Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 9, 2010

Terima Kasih Tok Guru.....!!!Pas terus benci BN -Sinar Hairan

KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau akan menanam sikap kebencian terhadap menteri kerajaan Barisan Nasional (BN) dalam siri ceramah dan lawatan ke semua tempat di negeri ini.

Tindakan itu sebagai reaksi balas keputusan Kerajaan Pusat yang enggan memberikan hak royalti petroleum kepada Kerajaan Negeri Kelantan,

“Di dunia saya kempen habis-habisan memburuk-burukkan menteri yang khianat kepada rakyat Kelantan yang tidak beri royalti petroleum, ini kerja fasiq dan maksiat merampas harta orang lain,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Pertubuhan Armalah Darul Naim Kelantan, di sini semalam.

Sebelum ini, Kerajaan Negeri memutuskan untuk membawa kes itu ke mahkamah kerana keengganan Kerajaan Pusat memberi hak kepada Kelantan sebagaimana yang dituntut.
----------------------------------------------------------------
Woittt.....ORANG JAHAT MESTI DI BALAS DENGAN KEBENCIAN....!!!

Kah...Kah...BUAT BAIK BERPADA-PADA...BUAT JAHAT JANGAN SEKALI....!!!

Kah...Kah...TOK GURU PERNAH KATA....UMNO MESTI MATI.....!!!

Kah..Kah...TOK GURU ADA KATA...PEGI JAHANAM LAH DENGAN UMNO....!!!

Kah...Kah...TOK GURU KATA...PERJUANGAN BERSANDARKAN ASSOBIYYAH ADALAH HARAM...!!!

Kah...Kah...MAKA KAMI RAKYAT MALAYSIA BERSEPAKAT UNTUK TOLAK UMNO....!!!

Kah...Kah...KAMI ORANG MUDA PUN MEMANG BENCI UMNO....

Kah...Kah...MAAF LAH YE....UMNO MEMANG TIADA RUANG DI HATI KAMI....!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....SELALU DOAKAN AGAR UMNO LEKAS MATI...!!!

Perangai Sebenar Firaun Besar....!!!

Gambar Menunjukkan Firaun Besar Ketawa Sewaktu MP Sibuti Sedang Sakit...!!!

nota:

Untuk lebih jelas sila klik di gambar ini untuk melihat perangai pejuang Islam yang MUNAFIK....

Songlap Duit Negara...Kafir Laknat Lebih Peka....!!!!


DUA MENTERI KANAN PERANCIS LETAK JAWATAN - Utusan Malaysia

Dua menteri kanan Perancis yang sebelum ini dikritik kerana menggunakan beribu euro duit rakyat untuk menyewa jet peribadi dan membeli cerut meletak jawatan hari ini.

Menteri Pembangunan, Alain Joyandet dan menteri yang bertanggungjawab terhadap pembangunan di wilayah Paris, Christian Blanc telah menghantar surat perletakan jawatan mereka, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Presiden, Nicolas Sarkozy.

Mac lalu, Joyandet dikritik kerana membelanjakan wang sebanyak AS$157,000 (RM506,325) untuk menyewa sebuah jet peribadi bagi membawanya ke satu mesyuarat tergempar tentang gempa bumi Haiti di Martinique.

Sementara itu, Blanc pula dikritik kerana membelanjakan wang rakyat sebanyak AS$14,700 (RM47,407) hanya untuk membeli cerut.
----------------------------------------------------------
Woitttt....APA PUNYA BANGANG MENTERI PERANCIS YANG KEDARAH ARAK INI.....!!!!

Kah...Kah...APA PUNYA BODOH MENTERI KAPIR YANG MAKAN BABI INI....!!!

Kah...Kah...KALAU DI NEGARA MELAYU ISLAM....KES MACAM INI KES KACANG JE...!!!!

Kah....Kah...BUKAN BANYAK PUN....BUKAN PERGI BELI IKLAN DI WASHINGTON POST....!!!

Kah...Kah...GUNAKAN DUIT RAKYAT SEBANTAK 47 RIBU RINGGI....TAK SAMPAI PUN 50 RIBU...!!!

Kah...Kah...MENTERI MELAYU YANG MENGAKU ISLAM...TIBAI KOMISYEN SAJA DAH 500 JUTA...RILEKS JE....TAK ADA APA-APA PUN...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...MENTERI KAFIR PERANCIS MESTI DATANG KURSUS DI MALAYSIA DULU KALAU NAK SELAMAT...!!!!

