. Perkara telah dilakukan oleh para sejarawan Yahudi dalam menggelapkan cerita serta kisah para anbiya’. Mereka yang benar, amanah dan ma’sum menjadi keji dan jelik oleh orang pendita yahudi.

Habis apa nak heran dengan pemimpin Umno? Mereka sendiri mendapat tarbiyyah daripada bekas penjajah mereka. Akhlak dan budaya hidup mereka serta cara kepimpinan maupun dasar serta teras perjuangan adalah sisa-sisa peningggalan British sendiri. Apatah kini mereka sendiri membayar untuk mendapat khidmat dan nasihat daripada Yahudi Apco-world wide. Dimanalah nak tumpahkan kuah kalau tidak ke nasik?

Yang pelik bin ajaib tu… macamana orang melayu masih sanggup dikencing Umno lagi selepas 54 tahun???

Tulisan :
Ustaz Saiful Bahriu Mamat,
Timbalan Persuruhjaya PAS Terengganu

Siapa Yang Cenderung Pada Fahaman Komunis...??


Apakah Parti Komunis China tidak merbahaya kerana Umno mengadakan hubungan langsung, walaupun ia tetap komunis? Datuk Seri Najib Tun Razak yang cuba hendak menghalalkan tindakan Umno, dengan mengatakan “kita baik dengan negara komunis sekarang kerana mereka telah tinggalkan ideologi lama mereka"

Jika hubungan antara kerajaan Malaysia dengan Kerajaan China tidak mengapa, masalahnya Umno mengadakan hubungan dengan Parti Komunis China pada 5 Oktober 2010. Malahan hendak menghantar generasi muda Umno dari kalangan Putera dan Puteri Umno untuk belajar dengan Parti Komunis China. Ini dinyatakan dengan rasmi oleh Tengku Adnan Mansur selaku Setiausaha Agung Umno.

Bukankah tindakan ini merbahaya kepada generasi muda Umno? Apakah modal lapok perkauman dan bangsa sudah tidak relevan sehingga hendak pergi mengemis dengan Parti Komunis China untuk mendapat idea baru dalam Umno. Rakyat mesti memandang ini adalah perkara yang merbahaya kepada negara jika perkara ini berterusan terutama kepada generasi muda, kerana Umno hendak hantar orang muda pergi belajar dengan parti komunis China.

Parti Islam SeMalaysia istiqamah daripada dulu sampai sekarang menolak fahaman komunis. Sedangkan di dalam Umno pernah berlaku penangkapan "tiga Abdul" kerana menjadi tali barut komunis Russia (KGB). Setakat hari ini tidak ada ucapan pemimpin Pas yang menyokong komunis dan ditangkan menjadi tali barut komunis walaupun pemimpin Umno pernah menuduh Pas lebih merbahaya daripada komunis.

Kenyataan Media :

Ustaz Idris Ahmad
AJK Kerja PAS Pusat, Pengerusi Lujnah Tarbiyah

FITNAH - Buku Terbaru Terbitan SAMM Kini di Pasaran


Mulai Isnin ini (12 Sept.) akan siap dicetak dan berada di pasaran buku kedua terbitan SAMM. Buku kedua ini bertajuk Fitnah mengandungi 250 muka surat menerangkan kita secara ringkat, padat dan mudah mengenai Fitnah 1 yang bermula dengan buku 50 Dalil, Fitnah 2 dan isu video seks.

Penerbitan buku ini bertujuan memperingatkan semua kisah dimana kita bermula untuk bersatu melawan regim kerana kes perbicaraan ini telah menjadi titik penyatu perlambangan kerosakan negara apabila semua elemen dipergunakan untuk membunuh seorang insan bernama Anwar Ibrahim.

Dengan penerbitan buku ini bertujuan untuk memahamkan rakyat betapa perlu bangkit segera untuk membebaskan Jabatan kehakiman, Polis dan maruah negara ini dari terus dipandang buruk oleh dunia. Perbicaraan fitnah 1, fitnah 2 dan konspirasi video seks membuktikan bagaimana negara ditadbir dengan begitu rakus oleh pihak terdesak. Harus diingatkan ia bukan kerana susuk Anwar semata - mata, kes Anwar hanya penyatu untuk rakyat bangkit dan sedar mengenai kebobrokan negara dan perlunya reformasi demi kelansungan negara ini.

