Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 10, 2010

Hindu Tibai Tamil...Tamil Tibai Hindu...!!!!


Pemimpin MIC 'serang' satu sama lain MKini

Pemimpin MIC hari ini diingatkan supaya tidak lagi menggunakan akhbar bahasa Tamil untuk menyerang antara satu sama lain, kata pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak.

Katanya, perkara itu tidak sepatutnya diamalkan memandang masyarakat India merupakan komuniti minoriti yang berjumlah hanya 9.8 peratus daripada penduduk negara.

"Ini ada tiga suratkhabar India asyik bantai sana sini... Hari ini bantai sana, dua tiga hari kemudian yang sana bantai yang sini, tidak habis-habis," katanya tanpa menamakan individu terbabit.

"Anda sebenarnya memusnahkan satu sama lain, anda memusnahkan BN," tambahnya.

Sebaliknya, akhbar tersebut sepatutnya digunakan untuk menyatukan masyarakat India dengan menerangkan bagaimana dasar kerajaan boleh membantu mereka, kata perdana menteri.

Dalam ucapannya itu ketika merasmikan perhimpunan agung MIC ke-64 hari ini, Najib juga berkata MIC perlu mengenepikan politik berasaskan kasta bagi menjamin perubahan kepemimpinan parti.

Katanya, MIC sebaliknya perlu memilih pemimpin berdasarkan kemampuan sesorang calon dan bukannya berasakan taraf atau kasta seseorang.

"Kata tidak sepatutnya menjadi kayu pengukur dalam memilih pemimpin. Pilihlah mereka berdasarkan keupayaan, tidak kiralah (kasta) mereka atas sikit atau bawah sikit," katanya.
--------------------------------------------------------------
Kah...Kah....INI TAK PELIK...TAMIL MEMANG SUKA BERGADUH....!!!!

Kah...Kah....KASTA RENDAH MESTI HORMAT KASTA TINGGI...!!!

Kah..Kah....HINDU PUN TAHU...KASTA-KASTA NI TAK ADA MAKNANNYA...MANUSIA SEMUANYA SAMA SAJA!!!

Kah..Kah....KASTA RENDAH NAMPAKNYA DAH SEDAR DAN MULA BANGKIT...!!!

Kah..Kah....SEBELUM TUBUH PERKASA HINDU...KENA LAH BERGADUH DULU...!!!

Kah..Kah....BARU LAH ADA ALASAN...KONONNYA UNTUK MENYATUKAN KAUM HINDU...!!!

Kah...Kah...LEPAS NI MESTI ADA NGO INDIA YANG AKAN TUBUH PERKASA HINDU PULAK... NAMANYA PERINDU...

Kah..Kah....PAKATAN RAKYAT JANGAN TERBELIT DENGAN PERMAINAN PUAK HINDU INI....!!!

Kah..Kah....AIMAN TAK KISAH...BILA DAH TAK LAKU...SEMUA PARTI KOMPONEN BN AKAN JADI SASAU..MACAM MASUK HANTU UNTUK TARIK BELAS EHSAN...!!!

Perkasa Biar Sampai Letih...!!!

Tokoh Wira PERKASA Yang Gah Bercakap Tentang Melayu & Islam...Tokoh Wira PERKASA Yang Gah Di Samping Isteri Yang Langsung Tak Melambangkan Melayu & Islam...

MCA mahu 'PERKASA Cina' -MKini

Konsep 1 Malaysia cetusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dilihat semakin tercalar dan berlemungkinan robek apabila parti kedua terbesar dalam komponen BN - MCA mencadangkan penubuhan PERKASA versi Cina bagi menangani serangan perkauman NGO Melayu itu.

Naib presiden MCA, Datuk Donald Lim Siang Chai, yang membuat cadangan itu juga membayangkan agar kumpulan berkenaan diterajui oleh Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCAH) yang seringkali dilihat lantang membuat tuntutan mengenai kepentingan masyarakat Cina.