Taib Mahmud Jual Balak Dan Lendir PENAN Sekali....!!!
Najib lawat Penan di Ulu Baram bulan ini -MKini

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dijadual melawat dan menemui masyarakat Penan di kawasan Ulu Baram di Bahagian Miri pada 22 Julai ini.

Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Alfred Jabu berkata minat Najib untuk melawat dan menemui kaum Penan menunjukkan beliau adalah Perdana Menteri untuk semua rakyat Malaysia walaupun mereka adalah kaum minoriti di negeri ini.

Bercakap kepada pemberita selepas majlis graduasi Politeknik Mukah di Mukah hari ini, katanya beliau akan melawat kawasan itu pada hujung minggu ini.

Terdapat kira-kira 16,000 kaum Penan di seluruh negeri dengan kebanyakan mereka tinggal di kawasan Ulu Baram, Bahagian Miri dan Ulu Belaga, Bahagian Kapit.

Jabu berkata hanya kira-kira 37 peratus daripada mereka masih berpindah-pindah atau kurang atau tidak menerima pendidikan yang dengan mudah boleh dieksploitasi dan dihasut oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) luar negara yang bekerja rapat dengan rakan tempatannya untuk menjejaskan imej kerajaan.
--------------------------------------------------------------------
Woitttt....BALAK MANA BUAT KERJA INI....???

Kah...Kah...INI KES PELIK... BALAK YANG CURI BALAK....!!!!

Kah...Kah...BALAK DI CURI…. LENDIR PUN GASAK SEKALI.....!!!

Kah...Kah...SYARIKAT BALAK MANA NI....????

Kah...Kah...MAT MONGGOL DAH TAK PERCAYAKAN ORANG CANADA...!!!!

Kah...kAH...AIMAN TAK KISAH.... ENTAH -ENTAH ORANG CANADA PUN SAPU LENDIR PENAN JUGAK...!!!!!

Antara Sebab Gaji Speaker Di Naikkan.....!!!


Dewan Rakyat tolak usul 'Deepak, Rosmah taja Bala' -MKini

Usul ahli parlimen DAP dari Bakri, Er Teck Hwa untuk membahaskan kenyataan peguam Americk Sidhu bahawa penyiasat persendirian, P Balasubramaniam mendakwa segala kos sara hidupnya di kota London dibayar oleh seorang usahawan permaidani, Deepak Jaikishan atas suruhan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor - ditolak.

Usul itu ditolak mengikut peraturan mesyuarat dewan 18 (5) yang menyatakan bahawa hanya satu usul yang boleh dikemukakan sebelum mesyuarat ditangguhkan.

Dalam usulnya itu Er berkata Balasubramaniam sebagai saksi dalam kes pembicaraan pembunuhan Altantuya telah lari ke London dengan sebab-sebab yang tidak diketahui dan masih dikehendaki oleh SPRM untuk soal-siasat.

“Manakala Raja Petra Kamaruddin yang didakwa melanggar Akta Hasutan 1948 selepas mendedahkan artikel 'Lets send the Altantuya murders to hell' turut lari ke sana juga.

"Artikel tersebut telah menghuraikan hubungan YAB Perdana Menteri dengan Altantuya Shaariibuu sehingga kes pembunuhan tersebut berlaku yang kononnya Altantuya tahu sangat kes-kes skandal yang melibatkan YAB Perdana Menteri,” tulisnya dalam usul itu.

Menurut Er, kes pembunuhan Altantuya adalah satu isu yang hangat dibincangkan dan kini menjadi bahan gurauan di media antarabangsa sehingga menjejaskan imej negara.

“Sungguhpun kes ini telah selesai dibicarakan di mahkamah, tetapi susulannya ialah kerajaan Mongolia telah menawarkan tajaan sepenuhnya kepada bapa Altantuya, Setev Shaariibuu supaya mengemukakan dakwaan ke atas kerajaan Malaysia yang dikatakan bertangguhjawab atas kematian anaknya.

“Lebih-lebih lagi dilaporkan bahawa pihak media luar negara seperti TVB, Hong Kong telah merancang dan akan menyiarkan satu cerita bersiri berkaitan kes pembunuhan Altantunya ini di seluruh saluran TV dunia yang turut memalukan kita,” tulisnya.

Menurut wakil DAP itu, nama isteri perdana menteri yang didakwa sebagai “dalang dalam kes pelarian Balasubramaniam yang bersangkutan dengan kes Altantuya diungkitkan dalam kenyataan Malaysia Today ini akan dibaca melalui laman web seluruh dunia yang akan memberikan sesuatu impak yang negatif kepada imej negara.”

