Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 23, 2010

UMNO : Badan Je Besar..Tapi Otak Kecik...!!!

Imbasan X-Ray Otak UMNO...Padanlah Bangang Sebab Otak Kecik...!!!

OTAK PEMIMPIN UMNO FIKIR MAHU KAUT HAK RAKYAT – Harakahdaily

Otak pemimpin Umno daripada atas hingga ke bawah, fikiran mereka sama, iaitu fikir macam mana hendak kaut hak rakyat, bukan hendak bagi hak rakyat,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad.

Justeru, katanya PAS terkejut dengan cadangan Najib Razak supaya kerajaan negeri menaikan tarif air dan cukai tanah untuk meningkatkan hasil pendapatan negeri.
“Cadangan ini dikemukakan ketika rakyat dihimpit dengan kenaikan barang keperluan harian,” ujarnya dalam satu kenyataan.

Pelik, katanya Najibi yang sering melaungkan slogan rakyat didahulukan tiba-tiba itulah cadangan yang beliau kemukakan dalam mesyuarat kewangan negara yang dipengerusikannya.

Idris berkata, sepatutnya isteri Rosmah ini dengan gaji dan elaun yang sudah melimpah ruah, kena memikirkan bagaimana untuk meringankan bebenan rakyat di negara ini.
Sebaliknya, otak yang ada kepada beliau mengambil jalan pintas iaitu dengan menaikkan cukai, hapuskan subsidi, GST, saman ekor, menaikkan harga minyak.
------------------------------------------------------------
Kah...Kah....APALAH USTAZ IDRIS INI......!!!

Kah...Kah...SELALU BUAT KENYATAAN YANG KONTOVERSI....!!!

Kah...Kah...USTAZ OOOIIII...UMNO MANA ADA OTAK USTAZ OOIII.....

Kah...Kah....KALAU ADA OTAK....BUKAN UMNO NAMANYA.........!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....WALAU ADA OTAK..TAPI PERANGAI MACAM ORANG TAK BEROTAK...SAMA LAH TAK ADA OTAK....KAH...KAH....

Dulu Kentut MCA Pun UMNO Kata Wangi....!!!


BUKA SEKTOR DIKUASAI CHINA KEPADA KAUM LAIN JIKA MAHU ADIL - Utusan Meloya

KUALA LUMPUR 22 Ogos - Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) menuntut Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek supaya membuka sektor ekonomi yang dimonopoli oleh orang Cina kepada kaum lain jika benar Presiden MCA itu mahu memperjuangkan keadilan antara kaum.

Naib Presiden Perkasa, Dr. Zubir Harun berkata, ini kerana, semua sektor seperti industri makanan, pembuatan, pertanian dan perindustrian dikawal oleh orang Cina sehingga menyebabkan ketidakseimbangan ekonomi antara kaum berlaku di negara ini.
Selain itu, beliau juga menggesa supaya Soi Lek memastikan sektor swasta yang dikuasai golongan Cina menghapuskan diskriminasi dari segi pengambilan, perjawatan, gaji dan kenaikan pangkat yang dilaksanakan terhadap orang Melayu dan India sejak sekian lama.
-------------------------------------------------------------
Woitttt....SOKONG....ORANG MELAYU MESTI SOKONG...BUMIPUTERA MESTI SOKONG....

Kah...Kah..SEMUA BENDA CINA NAK KONTROL....!!

Kah...Kah..CINA LANGSUNG TAK NAK BAGI MELAYU PELUANG....!!!

Kah...Kah...DAH LAH CHINA DOLL CHINA YANG KONTROL...!!!

Kah...Kah...INDIA DOLL PUN CHINA CONTROL.....

Kah...Kah...SIAM DOLL PUN CHINA KONTROL.....

Kah...Kah...MELAYU DOLL PUN CHINA YANG KONTROL.......

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...YANG MELAYU KONTROL HANYA JUAL DODOL...DARI DULU HINGGA AKAN DATANG...KAHA...KAH....!!!

