Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 8, 2010

Bergelak Ketawa Sementara Menunggu Pengumuman Raya....!!!


--------------------------------------------------------
Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH...HARI RAYA PUASA IALAH JATUH PADA HARI JUMAAT...KAH...KAH....KAH...

Amaran Pemuda PAS Kepada TV3Dato' Seri Ahmad Farid bin Ridzuan
Ketua Pegawai Eksekutif
Rangkaian Televisyen Media Prima Bhd.

Dato' Seri ,

PERINGATAN AGAR TIDAK MENGULANGI KESILAPAN DAN MENJAGA SENSITIVITI UMAT ISLAM

Perkara di atas adalah dirujuk.

1. Dewan Pemuda PAS Pusat (DPP Pusat) mengucapkan terima kasih kepada TV3 yang telah menarik balik iklan Aidil Fitri pada hari ini setelah mendapat bantahan ramai. Maklumat dan pandangan orang ramai membuktikan kepekaan umat Islam terhadap sesuatu isu khususnya yang dimainkan di media-media.

2. Sebagai makluman, Iklan tersebut dilihat seperti menyamakan perayaan Aidil Fitri dengan unsur - unsur Krismas, Hindu dan Buddha (beca terbang, teratai dan Pelita). Iklan Aidil Fitri ala Santa Claus ini dilihat sebagai satu perbuatan menghina agama Islam dan mendidik penonton khasnya kanak-kanak menjadi syirik. Ia sangat mengguris perasaan dan sensitiviti ummat Islam terutama apabila ia berlaku di dalam bulan Ramadhan yang berkat ini.

3. Iklan tersebut tidak sepatutnya disiarkan langsung kerana mengundang persepsi buruk daripada masyarakat khususnya umat Islam. DPP Pusat mengingatkan TV3 agar tidak mengulangi perkara ini lagi di masa akan datang serta menjaga sensitiviti umat Islam. TV3 seharusnya mempunyai lembaga penapisan atau pemantauan syariah yang ketat agar sesuatu iklan atau filem yang ditayangkan di TV3 tidak bercanggah dengan syariah atau aqidah umat Islam serta boleh diterima oleh semua pihak.

4. DPP Pusat meminta pihak berwajib atau pihak yangg berauthoriti seperti JAKIM, FINAS dan Kementerian Penerangan agar dapat meningkatkan pemantauan ke atas penyiaran seperti iklan, drama atau filem agar kandungannya tidak melanggar batas syariah seperti yang berlaku sebelum ini.

Sekian terima kasih.

Yang menjalankan amanah,

HJ NASRUDIN HASSAN
Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat

Perutusan Eidul Fitri Oleh TG Presiden PAS.

Darul Iman Yang Tak Beriman.....!!!


Tatkala menunggu-nunggu waktu berbuka puasa bagi memenuhi jemputan seorang teman di Kuala Ibai, hati tergerak untuk ‘round-round’ di Taman Rekreasi Masjid Tengku Intan Zaharah atau lebih tersohor dengan nama masjid terapung.

Sampai di pertengahan jalan, bersetentang dengan tasik berdepan masjid tersebut, terlihat seorang lelaki berbaju ‘panas’ putih berkain pelikat sedang berdepan dengan seorang pemuda.

Gaya lelaki tersebut bercakap dengan pemuda itu menarik perhatian ramai pengunjung di persekitaran itu.

“Buat malu orang Melayu, Islam….. awak puasa ke tidak…. Kalau puasa baik buka dan makan dari awak buat maksiat…..,”kata-kata lelaki itu masih kedengaran di telinga.

Rupa-rupanya, lelaki yang berkain pelikat dan berbaju ‘panas’ telah menangkap pemuda tersebut yang sedang berdua-duan dalam sebuah kereta Perodua Viva.

Mereka bukan setakat duduk diam-diam, tetapi si pemuda telah berbaring diatas riba si perempuan dalam kereta itu.

Walaupun dalam bulan Ramadhan, ada dikalangan pemuda dan pemudi di negeri Terenganu yang hanyut dengan maksiat.

Itulah satu sketsa di negeri Terengganu yang digelar DarulIman.

Bahkan ia semakin mengejutkan ketika Ramadhan menghanpiri penghujungnya.

Bulan mulia yang dijanjikan keampunan dan terlepas dari api neraka oleh Allah SWT rupa-rupanya penuh dengan kegiatan maksiat dan tidak bermoral.

Nota :

Astaghfirullah.....Subhanallah.....MasyaAllah......
Ya Allah...Selamatkanlah Negeri kami dari segala noda & maksiat..
Berikanlah kemenangan kepada parti Islam Semalaysia PAS...
Hancurkanlah UMNO/BN dari bumi Terengganu ..Ya Allah.

