Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 1, 2012

Video Himpunan Mahasiswa Di UPSI...!!

Countdown 2012 Bersama Ustaz Azhar Idrus di Dataran Kemerdekaan Shah Alam...!!


"Kepada sesiapa yang ingin menonton atau mendengar siaran ulangan Countdown 2012 Bersama Ustaz Azhar Idrus di Dataran Kemerdekaan Shah Alam yang telah diadakan pada 31 Disember 2011 boleh klik link di bahagian bawah artikel ini :-

Sekitar Program Countdown 2012 bersama Ustaz Azhar Idrus dan selebriti jemputan terkenal tanah air.

Program Countdown 2012 bersama Ustaz Azhar al Idrus, Zizan Raja Lawak, Sham Kamikaze, Imam Muda Asyraf dan Ustaz Syed Norhisham mendapat sambutan hangat dalam kalangan masyarakat tanah air kini. Malah, mengalahkan program Countdown 2012 anjuran Barisan Nasional diketuai oleh Dato Seri Najib Tun Razak. Allahu Akbar !!!

Alhamdulillah, ini petandanya kemenangan Islam semakin hampir. UAI yang juga ahli dan pendokong kuat PAS telah membuktikan kepada generasi muda kini bahawa Islam itu tidak pernah lapuk dek zaman malahan Islam adalah agama yang syumul dan paling versatile sehingga ke hari kiamat. Ini telah membidas balik kebanyakan cakap-cakap pimpinan UMNO dan BN yang memperlekehkan hukum Islam terus menerus.

Lebih kurang 70 000 orang telah membanjiri Dataran Kemerdekaan Shah Alam pada malam semalam. Fenomena Ustaz Azhar Idrus telah mewarnai tanah air kini. Golongan agama dan orang yang memperjuangkan Islam nampaknya akan mengambil alih tempat daripada golongan artis dan politikus di Malaysia. Satu petanda yang baik, menunjukkan masyarakat sudah mula minat dan kembali kepada Islam. Walaupun kerajaan hanya retorik dengan Islam, namun Agama Allah tidak akan dapat dipadamkan.

Tolong-Menolonglah Kita Kearah Kebaikkan...!!


PRU 13 : Bersatu Tamatkan Kenagkuhan UMNO/BN - HD

IPOH, 1 Jan: Pilihanraya umum ke 13 yang dijangka pada pertengahan bulan Mac ini begitu penting kepada rakyat negara ini bagi membuat perubahan besar menamatkan keangkuhan dan kezaliman Umno BN sepanjang 54 tahun memerintah negara ini.

Oleh itu, seluruh rakyat perlu bersatu bersama Pakatan Rakyat menumbangkan Umno BN pada pilihanraya umum ini bagi menyelamatkan negara dan rakyat negara ini daripada kehancuran dan kezaliman.

"Kita perlu bersatu dalam menuju ke Putrajaya, PAS bersendirian tidak mampu untuk ke Putrajaya, begitu juga PKR dan DAP tidak memampu ke Putrajaya jika bersendirian, kita perlu bersatu bersama Pakatan rakyat dalam memastikan langkah ke Putrajaya berjalan dengan baik, kerana itu orang Melayu, Cina dan India mesti besatu untuk kita meranapkna Umno BN melalui undi dalam pilihanraya ini," kata Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub ketika berucap merasmikan pelancaran Dewan Himpunan Penykong PAS Negeri Perak di Dewan Budaya Jaan Tun Perak di sini semalam.

Rakyat negara ini telah memberikan masa yang panjang untuk Umno/BN memerintah negara ini, ternyata BN gagal mentadbir dengan baik dan banyak melakukan ketidakadilan dan kezaliman kepada rakyat serta menjuruskan negara ini ke arah kehancuran.

Menurut beliau, rakyat pelbagai kaum di negara ini mesti berani membuat perubahan besar dalam menyelamatkan negara demi masa depan genarasi yang akan datang.

"Angin perubahan telah pun berlaku di negara Amarika Syarikat dan juga negara negara Arab, sudah sampai masanya angin perubahan itu melanda negara ini, rakyat perlu bersatu untuk kit buat perubahan besar melalui undi dalam piihanraya umum ke 13 ini, jika rakyat berani membuat perubanan ini Umno/BN adalah terlalu kecil untuk kita tewaskan," tegasnya disambut dengan tepukan bergemuruh daripada hampir 300 orang ahli Dewan Himpunan Pemyokong PAS negeri Perak yang memenuhi dewan tersebut.

Sehubungan itu beliau yakin Dewan Himpunan Penyokong PAS di seluruh negara mampu menggerakkan masyarakat bukan Islam untuk bangkit membuat perubahan besar kepada politik negara.