Nota:

orang melayu langgan china doll
orang melayu beli heroin
orang melayu masuk kelab
ornag melayu beli arak
orang melayu beli toto
orang melayu beli ekor
orang melayu urut telo

orang melayu jual lesen halal
orang melayu jadi polis dapatlaa sikit sikit
orang melayu jadi pegawai kerajaan dapat habuk habuk

genting china punya
judi ekor china punya
import arak china punya

orang melayu bangang ada tanah keretapi tanah melayu
jual pada china singapura
yang kaya china......
Kah....Kah.....Kah

Rakyat Hilang Semangat Patriotik Kerana Bosan Dengan UMNO/BN....!!!

Ini Bukan semangat petriotik...ini adalah bangang namanya....!!!

SEMANGAT PATRIOTIK - Utusan Meloya

SIAPA kata rakyat Malaysia sekarang tidak mempunyai semangat patriotik dan tidak lagi mencintai tanah airnya? Ini kerana, sesiapa sahaja yang melihat kereta ini tentu terpegun dengan semangat patriotik pemiliknya, Kandapan a/l Murugesu yang sanggup menghias kenderaannya dengan bendera Malaysia dan gambar pemimpin negara.

Kenderaan pelbagai guna (MPV) milik ahli perniagaan itu dihias dengan gambar kesemua enam Perdana Menteri Malaysia dan juga pemimpin UMNO, MIC dan MCA.

Semangat kemerdekaan Kandapan harus dicontohi kerana beliau sanggup membelanjakan lebih RM20,000 untuk menghias kenderaannya dan mengadakan konvoi merdeka.Konvoi berkonsepkan satu Malaysia sejauh 53 kilometer yang diadakan di Pasir Gudang, Johor Bahru, semalam itu disertai oleh 80 buah motosikal berkuasa tinggi daripada Kelab Jb Bikers, Jaguh Selatan Bikers dan Dragon Bikers.
--------------------------------------------------------------
Woittttt.......KALAU INI DI PANGGIL PATRIOTIK.....YANG GILA NI NAK PANGGIL APA....???


Woittttt.....KALAU INI PATRIOTIK...... YANG BANGANG NI NAK PANGGIL APA...??


Kah...Kah....SPESIS GILA INI ADA SERIBU SEMBILAN PULUH SEMBILAN MACAM.....


Kah...Kah....KALAU CAKAP KELING GILA....MARAH PULAK....!!!

Kah...Kah....TAPI INILAH DIANYA ANEE YANG PALING BANGANG YANG PERNAH DI TEMUI.....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...SEMANGAT PATRIOTIK BUKAN BOLEH DI PAKSA-PAKSA...IA LAHIR DARI HATI SANUBARI RAKYAT YANG CINTAKAN KEADILAN & KEAMANAAN...

JANGAN MAIN API DAN BUNGA APImasjid di bakar
surau di sembah chat
kepala babi di lempar ke tepi masjid
semua dilakukan dengan harapan
orang melayu akan kembali menyokong

berita dialih
hijau jadi kuning
puteh jadi hitam
berita dibuat
tak ada jadi ada

dengan harapan orang melayu akan menyokong
pembakaran masjid
dengan harapan orang melayu akan menyokong
pelucahan surau
dengan harapan orang melayu akan menyokong
kepala babi

selama lima puluh tahun
orang melayu di tipu
selama lima puluh tahun
mereka mengakui membawa merdeka
selama lima puluh tahun
mereka klim membantu yang perlu

lima puluh tahun
mereka kenduri kendara
lima puluh tahun
mereka bercanda berpesta
lima puluh tahun
mereka merompak negara
lima puluh tahun
mengumpul harta
lima puluh tahun
menkaya anak bini dan kroni

31 ogos bukan hari malaysia
gerombolan bukan membawa merdeka

tanpa sopan
tanpa malu
bendera simbol negara hasil ciplak
tanpa sopan
tanpa malu
lagu negara ku hasil ciplak

masanya telah sampai
kita membangunkan negara baru
masanya telah sampai
kita buang semua yang layu
kita lahirkan yang baru yang segar

ancungkan tangan ke langit
laungkan lagu demokrasi
di hadapan penjara musuh
di belakang rakyat yang ampuh
tidak ada jalan lain
ayuh !

