Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Feb 6, 2011

Mimpi Ngeri FLOM...!!

UMNO Umpama Tikus Membaiki Labu....!!


Umno lancar Gelombang Merah di Kelantan-MK

Umno Kelantan melancarkan kempen Gelombang Merah untuk mendekati dan mendapatkan kepercayaan kira-kira 400,000 pengundi muda di Kelantan untuk menyokong Barisan Nasional (BN).

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata Gelombang Merah bertemakan "Transformasi 1Kelantan Gelombang Rakyat" akan dilaksanakan Pergerakan Pemuda Umno negeri Kelantan melalui penganjuran ceramah,
kursus, seminar dan gerak kerja.

Kempen itu antara lain berobjektif untuk menawan negeri itu daripada kepimpinan PAS yang telah memerintah Kelantan selama 21 tahun, pada pilihan raya umum akan datang, katanya kepada pemberita selepas melancarkan kempen Gelombang Merah di sini hari ini.

"Golongan muda di Kelantan adalah lebih ramai jumlahnya daripada pengundi biasa, iaitu jumlah keseluruhan pengundi di negeri ialah 600,000 orang dan 400,000 daripada jumlah itu adalah golongan muda.

"Mereka merupakan golongan yang berpengaruh dalam menentukan kejayaan BN pada pilihan raya umum ke-13 nanti," kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu.

Katanya BN semakin mendapat tempat di hati rakyat Kelantan berdasarkan keputusan pada dua pilihan raya kecil iaitu di Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai pada Julai 2009 dan DUN Galas pada November tahun lepas.

Pada pilihan raya kecil DUN Manek Urai pada 14 Julai 2009, BN berjaya mengurangkan majoriti 1,352 undi yang diraih PAS pada pilihan raya umum 2008 kepada hanya 65 undi dan pada pilihan raya kecil DUN Galas pada 4 Nov tahun lepas, BN menang dengan majoriti lebih besar iaitu 1,190 undi berbanding 646 undi pada 2008.

Mustapa berkata keputusan pada dua pilihan raya kecil itu jelas menunjukkan golongan muda di Kelantan mahukan satu perubahan.

Beliau percaya golongan muda kini sudah berpihak kepada BN kerana mereka yakin dengan kemampuan BN untuk membawa pelbagai perubahan yang diperlukan bagi merubah landskap Kelantan menjadi sebuah negeri berdaya saing daripada aspek ekonomi.

"Gelombang Merah bakal membawa perubahan kepada Kelantan yang selama ini dilihat masih tiada perubahan walaupun sekian lama kerajaan PAS memerintah dan kini negeri itu masih diselubungi isu tidak berkesudahan seperti isu bekalan air bersih, ketiadaan peluang pekerjaan untuk golongan muda, isu pembelaan para peniaga dan banyak lagi," katanya.- Bernama

Nota :

Pulihkan ekonomi negara yang menghadapi kadar inflasi yang semakin tinggi... Semuanya gara-gara kegagalan kerajaan BN....

Kelantan sudah selesa di bawah kepimpinan PAS yang boleh bersaing dengan negeri-negeri di bawah pemerintahan BN....
UMNO janganlah jadi seperti tikus membaiki labu...
Kah...Kah...Kah....!!

Siapakah Zine El Abidine Ben Ali [ ZAinal abidin bin Ali]


"Zine El Abidine Ben Ali (Arab: زين العابدين بن علي‎ Zayn al-‘Ābidīn bin ‘Alī), (lahir 3 September 1936) adalah Presiden Tunisia sejak 7 November 1987. Beliau mengambil alih kuasa daripada Presiden Habib Bourguiba dalam satu rampasan kuasa tak berdarah, selepas berkhidmat sebentar sebagai Perdana Menteri.