Turut berucap memyuntik semangat ahli ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS Negeri Perak pada pelancaran itu Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional PAS Pusat, Dr Mujahid Yusuf Rawa, Penerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS Pusat, Hu Pang Chaw, Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Ustaz Abu Bakar Hussein, Pengerusi Lajnah Perpadan Nasional PAS Perak, Mohd Zainudin Mohd Yusof, Penerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS Perak, Beh Heng Kin, Timbalan Pengerusi DAP Perak, V. Sivakumar dan Setiausaha DHPP Perak, Naliraja a/l Sengadam.

Datuk Tipu NFC....NFC Tipu Kerajaan....!!


Dalam keriuhan berkaitan isu NFC (baca National Family Corruption) tiba-tiba seorang datuk ditahan dan cepat didakwa. Isu yang membabitkan NFC menjadi lambat, polis tolak kepada SPRM, SPRM tolak kepada polis. Kertas siasatan ke atas NFC belum siap, kata SPRM. Shahrizat menjadi semakin diam!!

Datuk itu, Shamsulbahrin Ismail, 45 didakwa dan tidak mengaku bersalah atas dua tuduhan menipu pengerusi NFC. Seronok, datuk tersenyum riang, wajahnya diambil jurugambar. Dia juga Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Resouces Sdn Bhd.

Tuduhannya, dia dipercayai memperdaya Mohamad Salleh untuk membayar perkhidmatannya di sebuah restoran di Bukit Tunku pada pukul 6 petang, 20 November lalu. Tuduhan kedua, Shamsubahrin didakwa menipu Mohamad Salleh dengan memperdayanya hingga mendorong Mohamad Salleh menyerahkan cek-cek berjumlah RM1.755 juta.

RM1.755 pengerusi NFC ditipu Shamsubahrin. RM250 juta pengerusi NFC menipu pinjaman kerajaan. Ia diakui Laporan Ketua Audit Negara pada Oktober mendedahkan syarikat tersebut menjadi tidak terurus dan gagal membekalkan daging lembu seperti disasarkan. Sebabnya kerana…

Kondo One Menerong, tanah Putrajaya, umrah, Mercedes, kondo mewah Singapura, Meatworks, Senor Santos, Brawns melingkari NFC. Jumlahnya tetulah melebihi RM1.755 juta .

Nota :

Kalau pengerusi NFC ditipu RM1.755 juta, penipunya didakwa. Teatpi yang menipu kerajaan ratusan juta tak pilak didakwa!!...Tak Patut....!!!

Polis Buka Tirai 2012 Dengan Keganasan....!!

TANJUNG MALIM, 1 Jan: Himpunan mahasiswa protes Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) malam tadi dicemari insiden keganasan pihak polis yang bertindak memukul mahasiswa ketika cuba meleraikan mereka.

Dalam insiden awal pagi tadi, dua mahasiswa termasuk Timbalan Presiden GAMIS merangkap Pengerusi BEBAS, Safwan Anang Talib dilaporkan cedera parah dibelasah anggota FRU.

Beliau dilapor patah tulang rusuk, patah gigi geraham akibat dipijak anggota polis dan kini didakwa sedang mendapat rawatan di wad kecemasan di Hospital Slim River.

Seorang lagi mahasiswa yang cedera parah, Amar Rasyidi dari Universiti Malaysa (UM) dilaporkan menerima beberapa jahitan di hidungnya yang koyak akibat dipukul.

Selain itu, sekurang-kurangnya 17 mahasiswa lain ditangkap dalam insiden malam tadi dan kini telah dibawa ke balai polis Tanjung Malim.

Antara mereka termasuk pemimpin Legasi Mahasiswa Progresif (LMP), Adam Adli; dua bekas Presiden Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Shazni Munir dan Hilman Idham serta Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI), Khalid Ismath.

Dalam satu respon segera, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasruddin Hassan mengutuk keganasan ke atas mahasiswa yang berhimpun secara aman malam tadi.

Himpunan Protes AUKU & UPSI oleh SMM & BEBAS

Di saat rakyat Malaysia yang lain sedang khusyuk bergembira menyambut tahun baru 2012, anak-anak muda ini berjuang menuntut hak dan keadilan..tabik buat mereka...hidup anak muda!

Himpunan Kebebasan Akademik di UPSI diprovokasi lebih 100 anggota polis atas arahan UMNO! Bangkit Mahasiswa! Mahasiswa bersolidariti di UPSI. Bangkit Mahasiswa! -fightforjusticeforever


Keranda AUKU & protes Najib Razak di UPSI!


Bangkit mahasiswa! Solidariti Mahasiswa baring di hadapan UPSI. Mahasiswa terus baring sambil mendengar puisi di jalan raya di hadapan UPSI. Terus tuntut MANSUH


Situasi di depan Pintu Utama UPSI, mahasiswa berhadapan dengan FRU.


Pengerusi BEBAS Safwan Anang sedang kritikal dibelasah polis, dibawa ke Hospital Slim River.


Adam Adli Di Dalam Lokap Tanjung Malim...