Na..Na...Na..Na...Tranung Kite....!!!

Kalu Kuih Nama Che Mek Molek Memang Grenti Sedap...Apatah Lagi Kalu Orang Nama Che Mek Hawa....Mesti Ummmpphhh...!!!

KUALA TERENGGANU - Siapakah seorang perempuan yang bernama Mek Hawa di sisi Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said, yang cukup istimewa nasibnya?

Ahli dan penyokong PAS mungkin tidak mengetahui dan mengenali tentang Mek Hawa yang istimewa ini kerana semakan dibuat sehingga kini, Mek Hawa bukan ahli mahupun penyokong PAS.

Walaupun begitu, bukan semua ahli dan penyokong Umno yang mungkin mengenali Mek Hawa ini, kerana Mek Hawa bukanlah dikalangan pemimpin Wanita Umno ataupun pemimpin Puteri Umno.

Oleh yang demikian, mestilah Mek Hawa ini seorang yang benar-benar istimewa di sisi Ahmad Said.

Kalau Mek Hawa tidak istimewa takkan Ahmad selaku Menteri Besar Terengganu menganugerahkan Mek Hawa projek bernilai hampir RM8 juta.

(Gambar - Hiasan dan Santai)

Mek Hawa Dapat Projek Membekalkan Baju Sekolah

Sekitar bulan November 2008, sebuah syarikat bernama Hamie Enterprise telah menghantar surat secara terus kepada Menteri Besar Terengganu, menyatakan ia adalah sebuah syarikat yang membekalkan pakaian sekolah dengan jenama 'Ganu Kita'.

Dalam surat tersebut, tidak pula dinyatakan bahawa Hamie Enterprise memohon untuk membekalkan pakaian sekolah kepada pihak kerajaan negeri.

Namun surat Hamie Enterprise yang ditandatangani oleh penama Hamie Azreen bin Ami Nordin telah diperkenankan oleh Menteri Besar untuk menjadi syarikat yang membekalkan pakaian sekolah.

Bahkan, walaupun waktu itu sudah bulan November (hujung tahun), Ahmad dilaporkan memilih Hamie Enterprise secara rundingan untuk membekalkan pakaian sekolah bagi tahun 2008 juga.

Berdasrkan rekod Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Hamie Azreen bukanlah pemilik ataupun rakan kongsi Hamie Enterprise ketika ia ditubuhkan pada tahun 1994. Hamie Enterprise adalah syarikat perniagaan tunggal Mek Hawa binti Abdul Rahman

Hamie Azreen hanya dimasukkan sebagai rakan kongsi pada 6 Januari, 2008 dan kemudiannya meninggalkan Hamie Enterprise pada 26 Ogos, 2008. Menurut rekod Hamie Azreen meninggalkan syarikat tersebut adalah kerana menarik diri.

Namun dari tarikh-tarikh diatas menunjukkan Hamie Azreen digunakan sebagai penama untuk tujuan memperolehi projek membekalkan baju sekolah sebagaimana yang diluluskan pada 31 November, 2008.

Pakaian Sekolah Tidak Habih Diagihkan

Apabila diluluskan oleh Menteri Besar, Mek Hawa binti Abdul Rahman sebagai pemilik tunggal syarikat Hamie Enterprise telah mendapat tender membekalkan pakaian sekolah kepada 53,300 orang pelajar sekolah bernilai RM7,995,000.00.

Oleh kerana keputusan tergesa-gesa yang dibuat pada hujung tahun, perbelanjaan sebesar itu yang sepatutnya ditender oleh kerajaan negeri telah diberikan begitu sahaja secara rundingan.