Menantu Ayah Lempar Batu Sembunyi Tangan....!!!


KJ: PERKASA punca BN hilang undi -MKini

Ketika pengaruh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) dilihat menggelisahkan beberapa pemimpin Umno, Ketua Pemuda Umno pula melihatnya seolah-olah tidak akan menyinggung langsung sokongan orang Melayu terhadap parti itu.

"Saya tidak menipu, saya rasa banyak ahli PERKASA sebenarnya ahli Umno. Jadi, secara impiralnya, mereka ini tidak menambahkan sokongan pada Umno.

"Itu sebabnya saya saya ambil pendirian tegas terhadap mereka. Jika ahli PERKSA, apa yang kamu boleh dapat daripada PERKASA? Tak banyak," kata Khairy (kiri) yang juga ahli parlimen Rembau.

"Mereka tidak akan sokong pembangkang kerana mereka akan berikan undi pada Umno juga. Jadi kesan politik PERKASA kepada Umno adalah minimal kerana ia tidak menambahkan undi Melayu."

Ketika diwawancara Malaysiakini baru-baru ini, Khairy bagaimanapun berkata sekiranya anggota parti itu diminta memilih antara Umno dan PERKASA sebagai sebuah parti politik, keadaan mungkin berbeza.

"Di akhirnya, kesan undi bukan Melayu terhadap Umno dan BN, disebabkan PERKSA, adalah signifikan. Dalam perkiraan politik, di akhirnya, (PERKASA) menghilangkan lebih banyak undi daripada yang ditambahnya," jelasnya.
--------------------------------------------------------
Kah...Kah....INI YANG AKAN TERJADI PADA MEREKA YANG SEDANG NAZAK MENANTI MAUT....

Kah...Kah....SEMUA JADI SERBA SALAH..TUDUH SANA...TUDUH SINI....!!!

Kahh...Kah...SEMUA YANG SALAH ADALAH ORANG...DIRI SENDIRI TAK NAMPAK...

Woitttt.....TAK KAN LAH BN KALAH BESAR 2008 DI SEBABKAN OLEH PERKASA...??

Woitttt.....TAK KAN TAK TAHU APA PUNCANYA...PUNCANYA IALAH "AYAH"...

Kah...Kah...KALAU TAK KERANA PERKASA PUN ...MELAYU MEMANG DAH DAH SERIK DENGAN UMNO...!!!

Kah...Kah...BAGI YANG BUKAN MELAYU...DEPA TENGOK DACING PUN RASA NAK MUNTAH....

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....BILA MENANG SEMUA AKAN TEPUK TANGAN...BILA KALAH SEMUA TUDING JARI...ITULAH BUDAYA UMNO/BN.....

Perutusan Eidul Fitri 1431 H

Bismillahirrahmanirrahim;

Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Idulfitri kepada seluruh petugas-petugas parti, kepada semua ahli-ahli parti dan kepada semua orang-orang Islam, muslimin dan muslimat di seluruh negara.

Saya berdoa supaya Ramadan ini menjadikan saudara-saudara sekalian lebih baik dari Ramadan yang lepas. Dan saudara-saudara menyambut hari raya tahun ini dengan lebih baik, lebih berkat dan lebih ceria,

Insya’Allah. Dan dengan semangat Ramadan dan semangat raya baru ini menambahkan lagi semangat perjuangan yang telah sedia ada pada diri saudara-saudari.

Kepada yang belum menyertai PAS, diharapkan tidak lama lagi akan dapat bersama-sama dengan parti PAS untuk memperjuangkan Islam.

Kepada yang telah bersama-sama saya harap dia dapat mempergigihkan serta memperteguhkan imam, bersabar bersama dengan perjuangan Islam ini sehingga mereka mati syahid atau diberi kemenangan oleh Allah SWT

Dan saya doakan masa depan yang lebih baik kepada saudara-saudara sekalian sama ada keimanan, keceriaan hidup, kemudahan hidup dan lain-lain lagi. Semoga Allah Ta’ala memberi keberkatan kepada saudara-saudara sekalian dari apa yang telah diberi kepada saudara-saudari. Selamat Menyambut Hari Raya Idulfitri.

Utsaz Dato’ Harun Taib
Ketua Dewan Ulamak Merangkap Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato’ Harun Taib

Malaysia Negaraku.....!!!!


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) melihat bahawa tindakan Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan mendedahkan kepada rakyat bahawa terdapatnya pihak ketiga yang memberikan arahan kepada anggota Polis DiRaja Malaysia hingga menganggu struktur 'command and control' dalam organisasinya sebagai tindakan yang wajar.

