Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Apr 11, 2010

MEB : Harta Rakyat Habis Tergadai..!!!..


Model Ekonomi Baru (MEB) Najib jadikan POS M'sia mangsa awal!

Melalui dasar MEB (NEP) kerajaan telah meluluskan untuk melepaskan pegangan saham @ ekuitinya dalam Khazanah Negara kepada pihak-pihak asing termasuk luar negara.

Syarikat GLC seperti TNB, TELEKOM, POS, KTM dan lain-lain akan dikuasai lebih 30% pegangan sahamnya oleh pihak asing atas nama globalisasi, meningkatkan kecekapan serta membawa masuk modal asing ke Malaysia.

Hakikatnya pengumuman kenaikan gaji 11%-19% kpd staff POS M'sia hanyalah 'gimmick' dan gula2 shj sebelum POS For Sale dilaksanakan. Kesian nasib Posmen kerana 18 tahun diswastakan masih diberi gaji minima RM650 sebulan! Naik 11%-19% pun masih belum mencecah RM1000! Pekerja miskin di negara kaya.

Selain dari itu, dua anak syarikat gergasi minyak negara iaitu PETRONAS juga akan turut di senaraikan di papan Bursa Saham negara bagi memberi peluang kepada pemodal asing dan tempatan untuk menanam modal mereka di dalam syarikat berkenaan.
-------------------------------------------------------
Kah...Kah.....APALAGI YANG DI HARAPKAN KEPADA UMCO...!!!

Kah...Kah.....INI BUKTI UMCO DAH NAK BANKRAP....!!!

Kah...Kah.....INI SEMUA IDEA-DEA DARI APCO WORLWIDE...!!!

Kah...Kah.....SATU MALAYSIA..DUIT DI UTAMAKAN..RAKYAT DI DUNGUKAN..!!!

Kah..Kah.....PENGUNDI HULU SELANGOR JANGAN JADI BANGANG...MESTI BUAT PILIHAN YANG TEPAT...

Kah...Kah....AHLI UMCO PUN JANGAN SELALU JADI BENGONG..MESTI UNDI PR..KALAU TIDAK HABIS KENA GADAI..!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....BUAT SESUATU KALAU BERKAT..ALLAH MESTI TAMBAHKAN LAGI REZEKI KEPADA KITA