Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 14, 2010

Islam : Hukum Minum Arak Adalah 20 Sebatan

GAMBAR SIAPA SEDANG JAMU ARAK TU...

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, soal pengampunan atau sebaliknya terhadap bekas model Kartika Sari Dewi Shukarno tidak berbangkit.Ini kerana menurut beliau, asas hukuman tersebut bukan berdasarkan kepada hukuman Islam.

“Kalau hukuman itu adalah hukuman Islam ataupun hukuman syarak sungguh, tak boleh ampun.

“Islam menetapkan hukuman sebat sebanyak 20 sebatan kepada orang Islam yang melakukan kesalahan meminum arak.“Tapi dalam kes Kartika hanya dikenakan enam sebatan sahaja. Dan enam itu sebenarnya bukan undang-undang Islam,” kata beliau ketika dihubungi petang ini.

Oleh yang demikian Mohd Amar bertegas, antara hukum Islam dan undang-undang pentadbiran syarak adalah dua pegertian yang berbeza.

“Kalau betul-betul hukuman itu dijalankan berdasarkan kepada hukuman Islam, maka 20 sebatan tak boleh diubah-ubah, mesti kena 20 juga.

“Enam sebatan itu adalah undang-undang yang diadakan di bawah kuasa pentadbiran syarak, bukan undang-undang Islam,” katanya.

Hulu Selangor : Perang dah Bermula,,,!!!


Banyak Perkara Tentang Zaid Akan Di Bongkar

Barisan Nasional (BN) akan membongkarkan banyak perkara tentang Datuk Zaid Ibrahim yang bakal diturunkan oleh Pakatan Rakyat bertanding dalam pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor.

“Dalam pilihan raya ini banyak yang kita akan bongkar tentang Zaid Ibrahim ini,” kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Bercakap kepada pemberita selepas menghadiri majlis Perjumpaan Antara Pemimpin BN Perlis Bersama Timbalan Perdana Menteri di Kangar hari ini, Muhyiddin yang juga Timbalan Pengerusi BN memberitahu:“Kita tahu latar belakang Zaid Ibrahim. Tapi bagi kita, siapapun kita boleh hadapi,” katanya.

Sehubungan itu kata Timbalan Presiden Umno ini, orang ramai patut ke Kota Baru jika mahu mengetahui dengan mendalam siapa sebenarnya Zaid.

“Kalau pengundi Hulu Selangor nak tahu latar belakang Zaid Ibrahim pergilah ke Kota Baru dan tengok sendiri, Zaid Ibrahim pernah jadi Ahli Parlimen dan ketua bahagian,” katanya.
-------------------------------------------------
Woitt........BONGKARLAH CEPAT KAMI NAK TENGOK JUGA....!!!

Kah...Kah....KALAU NAK MAIN TELANJANG..KITA MAIN CARA TELANJANG...!!!

Kah..Kah....KALAU NAK CARA MENONGGENG..TAK ADA HAL..KITA MEMANG EXPERT..!!!

Kah..Kah....UMUM CALON PAHLAWAN BN CEPAT..HINDU KE..MELAYU KE..UMUM LA..!!

Kah..Kah....CALON HINDU LAGI SEDAP KITA BONGKAR...!!

Kah..Kah....KALAU MUGILAN..JAWABNYA BUNGKUS AWAL LA BN...!!!

Kah..Kah....KALAU SETAKAT PALANIVEL...HANTAR GOBALA JE..LINGKUP HABIS..!!!

Kah..Kah....KALAU MIKE TYSON...KHIR TOYO DAH TENTU KEMPEN UNTUK PKR..!!!

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH....KADANG-KADANG SPR PUN KEMPEN UNTUK BN..!!

1 Malaysia Kena Kencing..!!!

Kontrak Apco bernilai RM77 juta setahun

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz hari ini mendedahkan di Dewan Rakyat bahawa kontrak yang dimeterai antara kerajaan dengan firma perunding perhubungan Apco Worldwide bernilai hampir RM77 juta.

Dalam jawapan bertulisnya kepada Tian Chua (PKR-Batu), jumlah yang didedahkan Nazri itu adalah dua kali ganda daripada yang dilaporkan sebelum ini.

Tian Chua merujuk laporan akhbar yang memetik Nazri, sebelum ini sebagai berkata jumlah yang dibayar kepada Apco berjumlah RM28 juta.
--------------------------------------------------------
Woittt....MANA TAHAN HARI-HARI KENA KENCING BRO.....

Kah..Kah..KEJAP 28 JUTA..KEJAP 77 JUTA...MANA SATU NAK PAKAI..???

Kah..Kah..NAJIB CAKAP TAK IKUT APCO...HABIS TU BAYAR APCO UNTUK APA..??

Kah..Kah..AIMAN TAK KISAH...NAK HARAP APA LAGI DARI PEMIMPIN YANG SUKA BERBOHONG DAN WAJIB DI TOLAK..!!