PAS menyifatkannya sebagai tindakan yang belum terlewat, walaupun beliau kini telah dibersarakan melalui kenyataan akhbar Menteri Dalam Negeri. Memang agak mengejutkan kerana persaraannya disampaikan melalui media bukannya melalui arahan dalaman. Ini tidak sepatutnya berlaku ke atas seorang yang amat setia kepada Kerajaan, kerana pengumuman persaraan beliau dengan terus menamakan penganti itu ibarat
tindakan "habis madu sepah dibuang".

Nama beliau begitu popular dalam PDRM selepas berjaya mengheret Datuk Mokhtar Hashim, mantan Menteri Belia dan Sukan Malaysia yang telah membunuh Speaker Dewan Undangan Negeri Sembilan, Mohamad Taha Talibpada 1982 kerana berebut jawatan dalam pemilihan UMNO Bahagian Tampin.

Selepas itu beliau juga turut terlibat dalam kes tuduhan liwat ke atas Datuk seri Anwar Ibrahim pada 1998 dan 2009. Beliau juga berjaya melepasi tuduhan rasuah ke atasnya bernilai RM 3juta yang didakwa diterima kerana membebaskan 3 orang anggota sindiket judi haram.Peguam Negara dan SPRM menutup kes ini pada 2007 dengan penuh kontraversi.

PAS melihat beliau telah melalui kemuncaknya perkhidmatan dengan begitu akrab membantu Barisan Nasional atas nama Kerajaan. Namun, cetusan rasa tidak puashati yang disebutkannya baru-baru ini menceritakan hakikat tekanan yang dialami sepanjang menjadi anggota Polis dibawah pentadbiran BN.

Tangan dan kaki beliau terikat dalam banyak kes termasuklah kes pembunuhan Altantuya yang melibatkan anggotanya dan beberapa orang politik.

Pengakuanya kepada media bahawa terdapatnya camputangan politik ketika beliau jalankan tugas menyokong penuh kenyataan mantan Pengarah Badan Pencegah Rasuah, Datuk Shafee Yahaya yang turut menyatakan terdapatnya campurtangan dan penglibatan orang politik dalam Kerajaan yang menganggu penjawat awam melaksanakan tugas hingga mendorong penyalahgunaan kuasa dan rasuah.

Rakyat akan terus membuka mata dan telinga bagi mengetahui kebenaran ini. Kenyataan Musa dan Shafee adalah kebenaran yang sukar disangkal kerana merekalah antara orang-orang yang banyak dipergunakan oleh pihak-pihak berkepentingan khususnya melalui Kementerian Dalam Negeri dan Jabatan Perdana Menteri yang begitu kebal dari undang-undang.

Pegawai-pegawai tinggi Kerajaan ini hanya mampu membuka mulut bila tarikh persaraan mereka diumumkan. Tetapi itu sudah cukup memberitahu kita apa yang berlaku dibalik pemerintahan BN di Putrajaya. Rakyat kini jelas bahawa banyak perkara dan salahguna kuasa yang berlaku dalam pentadbiran negara dan pegawai-pegawai tinggi Kerajaan ini terdesak untuk bersubahat melindungi mereka demi untuk memastikan pegawai ini boleh pencen dengan selamat tanpa tekanan.

PAS berharap agar pegawai-pegawai kerajaan tidak membiarkan diri mereka terus dijadikan alat untuk kepentingan pemimpin BN. Jika tidak, mereka akan mengakhiri perkhidmatan mereka dengan perasaan bersalah kepada rakyat dan negara ini sama seperti yang Musa dan Shafee lalui.

Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Kelab Bangang 1 Malaysia....!!!


KEMPEN PERLEMBAGAANKU : ADUAN POLIS KGBM TAK BERASAS, KATA MAJLIS PEGUAM – MInsider

Majlis Peguam menegaskan tindakan Kelab Belia Graduan satu Malaysia (KBGM) membuat laporan polis semalam mengenai Kempen Perlembagaanku mendakwa kononnya ia satu usaha untuk meminda Perlembagaan Persekutuan adalah tidak berasas sama sekali, dibuat ekoran kurangnya pemahaman berkenaan kempen itu.

“Nampaknya kebimbangan utama KBGM adalah bahawa Buku Panduan Rakyat telah memaklumkan rakyat Malaysia yang Perlembagaan menyatakan bahawa ia boleh dipinda oleh ahli-ahli Parlimen yang dipilih oleh rakyat Malaysia.

“Ini sememangnya ada dinyatakan dalam Perlembagaan.

“Dalam pengetahuan kami, Parlimen telah meminda Perlembagaan lebih 40 kali dalam masa 53 tahun yang lalu dengan lebih kurang 650 pindaan individu,” kata beliau.

