Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Mar 9, 2012

Siapakah Dia Lembu Di Belakang Tabir....???


MUHYIDDIN DIMINTA JAGA LEMBU SHAHRIZAT – harakah daily

Kenyataan Muhyiddin Yassin mempertikaikan tindakan penyelesaian PAS Pusat terhadap ribut kecil PAS Kedah ditempelak oleh Timbalan Presiden Mohamad Sabu dan Setiausaha Agong Mustafa Ali.

Muhyiddin dipetik akhbar Sinar Harian Online mendakwa tindakan PAS Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu bagi memantau sebarang keputusan yang dibuat oleh Kerajaan Negeri Kedah adalah satu ketidakpercayaan kepimpinan terhadap Menteri Besar, Azizan Abdul Razak.

“TPM tak perlu mengada. Cukuplah dia jaga lembu Shahrizat,” selar Mustafa dalam smsnya ke Harakahdaily sebentar tadi.

--------------------------------------------------------------

kah kah kah..SEMBAB INI YANG LULUSKAN DUIT UNTUK LEMBU SHAHRIZAT..... kah kah kah...

kah kah kah...TAPI KENAPA KES INI BERPANJANGAN?.... kah kah kah..

kah kah kah..KES INI BERPANJANGAN KERANA MAKLUMAT TERUS SAMPAI KEPADA RAFIZI... kah kah kah..

kah kah kah..KENAPA MAKLUMAT TERUS SAMPAI?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA ADA ORANG NAK TIBAI MALIKUL SEMBAB.... kah kah kah

kah kah kah...DARI MANA PULA PUNCA MAKLUMAT? .... kah kah kah

woit.... MAKLUMAT SAMPAI DARI TIM GEROMBOLAN YANG ANTI SEMBAB.... kah kah kah..

kah kah kah..SIAPA KAH DIA TIM ITU....CUBA TEKA... kah kah kah..

kah kah kah... AIMAN TAK KISAH...CUBALAH TEKA SIAPA MEREKA?....kah kah kah...

Kes Yang Paling Pelik Bin Ajaib.....!!


PENGHAKIMAN ALTANTUYA : MOTIF PEMBUNUHAN TAK PENTING - MK

Hakim dalam kes pembunuhan kejam Altantuya Shaariibuu tidak menyentuh secara langsung mengenai motif dua anggota polis yang dituduh membunuh wanita Mongolia itu dalam penghakiman penuh beliau selepas memberikan keputusan perbicaraan berkenaan dua tahun lalu.

"Walau apapun motif itu, ia adalah perkara undang-undang di mana motif walaupun releven, adalah tidak penting untuk pembunuhan itu dijalankan," kata Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam Datuk Mohd Zaki Md Yasin dalam penghakiman bertulisnya yang setebal 70 mukasurat itu.

Beliau bagaimanapun menyatakan seorang dari tiga tertuduh itu, iaitu penganalisis politk Abdul Razak Baginda mungkin mempunyai motif untuk membunuh Altantuya kerana wanita tersebut pernah mengugut beliau tetapi ini tidak boleh jadi asas kepada mahkamah memanggil tertuduh berkenaan untuk membela diri.
---------------------------------------------------------

woit.. CONTOH TERBAIK HAKIM MELAYU ISLAM... kah kah kah..

kah kah kah...DALAM NEGARA KAPIR LAKNAT....kah kah kah..

kah kah kah..YANG HAKIMNYA MAKAN BABI DAN MINUM ARAK... kah kah kah..

kah kah kah..BANYAK ...HAKIM KAPIR MAIN BONTOT.... kah kah kah..

kah kah kah...BANYAK HAKIM KAPIR TAK PERCAYA KEPADA AGAMA... kah kah kah

kah kah kah..DALAM NEGARA KAPIR SEMUA KES BUNUH DI MULAKAN DENGAN MOTIF ATAU TUJUAN MEMBUNUH...kah kah ka..

kah kah kah....TETAPI DALAM NEGARA MELAYU ISLAM.... YANG HAKIM NYA TUNGGANG TUNGGIT.... kah kah kah..

kah kah kah... YANG HAKIMNYA ..HANTUK KEPALA NAK HITAM KAN DAHI.....kah kah kah

kah kah kah...YANG HAKIM MENGAKUI ISLAM...MULUT BERBUIH BUIH BERZAKAR DAN BERZIKIR...kah kah kah..

kah kah kah...MEMBUNUH TAK ADA MOTIF.... kah kah kah

woit... TETIBA SIRUL DAN AZILAH NAIK STIM TERUS BUNUH ALTANTUYA.... kah kah kah

kah kah kah...BUNUH TANPA SEBAB APA APA?.... kah kah kah..

kah kah kah..SAJE NAK BUNUH BUNUH...kah kah kah..

kah kah kah...AIMAN TAK KISAH....APA PUNYA TUUUUR...PELIK BIN AJAIB...kah kah kah

Lagi Kes Shahrizat Lembu....!!