Pada 25 Oktober 2009, beliau dilantik semula sebagai presiden untuk penggal kelimanya selepas memenangi pilihan raya umum 2009. Perletakan jawatannya pada tahun 2011 menandakan kali pertama seorang pemimpin negara Arab digulingkan oleh peristiwa tunjuk perasaan di jalanan

Biografi

Sebagai militan muda dari Partai Neo-Destour, ia dikirim ke Perancis untuk menjalani latihan militer. Ia lulus dari Sekolah Inter-Arms di Saint-Cyr dan Sekolah Artileri di Châlons-en-Champagne, dan kemudian melanjutkan pendidikan militernya di Amerika Syarikat.

Bin Ali ditunjuk mendirikan dan mengatur Departmen Keamanan Militan pada 1964 hingga 1974. Ia dipromosikan sebagai Direktor-Jenderal Keamanan Nasional dalam Departemen Dalam Negeri pada 1977 setelah menjawat sebagai atase militer di Maroko. Ben Ali kembali dari 4 tahun sebagai Duta Besar untuk Polandia menjadi kepala Keamanan Nasional namun kini dengan posisi setingkat Menteri. Ia mengambil posisi ini saat berkembangnya gerakan Islam radikal. Pada saat ini ia diangkat sebagai MenDagri, dan bertahan pada posisi ini saat ia menjadi Perdana Menteri di bawah Presiden Habib Bourguiba pada 1 Oktober 1987.

Bin Ali memecat Presiden Bourguiba dan memangku jabatan presiden pada 7 November 1987dengan dukungan beberapa rakyat. Tujuh orang doktor menandatangani kertas yang menyatakan Presiden Bourguiba tak cakap menjabat. Ia kemudian mempertahankan sikap politik luar negeri jajahan pendahulunya dan mendukung ekonomi yang telah berkembang sejak awal 1990-an. Projek pekerjaan umum yang besar, termasuk bandara, jalan raya atau perumahan, telah dijalankan. Bagaimanapun, pengangguran menyisakan masalah ekonomi yang besar.

Di masa rejimnya, gerakan-gerakan Islam yang ada di Tunisia mengalami nasib lebih tragidi dari sebelumnya. Tatkala partinya menyapu bersih perolehan kursi yang ada di parlemen, ia memenjarakan lebih dari 30.000 aktivis gerakan Islam yang merupakan tulang punggung parti yang olehnya dianggap sebagai "pembangkang". Sesungguhnya Ben Ali telah menjadikan Tunisia sebagai penjara terbuka dan pusat keamanan moral. Walhasil, dengan salah kaprahnya pemikiran dan pemahaman rejim yang ada, Islam dan para pengembannya mengalami deraan, siksaan, dan hambatan berat.

Bin Ali melanjutkan pendekatan otoritipendahulunya dan memuja kepribadian (aktivitinya mengambil tempat banyak dari berita harian). Meski ia mengumumkan pluralisme politiknya pada 1992, Rapat Umum Konstitusional Demokratiknya (dahulu Partai Neo-Destour) melanjutkan dominasi politik nasional. Rejimnya masih tidak mengizinkan aktiviti oposisi dan kebebasan pers menyisakan penyamaran. Pada 1999, walaupun dua kandidat alternatif yang tak dikenal diizinkan untuk pertama kalinya berada dalam pemilihan presiden, Ben Ali diangkat kembali dengan 99,66% suara. Ia kembali dipilih pada 24 Oktober 2004, secara resmi meraih 94,48% suara, setelah referendum konstitusi yang kontroversial pada 2002 yang membuatnya bertahan sebagai presiden setidaknya hingga 2014.

Penindasan pada pakaian Muslim

Tunisia melarang wanita Muslimah mengenakan jilbab / tudung di tempat umum. Kini, larangan itu telah diintensifkan; polisi akan menghentikan wanita di jalanan untuk memintanya menanggalkan jilbab itu lalu menandatangangi surat sumpah yang menyatakan bahwa mereka takkan mengenakannya lagi.

