Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

May 8, 2010

PDRM & Penyamun, Penyamun Lah Yang Paling "COOL"..


‘MAAF PDRM , TERSILAP SAPU ‘, KERETA CPO DITEMUI - minsider

SHAH ALAM, 8 Mei — Kereta rasmi Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar yang dilaporkan dicuri kelmarin di Seksyen 9 di sini ditemui semula di Prima Damansara, Petaling Jaya pagi ini.

Kereta itu ditemui bersama sekeping nota yang berbunyi “sorry PDRM tersilap sapu”.

Ketua Polis Daerah Shah Alam ACP Nor Azam Jamaluddin mengesahkan bahawa kereta itu ditemui oleh peronda polis Petaling Jaya pada pukul 8 pagi.

Dipetik Bernama, Nor Azam berkata kereta kelihatan ditinggalkan dalam keadaan baik, malah nombor pletnya pun tidak diubah.
-----------------------------------------------------------
woit… PENYAMUN INI ADALAH YANG TERBAIK DI DUNIA......

kah kah kah… PALING COOL..& PALING SPORTING.....

woit…. DULU BOTAK CHIN JUGA "COOL" BILA SEMPAT HANTAR TAKZIAH PADA TUN RAZAK....

Kah..Kah...BUKAN SEMUA PENYAMUN ITU JAHAT...!!!!

Kah..Kah...BUKAN SEMUA POLIS ITU BAIK...!!!

Kah...Kah..PENYAMUN BILA SILAP AMBIK..TERUS MINTAK MAAF...!!!

Kah...Kah...POLIS BILA SILAP TEMBAK...LANGSUNG TAK ADA NAK MENGAKU & MINTAK MAAF...!!

Kah..Kah....AIMAN TAK KISAH...ORANG YANG SEMBAHYANG PUN ADA YANG DI HUMBAN KE NERAKA...

Satu Lagi Projek Kroni UMNO/BN Di Kertih ....!!!Kertih, Kemaman : Dulu apabila di sebut saja Bukit Labohan dan Sungai Kertih, penduduk sekitarnya terus terbayang kecantikkan bukit dan sungai tersebut. Bukit labohan bukan saja cantik menghijau malah ia juga menjadi petanda arah kepada nelayan di kawasan kertih dan kemasik untuk keluar dan masuk ke muara sungai kertih selain dari rumah api.

Namun apa yang berlaku pada hari ini bukit labohan bakal hilang dan mula berubah wajah kerana tanahnya telah di korek dan di punggah oleh pihak yang lebih pentingkan keuntungan tanpa mempedulikan keindahan flora dan fauna yang terdapat di situ. Bukit labohan semakin hari semakin hilang keunikkannya apabila aktiviti pengambilan tanah yang berskala besar telah di lakukan oleh mereka yang berkepentingan untuk di jual dan di bawa ke kawasan yang tidak di ketahui.

Begitu juga halnya yang berlaku di muara Sungai Kertih apabila pihak kerajaan telah meluluskan lesen untuk aktiviti penyedupan dan penjualan pasir yang mana implikasinya telah mula di rasai khusus kepada kaki pancing yang rata-rata merungut apabila perubahan dari segi ekologi dan jumlah kehadiran ikan tidak seperti dulu lagi.

Perubahan drastik ini telah berlaku apabila Calon BN di DUN kemasik telah bertukar tangan kepada calon yang lebih muda dan mentah. Beliau di dapati begitu proaktif dan agresif dalam mencari dan mewujudkan peluang kerja khususnya kepada kroni dan individu yang rapat dengan beliau.

Persoalannya sekarang mengapa dua kawasan ini sanggup di nodai sedemikian rupa demi keuntungan segelintir pihak kontraktor. Warisan yang terdapat di kertih ini sepatutnya di pelihara sebaik mungkin bagi tontonan generasi yang seterusnya di samping kepentingannya kepada penduduk sekitar dan juga latar belakang sejarahnya yang unik dan tersendiri.

Semua rakyat tidak pernah menolak sebarang bentuk pembangunan yang cuba di bawakan oleh kerajaan negeri khususnya di kawasan kertih ini namun bukan jenis pembangunan yang sebegini rupa yang mana terpaksa gadaikan kecantikkan dan keunikkan alam sekitar dan ekologi sungai yang dulunya cantik dan begitu berjasa kepada penduduk tapi sekarang hampir tiada lagi.

rata penduduk menggangap fenomena ini sebagai mimpi ngeri kerana tidak pernah terlintas di fikiran mereka bukit labohan akan di nodai sedemikian rupa demi kepentingan segelintir manusia yang rakus dan jahat.

Selain itu juga pelajar SK Kertih II juga terpaksa berhadapan dengan bahaya apabila lori yang membawa tanah dari bukit labohan kebanyakkannya telah membuat pusingan U di hadapan sekolah berkenaan tanpa mempedulikan keselamatan orang ramai khususnya pelajar sekolah berdekatan demi untuk mengejar trip dan upah kerja mengangkut tanah.

Justeru itu, ada penduduk di kawasan sekitar yang begitu prihatin telah menunjukkan sikap protes mereka terhadap apa yang berlaku di kawasan mereka dengan mencetak gambar-gambar berwarna berkenaan kegiatan yang berlaku di kawasan mereka dengan menampalkan gambar keadaan bukit labohan yang terkini di pokok-pokok, kawasan kedai bagi memberi kesedaran dan amat mengharapkan orang ramai bangun dan tunjukkan sikap yang sama demi untuk memjaga keharmonian alam sekitar di kawasan mereka.
---------------------------------------------------------
kah...Kah....PENDUDUK KERTIH MEMANG JENIS TAK SEDAR DIRI...!!!!

Kah...Kah....DAPAT RM200.00...APA NAK JADI ..JADI LAH....!!!

Kah...Kah....MARAH KAT YB BERAPI-RAPI..DATANG PILIHANRAYA BN JUGAK PILIHAN HATI...!!!

Kah..Kah....SURAU TEPI RUMAH PUN TAK PERGI...MASJID MEMANG JAUH SEKALI...!!!

Kah...Kah...CELIK MATA PAGI TERUS SIBUK URUSAN DUNIA..URUSAN AKHIRAT LANGSUNG TAK PEDULI...!!

Kah...Kah...BILA BAGI TAZKIRAH....BUKAN NAK DENGAR TAPI SIAP MAKI...!!!

Kah...Kah...BILA JKKK SUKA BERZINA..ORANG KAMPUNG APATAH LAGI...!!!

Kah..Kah...USAHKAN JKKK...BINI TOK BILAL PUN BERZINA SEKALI...!!

Kah...Kah...AMBIK USTAZ JADI CALON PUN...KAKI RASUAH JUGAK YANG DIA UNDI...!!!

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...TAPI BILA NAK MAMPUS..USTAZ JUGAK YANG DIA CARI...

Kah...Kah....KAH..KAH...KAH...KAH....ORANG KAT KERTIH KEBANYAKKANNYA MEMANG GILA BABI..Kah...kah...!!!