SHARIZAT LEMBU - KL ECO CITY

Saya telah membawa isu pembangunan sebidang tanah di dalam kawasan Parlimen Lembah Pantai yang mengenepikan kebajikan rakyat di dalam sidang Dewan Rakyat yang lepas. Projek pembangunan hartanah mewah KL Eco City bernilai RM6 billion yang melibatkan SP Setia, DBKL dan syarikat milik Pergerakan Pemuda Umno ini telah mendapat perhatian ramai berikutan nasib yang menimpa penduduk-penduduk berpendapatan rendah yang mendiami tanah tersebut asalnya.

Pendedahan terbaru pada hari ini bahawa dana awam yang disalurkan kepada NFC telah digunakan untuk membeli 8 unit hartanah mewah di KL Eco City pada nilaian semasa yang mencecah RM12 juta mengundang pelbagai persoalan baru.

Pertamanya, tindakan suami dan keluarga seorang menteri kanan yang juga Ahli Parlimen kawasan yang terbabit membeli hartanah tersebut menimbulkan persoalan pertembungan kepentingan (conflict of interest) di antara tugas seorang Ahli Parlimen dan kemahuan peribadi keluarga beliau.

Dalam kes pembangunan KL Eco City, ia melibatkan pemindahan penduduk berpendapatan rendah yang tidak diberikan pampasan yang berpatutan. Sewajarnya nasib dan hak penduduk berpendapatan rendah ini dibela oleh Dato’ Seri Shahrizat Jalil agar syarikat pemaju yang besar seperti SP Setia memberikan pampasan yang sepadan.

Dengan pendedahan terkini, Dato’ Seri Shahrizat Jalil wajar menerangkan kepada rakyat sama ada beliau memainkan apa-apa peranan yang mempengaruhi keputusan sehingga menyebabkan pemindahan penduduk berpendapatan rendah di Kampung Abdullah Hukum. Jika beliau mengambil sikap sambil lewa dalam membela nasib penduduk yang terbabit sejak sebuah syarikat usahama diwujudkan dalam tahun 2007, ia juga menimbulkan pertanyaan sama ada ini ada kena mengena dengan kepentingan keluarga beliau yang berhasrat membeli hartanah di KL Eco City.

Persoalan-persoalan moral ini adalah lanjutan dari isu yang saya bangkitkan di Dewan Rakyat berkenaan ketidakpedulian pimpinan Pemuda Umno yang mendapat durian runtuh berjumlah RM75 juta daripada projek ini, sedang rakyat berpendapatan rendah dibiarkan tanpa pembelaan.

Kepimpinan Pemuda Umno terlibat secara langsung di dalam pembangunan KL Eco City dan tindakan pemindahan penduduk melalui syarikat YGP Holdings Sdn Bhd, yang merupakan rakan kongsi awal KL Eco City Sdn Bhd (iaitu pemaju yang juga anak syarikat SP Setia).

Pengarah-pengarah YGP Holdings Sdn Bhd termasuklah Ketua Pemuda Umno, Sdr Khairy Jalamuddin dan pimpinan Pemuda Umno seperti Dato’ Abdul Rahman Dahlan dan Dato’ Megat Firdouz Megat Junid.

Saya akan menunggu jawapan dari Ketua Wanita dan Ketua Pemuda Umno mengenai penglibatan mereka di dalam sebuah projek yang meminggirkan kepentingan rakyat berpendapatan rendah di Lembah Pantai, sementara rakan-rakan pimpinan KEADILAN yang lain terus mendesak pertanggungjawaban dari keluarga menteri yang menggunakan dana awam untuk membeli harta peribadi.

NURUL IZZAH ANWAR
NAIB PRESIDEN KEADILAN
7 MAC 2012

Pendedahan Isu NFC Oleh Rafizi Ramli....!!I


Seperti yang dijanjikan, KEADILAN hari ini tampil dengan bukti kukuh bagaimana dana awam yang disalurkan kepada NFC untuk projek berimpak tinggi dan berkepentingan awam telah disalahgunakan bagi tujuan peribadi keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil yang memiliki NFC.

Modus operandi yang digunakan adalah mudah – sejumlah besar dana tersebut didepositkan ke dalam bank-bank tertentu. Keluarga Dato’ Seri Shahrizat kemudiannya membuat pinjaman pembiayaan untuk membeli pelbagai hartanah mewah di bawah nama mereka walaupun secara peribadinya, mereka tidak mempunyai simpanan yang kukuh di bank tersebut.

Semakan dengan sebuah bank tempatan mengesahkan fakta-fakta berikut setakat 16 Februari 2012 (yang disokong dengan dokumen carian kredit rasmi bank tersebut yang disertakan bersama):

1. Lampiran A mengesahkan bahawa National Feedlot Corporation Sdn Bhd mempunyai simpanan deposit berjumlah RM71,395 ,617 dalam akaun 01181839801 dan RM90,972 dalam akaun 03984628723 di sebuah bank tempatan.