Maka, Mek Hawa pun kerana kesuntukan masa dilaporkan telah membuat pembelian pakaian seragam sekolah dan peralatan tersebut dari negeri China, tanpa membuat rujukan sebenar kepada keperluan pakaian dan peralatan sekolah menurut saiz secara terperinci.

Akibatnya, sehingga kini, walaupun sudah berlalu hampir dua tahun, pakaian sekolah termasuk stokin dan kasut masih 'bertambung-tambung' tidak habis diagih-agihkan kerana saiz yang tidak sesuai.

Menurut laporan setelah semakan dibuat oleh Pejabat Pelajaran Hulu Terengganu sahaja, setelah hitungan semula pada 5 Oktober, 2009, mengesahkan stok yang masih ada dalam stor pejabat pelajaran daerah tersebut adalah seperti berikut;

Kasut - 5402 pasang
Seluar Panjang - 5066 helai
Kemeja Lengan Pendek - 4222 helai
Baju Kurung Putih - 4415 helai
Kain Sarung Biru - 936 helai
Tudung - 2910 helai

Lebihan pakaian dan peralatan sekolah yang tidak habis diagih-agihkan itu dilaporkan kini berada dalam Dwan Badminton berhampiran kediaman rasmi Menteri Besar

Pembaziran tersebut bukan sahaja telah dipersoalkan oleh wakil-wakil rakyat PAS dalam sidang Dewan Undangan Negeri sejak sesi lalu, malah wakil-wakil kerajaan juga mempersoalkan justifikasi Ahmad menganugerahkan projek tanpa tender bernilai RM7,995,000.00 kepada Hamie Enterprise.

Asakan yang datang bukan sahaja dari pembangkang, malah dari ADUN Umno sendiri telah menyebabkan Ahmad Said naik darah dan bersumpah pada Sidang DUN lalu.

Katanya segala projek yang dilakukan oleh kerajaan adalah mengikut prosedur yang ditetapkan dan semuanya dilakukan adalah untuk kepentingan rakyat semata-mata.

"Saya merasa sedih apabila ada wakil rakyat mempersoalkan mengenai pemberian kurma dan air zam-zam, malah ada andaian berlaku penyelewengan.

"Dengan nama Allah, bismillahirrahmanirrahim, wallahi, wabillahi, wataallahi...tidak ada penyelewengan, rasuah dalam kes ini atau dalam kes-kes lain. Saya telus. Saya boleh jelaskan hal ini demi kepentingan rakyat," katanya.

Ahmad berkata bahawa bungkusan kurma yang diagihkan kepada rakyat Terengganu dengan kos RM20 adalah berpatutan dan tidak ada sebarang penyelewengan dalam pemberian kontrak pembelian tiga jenis kurma dan air zam-zam itu.

Beliau mengulas mengenai soal pengagihan air zam-zam dan kurma yang dibangkitkan oleh Alias Abdullah (BN-Alur Limbat) dalam sesi perbahasan bajet semalam.

Sepanjang persidangan tiga hari Disember lalu, antara persoalan yang dibangkitkan ialah mengenai pemberian kontrak melombong bijih besi di Bukit Besi, kontrak pemberian baju sekolah kepada pelajar miskin dan dasar rundingan terus yang dilakukan oleh kerajaan dalam soal pembaikan dan penurapan jalan.

Namun benarkah Ahmad Said, Menteri Besar Terengganu telus dalam pemberian kontrak dan projek???

Kalau benar, mengapa Mek Hawa tiba-tiba boleh mendapat 'kurniaan' balak pula seluas 1,200 hektar pula??

Mek Hawa Dapat Balak Pula.....????

