Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jun 17, 2010

Berita Sedih Dari Brunei...!!!


Sultan Brunei ceraikan bekas wartawan TV3 talak satu-MInsider

June 16, 2010BANDAR SERI BEGAWAN, 16 Jun – Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah telah menceraikan isteri kedua Azrinaz Mazhar, bekas wartawan TV3 dengan talak satu berkuat kuasa petang ini.

Pengumuman rasmi dibuat oleh Istana Brunei 8 malam tadi. Ia diumumkan oleh Pengerusi Majlis Adat Istiadat Pengiran Alaudin Pengiran Paduka Tuan Pengiran Haji Abu Bakar pukul 8 malam tadi.

“Baginda atas sebab yang khas yang diperuntukkan oleh hukum syarak menjatuhkan talak satu ke atas Duli Yang Teramat Mulia Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar pada petang 16 Jun 2010 (hari ini),” kata beliau dalam kenyataan yang diperoleh dari laman http://www.rtbnews.rtb.gov.bn/?c=newsDetail&news_id=10094 malam ini.

Sultan Brunei berkahwin dengan Azrinaz (gambar), 30, pada tahun 2005.Dengan cerai talak satu ini pengumuman itu menyebut bahawa semua gelaran diraja ditarik balik.

Nota :

Jodoh pertemuan, ajal maut semuanya datang dari Allah S.W.T....
Setiap apa yang berlaku tentu ada rahmat yang tersirat di sebaliknya
...

Apa Khabar Orang FELDA....????K'jaan akui aliran tunai Felda menjunam -MKini

Kerajaan menolak dakwaan kononnya berlaku penyelewengan dalam Lembaga Kemajuan Tanah Rancangan (Felda) walaupun mengakui sumber kewangan agensi berkenaan merudum dengan mendadak.

Dalam sesi soal jawab di Dewan Rakyat hari ini, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata sekalipun ia jatuh, nilai aset Felda pada hakikatnya cukup membanggakan.

Beliau mengulas soalan tambahan daripada Hamim Samuri (BN-Ledang) yang menyoal timbalan menteri tersebut berhubung status kewangan Felda dan perincian bagaimana wang itu dibelanjakan bagi tujuan pembangunan masyarakat.

"Kerajaan tidak menggelapkan wang tersebut, (tetapi) ia disumbangkan untuk kebajikan masyarakat," kata Ahmad yang juga ahli parlimen Pontian, menjawab soalan dari kerajaan dan wakil pembangkang.

Bercakap kepada pemberita kemudiannya, Ahmad yang juga ketua penerangan Umno menjelaskan status kewangan Felda adalah sebanyak RM4.08 bilion pada tahun 2004 jatuh kepada RM1.35 bilion pada 2009.
-------------------------------------------------------------
Kah..Kah...MENTANG-MENTANGLAH WARGA FELDA NI BANGANG...HARI-HARI KAU KENCING YE...!!!

Kah...Kah...APA KE JADAH NI...WALAUPUN JATUH..TAPI NILAINYA NAIK...!!!

Kah...Kah...CAKAPLAH UMNO/BN DAH METANGKEDARAH DUIT FELDA...!!

Kah..Kah...BUKAN NAK GELAP..CUMA NAK SONGLAP DUIT FELDA ...!!!

Kah...Kah..FELDA SEMEMANGNYA KAYA..TAPI WARGA FELDA HIDUP MELARAT DAN PAPA KEDANA...!!!

Kah...Kah..HUTANG DENGAN FELDA SAMPAI MAMPUS PUN TAK AKAN HABIS...!!!

Kah..Kah...WARGA FELDA DI LAYAN MACAM HAMBA ABDI...!!!

Kah..Kah...KERJA DARI MUDA SAMPAI TUA..TAPI HUTANG TAK TAU BILA AKAN SELESAI...!!!

Kah..Kah...MAKIN BANYAK BAYAR HUTANG..MAKIN TINGGI PULAK JUMLAH HUTANG....!!!

Kah..Kah....INILAH DIA SISTEM BANGANG YANG ADA DALAM FELDA...!!!

Kah...Kah..AIMAN TAK KISAH....BANGANG TAK BANGANG WARGA FELDA..PAS NAK TOLONG BAGI GERAN HAK MILIK PUN TAK BERANI NAK DATANG AMBIK ...!!!

UMNO Kelantan Conteng Arang Di Muka Najib...!!!


Mustafa Ganti Najib Rasmi Kelantan Fiesta 2010-Harakah

KOTA BHARU, 16 Jun: Di sebalik pemulauan kepimpinan kerajaan negeri termasuk Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada perasmian Kelantan Fiesta 2010 malam ini, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak juga tidak hadir pada majlis itu.

Walaupun mengikut jadual asal, majlis itu akan dirasmikan oleh Najib, tetapi beliau digantikan oleh Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamad.

Lebih mengecewakan penganjur bersama program itu, Red Carpet Worldwide, apabila hanya kira-kira 300 sahaja yang hadir dalam suasana hujan lebat yang turun mencurah-curah selepas Maghrib.

Bahkan, ada di kalangan pengunjung yang berpatah balik kerana tidak selesa berada pada majlis itu, ditambah pula bekalan elektrik turut terputus.

Petang tadi, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan memberitahu, kerajaan negeri akan memulau majlis perasmian itu yang sepatutnya disempurnakan oleh Pemangku Raja Kelantan dan dihadiri Najib Tun Razak di pekarangan Stadium Sultan Mohammed Ke-IV.

Ini kerana, katanya pihak penganjur mungkir janji dengan tidak membenarkan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat berucap.

Tambahnya, penganjur bersama majlis itu, Red Carpet Worldwide Sdn Bhd telah melanggar syarat-syarat perjanjiannya dengan kerajaan negeri sebelum ini.

Beliau yang juga Adun Bunut Payong berkata, mengikut perjanjian asal, Pemangku Raja, Tengku Muhammad Faris Petra akan merasmikan fiesta itu dan Menteri Besar turut berucap, tetapi keputusan terbaru tidak membenarkan Tuan Guru Nik Abdul Aziz berucap di samping tidak dirasmikan oleh Pemangku Raja.

Ekoran itu, jelasnya semua acara melibatkan kerajaan negeri seperti persembahan 1,001 pesilat dan pembuatan gendang terbesar turut dibatalkan.
-------------------------------------------------------
Kah...Kah....INILAH PERANGAI SEBENAR EJEN ZIONIS KAT MALAYSIA....!!!

Kah...Kah....MANA BOLEH BUAT PERJANJIAN DENGAN EJEN ZIONIS...!!!

Kah...Kah....EJEN ZIONIS DAN ZIONIS SAMA SAJA.. SELALU MUNGKIR JANJI...!!!

Kah...Kah....MAT MONGGOL BALIK AWAL SEBAB MALU....!!!

Kah...Kah....INILAH PADAHNYA BILA SUKA SANGAT MENIPU...!!!

Kah...Kah....300 YANG DATANG...MAT MONGGOL CAKAP TAK PAYAH LE...!!!

Kah...Kah....SPESIS UMNO KIAN PUPUS DI KELANTAN...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...KELANTAN NAMPAKNYA MAKIN SEJAHTERA TANPA UMNO...