Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Nov 9, 2010

UMNO/BN Sedang Giat Mengatur Talian Hayat Mereka...!!!


300,000 RELA bakal selamatkan BN di S'gor?-MK

PAS berharap sasaran membuat penambahan mendadak anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA) kepada 300,000 di Selangor menjelang 2011 tidak mempunyai kaitan dengan agenda BN yang didakwa cuba menawan Selangor melalui undi pos.

Ketua penerangan parti itu Idris Ahmad berkata angota pasukan itu tidak harus menjadi "tiket untuk mereka didaftar sebagai pengundi pos" dalam pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

"PAS memang meragui kewibawaan undi pos dalam setiap kali pilihan raya kerana ia adalah simpanan tetap BN.

"Sudah lama PAS menuntut undi pos dihapuskan kerana kita mempunyai bukti daripada bekas anggota tentera yang bertugas selama ini tidak tahu siapa yang undi kertas mereka," kata Idris (kiri).

Kelmarin, RELA Selangor dilaporkan mensasarkan peningkatan sekali ganda keahliannya untuk mencapai 300,000 orang menjelang akhir tahun ini berbanding 153,000 orang pada masa ini.

Pengarah RELA negeri Khairi Mohd Alwee dilaporkan berkata, pelbagai usaha telah dilakukan termasuk menggerakkan Briged Muda RELA di kesemua sembilan daerah di negeri itu.

Dalam satu kenyataan hari ini, Idris memberikan teguran keras kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) supaya "telus dan jangan menjadi tali barut BN" ketika mengendalikan urusan pilihan raya.

Katanya, sebelum ini, mengejutkan apabila 18,493 pemilih, khususnya di negeri Pakatan Rakyat, 'hilang layak undi awam' dalam rang daftar pemilih suku ketiga 2010.

"PAS menganggap ini adalah tindakan untuk mengepung supaya tembok Umno-BN tidak runtuh dan diserbu oleh Pakatan Rakyat di negara ini," katanya.

Nota :

"BN terlalu mengidam dengan Selangor berbanding negeri-negeri lain...
Kerana Selangor adalah lubuk emas dan balang oksigen bagi UMNO.....
Kah...Kah...Kah....!!!

Gelak Ketawa Petang Selasa....!!!


Kah...Kah....Kah......!!!
Kah...Kah....Kah......!!!

Bila Toyol Dah Tak Mencuri Lagi....!!!


KHIR RAMAL DEFISIT - UM

Ketua Pembangkang, Mohamad Khir Toyo tidak menolak kemungkinan Bajet 2011 Selangor yang diumumkan hari ini akan berdepan masalah defisit seperti berlaku dalam bajet-bajet negeri sebelumnya.

Beliau berkata, Bajet 2011 yang diumumkan oleh Menteri Besar, Abdul Khalid Ibrahim itu mungkin berdepan masalah perbelanjaan tidak terkawal sebagai mana berlaku pada tahun 2009 dan 2010.

Ini kerana, katanya, pada tahun 2009 bajet negeri mencatatkan defisit RM49 juta manakala pada Bajet 2010 yang berakhir pada Disember ini mungkin mencatatkan defisit RM144 juta iaitu pada kadar 10 peratus perbelanjaan pada tahun lalu.
-------------------------------------------------------------
Woittttt......UNTUK PERTAMA KALINYA MALAON INI BERCAKAP BENAR.....

Kah...Kah.....MEMANG BAJET SELANGOR AKAN DIFISIT.....

Kah...Kah.....YANG PELIKNYA....SEBAB DEFISIT TIDAK PULAK DI NYATAKAN.....

Kah...Kah.....NAK TAHU KENAPA BERLAKU DEFISIT...??

Kah...Kah.....SEBAB BINI ANAK TOYO BAWA LARI 8 JUTA RINGGIT.....

Kah...Kah.....SEBAB KENA BAYAR TAMBANG ANAK TOYO PERGI DISNEYLAND....