-Sumber : Buletin Online

Nota :

Orang Kijal kenal dok nama mek hawa ning...!!!
JKKK kg. Darat penunjuk tahu ke siapa mek hawa ning...
Napok gaya bukan setakat orang kijal...habih seluruh tranung kite kena lebong belake..
Hok untungnya Mek Hawa....melengok bahang projek...!!!
Kah..Kah...Kah...Bahang Taik Belake.....

UMNO Siang Malam Tipu Rakyat...!!!


NAJIB TERUS BEKERJA KERAS PASTIKAN MALAYSIA MUNCUL NEGARA MAJU – Berita Hairan

Kedatangan Ramadan bukanlah kesempatan untuk berehat buat Najib Razak, memandangkan beliau terus bekerja keras bagi memastikan Malaysia mencapai impian menjadi sebuah negara maju.

"Ramadan ini ramai yang ambil kesempatan berehat, tapi saya tidak putus-putus bekerja. Siang hari saya bekerja sepenuh masa, kemudian menerima jemputan berbuka dan menghadiri majlis-majlis di malam hari," katanya.

Najib berkata, beliau sedia mengabdikan diri kepada rakyat dan negara bagi memastikan Malaysia berjaya mencapai impian menjadi negara maju pada 10 tahun akan datang.
-----------------------------------------------------------
Woittttt.....INI AYAT LAMA...MADEY PUNYA AYAT LAGI LAA DAHSYAT....

Woitttt......DOLLAH LAGI HEBAT....SIANG MALAM MENCARI AL-GHAZALI..AS-SHAFEI...!!!

Kah...Kah...SEMUANYA NAK MENTANGKEDARAH KANTONG NEGARA....!!!
Kah...Kah....MEMANG LAAA KERJA KUAT SIANG MALAM.....!!!

Kah....Kah...SEMUANYA FIKIR MACAM MANA NAK REMBAT KHAZANAH NEGARA.....

Woittttt....NAK MENGABADIKAN DIRI KEPADA RAKYAT....SORRY LAA...LAIN TAHUN LA BRO...

Kah...Kah....CAKAPLAH TERUS TERANG....NAK BAHAM HARTA RAKYAT....!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....KERJA SIANG MALAM...YANG KAYA SIAPA...??? ADIK...ANAK...MENANTU...IPAR....KRONI...INI SEMUA MAIN LAGU NEGARAKU SEJAK DARI DULU LAGI...!!!

Baik Jadi Babi Gila Dari Jadi Gila Babi.....!!!


1,500 PENDUDUK BERHIMPUAN SOKONG PROJEK JANAKUASA ARANG BATU DI LAHAD DATU - MInsider

LAHAD DATU, 21 Ogos — Kira-kira 1,500 penduduk dari 11 buah kampung di kawasan Tungku hari ini mengadakan perhimpunan bagi menyokong cadangan pembinaan janakuasa arang batu di Lahad Datu.

Penduduk dari Kampung Tambisan, Sungai Nipah, Sungai Merah, Simuning, Sinakut, Kampung Tanjung Labian, Lok Buani, Tanjung Batu, Sungai Bilis, Tanagian dan Tagupi mengadakan perhimpunan di Dewan Tun Mustapha selama dua jam bermula jam 8 pagi.

Dalam perhimpunan itu, Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Perhimpunan Rakyat Nagaraju Applasami menyerahkan memorandum kepada Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Tungku, Datuk Suhaili Said untuk diserahkan kepada Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Antara kandungan memorandum berkenaan termasuk menyatakan sokongan penuh mereka terhadap saranan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhubung pembinaan janakuasa arang batu di Sinakut, Tungku bagi memenuhi keperluan.

Penduduk juga menyokong penuh cadangan pembinaan janakuasa arang batu berkenaan selaras hasrat kerajaan negeri untuk memajukan industri.
--------------------------------------------------------------
Woittttt......MASIH BANYAK ORANG BANGANG DI SABAH NI..!!!

Kah...Kah....TAPI INI BUKAN BANGANG BIASA...TERSANGATLAH BANGANG....

