Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Feb 10, 2011

PGU 2 Di Besut Pada 5 Mac....!!


KUALA LUMPUR, 10 Feb: Perhimpunan besar-besaran bagi gelombang kebangkitan PAS Ganti Umno di Terengganu bagi kali kedua dijangka akan diadakan 5 Mac depan.

Jika tidak diadakan pada tarikh itu pun, perhimpunan bagi kali kedua itu tetap akan diadakan pada bulan Mac depan dan tempatnya telah ditentukan di daerah Besut.

Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menjelaskan, perhimpunan tersebut dijangka akan mendapat sambutan hangat bukan sahaja dari kalangan penduduk Besut, tetapi juga seluruh penduduk Terengganu.

Menurut beliau, jangkaan tersebut dibuat berdasarkan sambutan hangat oleh rakyat Terengganu terhadap perhimpunan PAS Ganti Umno bagi kali pertama di Kemaman bulan lalu sehingga disertai sekitar 40,000 orang.

"Kedatangan sebanyak itu sedikit sebanyak bolehlah dikatakan sebagai bukti kemahuan rakyat Terengganu agar gelombang kebangkitan PAS Ganti Umno benar-benar menjadi kenyataan pada pilihanraya umum akan datang," katanya ketika ditemui di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut, di sini.

Ekoran itu, Umno Terengganu kini menjadi semakin cemas kerana kebangkitan gelombang itu di kalangan rakyat Terengganu sememangnya disedari oleh mereka sendiri.

"Perkara itu antara lain boleh dikesan dari kenyataan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said sendiri baru-baru ini yang mengingatkan para pemimpin Umno di Terengganu agar mencontohi sikap para pemimpin dan penyokong-penyokong PAS," katanya.

Kenyataan Ahmad Said itu, menurut beliau, merupakan kenyataan yang jelas lahir dari golongan orang yang terdesak kerana ia ternyata memberikan pujian kepada PAS.

"Kenyataan seperti itu tidak akan dikeluarkan jika Umno tidak berada dalam keadaan terdesak, tetapi untuk kepentingan Umno, ia terpaksa dinyatakan bagi memberikan ingatan kepada para pemimpin Umno di Terengganu sendiri supaya mengambil contoh yang baik dari PAS," tegasnya.

Umno di Terengganu kini berada dalam keadaan semakin genting ekoran perbalahan sesama sendiri di kalangan pemimpinnya sehingga ada yang sangguh menjatuhkan antara satu sama lain.

Keadaan itu amat berbeza dengan sikap para pemimpin dan penyokong-penyokong PAS yang bukan sahaja tidak berbalah sesama sendiri untuk merebut jawatan dan kekayaan, tetapi saling kuat memperkuatkan antara satu sama lain sehingga menjadikan PAS di Terengganu khususnya menjadi semakin kuat dari sehari ke sehari.

Dalam masa yang sama, Umno pula menjadi semakin lemah. Selain perbalahan sesama sendiri, mereka juga turut gagal memberikan tumpuan bagi kebajikan rakyat.

"Inilah antara punca yang menyebabkan rakyat Terengganu semakin hilang keyakinan kepada Umno sekarang dan berhasrat untuk memberikan amanah kepada PAS bagi menggantikan Umno.

"Perhimpunan kebangkitan PAS Ganti Umno pula sememangnya semakin mencemaskan Umno. Perhimpunan ini sememangnya memberikan kesan yang cukup baik kepada PAS dan ia akan diadakan secara berterusan di seluruh Terengganu sehingga pilihanraya umum akan datang.

"Kita bermula di Kemaman, lepas itu di Besut. Selepas itu, kita akan adakan pula di daerah-daerah lain nanti di seluruh Terengganu, insya Allah," tegas beliau.

Senyum Malam Jumaat....!!!

PRK Merlimau : Pengumuman Calon Pada 13/02/2011


PAS akan menentukan calonnya pada 13 Februari ini, bagi mewakili Pakatan Rakyat untuk bertanding dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan negeri (DUN) Merlimau , Melaka, 6 Mac depan.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata demikian ketika mengulas keputusan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat yang diadakan di Ibu Pejabat Kebangsaan DAP petang semalam, Isnin, 7 Februari.

Malaysia Boleh : Setiap 3 Hari Sekali Mesti Ada Yang Buang Bayi Di Malaysia...!!


"517 Kes Buang Bayi Antara 2005 - Jan2011 : Bermakna setiap 3 hari setengah, seorang bayi dibuang dalam negara Malaysia!

Ini merupakan kejayaan hebat 1Malaysia melalui skim ketuanan melayu yang diamalkan sejak kemerdekaan. Faktor utama kejayaan ini adalah kerana statistik menunjukkan kerajaan 1Malaysia berjaya mengekang kadar pembuangan bayi yang lebih dasyat iaitu 1 bayi dibuang setiap hari.