Katanya, tanggungjawab itu tidak sesuai dipikul oleh MCA kerana ia parti politik dan NGO dibolehkan bertindak dalam cara yang berlainan.

"Komuniti Cina dan persatuan Cina seperti KLSCAH boleh memainkan peranan itu. MCA hanya boleh bertindak sehingga peringkat tertentu - ia sepatutnya NGO menentang pencabarnya,” kata Lim.
--------------------------------------------------------
Kah..Kah....APA KHABAR DATO' BERAHIM ALI....???

Kah..Kah....INGAT MELAYU JE YANG ADA PERKASA...CINA PUN ADA PERCINA...!!!

Kah..Kah....BILA NAK MAMPUS....SEMUA SIBUK NAK PERKASAKAN DIRI...!!!

Kah...Kah...TAPI SAYANG SEMUANYA DAH TERLAMBAT....!!!

Kah...Kah...PERKASA ADA KERIS...PERCINA ADA PEDANG SAMURAI...!!!

Kah...Kah...PERKASA ADA MADEY...PERCINA ADA LIM LIONG SIK....!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...PERKASA KE PERCINA KE...SEMUA NI TAK PENTING...YANG KITA KENA FAHAM IAITU PERJUANGAN DEMI BANGSA ADALAH HARAM DI SISI ISLAM...

Nampak Bijak Tapi Bangang....!!!!


Adun Pakatan Perak tetap hadir sidang DUN -MInsider

Ahli Dewan Undangan Adun Pakatan Rakyat Perak akan tetap menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri itu walaupun notis yang diterima mereka tidak melampirkan sebarang agenda.

Difahamkan notis bertarikh 2 Julai yang dihantar kepada Adun Pakatan Rakyat melalui setiausaha dewan hanya menyebut bahawa mesyuarat kedua penggal ketiga Dewan Undangan Negeri Perak yang ke-12 akan bermula pada 3 Ogos ini.

Selain itu notis tersebut meminta supaya wakil rakyat mengemukakan soalan bertulis serta lisan dan diserahkan kepada setiausaha dewan selewat-lewatnya 16 Julai ini.

Menurut Adun Pasir Panjang PAS Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin Adun Pakatan Rakyat sebulat suara untuk menghadiri persidangan itu walaupun notis yang diterima mereka tidak melampirkan sebarang agenda ataupun usul untuk dibahaskan.

Dalam mesyuarat malam tadi kita membuat keputusan untuk hadir kerana sebagai wakil rakyat sudah menjadi kewajiban untuk menghadiri persidangan Dewan Undangan Negeri.
----------------------------------------------------------
Woittt.....APA LAH PUNYE BANGANG SPEAKER PERAK NI....!!!

Kah...Kah...PANGGIL MESYUARAT...TAPI TAK BAGI AGENDA....!!!

Kah...Kah...INI BUKAN MENSYUARAT AGUNG JKKK....!!!

Kah...Kah...MESYUARAT PIBG PUN...AGENDA ADA DI SERTAKAN BERSAMA....!!!

Kah....Kah...ITULAH BAHANANYA BILA LANTIK SPEAKER BAHLOL...!!!

Kah...Kah....NAK JADI SPEAKER MESTILAH TAHU UNDANG-UNDANG MESYUARAT...!!!

Kah..Kah...CAKAPLAH TAKUT...KALAU BAGI AGENDA DULU...TAKUT NANTI ADUN PR TANYA SOALAN YANG PAYAH NAK JAWAB....!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...HANYA KERAJAAN YANG BODOH SAJA YANG AKAN LANTIK SPEAKER YANG BODOH DAN BANGANG MACAM NI....!!!

Kalau Diam Maknanya Setuju...!!!


SAMAN BARRY WAIN JIKA DAKWAAN TIDAK BENAR – Harakah Daily

Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago mencabar kerajaan mengenakan tindakan undang-undang terhadap penulis, Barry Wain sekiranya dakwaan terhadap Mahathir Mohammad melalui bukunya Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times tidak benar.

