Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Nov 30, 2010

Jangan Terpedaya...Ini Semua Taktik Nak Tipu Melayu....!!!


Hari ini gurkah-gurkah politik di'port' gelak sakan, sebab pergaduhan Najib dengan Mahathir nampak macam dah melarat, dari macam-macam benda yang dia tak suka, sampailah kepada rancangan Najib nak melingkupkan duit RM 5 billion nak bina menara warisan 100 tingkat. (walaupun Najib kata itu bukan duit kerajaan)

Mahathir sudah naik angin satu badan kelmarin sampai dia kata, nak buat menara warisan boleh, tapi kena tunggu dia 'not around', cuma dia tak kata kena tunggu sampai dia mati. Dari cara ayat dan 'tone' itu 100 peratus gurkah-gurkah kata yang Mahathir 'is damn serious and he mean it' bila dia kata yang dia tetap mahu lihat menara berkembar petronas yang dibinanya itu kekal sebagai menara yang tertinggi di Malaysia dan kekal sebagai ikon negara.

Mahathir juga dok kutuk Najib bila dia kata yang bila dia jalan-jalan dalam KL, dia nampak terlalu banyak iklan untuk 'for sale' dan ' for rent' dibanggunan-banggunan yang banyak yang ada dalam KL, sudah terlalu banyak banggunan tapi masih nak buat lagi??!! (Aku kalau jadi Mahathir aku akan kata..saya rasa ini Najib sudah hilang akal!)

Sebentar tadi Najib membalas serangan Mahathir dengan berkata yang pembinaan menara warisan 100 tingkat yang berharga RM 5 billion itu akan tetap diteruskan...
(Kah..Kah..Kah.. gurkah-gurkah akan gelak lagi kuat esok pagi ...!!)

Oleh itu gurkah-gurkah cadangkan agar Mahathir buat satu poll kempen bantah bina menara warisan ini di blog beliau sebab blog orang lain yang buat poll kempen bantah ini agak slow dan gurkah-gurkah ini mahu Mahathir mengetuai kempen membantah pembinaan menara warisan ini ...

Nota :

Cadangan Pembinaan Menara Warisan 100 tingkat yang dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam pembentangan Bajet 2011 mendapat tekanan hebat apabila laman sosial facebook yang menentang pembinaan Menara Warisan 100 tingkat sudah melebihi 200,000 orang, setakat hari ini.

Setakat pukul 12 tengahari, seramai 203,922 orang telah memberikan sokongan kepada kempen tersebut

1 Malaysia Kena Kencing Lagi....!!!Harga petrol RON97 naik 15 sen lagi-MK

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter berkuatkuasa 1 Disember ini, mengikut sumber.

Pengumuman rasmi dijangka akan dibuat lewat hari ini. Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Nota :

Bangun pagi je terus kena kencing....
Nak tidurpun masih kena kencing...
Semua rakyat kena kencing dan terkencing....
Kah...Kah...Kah....!!!

Ini Baik Punye Balang Woooo...!! Johor Mali Maaa...!!


JANGAN ADA PEMIKIRAN UNTUK UBAH PERLEMBAGAAN – CHUA SOI LEK – MS

Chua Soi Lek mengingatkan rakyat supaya jangan mempunyai pemikiran untuk mengubah apa yang tertera dalam perlembagaan kerana ia hanya boleh diubah oleh Yang di-Pertuan Agong.

Katanya ramai orang mempunyai salah faham mengenai maksud sebenar konsep satu Malaysia seperti diilhamkan oleh Perdana Menteri.

"Maksud satu Malaysia ialah kerajaan akan melayan semua rakyat dengan adil dan saksama mengikut apa yang disediakan dalam perlembagaan...anda tidak boleh terpesong dari perlembagaan," katanya.

Di bawah perlembagaan, katanya, semua rakyat Malaysia mempunyai hak kepada pendidikan, kebebasan beragama dan kebudayaan.

Nota:

Bijak...Bijak....
Ini semua kerja nak bodek....
Jika ada sokongan dua par tiga ahli parlimen
kita boleh mengumumkan bahawa chua soi lek ini boleh jadi agung...
Kah...Kah...Kah....!!!

Malaysia Bukan Harta Pusaka UMNO....!!!


WARISAN MERDEKA : NAJIB SANGKAL ANDAIAN MAHATHIR - MI

Najib Razak mengetepikan pandangan Mahathir Mohamad tentang Warisan Merdeka - menara 100 tingkat yang akan dibina di ibu negara, sambil menegaskan projek itu harus dinilai dari sudut jangka panjang.

“Apa yang penting yang perlu diingat, ini adalah projek jangka panjang,” kata Najib selepas menyampaikan ucaptama pada Seminar Pelabur Menteri-menteri Kewangan Asean 2010 di sini hari ini.

“Ia tidak harus dilihat (sebagai projek) satu atau dua tahun. Ia projek 10 tahun dan (menjangkaui tempoh) selepas itu,” kata beliau.

Nota:

Kita tunggu apa ejen Madey akan kata
Ejen Madey senyap aje...
Kalau senyap ertinya setuju dengan Madey...

Dari PM Hingga JKKK..Semuanya Melayu...!! Di Mana Duduknya Melayu...???

Adakah Ini Namanya Ketuanan Melayu...??

BUMIPUTERA DIBANTU MILIKI HARTANAH :PM - BH

Bumiputera perlu menikmati kekayaan negara secara adil dan saksama dengan kaum lain bagi mengelak perasaan tidak puas hati sehingga menyebabkan ketidakstabilan politik negara dalam jangka panjang.

Najib Razak, berkata kerajaan berpegang kepada prinsip yang kekayaan negara perlu diagihkan secara adil dan saksama untuk seluruh rakyatnya.

Kalau Bumiputera lalu-lalang di tengah kota raya dan jika mendongak melihat bangunan pencakar langit dan komersial, tentu mereka berasakan bangunan yang tinggi nilai itu tidak dimiliki mereka. Ini menimbulkan rasa tidak puas hati.

“Kita tidak menafikan hak Bumiputera untuk terus melabur dan mencapai keinginan untuk berjaya dalam industri perniagaan dan pertanian.
-------------------------------------------------------------
Woit… INI BETUL BETUL MENIPU.......

Woit… TANAH TUDM ITU KENAPA BAGI PADA CHINA… TIDAK PADA BUMIPUTERA…..

Woit… TANAH PENJARA PUDU ITU BETUL KE BAGI PADA VINCENT TAN....??

Woit...TANAH ORANG MELAYU DI BEREMBANG KENAPA BAGI PADA CUKONG…...??

Woit… TANAH RATUS HEKTAR DI SENTUL PASAL APA BAGI PADA YEO TOK LEY..??

Woit...TANAH BUKIT DAN GUNUNG PASAL APA BAGI LIM GOH TONG...??

Woit... CAKAP KETUANAN MELAYU... DI MANA DUDUKNYA MELAYU...??

Woit....CUKONG DAPAT TANAH... MELAYU DAPAT APA..??

Kah...Kah...MELAYU BANGGA DAPAT KETUANAN....AGAKNYA BOLEH KE REBUS KETUANAN MELAYU INI JIKA LAPAR..?? KAH...KAH...KAH...!!!

Nota:

Tolong jangan tipu melayu
Tolong jangan kata nak tolong bumiputera
Ini bohong...menipu...!!

Balik-Balik Melayu Yang Akan Kena Tipu...!!!

Contoh Kampung Melayu Yang Dah Di Rembat...!!!

HABISLAH ORANG KAMPUNG KENA PINDAH – HD

Pindaan terbaru Draf Rancangan Pembangunan Kuala Lumpur 2020 yang menyaksikan Kampung Baru ditandakan sebagai kawasan komersial sepenuhnya, perlu dipersoal, kata Dr. Lo' Lo' Mohd Ghazali.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Titiwangsa berkata, pindaan tersebut juga memberi maksud bahawa penduduk Kampung Baru tidak boleh lagi menetap di Kampung Baru dan perlu berpindah.

"Habislah orang Kampung Baru. Pindaan terkini Deraf KL 2020 menandakan Kampung Baru sebagai kawasan komersial seratus peratus.

"Bermakna tiada Residential Area. Orang Kampung Baru tak boleh tinggal dah di Kampung Baru, semua kena pindah terus," katanya yang juga AJK PAS Pusat.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas pindaan terbaru Draf Rancangan Pembangunan Kuala Lumpur 2020.

Menurut pindaan itu, semua kawasan seluas 250 ekar tanah di Kampung Baru akan dimasukkan sebagai satu daripada tiga Pusat Komersial Bandaraya (CCC).

CCC, seperti ditakrif dalam draf itu tidak perlu mempunyai unit kediaman dan boleh mempunyai 100 peratus kawasan komersial.

Dua lagi CCC itu adalah kawasan sekitar Kuala Lumpur City Centre (KLCC) dan kawasan sekitar KL Sentral di Brickfields.

Perkembangan terbaru itu menimbulkan persoalan sama ada rumah-rumah kediaman di Kampung Baru, termasuk rumah tradisional Melayu terpaksa dirobohkan untuk pembinaan bagunan komersial.

Menurut Lo' Lo' lagi, lebih menghairankan, kenapa kawasan Penjara Pudu boleh dibina kawasan penempatan, sedangkan ianya juga terletak di kawsan bandar Kuala Lumpur, malah bukan kawasan penempatan pun sebelum ini.

"Hairannya Penjara Pudu akan dibangunkan dengan 30 peratus residential," katanya lagi.

Kira-kira 39,000 penduduk menetap di Kampung Baru dan nasib mereka kini menjadi tanda tanya

Nota:

Lihatlah kampong dan tanah orang melayu..Habis dirembat oleh cukong
Yang jadi barua ialah UMNO/BN...
Kalau tak ada barua tak mungkin tanah rumah dan harta melayu jatuh
ke tangan cukong

Di kuala lumpur kampong melayu semakin sempit
Kampong abdulah hukum telah musnah
Kampong chu badak telah musnah
Kampong berembang sudah musnah
Kampong baru dlam proses
Kampong kerinchi sedang dalam proses
Kampong dalam gombak sedang dalam proses

Semasa british datang ke afrika...mereka membawa kitab injil
Mereka menghadiahkan kitab injil pada orang hitam
Orang hitam dapat kitab injil dan orang puteh dapat
tanah dan intan berlian

Di tanah melayu...UMNO/BN datang dan menghadiahkan ketuanan melayu pada orang melayu
Para Cukong dapat tanah dan harta kekayaan...
Orang melayu hanya dapat ketuanan....

Kenapa..?? tak percaya ke..?
Kalau masih tak percaya susah lah...
Sudah diberi tahu..sudah ditunjukkan bukti...
Masih degil juga...masih bodoh juga....
Masih sedia & seronok bila ditipu....
Sebab itu nama kau Melayu...senang di tipu...
Kah...Kah...Kah....!!!