Rejim yang dipimpinnya dianggap sebagai autoritarian dan tidak demokratik oleh pertubuhan-pertubuhan hak asasi manusia antarabangsa yang bebas, seperti Amnesty International, Freedom House, dan Protection International. Mereka mengutuk para pegawai Tunisia kerana tidak mematuhi piawaian hak politik antarabangsa serta mengganggu kerja pertubuhan hak asasi manusia tempatan.Dalam Indeks Demokrasi The Economist 2010, Tunisia dikelaskan sebagai rejim autoritarian yang menduduki tangga ke-144 daripada 167 negara yang dikaji. Pada tahun 2008, dari segi kebebasan akhbar, Tunisia menduduki tangga ke-143 daripada 173

Demografi

Rencana utama: Demografi Tunisia
Sedangkan kebanyakan orang Tunisia moden menganggap diri sebagai orang Arab, kebanyakan mereka sebenarnya berketurunan daripada kaum Barbar yang asli: kurang daripada 20% takung gen berasal dari Timur Tengah. Banyak peradaban telah menyerang, berhijrah, dan diserap ke dalam masyarakat Tunisia pada sepanjang alaf-alaf yang lalu. Pemasukan penduduk yang banyaknya telah disebabkan oleh penaklukan oleh Phoenicia, Rom, Vandal, Arab, Turki Uthmaniyyah, dan Perancis. Banyak orang Moor dan Yahudi Sepanyol juga tiba pada akhir abad ke-15.

Hampir semua orang Tunisia (98% daripada jumlah penduduknya) adalah orang Muslim. Terdapat sebuah masyarakat Yahudi di pulau Djerba di selatan sejak dari 2,500 tahun lagi. Walaupun jumlahnya telah berkurangan secara ketara, masih terdapat sebuah masyarakat Yahudi yang kecil di Tunis yang berketurunan daripada pelarian Sepanyol pada akhir abad ke-15. Adanya juga sebuah masyarakat Kristian asli yang kecil. Kebanyakan golongan minoriti nomad asli yang kecil telah diserap ke dalam masyarakat yang lebih besar.

Nota :

Mereka semua telah melarikan diri dan harta bendanya musnah, Tunisia masih dalam kadaan darurat.mungkin tentera akan ambil alih dan membuat pengundian secara demokrasi,atau pelantikan presiden sementara oleh puak2 yahudi dan amerika yg mereka akan memberi sebarang alasan untuk tidak menyerahkan pentadbiran kepada orang islam yang sebenar..

Apapun ini adalah satu permulaan bagi kebangkitan dan kesedaran rakyat.. trend ini akan diambil bagi rakyat2 negara lain yang selama ini ditindas dan tidak berani bersuara..

Bagi mana2 pemimpin negara2 yang merasakan telah menindas rakyatnye secara senyap atau terbuka.. insaflah.. dan perbaikilah.sebelum ianya terlambat.!!
Yang Benar Itu Adalah Islam.

Penjelasan TGNA Menegenai Isu Debat...!!

Akhbar Sinar Harian Edisi Kelantan 05 Februari 2011

Saya dengan ini merujuk kepada laporan muka depan akhbar Sinar Harian Edisi Kelantan pada 05 Februari 2011 yang memaparkan tajuk berita “NIK AZIZ SETUJU DEBAT : Sahut Cabaran Ulama UMNO Isu Kenyataan Jejas Akidah.”

1.Di bawah tajuk tersebut dipaparkan laporan berkenaan persetujuan YAB Tuan Guru Menteri Besar Kelantan untuk berdebat dengan ulama UMNO, Mohd Nor Deris berkenaan dengan kenyataan YAB Tuan Guru yang didakwa boleh menjejaskan akidah.

2.Sukalah diperjelaskan bahawa tajuk dan laporan berita tersebut sama sekali tidak benar. Apa yang berlaku ialah YAB Tuan Guru ditanya berkenaan desakan Mohd Nor Deris agar Majlis Fatwa Kebangsaan membincangkan kenyataan beliau yang di dakwa menjejaskan akidah. Menjawab pertanyaan tersebut, YAB Tuan Guru bersetuju agar kenyataannya dibincangkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.Persetujuan tersebut termasuklah mengadakan perbincangan antara beliau dengan Majlis Fatwa Kebangsaan.

