Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 19, 2011

Lepas Berjaya HAPUSKAN ISA Kita HAPUSKAN BN Pulak...!!


Sapa kata demonstrasi jalanan tidak berkesan?

Ekoran dari himpunan lebih 100 ribu rakyat Malaysia di Kuala Lumpur mendesak supaya akta yg membenarkan org dipenjara tanpa bicara (ISA) dimansuhkan, maka hati ini BN bersetuju memansuhkan ISA. Walaupun tindakan mereka tidak dibuat sejurus selepas himpunan tersebut..tapi semua org tahu ia dibuat berasaskan tekanan dari Pakatan Rakyat.

Biasalah takkan BN nak tunjuk 'takut' waktu itu juga, mesti ambil masa biar jarak agak jauh supaya rasa kemaluan mereka dapat disimpan.

Jgn lupa, hapus ISA adalah antara perkara yg terkandung dalam Buku Jingga. BN dakwa bahawa MUSTAHIL nak laksanakan intipati Buku Jingga.. kemudian BN pula buktikan bahawa ia dapat dilaksanakan! Terbukti cakap BN selama ini karut, tak boleh pakai.

Hari ini, pengampu BN memuji-muji tindakan hapus ISA. Sebelum ini bukan main kutuk tindakan PR desak rakyat hapus ISA. Ini yang dikatakan hipokrit, atau orang Kuala Nerang cakap LIDAH BERCABANG.

Lantak komelah BN... Yg penting bagi rakyat lepas kita berjaya mansuhkan ISA kita mansuhkan BN pula.

Nak Termuntah Tengok Pengampu BN Komen Pasal Mansuh ISA....!!


Pihak yang paling gembira dengan pengumuman pemansuhan ISA oleh Perdana Menteri tentulah ratusan ribu manusia yang pernah disembur air kimia dan gas pemedih bata dalam demonstrasi baju merah mendesak penghapusan ISA serta seluruh rakyat yang bencikan kezaliman ISA.

Perlukah berterimakasih kepada PM? Ia mengingatkan kepada sejarah Firaun yang menghimpun dua manusia, satu dilepaskan hidup dan satu dibunuh...lalu memberitahu rakyatnya: Tengok aku berkuasa menghidup dan mematikan seseorang.
Orang yang tidak dibunuh lantas berterima kasih kepada Firaun. Sebenarnya orang yang yang tidak dibunuh itu tidak perlu berterima kasih kepada Firaun, kerana kalau dia dibunuh pun bukan kerana apa-apa kesalahan tetapi semata2 kerana kezaliman Firaun. Dalam kes ini, Firaun bukan melakukan kebajikan kerana 'memberi nyawa' kepada seseorang tetapi cuma berhenti melakukan kezaliman pada waktu itu.

Bagaimana pula rakyat biasa yang melihat peristiwa itu? Mereka lagilah tidak perlu BERTERIMA KASIH kepada Firaun atau MEMINTA MAAF apa2 dari Firaun.

Tapi dalam kisah kefiraunan ISA, puak2 pengampu Be End beriya-iya berterima kasih memuja muji Najib kerana memansuhkan ISA. Ahli politik BN, ahli akademik dan NGO pengampu inilah yang beriya-iya mempertahankan ISA dengan segala hujah.. Hari ini orang yang sama muncul di TV mengalu-alukan tindakan Najib seolah-olah mereka tidak pernah berkata2 mengenai ISA sebelum ini... Nak termuntah tengok.

Cuma yang terkantoi sekarang ialah bloggers pro Be End, mereka yang pulun habis pertahankan ISA. Sekarang mengapa tak serang Najib, seranglah?!! Nampak sangat dalam apa isu yg berlaku dalam dunia ini mereka bukan golongan yang mempertahankan kebenaran tetapi mempertahankan UMNO/BN walau apa parti dokongan mereka itu lakukan.