“Saya minta dewan membahaskan isu ini untuk menjelaskan kesahihan kenyataan tersebut yang bertujuan untuk mengembalikan kewibawaan negara kita,” katanya.

Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia menolak usul itu dengan alasan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijadual menyampaikan ucapan penangguhannya.

Bagaimanapun Er tidak berputus asa supaya usulnya itu terus dibahaskan dan beliau memfailkannya sekali lagi pagi ini.

"Saya failkan usul itu lagi pagi ini dan pegawai dewan memaklumkan bahawa usul saya adalah yang pertama pagi ini,” katanya.

Beliau berharap usul itu akan dibahaskan minggu depan kerana ia membabitkan isteri, perdana menteri."Khabar angin kini tersebar di internet, jadi kita perlu menjaga nama baik negara dan juga Rosmah,” katanya.
------------------------------------------------------------
Kah....Kah.....BIMBANG TAKUT BANYAK LAGI RAHSIA YANG AKAN KELUAR....!!!

Kah...Kah......LEBIH-LEBIH LAGI SEKARANG NI MALAYSIA BERADA DALAM MOOD PILIHANRAYA...!!!

Kah...Kah.....HANYA BERITA YANG BAIK-BAIK SAJA DI BENARKAN....!!!

Kah...Kah.....SEBAB ITU GAJI SPEAKER DI NAIKKAN...SENANG NAK DI BARUAKAN...!!!

Kah...Kah.....BIAR RAKYAT TERUS JADI BODOH DAN BANGANG....!!!

Kah...Kah....DULU SUARA KEADILAN KINI MEREBAK PULA KE HARAKAH DI TARIK PERMIT...!!!

Kah...Kah....INI SEMUA BIMBANG RAKYAT TAHU CERITA SEBENAR YANG BN DAH NAK MAMPUS...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...RAKYAT SEKARANG BUKAN MACAM RAKYAT DULU...RAKYAT SEKARANG DAH BANYAK SUMBER BERITA...CUMA PILIH YANG MANA SATU NAK DI PERCAYA...!!!

1 Malaysia Terus Di Jumudkan....!!!


Harakah pula digantung? -MKini

Pihak pengurusan Harakah sedang mengendalikan isu permit akhbar itu yang tamat 7 Julai semalam dan belum diperbaharui oleh kementerian dalam negeri hingga kini.

"Isu ini sedang dikendalikan oleh pengurusan Harakah," kata pengerusi jamaah pengurus Harakah, Datuk Mustafa Ali yang juga setiausaha agung parti itu dalam kenyataan ringkasnya.

Namun, seperti 'rakannya' Suara Keadilan, sidang pengarang lidah rasmi PAS, juga akan tetap menerbitkan akhbar mereka - Harakah - seperti biasa.

Pemangku ketua pengarang Harakah Taufek Yahya berkata pihaknya membuat keputusan itu memandangkan surat tunjuk sebab daripada Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang baru diterimanya tengah hari ini tidak melarang tindakan itu.

"Kita cetak macam biasalah. Dalam surat itu dia tidak halang kita cetak," katanya.

Harakah hari ini dilaporkan diberi tujuh hari mulai kelmarin bagi menjawab surat tunjuk sebab daripada KDN berhubung pelbagai isu berkaitan syarat penerbitan termasuk kegagalan menghantar lapan salinan bagi setiap keluaran akhbar itu.

Ketua Setiausaha KDN, Datuk Seri Mahmood Adam dipetik berkata kegagalan akhbar itu menjelaskannya dengan memuaskan boleh menyebabkan permohonan permit penerbitannya yang tamat semalam menemui masalah.

Ketika dihubungi Malaysiakini petang ini, Taufek berkata akhbar dua kali seminggu itu akan berada dalam pasaran pada Isnin depan.

"Edisi Jumaat telah pun dicetak dan diedarkan," kata Taufek yang mendakwa telah memohon memperbaharui semula permit penerbitannya pada April lepas.

Nota :

Kalau boleh kerajaan pun nak sekat sekali berita yang terdapat dalam dunia siber...
Namun iannya tidak mungkin dapat di lakukan....tapi tidak mustahil ianya akan di laksanakan....
Kalau terlaksana ..maka sah lah malaysia adalah sebuah negara yang berorientasikan fahaman komunis dan bukan lagi demokrasi seperti yang di war-warkan...
Hanya kerajaan yang berfahaman komunis saja yang akan menyekat rakyatnya dari mengetahu berita sebenar dan lebih suka jika rakyatnya bodoh, bebal. bahlol, tolol, bangang dan jumud....
Bila rakyat dah bebal senanglah si pemerintah nak tipu dan perbodohkan rakyat...itulah tujuannya.

