Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Dec 17, 2010

UMNO Sejak Dulu Sampai Sekarang...Bergantung Harap Hanya Pada Makhluk...Nota

Kah...Kah...Kah....
Kesian betul la.... sejak dari dulu orang ramai dah sesat...
Tapi sekarang ni nampaknya makin bertambah sesat...
Sentiasa bergantung harap pada sesama makhluk...
Bagi mereka hanya UMNO saja yang mampu menolong mereka....
Sebab itu ketuanan melayu sampai sekarang mudah di tipu...
Kah...Kah...Kah....!!!

Menteri Ketuanan Melayu Memang Cap Ayam...!!


Memalukan ,Pesawat Khas bawa KM Melaka dan rombongan ditahan kerana hisap rokok

"Kejadian memalukan oleh peserta rombongan yang menaiki pesawat khas jenis BAE 146-200yang membawa 80 penumpang termasuk Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam ditahan di Lapangan Terbang Juanda, Surabaya, Indonesia petang Selasa.
Menurut berita yang disiarkan pesawat itu ditahan kerana ada penumpang turun ke landasan sambil menghisap rokok sewaktu pesawat yang disewa dari Heritage Air berkenaan berhenti untuk mengisi bahan bakar.

Itulah tahap dan displin yang ditunjukkan oleh orang yang ada pendidikan. Atau mungkinkah rombongan yang dibawa oleh Ali Rustam adalah orang Melaka yang tidak ada pendidikan dan tidak tahun peraturan menaiki kapal terbang.

Macamlah kebiasaan yang kita lihat bila ada sahaja bas express yang berhenti ramai yang ambil peluang hisap rokok disamping ada yang ramai bwergegas ke tandas dengan hajat masing.

Tidak tahulah pula rombongan Ali Rustam ini, adakah mereka rasa naik kapal terbang macam naik bas ?

Untunglah kapal terbang itu tidak meletup kerana dan saya ucapkan tahniah kepada penguasa di Lapangan Terbang Juanda, Surabaya yang bertinbdak cepat. kalau tidak dengan lapangan terbang sekali meletup akibat tidak berdisplinnya rombongan yang dibawa oleh Ali Rustam.

Tidakan tegas Tentera Nasional Indonesia (TNI) yang melihat keadaan itu memeriksa semua penumpang di lapangan terbang itu amatlah saya sokong.

Rombongan kerajaan negeri Melaka itu sedang menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka (LTAM) di Batu Berendam.

Pesawat itu dalam penerbangan pulang dari Dili, Timur Leste dan ditahan pada kira-kira 2 petang waktu Indonesia sebelum dibenarkan berlepas ke Melaka pada pukul 11 malam dan tiba di LTAM di Alor Gajah pada pukul 2.15 pagi.

Namun begitu Enam penumpang pesawat itu termasuk Mohd Ali, isterinya Datin Seri Asmah Abdul Rahman dan pengawal peribadi kepada Ketua Menteri dibenarkan pulang ke Malaysia dengan menaiki pesawat Malaysia Airlines (MAS).

Nota :

Inilah tahap moral pemimpin UMNO selepas 50 tahun lebih kita meredeka, peraturan naik kapal terbang pun tidak tahu atau kalau tahupun nak tunjuk lagak dan dia yang besar dan ada kuasa....

Sepatutnya bagi saya hukuman kepada mereka yang hisap rokok dalam kejadian ini lebih keras kerana ia mengundang resiko keselamatan yang sangat serius....

Kah...Kah...Kah....Kalau dah Ayam Brand tu...
Maka Cap Ayam Lah Jugak jawabnya...
Bodoh...Dayus & Lembik....!!!

Mesti Baca : Siapakah Wajah-Wajah di Sebalik Facebook.


Sebagai pengguna Facebook, adalah lebih menyeronokan jika kita tahu siapakah wajah-wajah di sebalik kewujudan laman sosial paling terkenal masa kini(walaupun aku sendiri dah delete acc 5 bulan yang lalu.).