Adalah dilaporkan bahawa KBGM telah menyuarakan kebimbangannya bahawa buku-buku panduan yang dikeluarkan oleh kempen itu mungkin bersifat menghasut.

“Kami percaya bahawa kebimbangan KBGM tentang Kempen itu adalah tersasar, dan timbul akibat kurangnya pemahaman dan ilmu berkenaan Kempen itu dan juga Perlembagaan Persekutuan (Perlembagaan),” katanya.
------------------------------------------------------------
Woittttt......KALAU BANGANG...TAK PAYAH CAKAP DUDUK DIAM DIAM BULAN PUASA NI....

Woitttt..... KAU NAK BODEK PUN... BUATLAH BODEK YANG CERDIK SIKIT...

Woitttt.....PERLEMBAGAAN BUKAN AL-QURAN...IA DI CIPTA OLEH MANUSIA DAN BOLEH DI PINDA...

Woittt......SEMUA PERLEMBAGAAN NEGARA DALAM DUNIA INI BOLEH DI PINDA.....

Kah...Kah...MALAH ADA NEGARA YANG MEMBUAT PERLEMBAGAAN BARU PUN.....

Kah...Kah...ITU PASAL KITA HANTAR YB KE PARLIMEN DAN DUN.....

Kah...Kah....KERJA YB IALAH MENGKAJI..MENGGUBAL DAN MELULUS ATAU MEMINDA PERLEMBAGAAN.....

Kah...Kah...ERTI KATA LAIN...YB LAH YANG MEMBUAT UNDANG –UNDANG......

Woittt.....BODOH LAMA MASIH ADA...BODOH BARU PULAK YANG DATANG...KENAPA LAH BANGANG SANGAT NI....?

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH....SI BANGANG NI DAH LUPA KE...??? MADEY TELAH MEMINDA PERLEMBAGAAN YANG MEMANSUHKAN KEKEBALAN RAJA RAJA MELAYU DULU....

Mari Ketawa Sambil Tengok Anak Bulan....!!!


Nota:

Satu Malaysia
Satu batang dua teloorrr....
Kah....Kah...Kah....!!!

Jerangkung Dalam Almari....!!!

Kampung Ni Apa Cerita...???

HAPUSKAN KAMPUNG TINDAKAN BAHAYA - Utusan Meloya

PULAU PINANG 6 Sept. - Tindakan menghapuskan kampung- kampung tradisional semata-mata berkiblatkan wang ringgit sangat berbahaya kerana ia akan melenyapkan identiti sesuatu kaum.

Pakar sejarah, Profesor Emeritus Tan Sri Dr. Khoo Kay Kim berkata, sebarang pembangunan yang hendak dilaksanakan di kawasan tersebut perlu mengambil kira faktor budaya dan warisan.

Beliau menambah, kerakusan pihak tertentu merobohkan kampung sedemikian atas nama pembangunan merupakan tindakan berbahaya.

"Sepatutnya kampung- kampung tradisional dipelihara. Kalau tidak dapat dielakkan, tidak mengapa tapi sebarang langkah yang diambil perlulah menimbangkan antara budaya dan warisan dengan wang ringgit.

Beliau mengulas nasib 52 keluarga dari Kampung Permatang Tepi Laut, Batu Maung di sini yang diarah oleh pemaju mengosongkan rumah masing-masing pada 31 Oktober ini.
Kampung nelayan yang dihuni sepenuhnya oleh orang Melayu itu telah wujud sejak 70 tahun lalu.
---------------------------------------------------------------
Woittttttt.....INI LAH PELIKNYA PROFESOR KANG KONG INI......

Woittttt......MASA KAMPONG BEREMBANG KENA RUNTUH....TAK ADA PULAK CAKAP APA APA...??

Kah...Kah....MASA KAMPONG PELENTONG KENA RUNTUH...KANG KONG INI SENDAWA PUN TIDAK... SENYAP JE.....

Kah...Kah....MASA KAMPONG CHU BADAK DI RUNTUH.... TAK TERKENTUT PUN MANGKUK NI.....

Kah...Kah....BILA PULAU PINANG DIBAWAH DAP....KANG KONG INI PUN MULA MENJALAR....

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH....BILA PAKATAN NAIK ....MULA LAH KANG KONG NAIK EKOR…. MENJULUR-JULUR UNTUK MENGAMPU.....

Nota:

Woittt....Jadilah intelektual yang berani
Berkata benar walau pun tidak di bayar
Berkata benarlah walau pun tidak glamour
Berkata benar lebih senang dari berbohong
Jangan jadi seperti Jerangkong dalam almari...
Mesti tengok dan pilih dulu siapa yang akan jadi mangsa...
Kah...Kah...Kah....!!!