Buku ini sesuai untuk bacaan semua peringkat. Bagi yang berada lama dalam lapang perjuangan buku ini sesuai menjadi 're cap' mengingatkan kita mengenai peristiwa penyatu 1998. Bagi yang baru 'tersedar' dan meminati perkembangan ini buku ini ringkas dan mudah untuk difahami. Bagi kita semua khususnya yang berminat menjadi 'penyampai' yang baik buku ini menyingkap semua peristiwa fitnah bermula dari buku 50 Dalil, fitnah 1, fitnah 2 dan terkini konspirasi video seks. Terdapat juga beberapa dokumen mahkamah yang mungkin belum anda temui. Semuanya akan membantu anda menjadi penyampai yang padat, mudah dan ringkas.

Semoga rakyat malaysia mendapat kesedaran dari apa yang dibaca dan semoga kita akan terus bersama dalam memperjuangkan keadilan dalam negara ini. Kes ini harus dipandang bukan sekadar serangan peribadi ke aras Anwar tetapi kecurangan sistem dan kehancuran keadilan dalam negara, ia perlawanan menegak negara hukum. Berjuang bersama Anwar tidak semestinya Anwaris. Kita anak muda memilih untuk bersama Anwar Ibrahim untuk mengambil kesempatan ke atas beliau mempergunakan kesnya bagi menyatukan semua tenaga bagi melawan regim warisan penjajah demi masa depan tanahair.

-----------------------------------------------------------------------
Buku ini terbitan Solidariti Anak Muda Malaysia. SAMM ialah sebuah gerakan anak muda 'non-formal structural' yang menghimpunkan anak - anak muda Malaysia dari perbagai latar belakang yang percaya akan keperluan bangkit dengan keberanian dan sepenuh daya mendesak perubahan. Perubahan bukan suatu takdir yang harus dinanti tetapi merupakan tanggungjawab anak muda untuk sama mendesak dan menggerakkan massa ke arahnya.

Perjuangan yang kita lakukan hari ini ialah warisan perlawanan rakyat yang ditindas sebelum ini. Perjuangan ini ibarat mata rantai kita bukan yang dahulu tetapi kita bukan yang terakhir. Cuma lakukanlah yang terbaik di zaman kita, anak muda harus berani mencipta sejarah !

p/s : Bagi yang nak menempah awal melalui Pos ada 2 cara;

1. Melalui Maybank/maybank2u.com , sila jelaskan pembayaran sebanyak RM20 (RM15 harga buku,RM5 caj POS) ke akaun 1550 1493 8842 di atas nama EDY NOOR REDUAN.

2. Melalui Wang Pos, sila hantarkan wang POS RM20 (RM15 harga buku,RM5 caj POS) tulis atas nama EDY NOOR REDUAN ke alamat C-16-02, PPR Pantai Ria, Pantai Dalam, 59200 K.Lumpur.

Sila maklumkan pembelian/penghantaran wang pos/pindahan wang(maybank2u) melalui email edyesdotcom@gmail.com beserta dengan maklumat pembeli (nama, alamat penghantaran dan no hanphone)

Hadiah istimewa dari SAMM akan disertakan kepada semua yang menempah awal.

Hayunan Pendatang Asing Saja Yang Boleh Menangkan BN....!!


Undi India: Pemimpin Pakatan akan tumbang...-MK

Beberapa pemimpin utama Pakatan Rakyat dijangka tumbang sekiranya undi masyarakat India kembali memihak BN pada pilihan raya umum akan datang.

Mangsa hayunan politik pengundi India itu mungkin termasuk ahli parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar dan Dzulkefly Ahmad dari PAS yang memegang kerusi Kuala Selangor.

Turut dikatakan akan terjejas termasuk kerusi dewan undangan negeri yang dipegang oleh Menteri Besar selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim di Ijok dan kerusi pengarah penerangan PKR Nik Nazmi Nik Ahmad di Seri Setia.