Statistik pembuangan bayi dalam setiap 3 hari setengah juga menandakan masalah sosial negara kita masih belum berada setara di tahap zaman jahiliah. Oleh demikian, langkah kerajaan untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara hub hiburan terkemuka adalah merupakan satu langkah yang tepat.

Bagi meneruskan lagi legasi pemerintahan sekular ala Mustafa Kamal Altartuk, sila pastikan kemenangan seterusnya regim gerombolan di PRU akan datang. Nescaya negara akan dihidangkan dengan hiburan, disaji dengan taburan kesenangan terutamanya selepas berlaku kematian ADUN atau MP di satu-satu kawasan.

Berbalik kepada isu pembuangan bayi, langkah terbaik kerajaan setakat ini untuk mengekang gejala buang bayi adalah dengan menyediakan seberapa banyak pusat pengagihan kondom percuma selain daripada menyediakan sekolah ibu mengandung anak luar nikah.

Satu lagi langkah yang agak praktikal ialah, dengan memperkenalkan pelajaran seks kepada pelajar sekolah menengah dengan salah satu subjek terasnya ialah - Bagaimana caranya untuk pancut di luar dan cara-cara untuk mengetahui waktu subur anda, dengan motto 'elakkan bersama ketika subur'.

Justeru itu, dengan persiapan bijak lagi rapi bagi menghadapi gejala sosial negara terutamanya dalam aspek masalah pembuangan bayi, kerajaan Malaysia sememangnya telah melakukan yang terbaik demi anak bangsa. Ingatlah, kita masih belum sampai di tahap 1hari-1bayi dibuang merata.

Lagipun, negara kita ini adalah negara Islam sepertimana yang sering digesa oleh parti PAS dan jumlah masjid juga adalah yang terbanyak by ratio mengikut pola penempatan rakyat Malaysia. Jadi tiada apa yang perlu dirisaukan.

Kerajaan juga bercadang membina lagi sekolah ibu mengandung lantas ia mengurangkan statistik buang bayi kerana kelahiran bayi di sekolah ini terjamin di ward bersalin hospital kerajaan terhampir. Sekolah-sekolah ini akan dibina di negeri di bawah penguasaan Barisan Nasional memandangkan negeri-negeri tersebut menjadi juara dalam isu berbangkit.

Akhir kata, janganlah kita terlalu asyik mengkritik kerajaan bak kata Isa Samad - yang kritik itu hebat sangatkah?

Sesungguhnya, negara gejala sosial di Malaysia masih lagi belum kritikal jika dibandingkan dengan kebanyakkan negara Amerika Selatan dan juga negara-negara Afrika (maklumat ini diperolehi ketika sidang kemuncak 1st Lady, ada juga manfaatnya FLOM).

PR Buat Apa Yang UMNO Tak Buat....!!

SHAH ALAM, 9 Feb: Kerajaan Negeri Selangor meluluskan tambahan elaun sebanyak RM300 sebulan kepada guru-guru Kelas al-Quran dan Fardhu Ain (Kafa) yang bertugas di Sekolah Rendah Agama (SRA) dan Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI) diseluruh negeri.

Dengan tambahan elaun RM300 itu menjadikan elaun bulanan guru-guru Kafa di SRA dan SRAI Selangor sebanyak RM1,300 sebulan berkuatkuasa 1 Januari lalu.

Kelulusan untuk kenaikan elaun itu dibuat pada mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) yang diadakan hari ini.
Tambahan elaun ini melibatkan 3,935 guru Kafa yang mengajar di 208 SRA dan 11 buah SRAI seluruh negeri.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ketika mengumumkan perkara itu pada sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco berkata, kenaikan elaun bulanan itu akan melibatkan peruntukan tambahan kerajaan negeri lebih RM14 juta setahun.

Pada masa ini, guru Kafa di SRA dan SRAI di Selangor menerima elaun sepenuhnya dari kerajaan negeri dan Baitulmal sebanyak RM1,000 sebulan atau RM61 juta setahun.

“Kerajaan negeri berharap kenaikan elaun bulanan ini akan mendorong guru Kafa di SRA dan SRAI berusaha meningkatkan kualiti kerja seharian,” kata Khalid.-/ HD

Jasa Mu Di Kenang....!!


SAYA TIDAK HIRAUKAN KRITIKAN : ISA SAMAD- BH

Mohamed Isa Abdul Samad mengambil pendirian tidak menghiraukan kenyataan pihak tertentu yang mempersoalkan pelantikannya sebagai pengerusi Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) kerana tidak mahu menjejaskan fokus beliau untuk memajukan FELDA.

Beliau berkata, sekiranya diambil serius perkara itu, ia akan menghalang fokusnya untuk membangunkan FELDA dan memberikan taraf kehidupan lebih bermakna kepada peneroka di seluruh negara.