Kah...Kah.....SEBAB TANAH YANG ANAK TOYO GADAI KENA BAYAR BALIK.....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....BILA SEBUT CERITA TOYOL JE...NAIK SERAM BULU ROMA...SEBAB TOYOL MEMANG PANDAI MENCURI....KAH...KAH....KAH...!!!!

Nota:

Apa jadi dengan driber anak toyo....
Alah...drebar yang dapat tanah 200 ekar tu....?
Cuma nak tanya....Siapa pulak jadi drebar pada si drebar ni...??
Kah....Kah....Kah...!!!

Satu Lagi Projek Bumiputera....!!!

Ada 17,000 tapi ini bukan usahawan..ini dipanggil Carikontrekwan atau Niagatasanginwan atau Kakipauwan....

AMBIL PENUMPANG DI KLCC KENA BAYAR –BH

Tindakan syarikat pengurusan Operasi Sistem Teksi Kuala Lumpur City Centre (KLCC) mengenakan bayaran RM50 sebulan selain wang keahlian berjumlah RM120 setahun untuk mendapatkan pelekat biru, sebagai syarat mengambil penumpang di pusat beli-belah berkenaan tidak disenangi kalangan pemandu teksi.

Mereka mendakwa bayaran itu membebankan pemandu teksi kerana terlalu tinggi selain ia tidak termasuk dalam syarat mendapatkan permit teksi seperti ditetapkan Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP).

Menyifatkan tindakan itu sebagai tidak adil, pemandu teksi, Suhaimy Salim, 37, berkata beliau terkejut apabila tidak dibenarkan mengambil penumpang dalam kawasan KLCC, Ahad lalu.

Katanya, insiden tidak membenarkan mengambil penumpang di hadapan pusat beli-belah itu adalah pertama kali dihadapinya sepanjang 13 tahun memandu teksi di sekitar Lembah Klang.

Nota:

Ini sudah pasti kerja syarikat bumiputera
Tak ada kerja lain – kerja pau sana pau sini
Apa pasal mereka punggut cukai..??
Orang lain curah tenaga...mereka hanya duduk pungut duit
Inilah mondus operandi syarikat bumiputera....
Pungut duit atas angin...kerja memang malas....
Bila Cina kerja kuat marah....
Bila Cina jadi kaya..lagilah depa marah...
Selidik punya selidik pasti syarikat ini adalah syarikat kroni...
Kalau tak percaya....sila selidik....
Amacam...betul tak..??
Kah....Kah....Kah....!!!

Sedangkan Lidah Lagi Tergigit....!!!


AZMIN ALI PEMBAWA MASALAH DALAM PKR

Zaid Ibrahim baru sahaja mengadakan sidang akhbar.turut bersama zaid ialah calon Timbalan Presiden mustapha kamal ayub.

Zaid telah menerangkan bahawa jawatan kuasa pemilihan kelihatan
berat sebelah. Zaid meminta pemilihan ini di wafatkan dalam masa 48 jam.

Zaid juga berkata masalah ini berpunca dari Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.

KENYATAAN MEDIA
9 NOVEMBER 2010


PEMBATALAN DAN PENJALANAN SEMULA PEMILIHAN PARTI KEADILAN RAKYAT 2010

Pemilihan Kepimpinan pusat Keadilan sedang berlangsung sejak 28hb. Oktober 2010. Sehingga kini terdapat 162 aduan atas kepincangan yang akan menjejaskan integriti dan kredibiliti JPP.

Hari ini saya dan teman-teman akan menyerahkan memorandum bagi mendesak pembatalan dan penjalanan semula pemilihan kepimpinan pusat 2010 kepada Presiden KEADILAN dan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP).

Antara lain dalam memorandum ini kami mempersoalkan tentang sistem dan perjalanan pemilihan secara telus yang diperkenalkan pada tahun ini amat jauh menyimpang daripada apa yang diharapkan oleh perwakilan yang meluluskan pindaan Perlembagaan parti dalam Kongres Khas pada bulan Jun 2009.