Kah...Kah.....BANGANG RAKYAT SABAH INI.... MINTA SUPAYA ARANG BATU KOTOR KAN KAMPONG MEREKA.....

Kah...Kah....PATUT LAAA....ORANG SABAH SELALU KENA TIPU OLEH ORANG SEMENANJUNG....

Kah...Kah....KAWASAN YANG INDAH DAN PERMAI MINTAK SUPAYA DI MUSNAHKAN.....

Kah...Kah....TAPI 1500 SI BANGANG INI TEPUK TANGAN TANDA SOKONG...

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....NAK KATA LEMBU KAKI EMPAT...NAK KATA MANUSIA..BANGANG LEBIH DARI LEMBU...JADI LU FIKIRLAH SENDIRI JAWAPANNYA...

FELDA Bukan Hak Milik Mak Bapak UMNO....!!!


CUBAAN PEMBANGKANG MASUK KE FELDA SATU GANGGUAN – YUSUF NOR - Utusan Meloya

Cubaan pembangkang untuk masuk ke Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) adalah satu gangguan yang tidak diingini oleh warga komuniti itu, kata Dr. Mohd. Yusof Nor.
Menurut beliau, pihak-pihak terlibat sebenarnya mahu melihat peneroka dan pentadbiran dalam organisasi itu berpecah-belah untuk memudahkan mereka menyusup masuk.

"Mereka serang dan fitnah Felda kerana nampak Felda semakin berkembang, sebab itu mereka nak masuk dalam Felda,” katanya kepada pemberita di sini semalam selepas menyampaikan saguhati kepada 19 Pengerusi Masjid dalam Rancangan Felda Terengganu dengan setiap seorang menerima sebanyak RM300.
--------------------------------------------------------------
Woittttt.....MEMANG BETUL PAKATAN RAKYAT MENJADI GANGGUAN....!!!

Kah...Kah....PR BUKAN NAK GANGGU...CUMA NAK BERITAHU.....

Kah...Kah....BETUL….ROMPAKAN FELDA PERLU DI GANGGU.....

Kah...Kah....BETUL. .. PENIPUAN FELDA PERLU DI GANGGU....

Kah...Kah....BETUL....PUTAR BELIT PEGAWAI FELDA....PERLU DI GANGGU...

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...MEMANG FELDA MESTI KENA GANGGU...KALAU TIDAK SAMPAI MAMPUS PUN WARGA FELDA TETAP KENA TIPU & AKAN JADI DUNGU.....

Perjuangan Untuk Bangsa Adalah Haram...!!!


BRAHIM GESA PIHAK TAK HORMAT KONTRAK SOSIAL KELUAR MALAYSIA – MInsider

Ibrahim Ali menyertai senarai pihak yang menggesa agar mereka yang menyentuh soal kepentingan Bumiputera dan kontrak sosial supaya balik ke negara asal mereka.

Dalam kenyataan dikeluarkan pagi ini, Ibrahim berkata “siapa yang tidak menghormati kontrak sosial iaitu Perkara 153 boleh keluar Malaysia, balik negara asal nenek moyang.”

“Jangan hipokrit,” kata Ibrahim yang lazimnnya lantang dalam kenyataan dikirim menerusi khidmat pesanan ringkas.

Pendirian yang sama ditulis oleh kolumnis Mingguan Malaysia Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah Ahad lalu.
------------------------------------------------------------
Nota:

kalau orang india balik india
kalau orang china balik china
kalau orang indon balik indon
best juga – lapang negara ini
tak ada trafik jam –

malaysia siapa akan ambil rumah mereka?
siapa akan ambil kedai mereka?
siapa akan ambil kereta mereka?

siapa nak ambil rumah khir toyo?
siapa nak ambil kereta noh omar?
siapa nk ambil kereta kereta nizam razak?
siapa nak ambil kedai judi lim goh tong?
siapa nak ambil kedai too vincen?
sispa nak ambil stesen tv ananda?

tak kan ibrahim ali ambil semua