Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 4, 2010

Bila Tikus Membaiki Labu...!!!


KUALA TERENGGANU - Pembaikian yang dilakukakn ke atas Bazar Warisan tidak berkesudahan, semenjak sejurus ia siap dibina dan dibuka pada Julai 2008 sehingga kini, bangunan 'Gajah Putih' itu telah beberapa kali diperbaiki.

Kerajaan negeri dilaporkan, telah membaik pulih dan menambah beberapa infrastruktur sedia ada di Bazar Warisan bertujuan memenuhi kehendak peniaga yang kurang berpuas hati terhadap kemudahan itu.

Selain meningkatkan kemudahan untuk para peniaga, pembaikian dibuat keatas bangunan yang bernilai RM18.4 juta itu kerana telah berlaku kerosakan infrastruktur, seperti atap bocor, tangga dan penghadang kaki lima rosak.

Muka hadapan dan akses untuk masuk ke Bazar tersebut telah beberapa kali dirombak.

Tinjauan Buletinonline baru-baru ini mendapati, yang terbaru kelihatan, tangga di bahagian pintu masuk utama telah dipecahkan dan kelihatan diperbaiki.

Selain itu kerja-kerja pengindahan persekitaran juga telah dilakukan secara berperingkat bertujuan menaikkan kembali imej bazar itu di mata pelancong.

Ramai pelancong yang mengakui, Bazaar Warisan, yang dibina pada zaman bekas Menteri Besar Dato' Seri Idiris Jusoh, sememangnya bangunan yang cukup cantik dan tersergam indah.

Namun, ia tidak membawa makna yang besar dari sudut perniagaan dan komersil.

Entah apa malang nasibnya, sehingga kini, sudah dua tahun ia dibuka kepada orang ramai, tetapi pelancong dan pelanggan tempatan serta luar negara 'masih segan' untuk singgah masuk membeli belah ke bangunan itu.

Ia berbeza dengan pasar besar Kedai Payang.

Walaupun laluan kaki lima agak sempit dan sesetengah bahagian jualan agak sesak, namun ia tetep menjadi pilihan untuk dikunjungi.

Menteri Besar, Dato’ Ahmad Said pada Februari lalu berkata segelintir peniaga di bazar itu merungut gerai jualan mereka merosot kerana tiada sambutan pelanggan.

Oleh yang demikian beliau berkata Bazar Warisan yang akan dibaikpulih bagi mengatasi beberapa masalah yang timbul.

“Selain itu, mereka yang dipindahkan dari Pasar Besar Kedai Payang juga tidak selesa berniaga kerana beberapa infrastuktur, termasuk penghadang kaki lima rosak dan bumbung kedai bocor.

“Kerajaan negeri mengakui perkara itu berlaku di bazar yang mula dibuka awal tahun lalu. Semua aduan peniaga dipandang serius dan kita akan mengatasinya secara berperingkat,” katanya pada sidang media selepas membuat tinjauan di bazaar tersebut 2 Februari lalu.

Namun demikian, penjelasan kerajaan negeri berkaitan Bazaar Warisan agak pelik dan luar biasa.

Pada Penggal Persidangan Ketiga Dewan Undangan Yang Kedua Belas (Sidang DUN) 8 dan 9 Ogos lalu, satu soalan bertulis dikemukakan oleh ADUN Sura, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly.

Wan Hassan meminta kerajaan negeri menyenaraikan kerja-kerja pembaikian yang telah dilakukan keatas Bazaar Warisan dan jumlah kos setiap pembaikian tersebut.

Nota :

Semua ini adalah politik...
Dari dulu sampai sekarang tak habis-habis dengan repair...
Mereka tak kisah berapa lama lagi nak siap..
Sebab bukan melibatkan duit mak bapak mereka...
Semua ini adalah duit rakyat...
Bila duit rakyat...rakyat berhak mendapat yang terbaik....

UMNO Mesti Mati....!!!


UMNO BAHAGIAN SUNGAI PETANI MASIH BERGOLAK - MKini

Kemelut perebutan jawatan di Umno bahagian Sungai Petani, masih jauh daripada selesai.

Gerakan Anti-Ali (GAA) mengakui bahawa ketua Umno bahagian Sungai Petani, Ali Yahya masih lagi memegang jawatan berkenaan.

Bagaimanapun beliau dikatakan tidak lagi mempunyai kuasa untuk mengurus dan menjalankan program di bahagian itu termasuk menyampaikan ucapan dalam program yang diadakan.

"Majlis Tertinggi sudah menyerahkan kepada Umno Kedah untuk mengambil alih keseluruhan pentadbiran, majlis dan program yang diadakan. Dia (Ali) tidak boleh menguruskan program.

"(Dia) tak boleh sampaikan ucapan. Tak boleh... Macam kita pergi kerja ke pejabat, atas meja ada surat. Tapi kita tak boleh tandatangan surat, (dan) tidak boleh beri ucapan (dalam program)," kata setiausaha GAA Khairul Anuar Zainol.
------------------------------------------------------------
Woittt......BERITA BAIK INI TAK ADA PULAK DI LAPORKAN MEDIA ARUS PEDANA....