Charles berkata, jika Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mempunyai bukti lengkap bahawa tiada elemen perlakuan rasuah berlaku seperti yang didakwa Wain, kerajaan tidak harus takut untuk mengambil tindakan itu bagi membersihkan nama Mahathir.

"Saya minta kerajaan menyaman Barry Wain kalau dakwaan beliau itu tidak betul dan SPRM ada butir-butir lengkap, maka mesti menyaman Barry Wain untuk bersihkan nama Mahathir," katanya pada sidang media di lobi Parlimen petang semalam.
------------------------------------------------------------
Woittt....MANA DIA UMNO...PEJUANG BANGSA MELAYU.....!!!!

Woitttt...MANA DIA BUAH PEKASAM....NGO BELA MELAYU....!!!

Kah..Kah..MENTANG-MENTANG DAH TUA...KENAPA TIDAK DI PERTAHANKAN MADEY.....!!!

Kah..Kah..DULU MASA TUNKU BAPA KEMERDEKAAN DI FITNAH.....SEMUA BANGUN MENYOKONG TUNKU...!!!

Kah...Kah..DULU MASA HUSSEIN ONN BAPA PEMBANGUNAN DI CABAR....SEMUA BANGUN MENYOKONG...!!!

Woitttt...HARI INI BAPA MIRZAN DI KUTUK....SATU SUARA PUN TAK ADA YANG MENYOKONG....

kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...ALMARHUM UST. FADHIL PERNAH BERDOA PADA ALLAH AGAR ALLAH LANJUTKAN UMUR MADEY...SUPAYA MADEY RASA APA YANG PAS RASA...!!!

Isu "FELDA Bankrap" Adalah Fixed Deposit Untuk PR...!!!!


Isu Felda: PM kecewa Suara Keadilan tidak mohon maaf-MInsider

KUALA LUMPUR, 9 Julai — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menggesa peneroka supaya tidak berasa tawar hati dengan laporan tidak tepat dalam media berhubung kedudukan kewangan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda).

“Saya dapati salah laporan ini adalah disengajakan dan satu penghinaan ke atas rakyat Malaysia ini yang telah bekerja keras dan cubaan terang-terangan untuk memperlekehkan usaha kerajaan meningkatkan taraf hidup mereka.

“Mereka mencemarkan bukan sahaja maruah Felda, tetapi juga semua individu yang telah bekerja keras yang merupakan sebahagian institusi ini,” katanya dalam blog beliau www.1malaysia.com.my .

Najib, yang menyifatkan Felda sebagai “amat istimewa bagi dirinya atas kepentingannya dalam sejarah negara ini dan kedudukannya yang begitu bermakna kepada beberapa generasi Malaysia yang melalui peluh, darah dan air mata mereka yang telah mentransformasikan Felda kepada kedudukannya sekarang”, turut melahirkan rasa kecewa beliau kerana sehingga hari ini, “tiada permohonan maafdibuat untuk membetulkan dan menebus penghinaan ini.”

“Dan Felda berhak untuk mengambil tindakan undang-undang untuk menjaga integriti organisasi,” katanya.

Najib mengulas laporan muka depan Suara Keadilan, lidah rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR), bertajuk “Felda Bangkrap” dalam isu 22-29 Jun.
---------------------------------------------------------------
Woitttt.....KENAPA BN GELABAH SANGAT DENGAN ISU "FELDA BANKRAP" NI....???

Kah..Kah...SAMAN PUN DAH BUAT...BUKAN SIKIT..200 JUTA TU...!!!

Kah...Kah...DAH JADI BARANG KES..NAK MINTAK MAAF BUAT APA LAGI....!!!

Kah...Kah...KALAU GENTLEMEN...JUMPA SAJA SUARA KEADILAN DI MAHKAMAH...!!!

Kah...Kah...NAK KECEWA APA LAGI...??? ORANG TAK NAK MINTAK MAAF..NAK BUAT MACAM MANA...!!!

Kah..Kah...SEPERTI KATA PEPATAH MELAYU...BERANI KERANA BENAR..TAKUT KERANA SALAH..!!!