"BN mampu menang sehingga sembilan kerusi parlimen tambahan jika 30 peratus undi (masyarakat India) kembali kepada parti pemerintah," kata penganalisis politik, Ong Kian Ming di sebuah forum di Petaling Jaya hari ini.

Forum anjuran Persatuan Peniaga India Malaysia (MIBA) ini mengumpulkan ahli politik daripada pihak kerajaan mahupun pembangkang, ahli akademik, masyarakat sivil dan ahli perniagaan. Tujuannya adalah untuk mendapatkan pandangan mereka mengenai 'pertempuran memenangi hati dan undi masyarakat India'.

Bagi kerusi Dewan Undangan Negeri pula, menurut Ong (kanan), jika hayunan itu berlaku, tidak kurang 14 akan berjaya diramapas semula oleh BN.

Nota :

MIC pun dah nak pupus....
Cerita pasal hayunan...
Yang sebenarnya hayunan tu dari mangkuk hayung pendatang asing....
Yang akan sokong BN....

Itu tak masuk lagi mangkuk2 hayun yg sedia berkhidmat bila diperlukan..

Nampak Bijak Tapi Sebenarnya Bodoh...!!


"Sekurang-kurangnya dua orang profesor terkenal dalam negara kita telah menjadi "BODOH" kerana mahu jaga hati pemimpin UMNO dan menjaga periuk nasi menjadi profesor kontrak setelah pencen.

Pertama Profesor Khoo Kay Kim dari Unversiti Malaya. Beliau menyatakan Malaysia tidak pernah dijajah oleh British!

Kedua, Jurucakap Majlis Profesor Negara (MPN), Prof Zainal Kling, dari Universiti Malaya, menyatakan bahawa Tanah Melayu "tidak pernah terjajah", sebaliknya hanya dinaungi atau dilindungi oleh British.

Inilah dua wajah profesor yang "murtad akademik" dan tidak jujur dalam ilmu mereka semata-mata bagi mengambil hati pemimpin UMNO dan menjaga perut dengan menggadaikan kebenaran ilmu.

Kita menunggu kalau-kalau Profesor Datuk Ramlah Adam juga akan bersama profesor luncai untuk terjun dengan labu-labunya.

Mengapa baru hari ini dua profesor ini mahu bercakap Malaysia tidak pernah dijajah? Mengapa tidak 30 tahun yang lalu?

Apa guna rakyat sambut merdeka kalau negara tidak pernah dijajah?

Apa ertinya mati syahid pada ulama kalau bukan kerana mempertahan tanah air dari penjajah yang datang menakluk tanah air dan merampas hasil bumi tanah air ini?

Di saat umur senja profesor ini dan di penghujung karier 2 dua orang profesor ini, mereka menjadi "bodoh" ; justeru layaklah PhD. mereka ditarik balik oleh universiti yang menganugerah ijazah Ph.D kepada mereka. Gelaran Dr., Profesor dan Profesor Emeritus sudah tidak layak disebut pada nama mereka lagi selepas ini.

Memadai nama mereka disebut sebagai Datuk Khoo Kay Kim dan Datuk Zainal Keling.

Kepada ahli akademik lain atau Persatuan Sejarah atau Persatuan Mahasiswa atau NGO berkaitan, wajarlah membuat laporan polis di atas kenyataan dua orang profesor luncai yang menipu rakyat dengan kenyataan Malaysia tidak pernah dijajah!

Kita tidak fikir PERKASA (kerana telah diperkosa oleh UMNO) dan kelompok lain (yang diupah UMNO) yang membuat laporan polis membantah kenyataan Mat Sabu mengenai Indera akan membuat laporan polis terhadap dua orang profesor yang tidak jujur dengan ilmu sendiri lagi.

Nota :

Sekurang-kurangnya Mat Sabu ada buku rujukan terbitan Yayasan Johor untuk mempertahankan kenyataan bahawa Mat Indera diiktiraf sebagai hero kemerdekaan oleh Johor.

Apa rujukan yang mahu diberikan oleh dua orang profesor ini untuk mempertahankan hujah mereka bahawa Malaysia tidak dijajah oleh British?