3.Tidak timbul isu berdebat dengan Mohd Nor Deris yang tidak mempunyai apa-apa jawatan di dalam kerajaan sebagai penggubal dasar. Secara logiknya, individu yang layak berdebat dengan Menteri Besar Kelantan yang juga al-Mursyidul Am PAS tentulah tokoh yang mempunyai jawatan berpengaruh di dalam kerajaan atau parti.

4.Laporan di dalam akhbar Berita Harian yang merujuk kepada kenyataan yang sama lebih berkredibiliti dan menepati maksud sebenar YAB Tuan Guru. Justeru, laporan yang tidak tepat seperti yang tersiar di dalam akhbar SInar Harian Edisi Kelantan tersebut amatlah dikesali.
Yang menjalankan tugas,

AHMAD FADHLI BIN SHAARI
Setiausaha Akhbar,
YAB Menteri Besar Kelantan.

Bertarikh : 05 Februari 2011

Siapa Hosni Mubarak....??


Muhammad Hosni Sayid Sayid Ibrahim Mubarak (bahasa Arab: محمد حسنى سيد مبارك; lahir 4 Mei 1928)umur 82 tahun merupakan Presiden Mesir ke-4 sejak 1981.
Sebelum menjadi Presiden, Mubarak menjadi askar Tentera Udara Mesir. Beliau menjadi Naib Presiden di bawah Anwar Sadat, dan menggantikan Sadat yang dibunuh pada 6 Oktober 1981.Hosni Mubarak (dilahirkan 4 Mei 1928), dilantik menjadi Naib Presiden pada 1975

Mubarak dilahirkan di Kafr-El-Meselha, pentadbiran Gabenor Monufiyah, Mesir. Apabila tamat sekolah tinggi, beliau menyertai Akademi Militer Mesir, di mana beliau menerima Darjah Sarjana Muda dalam Sains Ketenteraan pada 1949. Pada 1950, beliau menyertai Akademi Tentera Udara Mesir, akhirnya mendapat Sarjana Muda Sains Penerbangan, dan ditugaskan dalam skuadron pengebom. Kemudian beliau diterima masuk ke sekolah latihan juruterbang Kean, Moscow. Selepas menyempurnakan latihannya, Mubarak menjadi pegawai Tentera Udara Mesir berkhidmat sebagai juruterbang dan naik pangkat menjadi panglima markas. Kerjaya tentera udara beliau sampai kemuncaknya pada 1972 apabila beliau menjadi Kommander Tentera Udara.
Presiden Mesir

Berikutan pembunuhan Presiden Sadat oleh militan Islam pada 1981, Hosni Mubarak menjadi Presiden Republik Arab Mesir dan Pengerusi Parti Demokratik Kebangsaan (NDP). Beliau juga Presiden Republik Mesir paling lama. (28 tahun pada 2009).
Hosni Mubarak menikahi Suzanne Mubarak, dan mempunyai dua anak lelaki: Alaa dan Gamal Hosni Mubarak dikatakan dipersiapkan sebagai pengganti.

Mesir kembali ke Liga Arab

Keahlian Mesir dalam Liga Arab digantung akibat Perjanjian Kem David ditandatangani oleh Presiden Anwar Sadat pada 1988.Selepas Anwar Sadat dibunuh pada 6 Oktober 1981 - pada 1989, di bawah Mubarak, Mesir diterima kembali ke dalam Liga Arab. Ibu pejabat Liga Arab dipindah semula ke Kaherah.

Perang Teluk Parsi

Mesir menyertai Perang Teluk Parsi 1991. Tentera berjalan kaki Mesir mendarat di Arab Saudi untuk mengusir tentera Iraq dari negara Kuwait.
Kerajaan Kuwait membayar $500,000 bagi setiap tentera Mesir yang berjaya mengusir tentera Iraq dari Kuwait.Presiden Mesir tanpa ragu memihak kepada Amerika Syarikat untuk mengusir penjajah Kuwait itu.atas jasa Mesir itu, Eropah melupuskan hutang Mesir sebanyak $20 bilion .

