Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

May 5, 2011

Siapa Dato' Eskay..??


Nama Datuk Shazryl Eskay Abdullah tiba-tiba melonjak selepas lelaki yang mengaku sebagai Datuk T (sebut Datuk Temberang) ini menayangkan video lucah lelaki mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ramai pembaca yang menghantar email meminta ReJaM© menyiasat siapakah Eskay ini?

Rata-rata pengirim yang menghantar email kepada ReJaM© mempersoalkan kredibiliti Eskay yang begitu berani mempermainkan nama Allah dengan bersumpah di sebuah masjid baru-baru ini semata-mata untuk meyakinkan masyarakat bahawa pelaku di dalam video seks yang penuh kepincangan itu adalah Anwar Ibrahim.

Ramai pembaca yang mempersoalkan mengapakah Eskay ini "pelat" mengucap syahadah, malah tersilap ketika memegang Al-Quran secara terbalik serta tidak fasih melafazkan kalimah "bismillah" semasa upacara sumpah laknat baru-baru ini.

Pada awalnya ReJaM© tidak mahu mendedahkan keperibadian Eskay. Namun setelah menyedari impak sumpah Eskay ini sudah sampai ke tahap mengelirukan malah memecah belahkan masyarakat, maka mulai hari ini satu persatu tembelang Eskay akan didedahkan hasil pendedahan orang yang sangat rapat dengan beliau.

Siapakah Eskay?

1) Eskay asalnya beragama Hindu. Bapa beliau berbangsa India dan ibu berbangsa Siam. Beliau anak ke-3 dari 4 adik beradik dengan seorang abang, dan seorang kakak, serta seorang adik. Nama abang Eskay adalah Chandran.

2) Tujuan Eskay memeluk Islam adalah untuk membolehkan beliau mendapat status 'Melayu/bumiputera' bagi mempermudahkannya dalam urusan perniagaan dengan kerajaan. Namun begitu Eskay tidak mengamalkan cara hidup Islam dan sering bergelumang dgn maksiat.

3) Eskay bercita-cita tinggi dan juga berminat dengan politik. Beliau pernah cuba merasuah pegawai JPN bagi menukar status bangsanya dari 'India' kepada 'Melayu/bumiputera' semata-mata kerana ingin memudahkan urusan perniagaannya. Eskay juga didakwa berminat untuk menjadi ahli UMNO tetapi gagal kerana status bangsanya.

4) Eskay mempunyai tabiat kuat minum dan suka mabuk. Tempat beliau berhibur adalah di salah sebuah bar di Hotel Armada PJ. Ketika mabuk, tabiat Eskay akan minum dengan gelas yang kacanya bukan dari jenis lutsinar supaya orang lain tak nampak apa yang diminumnya.

5) Eskay juga pernah mengadakan hubungan sulit dengan setiausaha peribadinya bernama Farah Hida. Sumber yang rapat dengan beliau tidak menyebut zina tetapi menyebut hubungan sulit. Farah Hida akan sentiasa menemani Eskay ke mana-mana beliau pergi termasuk lawatan-lawatan kerja ke luar negara. Eskay juga akan seringkali menyewa di Hotel Armada PJ bersama-sama dengan Farah Hida setiausaha peribadinya itu.

6) Menurut orang yang rapat dengan Eskay, beliau kini sudah putus dengan Farah Hida dan mempunyai teman wanita yang baru dan tinggal bersekedudukan bersama-samanya di sebuah kondominium di Ampang. Jabatan Agama Islam harus menyiasat dakwaan ini

7) Isteri Eskay pula kini tinggal di Sungai Petani bersama ibu bapanya. Difahamkan mereka masih suami isteri namun tidak lagi tinggal sebumbung.

Nota :

Inikah orang yang mahu dipercayai sumpahnya?
Orang seperti ini yang mahu dipercayai kesaksiannya?
Nantikan pendedahannya...

Anak Muda Bangun Melawan...!!


JELAJAH MAHASISWA SELAMATKAN RAKYAT DITERUSKAN – HD

Sekumpulan mahasiswa yang menggelarkan diri mereka sebagai Gerakan Mahasiswa Selamatkan Rakyat (GMSR) akan mengadakan Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat ke seluruh negeri di Malaysia untuk turun kepada masyarakat.

Ia sebagai rentetan daripada Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat dari KL Sentral ke Seremban pada 10 April lalu.

Dengan membawa mesej mahasiswa akan terus bersama dan merungkai segala permasalahan rakyat serta akan turut bersama menyelesaikan permasalahan yang melanda rakyat, mereka mensasarkan tiga negeri sebagai permulaan iaitu Pahang, Perak dan Sabah.

GMSR akan turun ke Pahang 10 Jun depan bagi meneliti dan turut membantu penduduk Gebeng, Kuantan yang sedang diancam bahaya akibat rancangan projek loji nadir bumi yang dikelolakan oleh Lynas Corporation.