Sambil berjanji untuk komited dalam menjayakan agenda yang sudah dirancang untuk membangunkan FELDA, beliau berkata:

"Bila kita dilantik, biasalah ada yang tak suka, orang tak suka saya dari dulu. Apa sahaja jawatan yang saya pegang...ada sahaja yang tidak suka. Biarlah, saya tetap akan terus majukan FELDA."
--------------------------------------------------------
Kah...Kah....NASIB LA ADA WIRA PENDEK MALAM ITU....

Kah...Kah....KALAU TIDAK... MALAYSIA TAK AKAN ADA FLOM PUNYA.....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....DAH TENTU MALAYSIA AKAN ADA SLOM....KAH...KAH...KAH...

Nota:

FLOM ialah fat lady of malaysia
SLOM iaah slim lady of malaysia
Kah...Kah....Kah...!!

Mana Pergi Yang Lain...??


IBRAHIM ALI DAKWA JOHN MALOTT SAKIT HENTAM NAJIB - MI

Presiden Perkasa Ibrahim Ali hari ini mendakwa ada rakyat Malaysia “yang sudah hampir mati politik” berada di belakang John Malott sehingga bekas duta besar Amerika Syarikat ke Malaysia itu secara berterusan menghentam Najib Razak.

Ibrahim berkata, tuduhan Malott yang mengatakan Najib yang menyebabkan ketegangan kaum dalam negara ini adalah satu perkara yang serius.

Beliau juga menyifatkan Malott sebagai “sakit” dan perlu dibawa rawatan di pusat psikiatri.

“John Malott seorang lelaki yang sakit dan perlu dibawa ke pusat psikiatri, saya bagi alasan dasar Najib walaupun ada beberapa perkara yang kita tidak gembira tapi kita sokong.

“Kalau lihat apa yang Najib buat selama ini menunjukkan beliau mengambil berat terhadap semua rakyat Malaysia,” kata Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas ini pada sidang media di sini.

Nota:

baca berita ini betul betul
berita ini keluar 4 hari dahulu
isteri rosmah kena tibai kau kau oleh bekas duta ini
di tibai dalam satu tulisan dalam akhbar paling berpengaruh di asia

setelah empat hari hanya sang katak puru yang bersuara
hanya si katak puru yang mempetahankan isteri rosmah
apa sudah jadi?

mana pergi malikul sembab?
mana pergi anak mami?
mana pergi zaid hamidi?
mana pergi raja fraud?
mana pergi raja tak ada rakyat?

bila katak puru bersuara
semua orang gelak ketawa
kah kah kah

Mari Kita Ketawa Beramai-Ramai...

Isa Samad Memanglah Bijak...!!LANTIKAN BERASASAKAN KEBOLEHAN - UM

Pelantikan mana-mana individu untuk mengetuai sesuatu syarikat milik kerajaan (GLC) dilakukan berdasarkan kemampuan dan kebolehan mereka.

Najib Razak berkata, kerajaan tidak terikat kepada sesuatu dasar dalam proses pelantikan seperti mengamalkan dasar tidak boleh melantik ahli politik atau sebagainya.

"Kita sememangnya tak ada ketetapan sedemikian kerana kerajaan akan melantik berdasarkan kemampuan seseorang itu.

"Tak kira sama ada orang korporat, bekas pegawai kerajaan atau bekas ahli politik," katanya.

Nota :

INI KEBOLEHAN MAT ISA:

1 – mat isa pandai tutup cerita raba raba bontot
2 – mat isa boleh buang orang kerja kalau cuba nak buat kes raba raba bontot
3 – mat isa pandai senyap senyap tuntut janji
4 – mat isa macam lee kuan yew pandai pau
5 – mat isa ada taste yang hebat kerana mat isa kata ….’pelik mat mongol…suka budak itam..

Kah...Kah...kah...

Dari Dataran Tahrir...Hari Ke 16...!!

Kepada pelajar Malaysia Yang Baru Pulang Dari Mesir...Sila Tafsirkan apa yang tertulis....!!

TUNTUTAN DARI WARGA MESIR :

1 – mubarak berundur
2 – bubarkan parlimen
3 – tubuhkan satu badan bebas dari warga mesir untuk menyusun pilihanraya terbuka
4 – bincangkan perlembagaan baru bebas dan berkebajikan untuk warga mesir
5 - tangkap dan dakwa sesiapa yang bertanggung jawab membunuh demonstran
6 – bebaskan semua tahanan politik


HARI KE 16

beribu ribu warga mesir masih lagi
berkumpul 24 jam di dataran tahrir
seluruh mesir telah bangun

MUKA MUKA BARU DI DATARAN TAHRIR

kelihatan pendatang baru ke dataran tahrir
mereka memakai baju t - suez canal authority

ada kumpulan memakai baju telekom mesir telah turun berdemo

20 orang hakim dan peguam telah membuat tuntutan
untuk membuat perlembagaan baru untuk mesir

MUBARAK DEGIL

mubarak masih berdegil
berita mengatakan first lady
masih berada di cairo

PERINTAH BEERKURUNG

tidak ada sesiapa pun ambil pot tentang
perintah berkurung