Standard Otak MP BN Masih Rendah...!!!

Tak Pasti Pulak Samada Yang Ini Otak Beruk Atau Otak Katak...!!!

Ibrahim Ali: Otak Khairy macam budak sekolah-MInsider

Presiden Pertubuhan Perkasa Malaysia Perkasa Datuk Ibrahim Ali menyifatkan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin membawa pemikiran seperti budak sekolah kerana menyerangnya tidak tentu pasal sejak kebelakangan ini

Saya tidak mahu buang masa dengan budak Khairy ni melatah tidak tentu pasal.

Saya tidak tahu kenapa dia serang dan kaitkan saya macam-macam terbaru semalam dia kaitkan Wee Choo Keong Ahli Parlimen Wangsa Maju dengan saya pula.

kata beliau selepas menghadiri Forum Rancangan Malaysia Ke-10 bersama RTM malam tadi Semalam Khairy menyifatkan Choo Keong sebagai wakil rakyat substandard dan mirip Ibrahim versi Cina.
-----------------------------------------------------------
Kah...Kah....MENANTU AYAH KENA TIBAI LAGI...PADAN MUKA...!!!

Kah...Kah....MP BN SIBUK BERTENGKAR JE...TAK ADA MASA NAK BELA RAKYAT...!!!

Kah...Kah....ITULAH STANDARD OTAK PEMIMPIN BN....MACAM BUDAK-BUDAK...!!!

Kah...Kah....BERUK DAN KATAK BERGADUH...RAKYAT YANG TERLOPONG....!!!

Kah...Kah.....TAK ADA MENDATANGKAN FAEDAH PADA RAKYAT PUN...!!!

Kah...Kah....MEREKA BERTENGKAR KERANA NAK TUNJUK SIAPA YANG HERO....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....AHLI PARLIMEN KENA SEDAR BAHAWA MEREKA DI PILIH OLEH RAKYAT BUKAN UNTUK BERTENGKAR PADA BENDA YANG TAK BERI FAEDAH PADA RAKYAT....

1 Malaysia : Rakyat Terus Di Dungukan....????


1 Malaysia tidak popular kalangan bukan Bumiputera-Minsider

Konsep 1 Malaysia yang disandarkan kepimpinan Datuk Seri Najib Razak tidak popular di kalangan bukan Bumiputera sambil mereka menganggap ia hanya satu usaha Barisan Nasional BN mahu memikat sokongan bukan Melayu Penemuan terbaru firma kajian pendapat umum Merdeka Center menunjukkan hanya 39 peratus masyarakat bukan Bumiputera menerima konsep 1 Malaysia walaupun sudah lebih setahun diperkenalkan

Sementara 46 peratus mendapati ia konsep 1 Malaysia hanya satu taktik untuk memenangi sokongan politik bukan Melayu manakala 16 peratus mengatakan mereka tidak mengetahuinya atau enggan menjawab soalan ini

Kata Pengarah Eksekutif Merdeka Center Ibrahim Suffian dalam kenyataan dikeluarkan hari ini Konsep 1Malaysia diperkenalkan oleh Najib sebagai gagasan pentadbirannya 15 bulan yang lalu Najib mengangkat sumpah sebagai perdana menteri keenam awal April 2009.
------------------------------------------------------------
Woitttt......BUKAN BUMIPUTRA PUN TAHU...KONSEP I MALAYSIA ADALAH TIDAK IKHLAS....!!!

Kah...Kah....1 MALAYSIA ADALAH IDEA APCO..unruk PULIHKAN IMEJ NAJIB...!!!

Kah...Kah....1 MALAYSIA BUKAN UNTUK SEMUA KAUM...TAPI KHUSUS UNTUK NAJIB...!!!

Kah..Kah.....BUKAN BUMIPUTRA LEBIH YAKIN DENGAN KONSEP MALAYSIAN MALAYSIA BANDING 1 MALAYSIA.....!!!

Kah..Kah...1 MALAYSIA....BUKAN BUMI MERASAKAN MEREKA TERUS DI DUNGUKAN....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...SEKALI KENA TIPU SAMPAI BILA-BILA PUN KAUM BUKAN BMIPUTRA TAK AKAN YAKIN DENGAN BN...BUKAN MACAM MELAYU...!!!