Selepas menonton filem The Social Network baru-baru nih, perasaan ingin tahu kisah di sebalik Facebook semakin membuak. lalu beberapa hasil pembacaan di wikipedia, inilah hasil sedikit ringkasan mengenai watak-watak utama di sebalik FB sepatutnya kita tahu terutama golongan Facebook Maniac!

Mark Zuckerberg (MZ), iaitu Ceo juga Co-Founded Facebook bersama 3 lagi rakan se-universiti-nya semasa di Harvard iaitu Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz dan Chris Hughes.

MZ (14 May 1984) di lahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi di New York. Ayahnya Edward seorang Dentist dan Ibunya Karen seorang Doktor sakit Jiwa. Zuckerberg Mempunyai 3 orang adik-beradik lain iaitu Randi, Donna and Arielle.

Zuckerberg seorang yang mahir dalam bidang Matematik, Astronomy dan Fizik dan pernah memenangi Anugerah semasa di peringkat Sekolah Tinggi. Berdasarkan borang permohonan kemasukan kolej, Beliau di senaraikan sebagai seorang yang boleh membaca dan menulis di dalam bahasa Perancis, Hebrew, Latin dan Greek Kuno.

Menurut Stephen Levy iaitu penulis (Hackers: Heroes of the Computer Revolution:1984), Mark Zuckerberg dengan jelas merasakan dirinya adalah seorang Hacker!.

hmm...benarkan MZ seorang Nerd!??...

Eduardo Saverin (19 March 1982), juga salah seorang Co-Founded Facebook bersama Mark Zuckerberg. Di lahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi di Sao Paulo Brazil. Namun beliau telah di besarkan di Miami, Florida US. Ayahnya bekerja dalam bidang Hartanah dan peng-eksport-an malah tidak hairanlah Edurado Saverin turut mengikut jejak langkah ayahnya. Semasa di Harvard beliau merupakan Presiden Harvard Investment Association dan graduate dalam bidang Ekonomi.

Malah di dalam filem The Social Network, beliau juga di gambarkan seorang yang bertanggungjawab membantu Zuckerberg dalam mengembangkan TheFacebook dengan mencari pelabur dan bertanggungjawab dalam hal ehwal kewangan Syarikat serta pemegang akaun syarikat.

Selain itu, beliau juga pernah mendakwa Mark Zuckerberg di mahkamah kerana mengecilkan nilai pegangan sahamnya di Facebook sehingga 0.03%!.

Kini (Ogos 2010), dia telah memegang saham di Facebook sebanyak 5% dengan nilai anggaran US$1.15 Billion!!


Chris Hughes (26 November 1983), juga antara rakan-rakan Mark Zuckerberg yang mula-mula mengasaskan TheFacebook di dorm asrama Harvard. Di lahirkan di Hickory, Carolina Utara. Tidak di ketahui mengenai latar belakang keluarganya. Namun beliau Merupakan Graduan Harvard Universiti pada 2006, Bachelor of Arts in history and literature. Dia juga secara terbuka mengakui dirinya adalah seorang Gay!

Dustin Moskovitz (22 May 1984), di lahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi di Washington DC. Juga salah seorang co-founded Facebook dengan pegangan saham sebanyak 6% dengan anggaran kekayaan bernilai US$1.4 Billion!. Majalah Forbes 2010, telah meletakan beliau pada kedudukan ke-400 sebagai jutawan paling muda di dunia!

Sebagaimana Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz juga merupakan pelajar dalam bidang Ekonomi semasa di Harvard selama dua tahun, sebelum beliau berpindah ke Palo Alto Carlifornia untuk bekerja sepenuh masa di Facebook.

Pada 3 Oktober 2008, Dustin Moskovitz telah mengumumkan untuk menarik diri dari Facebook dan menubuhkan Syarikat Baru bersama Justin Rosenstien juga bekas pelajar Stanford University yang menarik diri dari program Sains Komputer pada 2004 untuk bekerja di GOOGLE sebagai software engineer!