Dari Pahang, GMSR yang terdiri daripada 20 ajk pelaksana akan ke Perak yang diketahui umum sedang berhadapan pencabulan demokrasi.

GMSR akan turun dengan membawa manifestasi pendedahan demi pendedahan terhadap pencabulan demokrasi di negeri yang dimenangi Paktan Rakyat pada pilihan raya umum yang lalu, kemudiannya dirampas oleh BN.

Seterusnya GMSR akan terbang ke Sabah bagi menemui masyarakat yang kini berhadapan dengan measalah pemilikan tanah akinat penyalahgunaan kuasa oleh kerajaan negeri.
Bagaimanapun, bagi siri jelajah ke Sabah, tidak akan disertai oleh semua ahli jawatankuasa GMSR dari Semenanjung kerana akan dibantu oleh Gamis Borneo, sebuah gerakan mahasiswa di sana.

KENYATAAN MEDIA: GERAKAN MAHASISWA SELAMATKAN RAKYAT (GMSR)

Gerakan Mahasiswa Selamatkan Rakyat (GMSR) berpendirian bahawa situasi perkembangan politik serta permasalahan yang dihadapi oleh rakyat di negara ini berada di dalam keadaan yang semakin bercelaru. Masyarakat terus didedahkan dengan panorama-panorama politik kotor yang dimainkan oleh beberapa politikus yang tidak berintegriti sehingga menyaksikan situasi politik semasa yang semakin berkecamuk dan hilang nilai peradabannya.

Dalam pada masa yang sama juga, rakyat terus diancam keselamatan mereka dengan projek loji nadir bumi di Gebeng, Kuantan yang semakin diragui tahap keselamatannya dan dibimbangi akan mendatangkan kesan yang amat buruk terhadap tahap kesihatan penduduk setempat, permasalahan pemilikan tanah rakyat tempatan yang terus dipinggirkan oleh pihak berwajib di kawasan Sabah & Sarawak serta beberapa isu pencabulan demokrasi yang terus menghakis norma-norma keadilan dan integriti sesebuah negara.

Justeru, rentetan daripada Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat dari KL Sentral ke Seremban yang dianjurkan oleh Gerakan Mahasiswa Selamatkan Rakyat (GMSR) pada 10 April 2011 yang lalu, siri jelajah akan diteruskan oleh GMS dengan terus menggunakan terma Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat dari Negeri ke Negeri dan akan meletakan beberapa negeri di seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak sebagai sasaran untuk mahasiswa terus turun kepada masyarakat dengan membawa mesej bahawa mahasiswa akan terus bersama rakyat, merungkai segala permasalahan rakyat & akan turut bersama menyelesaikan permasalahan yang melanda masyarakat di negara ini.

Siri Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat dari Negeri ke Negeri yang dikelolakan oleh GMSR pada kali ini akan memberi tumpuan kepada bebarapa negeri yang dilihat mempunyai beberapa permasalahan serius yang dihadapi oleh rakyat. Antaranya ialah, GMSR akan mengadakan siri jelajah ke negeri Pahang iaitu di Gebeng, Kuantan pada 10 Jun 2011 akan datang untuk bersama-sama dengan masyarakat di sana bagi meneliti dan turut membantu menyelesaikan kemelut projek loji nadir bumi yang dikelolakan oleh Lynas Corporation yang diragui tahap keselamatannya & dibimbangi akan mendatangkan kesan yang buruk kepada masyarakat setempat.

Selain itu, GMSR juga akan turut mengadakan siri Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat ke negeri Sabah yang kini masyarakat di sana sedang menghadapi permasalahan pemilikan tanah yang serius. Masyarakat setempat dilaporkan telah kehilangan hak untuk memiliki tanah yang pada asalnya adalah milik mereka namun di atas factor penyalahgunaan & kerakusan kuasa yang berlaku di kalangan pihak yang tidak bertanggungjawab, akhirnya masyarakat setempat telah dicabul hak mereka & tanah mereka telah dirampas.

GMSR juga akan turut mengadakan siri jelajah ke negeri Perak yang seperti diketahui umum bahawa negeri Perak telah berhadapan dengan pelbagai kemelut politik yang tidak sihat & pencabulan demokrasi yang amat membimbangkan. Mahasiswa akan turun kepada rakyat dengan membawa manifestasi pendedahan demi pendedahan terhadap pencabulan demokrasi yang berlaku di negeri tersebut. GMSR berpendirian bahawa situasi yang berlaku di negeri Perak tersebut merupakan suatu peristiwa pencabulan demokrasi yang amat menjijik di dalam lipatan sejarah ketamadunan dunia. GMSR juga menegaskan bahawa mahasiswa akan terus menolak secara mutlak sebarang elemen-elemen penindasan hak & pencabulan demokrasi walau di mana sahaja ia berlaku.

