Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Mar 28, 2011

Hari-Hari Akhir Ketuanan Melayu...!!


LEBIH BAIK DITADBIR PENJAJAH JIKA HAK MELAYU HAKIS, KATA IBRAHIM – MI

Kaum Melayu lebih baik tinggal di bawah pentadbiran penjajah jika Artikel 153 Perlembagaan Persekutuan yang melindungi hak istimewa mereka diketepikan dan terhakis, kata Ibrahim Ali hari ini.

Dalam kritikan pedas beberapa jam sebelum pentadbiran Najib mengumumkan laporan tahunan Program Transformasi Kerajaan (GTP), Ibrahim berkata, agenda nasional mesti digerakkan selari dengan kehendak Artikel 153.

“Hak tetap hak,” kata beliau pada akhir Konvensyen Transformasi Ekonomi Bumiputera anjuran Perkasa di sini hari ini.

Justeru kata beliau, tindakan-tindakan sebaliknya bersamaan dengan pendekatan mengabaikan kesemua hak yang diperjuangkan oleh nasionalis Melayu ketika menentang pembentukan Malayan Union, yang memberikan bukan Melayu lebih banyak hak.

“Perlembagaan Persekutuan mesti dijadikan terma rujukan dalam mana-mana dasar nasional,” kata Ibrahim.

“Meskipun kita sedang menuju ke arah satu transformasi dengan cenderung kepada meritokrasi dan liberalisasi untuk memenuhi kehendak ekonomi global, terma rujukan yang seharusnya mestilah Perlembagaan Persekutuan,” kata Ahli Parlimen Pasir Mas ini.
Katanya, Model Baru Ekonomi (MBE) yang diperkenalkan oleh Najib Razak tidak boleh melindungi hak Melayu dan Bumiputera kerana ia bersifat terlalu longgar dan terdedah kepada manipulasi.

Tambah beliau, mana-mana dasar ekonomi yang tidak bertunjangkan Artikel 153 bercanggah dengan perlembagaan dan ia juga satu tindakan jenayah.

Ibrahim juga mengecam kerana kerajaan memberi terlalu banyak perhatian kepada syor-syor pakar luar negara dalam melaksanakan MBE sedangkan mereka tidak faham latar belakang sejarah yang bersangkut-paut dengan ekonomi Malaysia.

Nota:

Keris kontot ini tak akan muncul lagi
Mesti tak berani nak di bawa keluar lagi
kah kah kah

Lawak Petang Senin...!!

Parti PKR Kian Pupus...??


200 SAMI HINDU KELUAR PKR - UM

PULAU PINANG 27 Mac - Kira-kira 200 ahli Persatuan Sami-Sami Hindu Pulau Pinang hari ini mengumumkan keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana tidak mahu dikaitkan dengan video seks yang didakwa melibatkan i Anwar Ibrahim. Menurut pengerusi persatuan itu, S. Dhinabalan, perbuatan terkutuk tersebut amat memalukan dan tidak boleh diterima oleh semua agama termasuk Hindu.

Nota;

Amat jelas sekarang PKR tak ada sokongan
Kalau tidak mesti 20,000 orang datang dengar ceramah anwar malam tadi
di pulau pinang

Yang datang hanya 10,000 orang...
Kah..Kah...Kah...

Paria Mana Pulak Ni...??


PEMIMPIN PAS ENGGAN LAYAN HASRAT NALLA - MI

Pimpinan tertinggi PAS mengambil pendirian tidak mahu “melayan” hasrat S. Nallakaruppan yang mahu bertemu pemimpin parti Islam itu bagi mendedahkan sendiri siapa Anwar Ibrahim.

Ketika dihubungi The Malaysian Insider, pemimpin PAS enggan memberikan sebarang komen berhubung cadangan Nallakaruppan itu.

“Beliau (Nallakaruppan) tak perlu nak dedah... kita pun tahu siapa Nallakaruppan.
“Jadi tak perlu nak susah-susah nak dedahkan,” kata Naib Presiden PAS Mahfuz Omar yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

Seorang lagi Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata pihaknya tidak mahu melayan “permintaan” Nallakaruppan itu.

Nota:

Macam macam punya auta
Itu pasal datuk nenek moyang kita telah berkata:

Kalau jumpa keling...
kemudian jumpa pulak dengan ular...
Baik ketuk kepala Madey dulu...
kah kah kah


“Kita tak mahu layan Nallakaruppan,” jawabnya ringkas.