Kalau korang nak tahu, Justin Rosenstien ni sekarang dah kerja dengan Facebook, malah button 'Like' yang korang selalu klik-klik dekat wall tu pun dia yang reka!

Sean Parker (3 Disember 1979), juga seorang Hacker! sepertimana Mark Zuckerberg sebelum menjadi Usahawan iaitu pengasas Napster. Ayahnya telah mengajar beliau mengenai programming seawal usia 7 Tahun lagi! Malah pada usia 16tahun, beliau juga pernah di hukum Khidmat Masyarakat atas kesalahan 'menggodam'! lol

Walaupun bukan lulusan Harvard(hanya tamat sekolah tinggi) sebagaimana kenalannya yang lain, Parker juga memiliki keistimewaan dan kecerdikannya yang tersendiri sehinggalah beliau jatuh bankrap akibat di saman oleh syarikat-syarikat music atas kesalahan hak cipta di laman Napster.

Pada 2004, Parker secara tidak rasmi telah memberi beberapa pandangan dan nasihat kepada Zuckerberg dalam menubuhkan Syarikat Facebook yang mana pada asalnya di namakan oleh Zuckerberg dan rakan-rakannya sebagai TheFacebook. Kalau korang tengok cerita The Social Network, mesti korang tahu. :)

Parker juga telah menerima sebanyak 7% pegangan saham di Facebook sebelum di singkir dari syarikat tersebut setelah ditahan oleh pihak polis atas kesalahan memiliki Kokain!

Terbaru(2010), Sean Parker di katakan telah menjanjikan US$100,000 dalam kempen 'menghalalkan'(betul ker istilah ni?) Marijuana di Carlifornia!

Cameron Winklevoss dan Tyler Winklevoss (21 Ogos 1981) adalah dua adik beradik kembar juga kenalan kepada Mark Zuckerberg semasa di Harvard. Tidak seperti Zuckerberg (Nerd), dua jejaka Maskulin ini adalah atlit dalam sukan Perahu Dayung, malah pencapaian tertinggi mereka setakat ini adalah mewakili USA semasa Olimpik Beijing 2008 dan menduduki tempat ke-6!

Cameron dan adiknya Tyler bersama classmatenya iaitu Divya Narendra adalah pengasas Harvard Connection kemudian di kenali sebagai ConnectU juga merupakan laman sosial bagi para pelajar di Harvard.

Mereka mendakwa Mark Zuckerberg secara tidak langsung telah memberi keyakinan kepada mereka untuk membantu mereka membina rangkaian laman sosial yang di beri nama HarvardConnection.com setelah kehilangan programmer dalam projek tersebut. Namun di katakan, Mark Zuckerberg telah menipu mereka dan menghasilkan Facebook bersama rakan-rakannya yang lain! (serius genius) :D
Maklumat mengenai pengakuan lebih lanjut boleh baca kat sini

Beberapa siri perundangan telah di ambil terhadap Mark Zuckerberg sehinggalah pada 25Jun2008 Facebook bersetuju mengagihkan 1.2 Million saham biasa dan US$20Million tunai kepada mereka!!

Divya Narendra (18 March 1982), kini merupakan CEO dan juga Co-Founded sebuah syarikat yang di namakan Sum-Zero. Ayah dan Ibunya adalah Doktor yang migrate ke US.
Narendra adalah graduan dalam bidang Matematik Gunaan.

Untuk maklumat lebih lanjut, korang bolehlah menggoogle sendiri di wikipedia. jangan malas-malas.

Hati-Hati Bila Baca Akhbar Ketuanan Melayu....!!


Terkini & Ternow : 12.02 MINIT

Al-Fatihah..!!
Kepada anak isteri dan kaum kerabat arwah...
Kita doakan semoga rohnya dicucuri rahmat....Nota:

Pilihnaraya kecil akan diadakan di tenang segamat.
Sila buat tempahan bilik segera sebulum kehabisan..!!
Tempahan boleh di buat sekarang...Hurry up..!!