Seterusnya, GMSR juga akan menjalankan siri jelajah ke beberapa lagi negeri di seluruh negara untuk bersama dengan masyarakat dan akan mengadakan beberapa aktiviti yang mampu membawa rakyat negara ini ke arah pembangunan sosio-budaya yang mapan serta pendidikan politik yang menjurus kepada perubahan yang lebih holistik disamping membawa beberapa matlamat untuk terus bersama masyarakat demi pembangunan negara yang lebih berintegriti.

Sekian,

GERAKAN MAHASISWA SELAMATKAN RAKYAT (GMSR)

Undilah Barisan Nasional....!!


PETROL RON97 NAIK 20 SEN MULAI TENGAH MALAM INI

KUALA LUMPUR: Harga petrol RON97 naik 20 sen kepada RM2.90 seliter berkuat kuasa tengah m alam ini.

Harga petrol RON97, yang kadarnya diapungkan sejak tahun lalu, mengalami kenaikan lagi - 20 sen untuk dijual RM2.90 seliter mulai esok, demikian menurut Persatuan Pengedar Petrol Malaysia hari inalam ini, manakala RON95 kekal pada RM1.90. – Bernama

PETROL RON97 NAIK 20 SEN LAGI MUALI ESOK - MI

Harga petrol RON97, yang kadarnya diapungkan sejak tahun lalu, mengalami kenaikan lagi - 20 sen untuk dijual RM2.90 seliter mulai esok, demikian menurut Persatuan Pengedar Petrol Malaysia hari ini.

Ia kenaikan kali kedua sepanjang April-Mei tahun ini.

Bagaimanapun harga petrol RON95 tidak mengalami sebarang perubahan.

Harga petrol RON97 juga mengalami kenaikan 20 sen seliter pada 2 April lalu dan dijual RM2.70 seliter sejak itu.

Kenaikan kali ini adalah peningkatan keempat tahun ini. Ia mengalami kenaikan 10 sen seliter berkuat kuasa 31 Januari lalu.

Harga RON97 yang diapungkan mengikut pasaran minyak dunia semasa, naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu, menjadikan RM2.30 seliter dan kemudian RM2.40 seliter mulai awal Januari lalu.

Nota :

NI NAK BAGI KAU ORANG SEMUA SELARAS ANGIN:

Harga minyak di Malaysia RM2.90

Brunei-RM1.29
China-RM2.41
Bahrain-RM0.87
Kuwait-RM0.81
Saudi-RM0.58
Mesir-RM1.03
Libya-RM0.43
Venezuela RM0.16

Kah..Kah...Kah...!!

Mari Berdemonstrasi....!!


JOM TURUN DEMO BERAMAI-RAMAI !!!

HIMPUNAN AMARAH RAKYAT
BANTAH FITNAH

JUMAAT 6 MEI / 12 Tengahari
MASJID NEGARA KL


Anjuran S.A.F. Anti Fitnah
(gabungan NGO dan Tokoh Ulama Cendekiawan Islam)
& M.A.R.U.A.H. (gabungan Pemuda Pakatan Rakyat Anti Politik Lucah - Fitnah)

Lagi Lama Lagi Bagussss,,,,!!

Macam mana seluar dia koyak..? Seluar koyak kalau teoh ini ditarik dabn di humbankan ke bawah...!!

KES SARBAINI: POLIS SERAH SEMULA KERTAS SIASAT JUMAAT – MI

Kertas siasatan berhubung kematian pegawai Kastam Ahmad Sarbaini Mohamed, yang telah dikemaskinikan, akan dihantar semula ke Jabatan Peguam Negara selewat-lewatnya Jumaat ini dan polis tidak menolak kemungkinan saksi-saksi baru dipanggil jika diperlukan.
Ketua Polis Kuala Lumpur Zulkifli Abdullah berkata, ada kemungkinan saksi-saksi baru akan muncul berikutan hasil soal siasat susulan yang dijalankan baru-baru ini.

“Dalam proses siasatan, ia terbuka... kami tidak pernah hadkan saksi. Jadi, bila keterangan diambil dan timbul nama-nama baru, kita akan teruskan siasatan,” kata beliau kepada pemberita di sini hari ini.

“Proses siasatan tidak akan mati. Dalam siasatan memang ada kemungkinan (akan ada) saksi baru. Jika ada, keterangan saksi baru akan diambil jika ada keperluan.
“Tetapi apa pun, ia masih lagi dalam siasatan kerana kita perlu mengesahkan apa yang dikatakan itu betul,” katanya lagi.

Zulkifli menjelakan, kertas siasatan yang baru diterima pihaknya akan diteliti sebelum dihantar kepada Jabatan Peguam Negara.

Nota:

satu malaysia tunggu surat wasiat
yang telah ditemui dalam poket sarbaini
apa isinya? kah kah kah

kalau tak ada buat laaaa kah kah kah