Cubaan bunuh

Menurut BBC, Mubarak terselamat dalam 6 cubaan bunuh.Pada bulan Jun 1995 cubaan bunuh melibatkan Al-Gama' al-Islamiyya (Islamic Group) dan Jihad Islam Mesir . Ketika itu beliau berada di Ethiopia untuk menghadiri persidangan Organisasi Afrika Bersatu (AU). Apabila Mubarak kembali ke Mesir, beliau menahan 20,000 ahli Al-Gama' al-Islamiyya pada 1999 kerana kesalahan mahu melancarkan revolusi pertubuhan Islam.

Rasuah

Tersebar berita anak lelakinya Alaa terlibat dalam syarikat-syarikat yang mendapat tender-tender kerajaan dan penswastaan. Pembabitan dua anaknya itu secara langsung dan tidak langsung. Terdapat ungkapan di kalangan rakyat bahawa "Seorang anggota polis adalah lebih berbahaya daripada seorang penjenayah". Pada 2008, Tranferensi International (TI) menyaksikan indek rasuah Mesir pada mata CPI 2.8.Mesir ditempat ke-115 daripada 180 negara yang tinggi rasuah.

Mubarak dan Gereja Ortodoks Koptik

Presiden Mesir Anwar Sadat mengarahkan Paus Shenouda III Alexandria, Paus Gereja Ortodoks Koptik Alexandria dibuang daripada Biara Saint Pishoy. Lapan uskup, 24 sami-sami, dan banyak lagi ditangkap. Sadat telah menggantikan hierarki gereja dengan jawatankuasa lima uskup-uskup dan tiada lagi paus. Semasa Mubarak, beliau membebaskan Paus Shenouda dari buangan pada 2 Januari 1985. Beliau kembali ke Kaherah untuk merayakan Krismas 7 Januari Liturgy (Kalendar Lama) dan kehadirannya disambut 10,000 penganut Kristian. Penganut Kristian dibenarkan bercuti pada 7 Januari dan diisytiharkan cuti kebangsaan pada 2002.

28 tahun Undang-Undang Darurat

Di bawah undang-undang Darurat, kerajaan mempunyai hak menahan seseorang tanpa bicara semenjak pembunuhan Anwar Sadat pada 1981. Mereka tidak dibicarakan di mana-mana mahkamah untuk membicarakan kesalahan sebenar mereka.

Pewarisan presiden

Banyak berita tersiar di Mesir menyatakan Mubarak menyediakan anaknya Ala sebagai pengganti beliau sebagai Presiden Mesir .Namun Mubarak menafikan khabar angin tersebut.

Mubarak dan Palestin

Mubarak membantu Palestin terutama perjuangan Fatah yang dipimpin oleh Yasser Arafat.Beliau menyokong semua usaha yang dilakukan oleh Liga Arab. Mubarak juga menyokong Sidang Kemuncak Beirut pada 28 Mac 2002. Israel didesak berundur dari seluruh wilayah pendudukan, termasuk Bukit Golan,pemerintahan sendiri Palestin di Tebing Barat dan di Semenanjung Gaza dengan Jerusalem Timur sebagai ibu negara Palestin dan menyelesaikan kem pelarian Palestin. Sidang Kemuncak Riyadh 2007 hasil usaha Liga Arab mendesak menteri luar Jordan dan Mesir menyokong inisiatif Keamanan itu.