ADUN TENANG STABIL -16/12/2010 8:47pm

LABIS 16 Dis. — Anggota Dewan Undangan Negeri Johor (ADUN) kawasan Tenang, Sulaiman Taha, yang dirawat di Hospital Ampang Puteri di Kuala Lumpur kerana menghidap penyakit kencing manis, kini dalam keadaan stabil.

Setiausaha UMNO Bahagian Labis, Abdul Razak Abdul Rashid, berkata, wakil rakyat itu yang dimasukkan ke hospital berkenaan pada 24 Nov lepas, perlu menjalani rawatan lanjut.

Sulaiman, 59, menghidap demam biasa sekembalinya daripada menghadiri majlis sambutan Hari Keputeraan Sultan Johor pada petang 23 Nov dan dimasukkan ke Hospital Daerah Segamat pada hari yang sama setelah doktor mendapati kadar kandungan gula dalam badannya tinggi.

Beliau kemudiannya dipindahkan ke Hospital Ampang Puteri pada hari berikutnya dan terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan untuk menjalani rawatan selanjutnya.

Abdul Razak berkata, beliau difahamkan oleh pihak hospital keadaan Sulaiman adalah stabil namun perlu menjalani rawatan lanjut kerana disyaki terdapat kuman dalam darahnya.

Sulaiman dipilih Adun Tenang pada pada pilihan raya 2004 dan mengekalkan kerusi itu pada pilihan raya umum yang lepas.

Pakatan Rakyat Adalah Untuk Ketuanan Rakyat....!!

Adakah ini namanya pembangunan...?? Rakyat tetap hidup susah...susah nak bergerak...!!!

MENTERI DIINGATKAN JANGAN UBAH LALUAN LEBUHRAYA - UM

Kerajaan negeri Selangor tidak akan bersetuju dengan sebarang cadangan baru untuk merobohkan 80 rumah di Taman Bakti, Ampang bagi membina Lebuhraya Besraya yang baru dari Sungai Besi ke Pandan Indah.

"Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) telah membentangkan cadangan alternatif yang tidak melibatkan perobohan rumah, di mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) pada 25 November 2010.

"Sebelum itu, saya dan penduduk tempatan telah membantah cadangan asal yang melibatkan perobohan rumah," kata exco perumahan, pengurusan bangunan dan setinggan Selangor, Iskandar A Samad.

Dalam satu kenyataan, beliau berkata, cadangan asal itu telah dibuat ketika pentadbiran kerajaan BN di Selangor.

"Walau bagaimanapun, kerajaan sekarang telah mengarahkan LLM membentangkan cadangan alternatif kepada MTES.

"Oleh itu, setelah cadangan alternatif dipersetujui, kerajaan negeri tidak akan bersetuju jika LLM mahu lebuhraya itu dibina menurut cadangan asal yang akan merobohkan rumah-rumah penduduk," tegasnya.

Iskandar berkata, beliau difahamkan bahawa Menteri Kerja Raya akan melawat Taman Bakti esok.

"Maka oleh itu, saya hendak mengingatkan beliau agar tidak akan mengubah laluan lebuhraya yang telah dipersetujui di antara kerajaan negeri sekarang dan LLM dalam mesyuarat MTES itu," tambahnya.

Nota :

Lihat ini bukti kerajaan pakatan rakyat adalah pro rakyat...
Bukannya pro jalan raya...
Lihat perangai menteri UMNO...
Cari sebab dan sengaja nak merobohkan rumah orang kampong.....

Inilah jugak yang akan dilakukan kepada kampong baru nanti....
Mana yang tidak mahu terlibat maka tanah mereka akan ditanda untuk keguaan awam – bila ada tanda untuk kegunaan awam maka tanah ini akan di rembat.
Antara bangunan awam ialah dengan membina jalan.....