Kah..Kah...SUARA KEADILAN BERANI KELUARKAN ISU FELDA BANKRAP SEBAB MEREKA SEMUA BERANI KERANA BENAR...!!!

Kah..Kah...UMNO/BN DOK MENGELABAH SANGAT SEBAB MUNGKIN BERASA TAKUT KERANA SALAH...!!!

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH...MASA KAN POKOK BERGOYANG KALAU TIDAK ANGIN BERTIUP...!!!

Undang-Undang Tak Penting...Yang Penting Power...!!!


PM, AG tak hadir sidang undang-undang -MKini

Majlis Peguam hari ini mengesahkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail tidak akan menghadiri persidangan undang-undang selama tiga hari pada 29 hingga 31 Julai di Kuala Lumpur.

Bagaimanapun Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Azmi (kiri), Menteri Perdagangan Dalam Negara dan Pengguna, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Datuk Abu Kassim Mohamed (kanan), telah mengesahkan kehadiran mereka.

Timbalan pengerusi Majlis Peguam, Lim Chee Wee (kanan), ketika dihubungi, mengesahkan Najib dan Abdul Gani tidak akan hadir meskipun jemputan diedarkan awal sebelum ini.

"Kami menerima surat daripada pejabat Perdana Menteri memaklumkan yang beliau akan ke luar negara. Bagaimanapun kami tidak diberitahu sebarang sebab daripada Abdul Gani," kata Lim.

Menurut beliau, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga telah mengesahkan kehadirannya.

Lim, yang mempengerusikan jawatankuasa yang menganjurkan persidangan antarabangsa itu berkata buat kali pertama pemimpin daripada parti politik yang tidak sehaluan itu dijemput.

"Majlis Peguam adalah pertubuhan bukan politik. Justeru, tahun ini, kita menjemput pemimpin dari kerajaan dan juga pembangkang,” katanya.

Ditanya berhubung 'cakap-cakap' di Twitter, kononnya Najib (kiri) dan Abdul Gani (kanan) menolak jemputan itu kerana kehadiran Anwar, Lim berkata beliau tidak boleh berkata ia sebagai alasan berkenaan.

"PM tidak bersemuka dengan saya dan memberitahu sebab yang beliau tidak akan hadir. Beliau hanya memaklumkan yang dia akan berada di luar negara ketika itu,” katanya.
-----------------------------------------------------------------
Woitttt.....MEMANG MAT MONGGOL TAK AKAN DATANG....SEBABNYA IALAH....

Kah....Kah...SEBAB YANG PERTAMA...KERANA TAK NAK BERSEMUKA DENGAN DS ANWAR....!!!

Kah..Kah....SEBAB KEDUA...MAT MONGGOL SENDIRIPUN TAK IKUT UNDANG-UNDANG...

Kah...Kah....SEBAB KETIGA...DIA DAH BERKUASA...UNDANG-UNDANG MESTI KENA IKUT TELUNJUK PENGUASA...!!!

Kah...Kah...BUAT APA DIA PERGI KE PERSIDANGAN UNDANG-UNDANG...???

Kah..Kah....MAT MONGGOL KATA..BERSIDANGLAH SEPUAS-PUASNYA....TAPI KAU TETAP KENA IKUT AKU PUNYA KUASA...

Kah..Kah....BUNG MOKHTAR ANTARA PANEL YANG BERTANGGUNGJAWAB DALAM MENGGUBAL UNDANG-UNDANG PUN TAK IKUT UNDANG-UNDANG...!!!

Kah..Kah....UMNO BN TAK HAIRAN DENGAN UNDANG-UNDANG...CUMA YANG DIA BIMBANG IALAH KUASA..IAITU KUASA RAKYAT...

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....MACAM MANA RAKYAT NAK IKUT UNDANG-UNDANG...SEDANGKAN PEMIMPIN SENDIRI TAK IKUT UNDANG-UNDANG CIPTAANNYA...