Kegagalan utama JPP ialah dalam mempertahankan prinsip pemilihan yang bersih, bebas dan adil (clean, free and fair election). Integriti JPP amat dipersoalkan sehingga terdapat lebih 162 aduan yang diantara lain berkenaan tindakan-tindakan ahli-ahli JPP dan pengawas-pengawas pemilihan yang bertindak memihak, berat sebelah malah terlibat dalam penipuan undi.

Kami juga mendesak supaya JPP mengisytiharkan pemberhentian Pemilihan 2010 dalam tempoh 48 jam dari masa penerimaan memorandum ini. Sekiranya tindakan pemberhentian Pemilihan tidak dilakukan dalam tempoh tersebut, kami akan mengambil tindakan yang lebih tegas demi mempertahankan prinsip keadilan.

Saya percaya calon-calon yang bertanding memang bersedia untuk membuktikan parti kita sebagai parti yang bersih, integriti dan demokratik untuk semua rakyat Malaysia.

“KESINAMBUNGAN PERJUANGAN”
“KEMBALIKAN SUARA RAKYAT”

MUSTAFFA KAMIL AYUB
Naib Presiden KEADILAN
Calon Timbalan Presiden KEADILAN

Uliiiik...Mayang Di Uliiiik....Ulik Dengannnn...Ubi Gadooong....!!!


Mat Said "Bohong" lagi kerana Nama ? - BO

Kuala Terengganu : Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said dilaporkan sanggup membohongi rakyat Terengganu dan Malaysia amnya, dengan program berkhatam al-Quran beramai-ramai hingga memecah rekod Negara dan dunia.

Kononnya, ramailah anak-anak Terengganu ini berkhatam al-Quran hingga dalam satu masa mencecah hampir 17,000 orang diadakan serentak.

Skuad Buletin, bukan cuba menafikan tanpa sebab tetapi didedahkan maklumat ini oleh para guru dan murid-murid sendiri yang terlibat dengan majlis khatam Quran itu.

Ianya, dibuat semata-mata inginkan nama tercatat dalam Malaysia Book of Records sebagaimana yang pernah dibuat oleh mantan Menteri Besarnya, Dato’ Seri Idris Jusoh.

Hari ini, MB Mat Said juga meraikan kejayaannya apabila menjadi negeri pertama perkenalkan khatam al-Quran menggunakan buku elektronik atau e-Book yang diagihkan kepada para pelajar tahun enam sejak dua tahun lalu.

Sekaligus, katanya tercatatlah dalam Malaysia Book of Records program tersebut berlangsung serentak di seluruh daerah di negeri ini menyaksikan seramai 2,170 murid khatam menggunakan e-Book.

Bahkan, katanya seramai 16,929 orang murid tahun lima dan enam di seluruh negeri terlibat dengan program khatam al-Quran tersebut.

Tinjauan Skuad Buletin pada majlis khatam al-Quran yang diadakan di Stadium Tertutup Kompleks Gong Badak, Kuala Terengganu telah melihat sendiri ada sesuatu yang tidak kena serta bermotif politik.

Ibubapa dan orang ramai dapat melihat sendiri dengan jelas sebahagian besar para pelajar khatam al-Quran yang sepatutnya menggunakan e-Book tidak berbuat demikian.

Sebaliknya, murid-murid terbabit membaca dengan berpandukan kitab kecil yang dibekalkan kepada setiap peserta.

Buku elektronik (e-Book) yang diletakkan dihadapan pelajar itu sekadar hiasan sahaja dan apa sebab tidak diketui.

Selain itu, pemilihan murid yang terlibat dengan khatam al-Quran turut diragui kerana terdapat ramai di kalangan pelajar berkenaan sebenarnya belum lagi khatam sepenuhnya.

Menurut sumber dalaman pemilihan para pelajar terbabit adalah termasuk mereka yang boleh membaca al-Quran meski pun belum khatam sepenuhnya.

Malah, apa yang melucukan terdapat juga di kalangan para pelajar terbabit yang terpilih ke program khatam al-Quran kerana mengikut kawan sahaja.

Seorang guru pengiring yang enggan disebut namanya mendakwa pemilihan pelajar ke program khatam al-Quran dibuat secara angkat tangan.