Pada 19 Jun 2008, Mesir menjadi orang tengah bagi meredakan peperangan antara Israel dengan Hamas. Perjanjian itu memerlukan Hamas berhenti melancarkan serangan ke atas Israel dan menguatkuasakan gencatan senjata di Tebing Gaza. Untuk itu, Israel membenarkan antara 500 dan 600 buah lori bekalan makanan masuk setiap hari ke Semenanjung Gaza .Hamas mengkritik Israel kerana sekatan masih berterusan sehingga rakyat Palestin terpaksa melakukan penyeludupan bawah tanah untuk ke seberang. Israel menuduh Hamas menyeludup senjata dari Mesir ke Gaza melalui terong-terowong tersebut. Oleh itu Israel terpaksa meneruskan serangan roket terhadap rumah-rumah awam yang menjadi pintu terowong tersebut.

Nota :

Bila dah terlalu lama memerintah matahati dan fikiran dikaburi dengan kebodohan dan gia kuasa.

Sama nasibnya seperti zeinel abiden di tunisia, dan bagaimana pula di Malaysia?? sudah 50 tahun memerintah..?
Mungkin akan wujud persamaan...?
Kah...Kah...Kah...!!

Apa itu Pemikiran Strategik....??


ANWAR : ABDUL TAIB JANGAN JADI SEPERTI MUBARAK – MK

Ketua pembangkang Anwar Ibrahim menyifatkan ketua menteri Sarawak Abdul Taib Mahmud seperti presiden Mesir Hosni Mubarak yang mahu terus berkuasa walau diminta berundur.

Bercakap di majlis sambutan Tahun Baru Cina anjuran cabang PKR Stampin hari ini, Anwar berkata penduduk Sarawak perlu menuntut supaya Abdul Taib segera berundur melalui proses demokratik.

Abdul Taib dan Mubarak kedua-duanya telah berkuasa sejak 30 tahun lalu.

Berjuta-juta rakyat Mesir kini melancarkan protes di seluruh negara bagi menuntut Mubarak supaya segera berundur.

Anwar berkata, perubahan boleh dilakukan sekiranya Pakatan Rakyat menubuhkan kerajaan di negeri itu dan Abdul Taib tidak lagi menjadi ketua menteri.


NOTA:

disini anwar ibrahim silap. tidak menggunakan pemikiran stratejik.
dari segi strateji politik adalah lebih baik melawan musuh yang di benci

mari belajar dari pengalaman 1998

ilmu sebenarnya adalah pengalaman yang terkumpul
pengalaman terkumpul jika dibukukan akan dilihat
sebagai rujukan ilmu – ilmu bukan datang dari mimpi
ilmu datang dari pengalaman dan pembuatan dan percubaan dibilik makmal

dalam politik – ilmu datang dari pengalaman membuat kerja politik

lihat apa yang berlaku pada tahun 1998
semua warga benci kepada madey
kebencian ini diterjemahkan pada pilihanraya 1999
untuk pertama kali sesudah mei 1969 kuasa gerombolan tergugat.

kenapa ini berlaku?

kerana kebencian rakyat terhadap mahafiraun madey...

madey sedar hal ini
lalu mengambil langkah mengundur
jika madey tidak mengundur
Maka BN akan pupus

cuba lihat wan mokhtar di teranganu
amat liat untuk pergi
rakyat terenganu telah muak dan benci
lalu mereka menobatkan hadi sebagai mb yang baru

jadi dari segi taktik dan strateji politik adalah terbaik jika
taib mahmud meneruskan kekuasaan nya di serawak

rakyat seluruh serawak telah benci
kebencian ini boleh diterjemahkan kepada undi

jika taib diganti sekarang maka orang serawak akan
digula gulakan lagi – rakyat serawak akan berilusi bahawa
orang ganti taib mahmus ini akan membawa perubahan

hasilnya:
pakatan rakyat akan tewas besar di serawak

tak percaya?

lihat rakyat amerika
tukar presiden 4 tahun sekali
setiap 4 tahun ada mimpi baru
diberi pilihan antara pepsi cola dengan coca cola
mimpi dan ilusi ini datang empat tahun sekali

tapi tak ada apa yang beralih

adalah lebih baik seperti tunisia dan mesir
ditekan hingga bangun memberontak
Demi untuk mengubah sistem

kalau tidak macam katak yang sedang direbus
apinya membakar dengan amat perlahan
hingga tidak disedari
makin lama makin panas
hingga katak ini tidak dapat lagi bangun melawan