2. Lampiran B mengesahkan bahawa syarikat milik penuh keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil iaitu National Meat & Livestock Corporation Sdn Bhd mempunyai deposit berjumlah RM1,872,254 di akaun bernombor 03147802316 di bank tersebut.

3. Lampiran C mengesahkan bahawa syarikat milik penuh keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil iaitu Agroscience Industries Sdn Bhd mendapat kemudahan pembiayaan berbaki RM197,338 melalui pinjaman bernombor 02050032605, walaupun syarikat itu hanya mempunyai simpanan berjumlah RM927 di bank tersebut.

4. Lampiran D mengesahkan bahawa Dato’ Seri Salleh Ismail mendapat pinjaman peribadi berbaki RM4,391,240 untuk membiayai secara bersama pembelian hartanah melalui pinjaman bernombor 02062369427 dan menjadi penjamin kepada satu lagi pinjaman hartanah bernombor 02073919403 berbaki RM663,743, walaupun beliau secara peribadi hanya mempunyai simpanan RM421 di bank tersebut.

Secara jelas, ini membuktikan bagaimana dana awam yang diberikan kepada NFC untuk mengusahakan projek fidlot telah diselewengkan untuk dijadikan jaminan untuk mendapatkan pinjaman peribadi dan dibelanjakan dengan membeli hartanah-hartanah di atas nama peribadi mereka.

Semakan KEADILAN menunjukkan bahawa pinjaman peribadi Dato’ Seri Salleh Ismail dari bank tersebut telah digunakan untuk membeli 8 unit hartanah di KL Eco City Sdn Bhd seperti berikut (bukti pembelian dan rekod pinjaman dalam Lampiran E):

UNIT NILAI TEBUSAN PINJAMAN*
(FORCED SALE VALUE)
28-01 RM1,479,628
28-02 RM1,105,380
28-03 RM1,105,380
28-3A RM1,111,788
28-05 RM1,111,788
28-06 RM1,105,380
28-07 RM1,105,380
28-08 RM1,564,142

Jumlah :RM9,688,866

Nilai tebusan pinjaman adalah anggaran harga hartanah yang dapat diperolehi semasa lelongan dan lebih rendah dari harga pasaran. Berdasarkan harga pasaran semasa unit komersil di KL Eco City iaitu RM1,000 hingga RM1,100 setiap kaki persegi, KEADILAN menganggarkan harga pasaran semasa unit-unit ini boleh mencecah RM12 juta.

Kaedah menyalahgunakan dana awam untuk mendapatkan pinjaman peribadi seperti ini adalah menyalahi mandat yang diberikan kepada NFC untuk membangunkan projek berkepentingan nasional.

KEADILAN juga melahirkan rasa bimbang melihatkan rekod pembayaran pinjaman yang buruk; termasuklah tidak membayar bayaran pinjaman dalam bulan Julai dan Ogos 2011 selama dua bulan berturut-turut. Dalam bulan Disember 2011, perkara ini berulang kembali.

Memandangkan simpanan tetap NFC sebanyak RM71.4 juta berkait rapat dengan pembelian harta-harta peribadi ini, pengurusan NFC dan Dato’ Seri Shahrizat Jalil, sebagai mewakili keluarganya, perlu memberi jaminan bahawa sebarang masalah pembayaran membabitkan pinjaman peribadi mereka tidak akan memberi apa-apa kesan kepada dana awam yang disimpan di bank yang sama.

KEADILAN juga mendesak supaya Dato’ Seri Najib Tun Razak menunaikan janji beliau untuk membekukan semua aset NFC, termasuklah simpanan tetap berjumlah RM71.4 juta ini.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN

7 MAC 2012


NOTA:

nikmat dalam dunia hari ini
ialah melihat ketua wanita gerombolan
kena tibai anak beranak

bayangkan betapa nikmatnya
apabila gerombolan hilang kuasa

tanah orang kampong yang dirampas diambil kembali
kes anak dibunuh dalam lokap di buka kembali
kes gerombolan menipu bawa ke mahkamah
kes tuan hakim rasuah buka kembali

paling enak ialah
rakyat malaysia adapat bertanya kepada
bik mama dan mat mongol
pasal apa altantuya dibunuh?

untuk nikmat ini
kita ke jalan raya
sebelum ke pilihan raya

Wajah Sebenar Sirul & Azilah Terbongkar....!!


NOTA:

kenapa muka sirul dan azilah tidak kelihatan
ada macam macam teori
ada yang kata mereka duduk diluar
tapi nama saja dalam penjara

ada yang kata ada ramai
yang jadi sirul dan azilah

ada teori yang kata yang akan
di gantung nanti ialah mat pet
dan sirul dan azilah akan bebas
itu pasal muka tak pernah dilihat

tapi

zunar telah melihat muka mereka
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah