Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jun 30, 2010

Bila Dah Biru...Cikgu Pun Jadi Dungu...!!!


"Kononnya Menteri Besar Negeri Sembilan Dato Seri Mohamad Hasan nak beri penghargaan kepada guru di N.Sembilan dengan beri jamuan besar-besaran 15,000 guru pada 26 Jun 2010 di padang MPS semasa berlaki Gerhana Bulan pula tu. Dihidangkan dengan konsert Mawi. Akhirnya diceritakan guru perempuan berebut naik pentas nak peluk Mawi, gila nak bergambar.

Inilah yang dinamakan Guru Kencing Berdiri, Anak Murid Kencing Berlari. Menteri Besar Negeri Sembilan dan Pengarah Pelajaran Negeri Sembilan harus meletak jawatan dan mengambil tanggungjawab diatas insiden yang amat memalukan profession perguruan ini.

Satu dunia dah tahu ada guru-guru perempuan di Negeri Sembilan ini muka tak tahu malu. Habis semua anak murid tengok dalam internet. Apa nak kata ? Pihak penganjur ialah Kerajaan Negeri Sembilan sendiri. Ini majlis rasmi, Konsert Jom Heboh pun peminat tak serbu macam ni !

Nota :

Kalau warga pendidk suka maksiat..anak murid tak tahulah macam mana...
Guru kencing Berdiri..Anak Murid Kencing berlari la jawabnya...
Maka Tepuk dada tanya iman....!!!
Sepatutnya para guru tunjukkan contoh tauladan yang baik pada muridnya...

From Paris With Love....!!!


"NORIEGA BEKAS PRESIDENT PANAMA DI BICARAKAN DI PARIS

Manuel Noriega akan di bicarakan di mahkamah Paris - GuardianMantan presiden Panama, Manuel Noriega, akan di bicarakan di mahkamah di Paris hari ini di awal persidangan atas tuduhan cuba untuk membersihkan harta hasil dari perdagangan haram di Perancis.Sebelum ini isterinya, felicidad, yang dihukum kerana dakwaan ini secara "in absentia" oleh mahkamah Perancis pada tahun 1999 telah dihukum 10 tahun penjara dan denda sebanyak € 11.2m (£ 9.2m) .

Manuel Noriega diekstradisi dari Miami pada April melalui surat perintah penahanan antarabangsa.sekarang telah terbukti bagai mana beliau cuba untuk membersihkan hartanya dari perdagangan haram apabila hasil penjualan Kartel kokain Medellín yangberharga € 2.3m dari melalui bank BCCI pada tahun 1980-an digunakan untuk membeli tiga apartmen mewah di Paris sebelum di kesan oleh kerajaan Perancis.

Nota:

Undang undang perancis memang ketat
tak memgira bekas presiden atau bekas ejen CIA

kes kapal selam ini nanti akhirnya akan ke sini juga. Mahkamah perancis akan mengeluarkan waran antarbangsa.Agaknya nama siapa yang akandiminta oleh makamah perancis?

Tunggu dan lihat...bila nama telah keluar kita bantu mahkamah perancis untuk mengesan alamat-alamat malaon yang dikhendaki. Bila ini berlaku maka seluruh rakyat Malaysia dan rakyat Mongolia akan bergumbira...kah..kah...kah

Nafsu Saja Besar...Tenaga Memang Lemah...!!!


Bumbung stadium runtuh belum dibersih-MKini

Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Said sekali lagi melahirkan rasa kecewa kerana kerja-kerja pembersihan runtuhan bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Kuala Terengganu, masih belum dijalankan.

Sehingga ini, beliau berkata masih belum ada sebarang maklumat berhubung kerja-kerja pembersihan runtuhan itu daripada Jabatan Kerja Raya (JKR).

"Saya tak tahulah, JKR yang buat penilaian dan mengeluarkan tender. Saya difahamkan ramai sangat yang masuk untuk mendapatkan kerja-kerja pembersihan itu sehingga 40 kontraktor.
--------------------------------------------------------
Kah...Kah.....HAJAT HATI NAK BINA LOJI NUKLEAR.....!!!

Kah...Kah.....BUAT STADIUM DOK DANG SETAHUN RUNTUH BAHANG TANOH...!!!

Kah...Kah....DENGAR KHABAR KONTRAKTOR SAMA DAPAT KONTARK BINA ISTANA PULAK...!!!

Kah...Kah....KENAPA TAK BLACK LIST...???

Kah...Kah....MANA BOLEH BLACK LIST...NANTI UMNO JUGAK YANG SUSAH....!!!

Woitttt..... SAMPAI SEKARANG MASIH TAK ADA LAPORANG.....!!!

Woittttt.....RAKYAT NAK TAHU...BILA NAK BUAT LAPORANG...???

Kah...Kah... KALAU DI NEGARA KAPIR LAKNAT YANG RAKYAT NYA MAKAN BABI DAN MINUM ARAK…. MESTI KONTREKTOR SUDAH KENA JEL....!!!

Kah...Kah...DI NEGARA KAPIR LAKNAT KALAU BANGUNAN RUNTUH....PASTI ADA MENTERI LETAK JAWATANG.....!!!

Kah...Kah... DI NEGARA MELAYU YANG MENGAKU ISLAM...SETAHUN 2 KALI PEGI UMRAH... SATU LAPORANG PUN TAK ADA...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....BAGI UMNO JAWATANG ADALAH TEMPAT NAK CARI KEKAYAANG...SEBAB TU ADA POSTER AKU NOK DERIH NATANG...!!!

Orang Asli Bukan Macam Melayu....!!!!

Gambar Ini Buat UMNO/BN Jadi Tak menentu...!!!

Tok Batin, ADUN Perak lawat Sarawak MKini

Lawatan rakyat dari Semenanjung ke Sarawak akan dapat "membuka telinga dan mata" para peserta untuk memahami kebudayaan dan cara hidup pelbagai kaum di negeri ini, sekaligus memperkukuhkan perpaduan negara.

Penasihat khas di pejabat ketua menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem berkata Malaysia bukan sahaja dilimpahkan dengan kekayaan pelbagai sumber asli tetapi keunikan budaya dan warisan yang menyatupadukan rakyat berbilang kaum.

"Rakyat Malaysia harus bersyukur kerana kita hidup aman dan mesra antara satu sama lain dan perbezaan kaum tidak harus menjadi satu masalah atau penghalang pembangunan negara tetapi menambahkan kekayaan negara.

"Jangan jadikan perbezaan kaum, budaya dan agama di kalangan rakyat Malaysia satu bahan pertelingkahan yang akan menjatuhkan negara kita. Biarlah ia menyatupadukan kita," katanya pada majlis makan malam, anjuran Kerajaan Sarawak sempena lawatan Tok-tok batin Orang Asli negeri Perak ke Sarawak, di Kuching, malam semalam.

Seramai 166 Tok Batin serta beberapa ADUN Perak melawat negeri Sarawak selama tiga hari, bermula Ahad.
---------------------------------------------------------
Woitttt......ORANG MELAYU DAH SEDAR MEREKA DI TIPU....!!!

Kah...Kah....ORANG MELAYU DAH TAK MAHU DENGAN UMNO PENIPU....!!!

Kah...Kah....UMNO BERUBAH ARAH CARI ORANG ASLI UNTUK DI TIPU....!!!

Kah...Kah....ORANG ASLI SEKARANG DAH CERDIK...!!!!

Kah...Kah....ORANG BAGI..AMBIK...ORANG AJAK MAKAN ANGIN...PERGI...!!!

Kah...Kah....BILA UNDI BELUM TENTU...UNDI ADALAH HAK AKU...!!!

Kah...Kah...ORANG ASLI PUN TAHU UMNO/BN ADALAH PENIPU NOMBOR SATU...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...NAMPAK SANGAT UMNO/BN DAH TERDESAK...AWAS ORANG ASLI JANGAN JADI MACAM MELAYU..BODOH DAN DUNGU...!!!