“Kelakar juga kali ini, pemilihan pelajar untuk program khatam al-Quran ini dibuat secara angkat tangan.

“Guru akan tanya anak muridnya sesiapa yang telah khatam Quran angkat tangan dan beri nama untuk menyertai majlis berkhatam beramai-ramai di Stadium,” ujarnya.

Menurutnya, jika diselidiki betul-betul jumlah pelajar yang benar-benar khatam al-Quran tidak seramai yang diumumkan Menteri Besar Terengganu.

Seorang pelajar, Mohd Firdaus (bukan nama sebenar) mengakui belum ‘tamat’ (khatam) Quran tetapi terpilih kerana mengangkat tangan ikut kawan.

“Saya belum tamat (khatam) lagi Quran ‘besar’ tetapi boleh membacanya. Bila ustaz tanya dalam kelas siapa tamat Quran angkat tangan. Saya pun angkatlah ikut kawan,” jelasnya dari sebuah sekolah di daerah Kuala Terengganu.

Katanya, tindakan berbuat demikian dilakukan oleh ramai lagi kawan-kawan yang lain kerana pemilihan terbuka.

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah menyifatkan kes pelajar yang belum tamat al-Quran tetapi ‘dikhatamkan’ usaha terdesak kerajaan Barisan Nasional mencari nama.

Katanya, demi mengejar nama untuk dibanggakan kerajaan Umno-BN Terengganu boleh buat apa sahaja walau pun dengan cara menipu.

“Ini bukan perkara baru, banyak kes yang berlaku di negeri ini dibuat hanya untuk cari nama dan dibanggakan walau pun secara tidak betul.

“Pencapaian UPSR setiap tahun diragui, kejayaan mengatasi kemiskinan diragui, khatam Quran diragui dan banyak lagi pencapaian di bawah kerajaan Umno-BN diragui,” ujarnya.

Menurutnya, PAS bukan menentang usaha baik yang dilakukan kerajaan negeri jika benar-benar terjadi tanpa ‘pembohongan’.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Payung berkata akan membangkitkan beberapa isu yang meragukan pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) akan datang.

Nota :

Watimang....Watimak Landok....
Kita tengok penyu telooor....
Na...na...na...na,,,Tranung Kiteeee....!!!

Habih bahang lebong belake....!!!
Kah...Kah...Kah....!!!

UMNO : United MONKEY National Organization...!!!

'Monyet' hangatkan DUN Pulau Pinang - MK

Perkataan "monyet" hangat diperbahaskan di persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang hari ini bila RSN Rayer (DAP-Seri Delima) menuduh mereka yang membuat demonstrasi depan bangunan DUN Selasa lalu menyerupai perangai haiwan berkenaan.

Pertikaman lidah itu berlaku ketika Ng Wei Aik (DAP-Komtar) sedang membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan dan Usul Anggaran Pembangunan 2011.

Ng berkata, kerajaan negeri sedang cuba untuk menarik pelancong asing dengan adanya projek taman tema air "Escape Water Park" di Batu Ferringhi yang dijangka siap dalam masa 18 bulan lagi.

Pada ketika itu, Rayer bangkit menimbulkan isu demonstrasi baru-baru ini yang menurutnya menyebabkan pelancong asing takut untuk melawat Pulau Pinang.

"Demonstrasi yang diketuai oleh Ketua Pemuda Umno Norman Zahalan itu mengancam pelancongan negeri. Tindak tanduk penyokong tersebut, serupa monyet yang mengoncang pintu pagar seolah-olah nak runtuhkan pagar berkenaan," katanya.

Datuk Arif Shah Omar Shah (BN-Seberang Jaya) bingkas bangun dan minta Rayer mengemukakan video bagi membuktikan bahawa penyokong demonstrasi itu diketuai oleh Umno dan bertindak seperti monyet.

Rayer menegaskan: "Kalau perbuatan menggoncang pagar itu bukan perbuatan seekor monyet, itu perbuatan siapa? Kera kah atau beruk?"

Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) cuba membantah dengan meminta dewan untuk melarang penggunaan perkataan monyet itu dalam DUN.

Tan Beng Huat (DAP-Jawi) mencelah bertanya mengapa perkataan monyet boleh digunakan oleh Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil.

"Saya pernah terbaca sebuah artikel oleh Sharizat yang menyebut negeri-negeri yang diperintah pembangkang itu seperti cinta monyet, mengapa kita tidak boleh menggunakannya dalam dewan?," katanya.

Speaker Datuk Abdul Halim Hussain terpaksa melarang penggunaan perkataan berkenaan bagi meleraikan pertengkaran. - Bernama

Nota :

Orang Penang panggil "Monyet"...
Orang Tranung Panggil " Natang Bewok"...
Orang Kelate panggil " Puok-Puok Kero"
Semuanya adalah di tujukan kepada orang yang sama....
Semuanya di peruntukkan khas untuk " UMNO"....
Dari segi istilah "Dewan Bahasa & Pustaka" ianya telah memberi makna iaitu " Pergi Jahanamlah Dengan UMNO"...!!!
Kah...Kah...Kah...!!!

Orang Islam Wajib Baca...!!!

Rahsia Di Sebalik Upin & Ipin

Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud "Aku
benci Rasul."

Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud " Aku
suka Israel."

Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf "U" pada baju Upin dan "I" pada
baju Ipin.
"U" bermaksud "USA"
"I" bermaksud "Israel"


Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi
dalam melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai
jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon,
Digimon dan Mamula Moon.

Nota :

Inipun orang Islam wajib kena tahu....

Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g. Diharap ikhwah dan akhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalah
agenda yahudi....

'i' pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada 'Israel'.
4g pula bermaksud "god, gold, glory and girl".


Kalu kamu benar-benar cintakan Allah dan rasul, sila sebarkan kepada semua umat Islam....
Fikir-fikirkanlah...Allahuakbar...!!!

Ohhh....Patutlah Menang...Macam Tu Rupanya....!!!


KOTA BHARU, 8 Nov: Persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Kelantan hari ini diberitahu Umno didakwa menganjur program tidak sihat di penempatan Orang Asal semasa kempen pilihan raya kecil Dun Galas baru-baru ini.

Wakil kerajaan negeri mendedahkan program terbabit iaitu disko dan karaoke yang diadakan di penempatan terbabit.

Sedangkan kata anggota Exco, Abdul Fattah Mahmood kerajaan negeri melalui Jabatan Hal Ehwal Agama Islam cuba mendekatkan penduduk di penempatan terbabit dengan kefahaman agama.

Malah satu sumber lain pula memberitahu ada pihak dipercayai didalangi Umno membawa minuman arak dan disaji kepada penduduk Orang Asal.

“Kita membawa ustaz untuk mengajar mengenai agama kepada Orang Asal di penempatan mereka. Namun dalam masa yang sama Umno menganjurkan karaoke dan disko.

”Ini menggambarkan di satu ketika kerajaan bimbang gejala sosial begitu parah sekarang, dan dalam masa yang sama menganjur pula program menjurus kepada keruntuhan akhlak,” katanya menjawab soalan tambahan Wan Ahmad Lutfi Wan Sulaiman (PAS-Kemuning).

Sepanjang kempen pilihan raya kecil Galas, enam daerah mengundi membabitkan penduduk Orang Asal iaitu Lojing, Sungai Ber, Belatim, Balar, Bihai dan Hau dikawal ketat agensi kerajaan pusat diketuai Jabatan Hal Ehwal Orang Asli.

Jabatan itu difahamkan turut dibantu pasukan tentera dan Rela serta beberapa agensi lain milik kerajaan pusat.

Ketika menjawab soalan asal Abdul Halim Abdul Rahman (PAS-Chetok) Abdul Fattah berkata, kerajaan negeri telah menggubal beberapa enakmen bagi mengekang masalah sosial di negeri ini.

Katanya, enakmen tersebut memberi kuasa bagi mencegah kegiatan maksiat berlaku di negeri ini.

”Ketika kerajaan negeri berusaha keras bagi menangani gejala maksiat, sebaliknya perdana menteri pula mencetus idea mewujudkan hub hiburan malam.

”Biar pun program itu dicadangkan dalam bajet yang dibentangkan perdana menteri bagi merangsang pertumbuhan ekonomi, namun kesan kepada keruntuhan gejala sosial akan menjadi lebih parah.

”Apa yang dcadangkan itu secara tidak langsung akan menghancurkan masa depan generasi muda yang bakal menjadi pemimpin pelapis pada masa depan,” katanya.

Abdul Fattah yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Ihsan, Belia, Sukan dan NGO berharap Datuk Seri Najib Razak mengkaji balik cadangan tersebut kerana impak negatif lebih besar.

Malah katanya, ramai pelajar Malaysia yang berada di luar negara menyatakan bantahan terhadap cadangan perdana menteri mewujudkan hub hiburan malam.

Nota :

Tok Guru Nik Aziz kata doh.....
Ambo beraso ragu....
Sebab kalu BN Menang di Galas kerana rakyat pilih mereka...It's Okay...
Tapi kalu BN Menang di Galas kerana ada ugutan, tekanan....
Maka UMNO akan jawab di akhirat kelak kerana tidak memberi hak kepada rakyat untuk memilih...

Maka dengan kata lain....Pergi jahanamlah dengan UMNO...!!!
Kah...Kah...Kah....!!!

UMNO Patut Dah Buat Solat Hajat & Bacakan Yasin....!!!


Lim Chong Eu tenat, masih tak sedar diri -MK

Bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, berasa sedih melihat keadaan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Tun Dr Lim Chong Eu yang masih tidak sedar diri di wad Unit Rawatan Rapi Hospital Pulau Pinang (HPP).

Dr Lim, 91, dimasukkan ke HPP pada 26 Okt lepas dipercayai akibat serangan angin ahmar.

"Saya berasa sedih dengan keadaan yang menimpa Dr Lim kerana beliau adalah seorang pemimpin yang amat disanjungi," katanya selepas melawat Dr Lim yang juga salah seorang pengasas parti Gerakan, hari ini.

Beliau masih tidak sedarkan diri sejak dimasukkan ke hospital.

Abdullah berkata, Dr Lim adalah seorang pemimpin yang aktif dan tabah dalam menempuhi segala rintangan dalam kariernya sebagai seorang ahli politik.

"Saya berharap penduduk Pulau Pinang akan berdoa untuk kesihatan Dr Lim supaya beliau akan pulih seperti biasa," katanya.

Abdullah yang ditemani isterinya, Datin Seri Jeanne Abdullah tiba di HPP kira-kira 3.15 petang dan berada di wad tersebut kira-kira 20 minit.

Dr Lim menjadi Ketua Menteri kedua Pulau Pinang selepas Tan Sri Wong Pow Nee dan memegang jawatan itu selama 21 tahun dari 12 Mei 1969 hingga 25 Oktober 1990.

Beliau menjadi presiden Gerakan selama sembilan tahun mulai 1971.Di bawah kepimpinannya, Gerakan menyertai BN pada 1972. - Bernama

Nota :

Kalau untuk Kamalanthan di Hulu Selangor UMNO sanggup buat majlis baca yasin....
Mintak supaya kamalanathan menang dalam PRK Hulu Selangor
Takkan untuk tokoh yang banyak berjasa macam Lim Chong Eu tak ada majlis bacaan yasin...
Kalau setakat bersedih saja tak cukup...
Himpunkanlah semua ahli UMNO khususnya di Pulau Pinang untuk baca yasin dan solat hajat...
Tengok macam Madey...bila sakit je semua pendita, paderi, Tok Cha & Ustaz di panggil untuk buat solat hajat....
Imi bukannya perkara pelik bagi UMNO....
Mintaklah dengan tuhan supaya Lim Chong Eu panjang umur....
Barulah ada roh atau semangat 1 Malaysia....
Kah...Kah....Kah....!!!