BN sedang dan akan mengunakan pemikiran stratejik

contohnya:

lihat cara pemikiran stratijik digunakan untuk menaikkan harga minyak
taktik menaikkan harga minyak 10 sen sekali - tapi naik berkali kali
strateji ini berjaya kerana tidak ada kemarahan terkumpul dari rakyat
harga barang naik sadikit sadikit - orang ramai lalai
taktik ini adalah contoh pengunaan pemikiran stratejik

Maka masanya telah sampai untuk membuat yang betul
dan membuatnya dengan betul

Rakyat Mesir Terus Berdemo....!!


RAKYAT MESIR TERUS BIADAP

berpuluh ribu rakyat mesir terus biadab
tidak menghormati hari ketiga tahun baru china

saekor tikus china dari kedah telah berkata
bahawa turun berdemo ketika pesta tahun baru china
adalah biadap

BERITA DARI MESIR

National Demokratik Parti - parti yang mubarak menjadi pemimpin
mubarak telah melepaskan jawatan tertinggi dalam parti ini
hossam badrawi setiausha agung juha letak jawatan
anak mubarak bernama gamal mubarak yang di katakan
telah lari ke london telah juga meletakan jawatan

sema ini wajib dilihat sebagai satu
lagi taktik untuk melalaikan
warga mesir yang sedang berdemo.

PERINTAH BERKURUNG

malam ini perentah berkurung telah tidak dipedulikan
oleh sesiapa pun. beribu ribu anak muda
masih lagi berkumpul di dataran tahrir.

tak ada sesiapa pun ambil pot

ini mebuktikan jika kita ramai
tidak ada kuasa yang dapat melawan
ombak rakyat

TUNTUTAN PARA DEMONSTRAN

1 - mubarak undur
2 - bubar parlimen
3 - jalankan pilihanraya yang bebas
4 - rampas harta mubarak

Nota :

Gambar diatas adalah anak muda melayu yang amat biadap sekali

pada hari kedua tahun baru china
anak muda ini telah berani keluar berdemo
untuk menunjukkan solidariti setiakawan dengan
rakyat mesir yang sedang berjuang menuntut keadilan

Waspada Dengan Perancangan Licik Amerika....!!

Biar pun patah riok...lawan tetap lawan....!!

EYGPT PROTEST : HOSNI MUBARAK’S POWER FADES AS US BACKS HIS DEPUTY – guardin london

America yesterday swung its support behind Egypt's vice-president, Omar Suleiman, and the political transition he is leading, calling for a process of orderly reform. The policy, made clear by Hillary Clinton at the Munich Security Conference, was the latest sign of steps by the US and senior members of the Egyptian military to nudge President Hosni Mubarak aside and contain the potential for street violence.
---------------------------------------------------------
Woit… INI SEMUA ADALAH PERANCANGAN AMERIKA….

Kah..Kah… KELUAR DARI MULUT BUAYA… MASUK KE MULUT HARIMAU PULAK ….

Kah..Kah.…OMAR SULEIMAN IALAH TUKANG PUKUL….

Kah..Kah..OMAR SULEIMAN IALAH TUKANG SEKSA TAHANAN POLITIK…

Kah..Kah..OMAR SULEIMAN IALAH KAWAN BAIK ISRAEL….
Kah..Kah..SUDAH PASTI OMAR SULEIMAN AKAN MENERUSKAN PERJANJIAN DAMAI MESIR/ISRAEL…

Kah..Kah...AIMAN TAK KISAH... DAH TENTU OMAR SULEIMAN TIDAK AKAN MENGUBAH APA APA DI MESIR….

Nota:

Daging bernama mubarak akan pergi
Datang pulak daging bernama omar suleiman....
Kedua dua daging ini adalah made in amerika...
Kah...Kah...Kah...!!