Kah....Kah....Kah....!!!

Kontraktor Melayu = Ketuanan Melayu = UMNO = DAYUS + LEMBIK + BODOH....!!!


----------------------------------------------------------
Kah...Kah...MASYAALLAH...MACAM-MACAM ADA....DAYUS...LEMBIK...BODOH....

Kah...Kah...MANA DIA SI NINA MAREEEEKAN....??

Kah...Kah......HERO MELAYU...PERKASA TENGOK TAK VIDEO NI...??

Woittt.... MEMANG DAH JELAS DAN ITULAH PERANGAI SEBENAR KONTRAKTOR UMNO/BN..

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...MEMANG MEREKA TAK ADA KERJA LAIN CUMA PANDAI MELALAK DAN BIKIN KACAU SAJA...

UMNO Tahu Ke Apa Maknanya "Pluralisme"...??


AMAL PLURALISMA ADALAH HARAM - UM

Mufti Perak, Harussani Zakaria berkata, orang Islam yang berfahaman pluralisme agama iaitu mendakwa kesemua agama adalah sama baik dan sama benar adalah kafir dan murtad.
Menurutnya, fahaman seperti itu adalah haram dan jelas berlawanan dengan ajaran Islam yang dibawa oleh Rasulullah.

''Pluralisme adalah haram. Kita mana boleh kata semua agama sama dengan Islam. Kalau orang Islam kata semua agama adalah sama dengan Islam, mereka yang berkata begitu adalah kafir.

''Dalam kitab dan hukum syarak telah menyebut mereka yang mengamalkan fahaman pluralisme dianggap sebagai kafir dan murtad," katanya..
----------------------------------------------------------
woit… DULU...NAZRI KATA ULAMA INI NGOOOOOK.....

Kah...Kah..DULU..NAZRI KATA ULAMAK INI MEMANG KECUT TELOOR.....

Kah...Kah...DULU...NAZRI KATA ULAMAK INI KENA PERGI BERLAJAR LAGI LAAAA..

Woitt… INI BUKAN FITNAH… INI BUKAN TOHMAH..

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...KALAU TAK PERCAYA SILA BACA
KAT BAWAH INI…...


NAZRI SAUAS ISLAMIC SCHOLAR SUFFERING FROM INFERIORITY COMPLEX - MI

Nazri Aziz lashed out today at Muslims who claim Islam was superior to other religions, warning that it smacked of pure “arrogance”.

He was referring to remarks by Islamic scholars and a government think tank at a recent forum on religious pluralism.

The Minister in the Prime Minister’s said they were suffering from an “inferiority complex.”

Nazri argued that Islam was already recognised under the Federal Constitution, so there was no need to say that Islam was better than other faiths.

“Why are they questioning this? Islam is not under any threat. If you so believe that Islam is a superior religion, why should you worry about any so-called “inferior” religion? They are suffering from (an) inferiority complex. Even if it’s not guaranteed, why should you be scared? You should have enough faith to be confident of your own beliefs, and not belittle the beliefs of others. It all comes from inferiority complex,” the minister told The Malaysian Insider.

Scholars at a forum hosted by Ikim had said that accepting religious pluralism meant other religions were equal to Islam, which they claimed was superior.

Ikim, the federal government’s think-tank, also issued a statement on the issue yesterday, saying that under Islam “not all religions were equal”.

“They are right and they are also wrong. They are right because Islam has a special place in this country, which is guaranteed under the constitution. But I disagree that Islam is more superior than other religions, that I cannot accept. I believe Islam does not ask you to say things like that.

“We cannot be arrogant, we must be tolerant . I think Islam promotes moderation, and not extremism,” said Nazri bluntly.

Nota:

Untuk yang tidak lulus bahasa inggeris....
Sila tanya lebai google.....
Inferiority complex BUKAN komplex membeli belah
Inferiority complex ertinya berjiwa rendah
Kah....Kah...Kah...!!!