Kah...Kah...INI PUN SATU FAKTA...KENAPA TAK LAPOR...???

Kah...Kah...BILA TIGA AHLI PKR KELUAR PARTI JADI BERITA MUKA DEPAN.....

Kah...Kah...KES BALING KERUSI… BERTUMBUK....DAN KENA PELEMPANG DI SUNGAI PETANI INI MEDIA BUAT SENYAP AJE....

Kah...Kah...INI GADUH BESAR....BEREBUT NAK JADI PEMIMPIN....

Kah..Kah....AIMAN TAK KISAH...CAKAP MEDIA ARUS PERDANA...KENAPA BILA BERITA MENGENAI KEBURUKKAN UMNO TAK DI LAPORKAN...???

Buat Tak nampak Atau Memang Tak Ada Telooorrr....!!!PASAR DIBOLOT WARGA ASING - Utusan Meloya

Pendapatan peniaga-peniaga tempatan di pasar besar di sini dikatakan terjejas ekoran kehadiran warga asing yang didakwa 'membolot' sehingga kira-kira 40 lot perniagaan premis itu sejak enam tahun lalu.

Kebanyakan peniaga warga asing itu adalah rakyat Indonesia, Myanmar, Bangladesh dan Thailand yang pada awalnya memberi alasan mahu menumpang berniaga sementara setelah tapak niaga di situ dikosongkan oleh peniaga asal.
--------------------------------------------------------------
Woittttt....INI LAH BODOHNHYA MEDIA ARUS PERDANA......!!!

Kah...Kah...BANGANG....BODOH....BENGONG.....!!!

Woittt......TESCO....CARREFOUR....GIANTS....INI SAPA PUNYA...

Kah..Kah....LAGI JAHANAMKAN SATU PEKAN....TAK KAN TAK SEDAR....

Woitttt.....YANG NAMPAK HANYA PENIAGA KECIL...YANG HEMPAS PULAS NAK HIDUP....

Kah..Kah....INI SAMALAH MACAM LEBAI JAWI....TANGKAP MINAH DAN MAT REMPIT DUDUK HOTEL PAK PONG DI CHOW KIT....HILTON DAN SHARATON TAK BERANI KETUK PINTU....

Woitttt....INI SAMALAH MACAM POLIS.....TAHAN CAP CAI...BENTLEY DAN MERCEDES TAK BERANI TAHAN....HARLEY.....DUCATI... TAK USIK......

Kah...Kah...INI SAMA LAH MACAM SPRM.....TANGKAP POLIS APU DUA PULUH RINGGIT....TAEK TERJULUR JULUR REMBAT TANAH TUDM.....TAK BERANI CAKAP.......

Kah....Kah..AIMAN TAK KISAH...INI SEMUA CUBAAN NAK NAIKKAN KEMARAHAN RAKYAT TEMPATAN PADA PENDATANG ASING JE....!!!

Cakap Yang Tak Serupa Bikin....!!!!


LAPOR BERITA BERASAKAN FAKTA - Utusan Meloya

Najib Razak berkata, media arus perdana amat berbeza dengan aliran media baru kerana penyiaran setiap beritanya adalah berasaskan fakta.

Beliau berkata, walaupun media arus perdana ada menyiarkan pandangan atau pendapat daripada pihak tertentu dalam beritanya tetapi ia masih berasaskan fakta.

Katanya, berbanding aliran media baru, berita yang disajikan mereka hanya berasaskan pendapat individu semata-mata tanpa perlu merujuk kepada fakta sebenar.

“Akibatnya berita yang disajikan oleh aliran media baru seperti di blog dan di laman web, ada kalanya tidak benar atau separuh benar. Berbeza dengan media arus perdana, ia menjadikan fakta sebagai panduan.

“Oleh itu, berita yang disiarkan oleh media arus perdana lebih tepat kerana ia masih berpandukan kepada fakta yang tidak boleh disangkal.
--------------------------------------------------------
Kah...Kah....BERITA BERASASKAN FAKTA..???

Kah...Kah....MAKLUMAT BERASASKAN FAKTA...??

Kah...Kah....INFORMASI YANG BERASAS FAKTA....???

Kah...Kah....APA INI..?? APA YANG MEREPEK NI..???
Nota :

1 – Siapa beri arahan bunuh altantuya...???
2 - Siapa yang gomo altantuya dulu...?? Mat Mongol atau Razak Baginda...??
3 - Ada atau tidak gambar altatuya diambil di singapura bersama Najib dan Razak Baginda...???
4 – Adakah altantuya hamil..??? (Ini soalan karpal singh kapal parlimen kerana badan altantuya di letupkan )
5 – Kalau Altantuya hamil...adakah ianya anak Razak atau Cucu Razak..???


Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH.....SEMUA INI FAKTA TAPI TIDAK DI SENTUH OLEH MEDIA UMNO KAH...KAH....KAH....Nota:

Di malaysia mana ada media arus pedana....
Kita jangan terkeliru...
Yang ada hanya media milik UMNO...
Yang memang berbohong dan tak pernah ikut fakta...